Rögle BK – Tappara 3:2 (kon.) | Luleå – Jukurit 5:1 (kon.) | Skellefteå – Frölunda 1:0 (kon.)
konec
Rögle BK
3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Tappara Tampere
Úterý 06.12.2022, 18:05 • Catena Aréna - Ängelholm • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:23:10)
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Rögle BK:
    Erlend Lesund – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Tappara:
    Veli-Matti Savinainen – 2 min., hrubost.
     
    59:47
    Tappara ještě v šanci! Na brankovišti dorážel Veli-Matti Savinainen a to tak ostře až vyprovokoval k pořádné bitce Erlenda Lesunda. Bude se vylučovat, oba dostanou dvojku za hrubost.
     
    59:40
    Jori Lehterä ještě postupuje po mantinelu, kde je těsně tísněn. Hosté samozřejmě nebudou odvolávat brankáře, raději vezmou prohru o gól než dvoubrankové manko do dalšího duelu...
     
    57:59
    Pěkná kombinace! Maksim Matuškin si sjel středem aby podpořil útok a dostal přihrávku z pravého kruhu. Přišla ostrá střela, Clang zasahuje a přikryje puk i před blížící se hrozbou dorážky.
     
    57:49
    Oskar Pettersson nepříjemně schytal Matuškinovu ránu a v křeči odjíždí na střídačku. Tady přijde na řadu ledování, jinak se však mladičký střelec zdá v pořádku.
     
    57:14
    Rögle v šanci! Jeden z útočníků si vybruslil od mantinelu na střed a nebezpečně pálil, Christian Heljanko si povyjel a vyráží ramenem.
     
    55:51
    Tak jsem to přivolal, nyní jsme byli svědky pěkné kombinace Tappary, už jen zbývalo z mezikruží zamést do sítě. Nepodařilo se, hra se obrací.
     
    55:00
    Hosté uklidňují hru za vlastní brankou a plánují další útok, nicméně poslední minutka, dvě byly trošku paradoxně nezáživné...
    52:39 Valteri KEMILÄINEN - 3:2
     
    52:39
    Tappara právě vstřelila branku!
    Drama je na světě! Obránce VALTERI KEMILÄINEN se dostal k puku na modré a vystřelil, rána z krátkého nápřahu se mu sice vůbec nepovedla, nicméně právě to zařídilo to, že Calle Clang nedokázal zareagovat a je překonán! Kus černé gumy se skutečně divně zavrtěl a zapadl do sítě, zdá se, že k tomu dokonce nebyla potřeba ani žádná teč a jedná se tak o čistý průstřel – 3:2. Situace je najednou pro Tapparu skvělá, i kdyby nakrásně měla o gól prohrát, rozhoduje se až za týden. Asistence: Maksim Matuškin a Niko Ojamäki.
     
    52:27
    Série slušných šancí na straně celku z Tampere! Nejprve Jori Lehtera napřáhl a ranou "golfákem" prověřil Clanga, následně si ten stejný hráč mírně sjel, naznačil další střelu a ještě krásně našel před bránou Veli-Matti Savinainena. Brankář v zelené teď drží svůj tým!
     
    50:37
    Petteri Puhakka šel ve vlastním oslabení dopředu a dokonce se dral do šance, vše faulem řeší hráč, který s ním musel jít do souboje – Adam Engström (RGL). Jsou z toho dvě minuty za držení. Signalizovaná výhoda je rychle minulostí, puku se dotkl právě Engström.
     
    50:16
    Rögle se zatím spíše trápí, Tappara vyhazuje a navíc dobře drží modrou čáru. Nyní si na pevném boxu modro-oranžových vylámal zuby Marco Kasper.
     
    49:21
    Vyloučení v týmu Tappara:
    Geoff Platt – 2 min., krosček.
    48:22 Niko OJAMÄKI - 3:1
     
    48:22
    Tappara právě vstřelila branku!
    Clangovo kouzlo je zlomeno! Niko Ojamäki dobře vystoupil na modré a vrátil puk do pásma. Tady jej sice měli ještě pod kontrolou soupeři, nicméně přišlo zaváhání a právě NIKO OJAMÄKI přidal, získal puk, projel se až na kruh, zamířil a švihem vypálil. Zdá se, že jinak vynikajícímu Clangovi propadl kotouč někde mezi rukou a tělem. Rázem je sníženo, přichází branka důležitá nejen pro dnešní duel ale i pro potenciální pokračování série v Tampere – 3:1. Bez asistence.
     
    47:57
    Casimir Jürgens se u mantinelu v blízkosti útočné modré rval co to šlo, delší pobyt v pásmu však pro svůj tým nevyboxoval.
     
    47:28
    Patrik Virta se snažil nabrat rychlost a ještě dojet vyhozený puk, nicméně ten přeci jen doklouže za čáru a píská se tak zakázané uvolnění.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 3. Petterson (Sjödin, Tärnström), 8. Sandin, 30. Oskar Stål Lyrenäs (Tambellini) – 49. Ojamäki, 53. Kemiläinen (Matuškin, Ojamäki)


    Rögle BK: Clang (Rifalk) – Wallinder, Engström, Sund, Klok, Lesund, Johnsson, Casselsten – Sheen, Tambellini, Bengtsson – Larsson, Kasper, Stal Lyrenäs – Endström, Ferguson, Sandin – Sjödin, Tärnström, Petterson – Smeds
    Trenér: Cam Abbott

    Tappara Tampere: Heljanko (Hekkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Thomas, Matushkin – Puhakka, Rauhala, Ojamäki – Savinaineb, Lehterä, Tanus – Henriksson, Virta, Kuusela – Platt, Rönni, Garanth – Moilanenen
    Trenér: Jussi Tapola

    Rozhodčí: Kopitz, MacFarlane – Svensson, Nyqvist
    Úterý 13.12.2022
    Tappara - Rögle BK 5:1

    Branky a nahrávky: 22. Lehterä (Tanus, Ojamäki), 38. Savinainen (Tanus, Matuškin), 54. Ojamäki (Savinainen, Tanus), 59. Ojamäki (Virta), 60. Savinainen (Kemiläinen) – 39. Endström (Sandin, Ferguson)

    thejrc.org