Philadelphia – Colorado 5:3 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 6:4 (kon.) | Boston – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Arizona 3:2 (kon.) | Vancouver – Montreal 7:6 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Colorado Avalanche
Úterý 06.12.2022, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Letci si vyšlápli na obhájce titulu
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 34 – 32 | Přesilová hra: 2/3 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 60:00
    Alexandar Georgijev (COL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 57:43

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (PHI) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:25
    Martin Kaut (COL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:13

    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Hart (PHI) – 29 zákroků
    2. Travis Sanheim (PHI) – 1+1
    3. Anthony DeAngelo (PHI) – 1+0 (03:47:40)
     
    Utkání přihlíželo 18 361 diváků.
     
    V posledních týdnech výrazně se trápící Philadelphia si na domácím stadiónu vyšlápla na obhájce titulu, Colorado porazila výsledkem 5:3.

    První gól vstřelili hosté, ale domácí ještě před koncem první třetiny dokonali obrat a ve druhé části náskok o další gól vylepšili. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve navýšil na rozdíl tří branek Owen Tippett, načež utkání svými góly v závěru utkání pořádně zdramatizovali Mikko Rantanen a Alex Newhook. Letci si ale vítězství vzít nenechali a gólem do prázdné brány pečetil jejich zisk dvou bodů Travis Konecny.

    Svěřenci kouče Tortorelly zvítězili teprve podruhé z posledních čtrnácti zápasů a v tabulce Metropolitní divize se přiblížili šestému Washingtonu na jeden bod. Colorado zůstává v Centrální divizi na čtvrté příčce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Z levého kruhu střílel Devon Toews, Carter Hart zakročil pravým betonem. Vzápětí Owen Tippett o kousek minul odkrytou hostující svatyni.
     
    59:00
    Oddechový čas pro tým Colorado Avalanche.
    59:00 Travis KONECNY - 5:3
     
    59:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Sanheim posunul touš do středního pásma na Hayese, který ještě přenesl hru doprava na TRAVISE KONECNYHO a pětadvacetiletý Kanaďan dovezl kus černé gumy do prázdné brány Avalanche. Asistence: Kevin Hayes a Travis Sanheim.
    58:23 Alex NEWHOOK - 4:3
     
    58:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí minuty a rázem rozdíl čítá jediný gól! Při hře bez gólmana Compher přihrál zpoza brány mezi kruhy ALEXU NEWHOOKOVI, proti jehož dělovce z první k levé tyči byl brankář bezmocný. Asistence: J. T. Compher a Devon Toews.
    57:47 Mikko RANTANEN - 4:2
     
    57:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak že by nakonec přeci jen alespoň menší drama? Fantastickou individuální akcí se prezentoval MIKKO RANTANEN, když našlápl v obranném pásmu a přes čtyři protihráče se proháčkoval až do zakončení, forhendem zacílil nad lapačku Harta do levého horního růžku. Asistence: Erik Johnson.
     
    57:22
    Obhájce titulu získal útočné pásmo, avšak chybí zakončení. Hráči v bílých dresech si jsou vědomi, že z dnešního utkání odejdou bez bodů.
     
    56:47
    J. T. Compher jenom nahodil do útočného pásma, na individuální průnik si nevěřil. Za vlastní bránou získal puk na úkor Martina Kauta Travis Sanheim.
     
    56:14
    Po pravém mantinelu našlápl Owen Tippett. Pod tlakem Samuela Girarda zkoušel zadovku naslepo, Joel Farabee měl ke kotouči daleko.
     
    55:39
    Kus černé gumy skončil na domácí střídačce poté, co Ivan Provorov zastavil nahození Erika Johnsona. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    55:11
    Zmatky před vlastní bránou vyřešil Nick Seeler, Našel si ve změti hokejek volný puk a usměrnil ho do středního pásma.
     
    54:46
    Na vstřelený gól si dělal zálusk Lukáš Sedlák. Natáhl hokejku za pasem Morgana Frosta před bránu, ovšem kotouč napálil přímo do brankářovy výstroje.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Sanheim (Laughton, MacEwen), 19. Laczynski (Farabee, P. Brown), 24. DeAngelo (Frost, Hayes), 50. Tippett (Laughton, Provorov), 59. Konecny (Hayes, Sanheim) – 4. Newhook (Makar, MacKinnon), 58. Rantanen (E. Johnson), 59. Newhook (Compher, D. Toews)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – Ristolainen, Provorov, Braun, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, N. Cates, Hayes – Farabee, Frost, Laughton (A) – Tippett, Sedlák, Laczynski – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, Girard, Englund, MacDonald – Kaut, MacKinnon (A), Galchenyuk – Rantanen (A), Newhook, Hudon – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Blidh, Megna, Hunt.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Furlatt, McIsaac – Berg, Mills

    Diváci: 18 361
    ocianews.com