Columbus – Detroit 2:4 (kon.) | Buffalo – San Jose 6:3 (kon.) | NY Islanders – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
San Jose Sharks
Pondělí 05.12.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Se závěrečnou sirénou ještě zapsal do zápasových statistik dvouminutový trest Dylan Cozens, který zbytečným krosčekem na Ciceka rozpoutal šarvátku.
    56:37 Alex TUCH - 6:3
     
    56:37
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Karlssonovo nahození bylo zblokováno a Couture pak na puk nedosáhl, soupeř trestal. Thompsonovu nahrávku sklepl Skinner bruslemi pro ALEXE TUCHA, jemuž nedělalo žádné problémy nasměrovat puk přes bránícího Karlssona do prázdné brány. Asistence: Jeff Skinner a Tage Thompson.
    51:52 Oskar LINDBLOM - 5:3
     
    51:52
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Člen čtvrté útočné formace OSKAR LINDBLOM bekhendovou střelou po ledě zprava na brankáře nevyzrál, ovšem dostal možnost dorážky a tou již našel malou mezírku mezi Luukkonenovým tělem a pravou tyčí. Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Logan Couture.
    51:23 Jack QUINN - 5:2
     
    51:23
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Dylan Cozens v přečíslení dvou na jednoho dostal nahrávku přes Karlssona k JACKU QUINNOVI a ten s přehledem zvedl kus černé gumy přes ležícího Della. Asistence: Dylan Cozens.
     
    46:49
    John Peterka našlápl a ujel všem protihráčům. Individuální únik završil forhendovým pokusem o kousek vedle pravé tyčky.
     
    44:07
    Kapitán Žraloků Logan Couture poslal nahrávku z otočky před bránu na úplně volného Alexandra Barabanova, s jehož bekhendovým blafákem si Ukko-Pekka Luukkonen věděl rady!
     
    34:31
    Rychlou odpověď měl na hokejce Tomáš Hertl. Českému útočníkovi se otevřela levá polovina domácí brány, kotouč pouze narazil do tyčky.
    33:45 Jack QUINN - 4:2
     
    33:45
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Granata podruhé skórují v přesilovce a poprvé v zápase disponují dvoubrankovým náskokem! JACK QUINN tělem odmítl Bonina a vyhnul se i Šimkově snaze o vypíchnutí puku, z pravého kruhu prostřelil Della mezi betony. Asistence: Victor Olofsson a Rasmus Dahlin.
     
    32:46
    Centimetry dělily od navýšení náskoku Alexe Tucha, který střílel z pravého kruhu, Aarona Della zachránila pravá část brankové konstrukce!
     
    32:09
    Už podruhé hosté míří do čtyř z důvodu technického prohřešku. Zpoza vlastní brány Alexandr Barabanov vyhodil puk nedovoleným způsobem mimo hrací plochu.
    24:21 Jeff SKINNER - 3:2
     
    24:21
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Parádní individuální akce překlápí misky vah na stranu domácího celku! JEFF SKINNER nabruslil po pravém mantinelu do útočného pásma, aby se následně proháčkoval na střed, nezazmatkoval a protaženou kličkou do forhendu položil nejen Ciceka, ale i brankáře Della, aby ve finále bez větších problémů trefil odkrytou pravou část hostující svatyně. Asistence: Henri Jokiharju.
     
    20:33
    Tage Thompson na svou osobu vybojoval dnes už druhý faul. V tomto případě se nechal nedovoleně atakovat Timem Meierem, Švýcar soka podrazil.
    20:16 John PETERKA - 2:2
     
    20:16
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Snový start Sabres do druhé dvacetiminutovky, skóre opět ukazuje nerozhodný stav! Cozens křižným pasem nastartoval JOHNA PETERKU, jenž z levého kruhu střílel na zadní tyč a Dell nemá úplně čisté svědomí, protože touš zapadl za jeho záda přes jeho lapačku. Asistence: Dylan Cozens.
    16:19 Kevin LABANC - 1:2
     
    16:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesilovku přetavili v gól rovněž Žraloci, ti zároveň dokonávají obrat! Matt Benning s hlavou nahoře nahrál do levého kruhu KEVINU LABANCOVI. Kanadský forvard měl dost času na zamíření, křižná střela na lapačku pod břevno slavila úspěch. Asistence: Matt Benning a Matt Nieto.
     
    14:50
    Žraloci mohou dokonat obrat v početní převaze. Vyloučeným hráčem je Dylan Cozens, když zezadu nebezpečně poslal na mantinel nic netušícího Svečnikova.
    13:40 Nick BONINO - 1:1
     
    13:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Kunin zachytil hrací předmět v útočném pásmu a od pravého mantinelu okamžitě nahazoval před bránu. Puk si našel NICK BONINO, jenž Luukkonenovu neprůstřelnost zrušil forhendovou ránou do levé šibenice. Asistence: Luke Kunin a Erik Karlsson.
    09:19 Tage THOMPSON - 1:0
     
    09:19
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku už Šavle využívají a ujímají se vedení! Cozens zadovkou posunul puk na Dahlina, jenž ještě vyšperkoval akci pasem do levého kruhu na TAGE THOMPSONA, na jeho ostrou ránu z první do bližšího horního růžku neměl Dell šanci dosáhnout. Asistence: Rasmus Dahlin a Dylan Cozens.
     
    08:39
    Do předbrankového prostoru obdržel pas John Peterka, ani nadvakrát však Della neprostřelil, následně Kevin Labanc vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku plexiskla, za což si vysloužil trest na dvě minuty.
     
    05:33
    První přesilovou hru si zahraje Buffalo. Na trestnou lavici již usedl Jevgenij Svečnikov, ten si za bránou soupeře pomohl háčkem proti Thompsonovi.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. T. Thompson (Dahlin, Cozens), 21. Peterka (Cozens), 25. J. Skinner (Jokiharju), 34. Quinn (V. Olofsson, Dahlin), 52. Quinn (Cozens), 57. Tuch (J. Skinner, T. Thompson) – 14. Bonino (Kunin, E. Karlsson), 17. Labanc (Benning, Nieto), 52. Lindblom (Vlasic, Couture)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (C. Anderson) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Peterka, Cozens, Quinn – V. Olofsson, Krebs, Mittelstadt – Okposo (C), Jost, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    San Jose Sharks: Dell (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Megna, Benning, Vlasic, Šimek, Cicek – Labanc, Hertl, Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Kunin, Bonino (A), J. Svečnikov – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Sutherland – Brisebois, Murray

    Diváci: 13 655
    thejrc.org