Philadelphia – Colorado 5:3 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 6:4 (kon.) | Boston – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Arizona 3:2 (kon.) | Vancouver – Montreal 7:6 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Colorado Avalanche
Úterý 06.12.2022, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Letci si vyšlápli na obhájce titulu
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 34 – 32 | Přesilová hra: 2/3 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 60:00
    Alexandar Georgijev (COL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 57:43

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (PHI) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:25
    Martin Kaut (COL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:13

    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Hart (PHI) – 29 zákroků
    2. Travis Sanheim (PHI) – 1+1
    3. Anthony DeAngelo (PHI) – 1+0 (03:47:40)
     
    Utkání přihlíželo 18 361 diváků.
     
    V posledních týdnech výrazně se trápící Philadelphia si na domácím stadiónu vyšlápla na obhájce titulu, Colorado porazila výsledkem 5:3.

    První gól vstřelili hosté, ale domácí ještě před koncem první třetiny dokonali obrat a ve druhé části náskok o další gól vylepšili. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve navýšil na rozdíl tří branek Owen Tippett, načež utkání svými góly v závěru utkání pořádně zdramatizovali Mikko Rantanen a Alex Newhook. Letci si ale vítězství vzít nenechali a gólem do prázdné brány pečetil jejich zisk dvou bodů Travis Konecny.

    Svěřenci kouče Tortorelly zvítězili teprve podruhé z posledních čtrnácti zápasů a v tabulce Metropolitní divize se přiblížili šestému Washingtonu na jeden bod. Colorado zůstává v Centrální divizi na čtvrté příčce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Z levého kruhu střílel Devon Toews, Carter Hart zakročil pravým betonem. Vzápětí Owen Tippett o kousek minul odkrytou hostující svatyni.
     
    59:00
    Oddechový čas pro tým Colorado Avalanche.
    59:00 Travis KONECNY - 5:3
     
    59:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Sanheim posunul touš do středního pásma na Hayese, který ještě přenesl hru doprava na TRAVISE KONECNYHO a pětadvacetiletý Kanaďan dovezl kus černé gumy do prázdné brány Avalanche. Asistence: Kevin Hayes a Travis Sanheim.
    58:23 Alex NEWHOOK - 4:3
     
    58:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí minuty a rázem rozdíl čítá jediný gól! Při hře bez gólmana Compher přihrál zpoza brány mezi kruhy ALEXU NEWHOOKOVI, proti jehož dělovce z první k levé tyči byl brankář bezmocný. Asistence: J. T. Compher a Devon Toews.
    57:47 Mikko RANTANEN - 4:2
     
    57:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak že by nakonec přeci jen alespoň menší drama? Fantastickou individuální akcí se prezentoval MIKKO RANTANEN, když našlápl v obranném pásmu a přes čtyři protihráče se proháčkoval až do zakončení, forhendem zacílil nad lapačku Harta do levého horního růžku. Asistence: Erik Johnson.
     
    57:22
    Obhájce titulu získal útočné pásmo, avšak chybí zakončení. Hráči v bílých dresech si jsou vědomi, že z dnešního utkání odejdou bez bodů.
     
    56:47
    J. T. Compher jenom nahodil do útočného pásma, na individuální průnik si nevěřil. Za vlastní bránou získal puk na úkor Martina Kauta Travis Sanheim.
     
    56:14
    Po pravém mantinelu našlápl Owen Tippett. Pod tlakem Samuela Girarda zkoušel zadovku naslepo, Joel Farabee měl ke kotouči daleko.
     
    55:39
    Kus černé gumy skončil na domácí střídačce poté, co Ivan Provorov zastavil nahození Erika Johnsona. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    55:11
    Zmatky před vlastní bránou vyřešil Nick Seeler, Našel si ve změti hokejek volný puk a usměrnil ho do středního pásma.
     
    54:46
    Na vstřelený gól si dělal zálusk Lukáš Sedlák. Natáhl hokejku za pasem Morgana Frosta před bránu, ovšem kotouč napálil přímo do brankářovy výstroje.
     
    54:27
    Z ostrého úhlu pokoušel štěstí Kevin Hayes. Hostující gólman v tomto případě práci neměl, kotouč proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    53:51
    Nahození na bánu v podání Travise Sanheima splnilo účel. Alexandar Georgijev schoval puk do lapačky a na rozehrávku si netroufl.
     
    53:24
    Za dlouhým pasem Devona Toewse se rozjel Logan O'Connor. Vyzkoušel natlačení před bránu, v čemž mu zdárně zabránil Erik Johnson.
     
    52:51
    Individuální akce Joela Farabeeho úspěchem neskončila. Vjel do dvou protihráčů, přičemž ho úspěšně odzbrojil Andrew Cogliano.
     
    52:08
    Hokejisté v oranžových dresech mají utkání pod kontrolou. Ivan Provorov si zakombinoval s Travisem Sanheimem v obranné třetině, forčekink Colorada není takový, jaký by se očekával.
     
    51:46
    Od pravého mantinelu střílel Nick Seeler. Alexandar Georgijev zasahovat nemusel, Devon Toews se prezentoval úspěšným blokem.
     
    51:17
    Travis Konecny od pravého mantinelu nahrával před bránu, kde viděl Noaha Catese, jemuž šikovně zablokoval hokejku Andreas Englund.
     
    50:47
    Za dvojicí hostujících obránců zkusil počkat Patrick Brown. Jacob MacDonald ovšem vysoký oblouček mířící na domácího útočníka skryl v levé rukavici.
     
    50:19
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Charles Hudon, avšak došlo k jeho zdvojení, s nímž si letošní debutant v NHL neporadil.
    49:54 Owen TIPPETT - 4:1
     
    49:54
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Tortorelly dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Po přisunutí od Provorova střílel Laughton nepřesně, ovšem puk se od zadního mantinelu příhodně odrazil do levého kruhu k holi OWENA TIPPETTA a člen třetí útočné formace usměrnil touš za záda marně se přesunujícího Georgijeva. Asistence: Scott Laughton a Ivan Provorov.
     
    49:40
    Snaha o únik Jaysonu Megnovi nevyšla, dlouhý pas Andrewa Cogliana totiž převzal až za útočnou modrou čárou. Ofsajd.
     
    49:06
    Z levého kruhu vyslal ostrou forhendovou ránu Travis Konecny, Alexandar Georgijev se štěstím vytěsnil puk vedle pravé tyče betonem.
     
    48:47
    Lukáš Sedlák vybojoval pro Philadelphii přesilovou hru. Vyloučeným hráčem je Cale Makar, ten v pádu trefil českého útočníka hokejkou do obličeje.
     
    48:20
    A další zákrok pro domácího brankáře. Znovu poměrně bezproblémový, pro zakončení Devona Toewse od modré čáry si sáhl lapačkou.
     
    47:53
    Erik Johnson přihrál po modré čáře Samuelu Girardovi. Následovala tvrdá střela od modré čáry, tu Carter Hart bez problémů pokryl betony.
     
    47:29
    Na trefu naděje útočil Cale Makar. Přebruslil obránce a z pravé strany mířil forhendem na přední tyčku, Carter Hart s touto volbou počítal a lapačkou udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    46:55
    Scott Laughton vyhodil takovým způsobem, aby Zack MacEwen puk protečoval, což se povedlo, takže o icingu nemohla být řeč. Za vlastní bránou rozehrává Johnson.
     
    46:19
    Tanner Laczynski v útočné třetině vybojoval touš proti dvěma protihráčům, načež bekhendem přihrál Nicolasi Deslauriersovi, rána ze zápěstí skončila v boční síti.
     
    45:57
    Za obranu soupeře najížděl Mikko Rantanen. Obdržel vysoký oblouček, s jehož zpracováním si finský forvard neporadil.
     
    45:24
    Výbornou práci odvedl u levého mantinelu v útočné třetině Owen Tippett. Pošetřil cenné vteřiny, až ho nakonec odstavil Samuel Girard.
     
    44:21
    Joel Farabee se hned zapojil do hry. V přečíslení dvou na jednoho volil křižnou střelu po ledě, kterou Georgijev pouze vyrazil, dorážející Konecny mířil nepřesně.
     
    44:15
    Za potlesku fanoušků vypršel trest Joela Farabeeho v momentě, kdy hra probíhala ve středním pásmu, tedy daleko od Harta.
     
    43:47
    S nahozením od modré čáry v podání Calea Makara neměl Carter Hart žádné starosti, protože ho Ristolainen levou bruslí zblokoval do ochranné sítě.
     
    43:18
    Zodpovědnost na sebe vzal Mikko Rantanen, jenže sám proti třem nic zajímavého nevymyslel, další vyhození vyslal Rasmus Ristolainen.
     
    42:45
    Bez Nathana MacKinnona početní převaha Colorada rozhodně nepřipomíná tu nejlepší v celé soutěži. Hokejisté v bílých dresech mají problémy jen získat útočné pásmo.
     
    42:10
    Faul z kategorie zbytečných vyrobil za bránou soupeře Joel Farabee, když smolně položil hokejku pod nohy Rantanena a ten přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    41:41
    Středem rozjel útočnou akci Avalanche Erik Johnson, který Mikko Rantanen snadno prošel okolo Lukáše Sedláka, následně ztroskotal na Ristolainenovi.
     
    41:03
    Ofenzivně laděný bek Colorada Cale Makar střílel z pravého kruhu přes Ivana Provorova. Carter Hart zasahovat nemusel, protože jej bolestivě schytal do tváře Alex Newhook.
     
    40:40
    Trest Anthonyho DeAngela úspěšně vypršel až do konce a obránce je zpátky na ledové ploše, spoluhráčům se vydává pomoci s bráněním.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí Letci do ní nastupují s dvoubrankovým vedením v zádech, ale v oslabení, které může trvat ještě 38 vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:52.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 20.
     
    Philadelphia má namířeno k druhé výhře z posledních čtrnácti zápasů. neboť ve druhé třetině udeřila jako jediná a nad Coloradem už tak má k dobru dva góly. Na konci 24. minuty přetavil přesilovou hru v gól Anthony DeAngelo, jehož nahození od modré čáry prošlo až do sítě, brankáři výrazně zkomplikoval situaci skvěle clonící Cates. Colorado jako kdyby bylo bez zraněného MacKinnona poloviční, vůbec nehraje to, na co jsou diváci zvyklí. Přesto mohl Lavinu vrátit na kontakt Martin Kaut, s jeho bekhendovým blafákem v úniku si ovšem Carter Hart poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí dokonce při vlastním oslabení zahrozili. Travis Konecny na pravé straně tělem odmítl Makara, střelu na přední tyč Alexandar Georgijev pohlídal lapačkou.
     
    39:23
    Přihrávka Mikka Rantanena po mantinelu neměla adresáta, Cale Makar posléze stihl kus černé gumy až ve střední třetině.
     
    38:48
    V závěru druhé dvacetiminutovky zamířil na trestnou lavici Anthony DeAngelo, který po čistém hitu Blidha na svou osobu dostal dvouminutový trest za krosček před vlastní bránou na téhož hráče.
     
    38:02
    Po pravém mantinelu postupoval sám na bránu Owen Tippett. Střílel zápěstím na přední tyčku, Alexandar Georgijev zakročil lapačkou.
     
    37:45
    Středem se rozjel Scott Laughton. Věřil si jeden na jednoho proti Eriku Johnsonovi, prohození mezi jeho bruslemi nevyšlo.
     
    37:18
    Alex Newhook si v plné rychlosti nezvládl stáhnout kotouč před bránu, nejrychleji k němu posléze dojel bránící Ivan Provorov.
     
    36:50
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil gólman Carter Hart. Zkontroloval postavení spoluhráčů a vybral si Rasmuse Ristolainena.
     
    36:22
    Travis Konecny vyvinul tlak na Jacoba MacDonalda, hostující zadák si s obtížemi poradil pasem po mantinelu na Calea Makara.
    35:32 Kauta v úniku vychytal Hart
     
    35:32
    Kontaktní gól měl na hokejce Martin Kaut, jenž dostal parádní přihrávku do úniku. Třiadvacetiletý rodák z Brna vyzkoušel bekhendový blafák, klouzající Carter Hart skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    35:17
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Tanner Laczynski. Z ostrého úhlu si věřil na střelu, Georgijev zasáhl lapačkou.
     
    34:58
    Do tří protihráčů zamířil Mikko Rantanen. Předem ztracený souboj vzdal nahozením za bránu k protihráči Sanheimovi.
     
    34:29
    Zpoza levého kruhu střílel ze zápěstí na zadní tyč Samuel Girard. Carter Hart měl otevřený výhled, kus černé gumy lapil do lapačky.
     
    33:50
    Druhou úspěšnou přesilovku v zápase Flyers zatím nezapsali. Alex Galchenyuk po vypršení trestu zamířil na střídačku a do hry pustil Rantanena.
     
    33:17
    S kotoučem zakvedlal Kevin Hayes. Následně přenesl hru doleva na DeAngela, jemuž nevyšel pas mezi kruhy na Konecnyho.
     
    32:54
    Anthony DeAngelo naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš do pravého kruhu na Kevina Hayese, ten v tomto případě pálil nad břevno.
     
    32:30
    Z pravého kruhu střílel přes obránce po ledě Kevin Hayes. Alexandar Georgijev kontroloval puk letící vedle pravé tyčky.
     
    31:47
    Dnes podruhé usedá na trestnou lavici Alex Galchenyuk. Znovu fauloval Travise Konecnyho, v tomto případě soka zahákoval.
     
    31:28
    Cale Makar si hledal a naše prostor pro nahození. Carter Hart měl velké štěstí, že jej hrací předmět trefil do výstroje.
     
    30:49
    Sám proti třem byl Travis Konecny prakticky bez šance. Přesto kanadský útočník srdnatě zabojoval, byť neuspěl.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nick Seeler vyzkoušel oblouček za obranu na Patricka Browna, kotouč schoval v rukavici Erik Johnson.
     
    29:57
    Od modré čáry nahazoval Devon Toews. Carter Hart mohl zůstat klidný, protože kus černé gumy zamířil o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    29:25
    Rasmus Ristolainen si počkal na Mikka Rantanena, jehož čistě přirazil k mantinelu, poté zvládl i přenést hru doprava na DeAngela.
     
    28:47
    Vysoké napadání Tannera Laczynskiho přineslo kýžené ovoce, následná nahrávka před bránu zamířila těsně mimo dosah Patricka Browna.
     
    28:00
    Je pravděpodobné, že Nathan MacKinnon už se do zbytku zápasu nezapojí. Pro neutichající bolesti zad se ve druhé třetině ještě neobjevil na ledě.
     
    27:40
    Přesilová hra Colorada je minulostí, Joel Farabee z trestné lavici naskočil zpátky do hry. Rozjetý Martin Kaut posléze vystavil do ofsajdu Alexe Newhooka.
     
    27:14
    Velmi pěknou kombinaci vyšperkoval Mikko Rantanen nahrávkou mezi kruhy na J. T. Comphera, ten hledal mezeru mezi brankářovými betony neúspěšně.
     
    26:38
    Průnik Mikka Rantanena byl zastaven dvojicí bránících hokejistů, přes všechny čáry posléze bez otálení vyhodil Lukáš Sedlák.
     
    26:02
    Po pobídce od Devona Toewse pálil od modré čáry Cale Makar. Carter Hart ukázal výborné reflexy, nejhoršímu zabránil pravým betonem.
     
    25:36
    Laviny zkusí srovnat stav střetnutí v početní převaze, na obranné modré čáře Joel Farabee bruslí podrazil Girarda.
     
    25:16
    Morgan Frost si pohrál s Martinem Kautem, jenže dlouho neměl komu nahrát. Český forvard soka dostihl a na druhý pokus ho úspěšně zpacifikoval.
     
    24:49
    Tentokráte si Alexandar Georgijev počínal o poznání jistě. Na střelu Zacka MacEwena viděl velmi dobře a puk ukryl pod levým betonem.
    23:59 Anthony DEANGELO - 3:1
     
    23:59
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Se skutečností, že mají nejhorší přesilovku v soutěži, si nyní Letci nic nedělali, vylepšují čísla a odskakují do vedení o dva góly! Od modré čáry vystřelil forhendem ANTHONY DEANGELO, Alexandar Georgijev nic neviděl přes Catese a kotouč mu zapadl k levé tyči. Asistence: Morgan Frost a Kevin Hayes.
     
    23:01
    Philadelphia si vyzkouší premiérovou početní převahu. Na lavici hanby zamířil Alex Galchenyuk, který přidržel Travise Konecnyho.
     
    22:53
    Situaci tří proti třem podpořil i Travis Sanheim a právě u něj útok skončil, forhendový projektil zamířil vysoko nad horní tyčku.
     
    22:22
    Z pravého kruhu Nicolas Deslauriers nahrával za bránu, kde viděl Patricka Browna, jeho vytočení před bránu a střelu k pravé tyči pokryl brankář betonem.
     
    21:44
    Právě český forvard Lukáš Sedlák pasem na Tannera Laczynskiho založil bleskové přečíslení, které bylo vyřešeno střelou do výstroje Georgijeva.
     
    21:17
    Od modré čáry nahazoval Devon Toews. Cílové zařízení minul, u levého mantinelu posléze získal kotouč Lukáš Sedlák.
     
    20:47
    Zack MacEwen nabral rychlost po levém mantinelu. V plném sprintu nahrával před bránu, kde Kevina Hayese pokryl Devon Toews.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Domácí do něj vstupují v těsném náskoku, s čímž se hosté zcela jistě nebudou chtít smířit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 15.
     
    Úvodní dvaetiminutovka zápasu mezi Philadelphií a Coloradem nabídla tři branky, přičemž o jednu více vstřelilo domácí mužstvo. Vedení se přitom ujali hosté, když se ve 4. minutě prosadil pěknou tečí Alex Newhook, ovšem domácí nesložili zbraně a obrat dokonali zásluhou tref Travise Sanheima a Tannera Laczynskiho. Hosté dohrávali závěr střetnutí bez Nathana MacKinnona, jehož trápí bolest v oblasti zad, jeho ztráta by pro Avalanche byla bezesporu na ledě hodně cítit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Mikko Rantanen se od pravého mantinelu proháčkoval až do mezikruží, střelu ze zápěstí usměrnil těsně vedle levé tyčky.
     
    19:06
    Ihned po buly vypálil dělovku Travis Sanheim. Alexandar Georgijev reagoval pozdě, naštěstí pro něj kus černé gumy zamířil vedle pravé části brankové konstrukce.
    18:05 Tanner LACZYNSKI - 2:1
     
    18:05
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Letci se v závěru úvodního dějství dostávají do těsného náskoku! Po Brownem zblokované střele od modré čáry vystartoval do brejku Farabee. Křižnou ránu od levého mantinelu gólman vyrazil betonem pouze k TANNERU LACZYNSKIMU a ten dorážkou zdárně trefil odkrytou levou část soupeřovy svatyně. Asistence: Joel Farabee a Patrick Brown.
     
    17:41
    Nahrávku po zadním mantinelu na zatím jediného střelce hostů Newhooka zastavil na dlouhou hokejku Travis Sanheim, načež volil oblouček do středního pásma.
     
    17:12
    Protiútok táhl po pravém mantinelu J. T. Compher. Nakonec sám střílel ze zápěstí na přední tyčku, Carter Hart získal kontrolu nad pukem až nadvakrát.
     
    16:44
    Už to vypadalo, že by mohl mít zajímavou příležitost Scott Laughton, jenže zpracování před soupeřovou svatyní nezvládl, hrál proto Erik Johnson.
     
    16:13
    Ještě ze středního pásma nahazoval na bránu Rasmus Ristolainen. Alexandar Georgijev vyrazil touš vyrážečkou příhodně pro Devona Toewse.
     
    15:33
    I v další příležitosti měl nejdůležitější roli Charles Hudon, jenž se zjevil zcela osamocen před bránou, v tomto případě orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    15:11
    Navrátilec do NHL Charles Hudon postupoval z pravé strany sám na Cartera Harta. Vyzkoušel forhendový blafák, zakončení zamířilo vedle pravé tyče.
     
    14:41
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Lukáš Sedlák vůbec dobře. Chtěl si obhodit Erika Johnsona, obránce nepustil soka za svá záda.
     
    14:14
    Už dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Zprava nahazoval na bránu Cale Makar, cílové zařízení ovšem minul výrazně.
     
    13:55
    Otočku kolem brány vyzkoušel Alex Newhook. Moc nechybělo, Carter Hart v poslední chvíli přilepil beton ke své levé tyčce.
     
    13:25
    Oblouček za obranu vyzkoušel Noah Cates na Travise Konecnyho, ten si neporadil se zpracováním skákajícího kotouče.
     
    12:53
    Rasmus Ristolainen zastavil kus černé gumy na modré čáře a bez rozmýšlení střílel na přední, levou tyč, tu těsně minul.
     
    12:24
    Výborně zapracoval směrem do defenzivy Anthony DeAngelo. Správně očekával, že Andrew Cogliano zkusí průnik po lajně a čistým hitem ho přišpendlil na mantinel.
     
    11:45
    Za vlastní bránou se postaral o zklidnění hry Cale Makar. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež po levém mantinelu rozjel Comphera, toho ještě ve střední třetině zastavil Provorov.
     
    11:22
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Erik Johnson. Troufl si na bekhendový blafák, z ostrého úhlu ve finále rozvlnil jenom boční síť.
     
    10:40
    Početní převaha Colorada je minulostí, na druhý pokus tedy úspěšné nebylo. Navrátilec z trestné lavice Tanner Laczynski okamžitě zamířil pomoci s bráněním do obranného pásma.
     
    10:12
    Obránce Devon Toews naznačil zakončení, aby nakonec ještě posunul zadovkou puk na Samuela Girarda, jehož dělovku Hart vyrazil pravou rukou.
     
    09:42
    Mikku Rantanenovi nevyšlo zdánlivě jednoduché zpracování. Po bitvě v rohu mantinelu nakonec vyhodil kotouč rukavicí Ivan Provorov.
     
    09:02
    Rychlou kombinaci zakončoval ránou z mezikruží J. T. Compher. Carter Hart v poslední chvíli vykopl proti puku pravý beton.
     
    08:30
    První početní převahu hokejisté Avalanche využili, jak si povedou ve druhém případě? Dvouminutový trest za podrážení vyfasoval Tanner Laczynski.
     
    08:01
    Z pravého kruhu bekhendem nahazoval touš na bránu Joel Farabee. Alexandar Georgijev vyrazil touš před sebe a mimo dosah protihráče Deslaurierse.
    07:29 Travis SANHEIM - 1:1
     
    07:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Tlak Flyers v útočném pásmu završil Laughton pasem na modrou čáru. TRAVIS SANHEIM měl dost místa, takže si sjel blíže bráně a táhlou ránou ze zápěstí zacílil nechytatelně do levého víka nad lapačku Georgijeva. Asistence: Scott Laughton a Zack MacEwen.
     
    06:52
    Od levého mantinelu nahazoval Erik Johnson. Carter Hart druhý kotouč ve své síti nepřipustil, úspěšně zakročil lapačkou.
     
    06:20
    Zakázané uvolnění vrací hru před Cartera Harta. Anthony DeAngelo zkusil křižným pasem vysunout Kevina Hayese, který na puk nedosáhl.
     
    05:57
    Brejk Martina Kauta příliš dlouho netrval. Českému útočníkovi se nedostalo podpory, kličku vystihl Travis Sanheim.
     
    05:21
    Ivan Provorov nasměroval vysoký oblouček za soupeřovu svatyni. Tanner Laczynski nabral solidní rychlost, avšak přes Devona Towse se k touši neprocpal.
     
    04:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Kevin Hayes. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost, přes Jaysona Megnu se ovšem až před bránu neprocpal.
    03:50 Alex NEWHOOK - 0:1
     
    03:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá početní převaha přináší Lavinám jednobrankové vedení. Od modré čáry zvolil nahození Cale Makar a byl to ALEX NEWHOOK, kdo ztečoval puk k levé tyčce mimo dosah brankáře Harta. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
     
    03:33
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici již usedl Kevin Hayes, jenž zastavil rozjetého Nathana MacKinnona pouze za cenu držení.
     
    02:46
    Tlak Flyers pokračoval. Na útočné modré ještě zastavil kus černé gumy Travis Sanheim, hrací předmět napálil o kus vedle pravé tyče.
     
    02:22
    U levého mantinelu vybojoval v útočném pásmu touš Nicolas Deslauriers. Naslepo nahazoval před bránu, puk získal bránící Erik Johnson.
     
    01:50
    Do rozehrávky se zapojil domácí gólman Carter Hart. Zastavil rychle letící kotouč a nechal hrát ruského zadáka Ivana Provorova.
     
    01:23
    Střetnutí započalo ve velkém stylu. Do protiútoku vystartoval Mikko Rantanen, avšak nedostalo se mu podpory, sám proti třem neuspěl.
     
    00:42
    A první příležitosti skutečně patřila Letcům. Po nahození Travise Konecnyho došlo k závaru před bránu, ten vyřešil dlouhým odpalem Cale Makar.
     
    00:10
    Zápas mezi Philadelphií a Coloradem odstartoval! Úvodní buly ovládl Noah Cates, takže do útoku zamířili hokejisté v oranžových dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – Ristolainen, Provorov, Braun, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, N. Cates, Hayes – Farabee, Frost, Laughton (A) – Tippett, Sedlák, Laczynski – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, Girard, Englund, MacDonald – Kaut, MacKinnon (A), Galchenyuk – Rantanen (A), Newhook, Hudon – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Blidh, Megna, Hunt.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Furlatt, McIsaac – Berg, Mills.
     
    Colorado Avalanche

    Ani obhájce titulu neprožívá úplně ideální sezónu a drží se na hraně postupu do vyřazovací části, momentálně je v Centrální divizi čtvrtý s mankem šesti bodů na vedoucí Dallas. Bednarova družina už po šest utkání střídá vítězství s porážkou. Naposledy prohrála vysoko 1:5 na ledě Bostonu, takže dnes je na řadě vítězství, které se vzhledem ke špatné formě konkurenta očekává. Týmové produktivitě vévodí třiatřicetibodový Nathan MacKinnon.
     
    Philadelphia Flyers

    Hokejisté Philadelphie měli parádní úvod sezóny, když z pěti zápasů ve čtyřech případech odcházeli jako vítězové, ale v současné době si procházejí herní i výsledkovou krizí. Svěřenci kouče Tortorelly zaznamenali v předešlých třinácti střetnutích jedinou výhru, když doma porazili newyorské Islanders. Aktuálně drží sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Metropolitní divize se nachází na předposledním sedmém místě. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Kevin Hayes s 25 kanadskými body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Philadelphií a Coloradem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Sanheim (Laughton, MacEwen), 19. Laczynski (Farabee, P. Brown), 24. DeAngelo (Frost, Hayes), 50. Tippett (Laughton, Provorov), 59. Konecny (Hayes, Sanheim) – 4. Newhook (Makar, MacKinnon), 58. Rantanen (E. Johnson), 59. Newhook (Compher, D. Toews)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – Ristolainen, Provorov, Braun, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, N. Cates, Hayes – Farabee, Frost, Laughton (A) – Tippett, Sedlák, Laczynski – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, Girard, Englund, MacDonald – Kaut, MacKinnon (A), Galchenyuk – Rantanen (A), Newhook, Hudon – L. O'Connor, Compher, Cogliano – Blidh, Megna, Hunt.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Furlatt, McIsaac – Berg, Mills

    Diváci: 18 361
    thejrc.org