Poruba 2011 – Vsetín 2:3 (kon.) | Přerov – Třebíč 0:1 (kon.) | Slavia – Sokolov 3:1 (kon.)
Kolín – Prostějov 2:6 (kon.) | Frýdek-M. – Jihlava 1:4 (kon.) | Pardubice B – Litoměřice 4:1 (kon.)
Šumperk – Zlín 3:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 07.12.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční podvečer z přerovské MEO Arény. Dnes nás čeká utkání 28. kola tuzemské Chance ligy, v němž změří síly domácí HC ZUBR Přerov a hostující SK Horácká Slavia Třebíč. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Přerov vs. Třebíč
    Přerovským hokejistům se v posledních týdnech výsledkově ani herně vůbec nedaří a v současnosti prožívají nejkritičtější období dosavadního průběhu Chance ligy. Z osmi listopadových zápasů posbírali pouze deset bodů a nevalně vstoupili také do posledního kalendářního měsíce roku 2022. O uplynulém víkendu je čekal trip na severozápad Čech, kde vyzvali trápící se Sokolov a naopak dobře hrající Litoměřice. Navázali však na střeleckou impotenci a po dvou prohrách v poměru 1:2 si dovezli pouze jeden bod ze sokolovského ledu. Krizi družina Roberta Svobody a Petra Dočkala potřebuju zastavit ve středu na vlastním ledě od 18 hodin proti Třebíči.

    Horácká Slavia se řadí po bok Litoměřic, coby celku, který v letošním ročníku MEO vyzve už potřetí. V září z úvodního domácího zápasu dokázalo sebejistým výkonem posbírat tři body po výhře 5:2, aby na konci října vzešel ze vzájemného duelu vítěz opět o tři góly. Třebíč si ale tentokráte domácí led i branku uhlídala. Zubry potrestala nízká střelecká aktivita (24:35) a především devět trestů, které na jeho stranu padly. Díky tomu tak Antonín Bořuta (3+16), Martin Dočekal (10+15) a Lukáš Forman (2+7) posbírali po jedné trefě, Pavel Jekel (92,61 %) zase mezi třemi tyčemi uhlídal vítězství s nulou vzadu.

    V minulém vzájemném střetu Přerov poprvé v sezoně vyšel bodově naprázdno, od té doby ale zapsal dalších pět porážek v základní hrací době. Kvůli tomu se mu čelo vyrovnané tabulky vzdálilo, a před dotahujícím Zlínem už příliš velký náskok nemá. To Třebíč má o šest bodů více, když si dobrou formu přenesla i do listopadu, na jeho konci však letos poprvé nedokázala napravit porážku na Vsetíně (1:2), když ji doma vyloupily Litoměřice (2:4) a vynulována byla i v Prostějově (0:2). Ztrátu formy naznačoval i pondělní domácí duel se Slavií. Horáci díky čtyřem využitým přesilovkám vedli už 4:1, o vedení však špatným závěrem málem přišli. Vítězství 4:3 tak brali všemi deseti.

    Napravit tři porážky vítězným výsledkem teď nyní potřebují hokejisté Přerova, proti kterým bude stát značně produktivnější ofenziva. Zubři sice mají odehráno o jeden či dva duely méně než jeho konkurenti, co do vstřelených branek se ovšem na chvostu tabulky nacházet nechtějí za žádné situace. Jak se dávají branky předvádí sehraná trojice v první útočné formaci – zmíněného Dočekala zde doplňuje ještě centr Ladislav Bittner (15+8) a pravý křídelník Matěj Psota (10+11). Tato trojice společně ještě s Michalem Vodným (3+18) zařídila drtivou většinu třebíčských gólů v přesilovce, právě speciální formace tak ve středu mohou rozhodovat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Da. Král (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Hrdinka, Ševčík – Svoboda, Süss, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – F. Dvořák, Ministr, Indrák – Goiš, Macuh, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Bořuta, Tureček, Forman, Hunkes, Poizl, Furch – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – Holec, D. Michálek, Ferda (A) – Meluzín, Vodný, Malý – Krliš, Šilhavý, Svoboda.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Vrba, Grygera – Vašíček, Blažej.
     
    Utkání za malou chvíli začne. Domácí Přerov dnes obléká žlutou sadu dresů, třebíčští hosté oblékají trikoty červené.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Puk míří nejprve do pásma Zubrů, a sice za branku Krále.
     
    00:30
    Icing domácích.
     
    00:53
    Po vhazování se trojice hostů vedená Ferdou snažila něco vymyslet, Přerovu se však podařilo hráče v červeném vytlačit za modrou čáru.
     
    01:02
    Zakázané uvolnění odpískáno pro změně na opačné straně.
     
    01:30
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Zubři se po dobrém pokrytí kotouče Pechancem řítili do dobré šance na jejímž konci vybízel k zakončení Chroboček, Jekelova branka ale nakonec ohrožena branka nebyla a hosté rychle využili pootevřených vrátek v přerovské defenzivě. K protiútoku vyzval ERIKA MELUZÍNA Malý, jenž mu ve středním pasu vyslal rychlou přihrávku za obranu a první jmenovaný se rázem řítil na Krále sám. Toho překonal střelou zápěstím a máme tu tak první branku! Asistence: Jakub Malý, Michal Furch.
    01:30 Erik MELUZÍN - 0:1
     
    02:58
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Jiří Hunkes – 2 min., faul kolenem.
     
    03:06
    Zubrům se v posledních zápasech ofenzivně vůbec nedaří, uvidíme, jak na přesilovkách zapracovali během dvoudenního volna. Hned na úvod ztrácejí útočné pásmo.
     
    03:15
    Po opětovném zavezení puku ale mohlo být rychle srovnáno! Jan Süss nastřelil z pravého kruhu Jekelovu tyč!
     
    04:25
    Ani druhá dobře sehraná akce Zubrů nekončí brankou! Chroboček dobrou vybídkou z pravého kruhu našel hokejku Březiny, Pavel Jekel se však v brance stihl včas přesunout!
     
    04:58
    Hosté v plném počtu.
     
    05:03
    Zakázané uvolnění Třebíče.
     
    05:11
    Puku se po buly zmocnil Daniel Indrák, Jekel si jeho ránu pohlídal.
     
    05:20
    Jekel v úvodu drží Třebíč ve vedení! Zubři, přestože rychle inkasovali, přišli už se třetí gólovkou, hostující brankář se ale proti bekhendovém pokusu Macuha skvěle roztáhl na brankovišti!
     
    07:09
    Přerov ze své aktivity nepolevuje, hbitou souhru zakončoval od pravého mantinelu David Březina, Jekel schoval puk na hrudi.
     
    07:19
    Po buly se rozjel Malý, domácí branka ale nakonec ohrožena nebyla, jelikož se boje o kotouč přesunuly za ni.
     
    08:26
    Kudělka vypálil z poloviny, Jekel ale jeho střelu polapil a rychle rozehrál. Takto Zubři vhazování v útočném pásmu nevybojují.
     
    09:16
    Velká šance tentokráte na druhé straně! Třebíč mohla zvýšit na 2:0 v brejku, když se uvolnila dvojice z elitní formace Dočekal – Bittner, druhý jmenovaný si ale kličkou na Daniela Krále nepřišel!
     
    10:41
    Zakázané uvolnění Třebíče.
     
    11:26
    Zpoza vlastní branky rozehrává přerovský obránce Tomáš Kudělka.
     
    12:32
    Jakub Svoboda velmi dobře zabojoval v rohu kluziště, díky čemuž získal kotouč pro své spoluhráče, zakončení bekhendem z ne zcela ideální pozice však Jekela ohrozit nemohlo.
     
    14:13
    Jakub Malý vyslal dobrou střelu přes couvajícího Krisla, Král zasáhl maskou.
     
    14:30
    Dobře to z rohu kluziště myslel Chroboček, když hledal před brankou Goiše, ten však skákavý kotouč holí nezasáhl.
     
    15:00
    Přerov rozebíhá novou útočnou akci od vlastní branky.
     
    16:11
    První formace hostujícího celku opět zblízka ohrožovala branku Daniela Krále, ten si ale s Dočekalem i Psotou dobře poradil!
     
    16:30
    Buly po pravici Jekela.
     
    17:04
    Dobša si v protiútoku sjel od levého mantinelu na střed hřiště, jeho přízemní vybídka na teč ovšem nenašla hůl spoluhráče.
     
    17:28
    Po vyhraném buly pálil Hrdinka mimo.
     
    18:19
    Ofenzivní snahy Třebíče brzdí ofsajd.
     
    19:00
    Rozeběhla se poslední minuta prvního dějství, puk má za vlastní brankou v držení Antonín Bořuta.
     
    19:19
    Třebíč byla velmi blízko druhého gólu! Rychlost nabral po levém křídle Holec, jenž na sebe nalákal napadající soupeře a pak přesně našel uvolněného Michálka, který mnoho volného prostoru na levém kruhu nevyužil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pouze v málo zápasech letošní sezony dokázal skóre otevírat Přerov a nebylo tomu tak ani ve třetím vzájemném souboji s Třebíčí. Zubři ponechali otevřená vrátka při útoku, což rychlým brejkem po pasu Malého trestal už po minutě a půl v úniku Erik Meluzín. Domácí se brzkého manka nezalekli a přišli s několika šancemi na srovnání. Süss v přesilovce trefil tyč, proti Březinovi se zase Jekel skvěle přesunul. Posléze vychytal zblízka také Macuha, Třebíč ale poté začala domácí aktivitu dorovnávat. Král se v prvním dějství několikrát dobře prezentoval zejména proti třebíčské první formaci, či v závěru proti velké šanci Michálka. Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Ihned po buly se do útoku dral Jakub Svoboda, byl ale zbrzděn Bořutou.
     
    20:30
    Velká hrubka Krisla ve vlastním pásmu po buly, který rozehrál přímo na hůl Michálka! Ten měl před sebou mnoho prostoru k tomu, aby vedení Třebíče navýšil, Krále ovšem nepřekonal!
     
    21:28
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    21:32
    Novotný pálil rychle po buly, Jekel zasáhl lapačkou.
     
    22:03
    Černý v útočném pásmu nastřelil pouze Bittnera, ten se stal také zakončujícím hráčem třebíčského protiútoku. Král si s jeho střelou z ostrého úhlu bez problémů poradil.
     
    22:41
    Turečkovu střelu Bittner povedeně tečoval, Král musel prudce vykopnout svůj pravý beton!
     
    23:02
    Icing Zubrů.
     
    23:29
    A nepřesná rozehrávka končí icingem také na druhé straně.
     
    23:41
    Hosté sehráli dobrou útočnou akci, Král lapil Michálkovo zakončení.
     
    24:05
    Hosté jsou ve startu druhé třetiny značně aktivnější. Král přerušuje hru dalším zákrokem lapačkou.
     
    24:26
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., držení.
     
    24:30
    Poprvé v zápase sehrává Třebíč přesilovou hru. Začala dobře, tedy vyhraným vhazováním.
     
    25:02
    Hosté, nebýt skvělého zákroku Krále v přerovské brance, málem slavili druhý gól, následně ale řídil přečíslení dvou na jednoho Jakub Svoboda! Ten svému spoluhráči poslal nezpracovatelnou přihrávku, a tak se nakonec žádné ohrožení Jekelovy branky nekonalo.
     
    26:13
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Ministr – 2 min., vysoká hůl.
     
    26:13
    Přerov se bude muset bránit 13 sekund ve třech!
     
    26:26
    Přerov ve čtyřech. Horácká Slavia má sice puk pod kontrolou, střelu ale nevyprodukovala.
     
    26:30
    Král znovu tasí parádní zákrok! Křížný pas Vodného pro něj znamenal obtíže na druhé straně, proti třebíčské střele na odkrytou část branky se ovšem skvěle přesunul!
     
    27:28
    Třebíčskou kombinaci nyní přerušuje hvizd sudích, Král při přesunu nedopatřením posunul brankovou konstrukci. Buly po jeho pravici.
     
    27:40
    Přerovští vyhazují, hosté musejí útočné pásmo dobývat nanovo.
     
    28:13
    Zubři přežili nebezpečné oslabení. Poklona patří zejména Danielu Královi v jejich brance.
     
    29:36
    David Březina dostal puk do více než výhodné pozice, naložil s ním ovšem bídně.
     
    30:15
    Druhá polovina základní hrací doby je v plném proudu. Přerov toho zatím ve druhém dějství mnoho nevymyslel.
     
    30:58
    Doležal ztratil puk při kličkování na modré, což o několik vteřin později přináší další zákrok skvěle chytajícímu Královi. Ten si i přes částečnou clonu našel výstřel Turečka.
     
    31:17
    Další únik hostů na domácího brankáře, který na začátku první třetiny vedl k úvodní brance, nyní se ale skóre nemění! Obraně pláchl Bittner, kličkou do bekhendu si však na Královi vylámal zuby!
     
    32:04
    Vyhození Přerova míří na branku Pavla Jekela. Icing se pískat nebude.
     
    32:11
    Vzápětí však přichází špatná rozehrávka jeho soupeře. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat v pásmu Třebíče.
     
    33:44
    Horácká Slavia má poprvé v prostředním dějství problémy se založením útoku.
     
    34:07
    Hra byla přerušena poblíž třebíčské střídačky. Matěj Psota totiž narazil do Roberta Černého jako do stromu, po ujetí pár metrů ovšem upadl a držíc se za koleno zamířil na střídačku. Doufejme, že bude brzy v pořádku.
     
    34:24
    Dvojice vhazování před Jekelem.
     
    35:11
    Chroboček trestuhodně zaváhal ve vlastním pásmu, Bittner se ale zcela sám z mezikruží neprosadil! Opět skvělý Daniel Král drží Zubry nad vodou.
     
    36:56
    Icing Přerova.
     
    38:00
    Hanáci od úvodu zápasu, kde párkrát zahrozili, nevymysleli směrem k Jekelovy zhola nic. Zatím to vypadá, že prodlouží zmar z posledních týdnů a pouze díky Královi v brance mohou být rádi, že dotahují pouze jednogólové manko.
     
    39:00
    Zubři se nedokážou usadit v útočném pásmu, Doležal tratí puk na modré čáře.
     
    39:09
    Buly před Jekelem, do druhé sirény zbývá méně než minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila bez diskuze maskovanému muži v přerovské bráně. Daniel Král toho musel hned od jejího startu řešit výrazně více než jeho protějšek Jekel. Nejprve jej po minele v obraně vyzval k souboji tváří v tvář Michálek, zanedlouho musel vykopnout povedenou teč Bittnera. MEO předvádělo další slabý ofenzivní výkon a nechávalo vynikat především brankáře Krále, který vychytal nejen dvojité oslabení díky parádnímu přesunu proti Vodnému. Zuby si na něm dvakrát po sobě znovu vylámal Bittner a právě on byl faktorem, díky kterému dnes v MEO Aréně není rozhodnuto už po čtyřiceti minutách. Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Ofsajd Přerova na úvod třetí části.
     
    40:53
    Malý, jenž nahradil Psotu v první formaci, ladně proklouzl do útočného pásma. Jeho pas na Dočekala byl domácími obránci zablokován.
     
    41:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., hákování.
     
    41:17
    Třebíčští si nerozuměli a z útočného pásma se vykázali nepřesností sami.
     
    41:40
    Puk letí k Jekelovi podruhé, tentokráte už holí Zubrů.
     
    42:04
    Pěkná kombinace Třebíče nekončí druhou brankou! Sled přesných přihrávek skončil na Dočekalovi, ten ale se zakončením váhal, a tak se mu přerovský gólman stihl do střely včas přesunout!
     
    42:43
    Horácká Slavia si dále udržuje postavení v útočném pásmu a i nyní byla velmi blízko využití! Nabito dostal na pravý kruh Miroslav Holec, z prvního doteku však nastřelil pouze břevno!
     
    43:05
    MEO ustálo další nebezpečnou početní výhodu Třebíče.
     
    43:39
    Rozehrávka Přerova končí na zakázaném uvolnění.
     
    43:58
    Třebíč se stále nemůže dostat z jednobrankového vedení dál! Dočekal jen těsně minul odkrytou levou tyč! Zubři nato reagují opět zakázaným uvolněním.
     
    44:12
    A znovu odpískán přerovský icing. Potřetí během půlminuty.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Svoboda – 2 min., napadení.
     
    44:22
    Přerov opět musí do čtyř, nutno ovšem podotknout, že faulu vyloučeného Jana Svobody předcházelo třebíčské podražení, které zůstalo bez povšimnutí.
     
    44:45
    Hosté na úvod další přesilové hry ztrácejí postavení v útočné třetině.
     
    45:23
    Hosté nemohli do pásma kvůli zdvižené paži čárového sudího, Krisl si tak mohl vzít na vyhození času, kolik chtěl.
     
    45:51
    Přerov znovu odpaluje kotouč do bezpečí, hostům se nedaří překročení útočné modré čáry.
     
    46:22
    Domácí bez potíží v plném počtu.
     
    46:28
    Ofsajd Třebíče.
     
    47:21
    Po dlouhé době něco zajímavějšího také před brankou Jekela. Jakub Svoboda bekhendem od mantinelu našel Süsse, ten zblízka zkoušel překvapit brankáře na bližší tyči.
     
    48:23
    Indrák byl na středu kluziště atakován Malým, Zubři hrají v signalizované početní výhodě.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Jakub Malý – 2 min., napadení.
     
    49:09
    Třebíčští vyškrábli kotouč v rohu kluziště a osvobozují se.
     
    49:29
    Černý pálil od modré, Doležal jeho střelu nedokázal tečovat.
     
    49:50
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Antonín Bořuta – 2 min., hrubost.
     
    49:50
    Zubři toho dnes v utkání směrem do útoku mnoho nepředvedli, nyní však budou hrát téměř minutu proti třem! Také proto si lavička Roberta Svobody vyžádala oddechový čas.
     
    49:53
    Buly v pásmu Třebíče pro Zubry.
     
    50:05
    Jekel si připisuje zákrok proti příklepům dvěma obránců. Černého ránu srazil za branku, Kudělkovu schoval na hrudi.
     
    50:52
    S příchodem Malého na led bylo málem srovnáno! Doležal dokázal ztečovat puk před brankou, ten se ale velmi smolně odrazil od jedné tyče do druhé a vyplaval ven z brankoviště!
     
    51:21
    Třebíč se poprvé v tomto oslabení osvobozuje vyhozením puku ke Královi.
     
    51:50
    Třebíč jeden z mála kritičtějších momentů tohoto utkání ustála a hraje v plném počtu. Osm minut před koncem však vede stále pouze nejtěsnějším rozdílem.
     
    52:30
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    52:51
    A nyní hru přerušuje pro změnu ofsajd domácích.
     
    53:04
    Další přerušení v krátkém čase, znovu je na vině postavení přerovských hráčů mimo hru.
     
    53:13
    Bittnerova rána končí s přispěním Krále mimo kluziště. Buly v pásmu Přerova.
     
    53:33
    Třebíč si dobře pohlídala vlastní modrou a zneškodnila domácí rozehrávku, jež skončila pouze na zakázaném uvolnění. Opět sledujeme velmi rozkouskovanou pasáž.
     
    53:55
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Michal Vodný – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:08
    Třebíč se na úvod oslabení osvobozuje, za pukem sprintuje domácí bek Černý.
     
    54:51
    Přerovu se nadále nedaří zabydlet se v útočné třetině.
     
    55:14
    Hosté nechali Březinu úplně samotného před brankou, Pechanec jej proto našel přihrávkou, velkou šanci ale letní posila Zubrů neproměnila!
     
    55:55
    Hosté hrají v plném počtu, Zubři se snaží dál tlačit.
     
    56:39
    Čas Zubrů na srovnání se krátí, Třebíč pouze odevzdává kotouč.
     
    57:30
    Aktivněji musejí hrát pochopitelně Zubři, to se také děje. 150 vteřin do třetí sirény.
     
    57:39
    Jekel lapil kotouč odražený od zadního plexiskla. Buly se odehraje po jeho pravé ruce.
     
    58:14
    Poslední dvě minuty třetí třetiny už jsou v plném proudu, oba celky bojují o kotouč u hrazení v pásmu hostů.
     
    58:37
    Třebíč získané kotouče vyhazuje pouze do středního pásma.
     
    59:00
    Minuta do sirény, přetlačovaná o kotouč probíhá v pásmu Zubrů, daleko od Jekela.
     
    59:19
    Zubři se rozehrávají od vlastní branky, Král míří na střídačku.
     
    59:32
    Skrumáž před bránou Jekela nabídla puk Süssovi. Ani on, ani Černý později ovšem nedokázali srovnat!
     
    59:47
    Buly před Jekelem.
     
    59:56
    Michálek vyhazuje přes celé hřiště. 4,5 vteřiny před sirénou se odehraje minimálně ještě jedno vhazování.
     
    Konec zápasu. (20:20:55)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 2. Meluzín (Malý, Furch)


    HC ZUBR Přerov: Da. Král (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Hrdinka, Ševčík – Svoboda, Süss, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – F. Dvořák, Ministr, Indrák – Goiš, Macuh, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Bořuta, Tureček, Forman, Hunkes, Poizl, Furch – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – Holec, D. Michálek, Ferda (A) – Meluzín, Vodný, Malý – Krliš, Šilhavý, Svoboda.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Vrba, Grygera – Vašíček, Blažej
    thejrc.org