New Jersey – Chicago 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.) | Tampa – Detroit 2:4 (kon.)
Ottawa – Los Angeles 2:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 4:7 (kon.) | Winnipeg – Florida 5:2 (kon.)
Dallas – Toronto 0:4 (kon.) | Anaheim – Carolina 4:3 (po pr.) | Seattle – Montreal 2:4 (kon.)
konec
New York Islanders
4:7 (1:1, 0:2, 3:4)
St. Louis Blues
Středa 07.12.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Josh Leivo (STL) – 1+1
    2. Justin Faulk (STL) – 0+2
    3. Noah Dobson (NYI) – 1+1 (04:22:27)
     
    Česká a slovenská stopa:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 21 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,8 %, odchytal 59:03
    Thomas Greiss (STL) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 60:00
     
    Statistiky:
    Střely na bránu: 40 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4
     
    Hokejisté St. Louis vítězí na ledě New Yorku Islanders 7:4 a vylepšují si tak náladu ze zatím nepříliš příznivého průběhu sezóny. Třeba i dnešní triumf pomůže ambiciózní mužstvo nastartovat.

    Domácí nemohli v prvních dvou třetinách vyzrát na brankáře Blues Greisse, kterého za 40 minut překonali pouze jednou. V závěru první části srovnal Noah Dobson, jenž rychle odpověděl na zásah Joshe Leiva. V prostřední třetině se trefovali jen hosté, kteří vedli zásluhou Ivana Barbaševa a kapitána Ryana O'Reillyho 3:1.

    Ostrované pak navíc vůbec nezvládli vstup do závěrečné dvacetiminutovky. Ve 44. minutě totiž dvakrát inkasovali. Nejprve po teči Noela Acciariho a poté nachytal brankáře Sorokina v nedbalkách nenápadným nahozením od modré Colton Parayko. Za stavu 1:5 se zdálo, že je hotovo, domácí se však ještě zvedli. Na 2:5 korigoval v přesilovce Zach Parise. Kontaktní trefy pak přišly mezi 55. a 56. minutou v rozpětí 19 sekund. Nejprve tečoval Martinovo nahození Hudson Fasching a poté se již při hře bez brankáře prosadil s pomocí bránícího Thomase Jean-Gabriel Pageau, jenž snižoval na rozdíl jediného zásahu. Domácí lavička pak sáhla ke hře v šesti znovu, ovšem tentokrát se to už nevyplatilo. Dvě minuty před koncem nejprve trefil opuštěnou branku Robert Thomas a poté ještě pečetil skóre svým druhým zásahem Noel Acciari.
     
    Konec zápasu.
    58:55 Noel ACCIARI - 4:7
     
    58:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté opět trestají hru Ostrovanů vabank! Tentokrát namířil puk do prázdné branky NOEL ACCIARI a s největší pravděpodobností je hotovo. Bez asistence.
     
    58:20
    Domácí opět zkoušejí power-play!
    58:03 Robert THOMAS - 4:6
     
    58:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tentokrát to domácím nevyšlo. Ryan Pulock chyboval na útočné modré. Kotouč získal Brandon Saad, který obloučkem poslal puk do středního pásma. Tam ho dojel ROBERT THOMAS a od modré čáry trefil opuštěnou klec. Asistence: Brandon Saad.
     
    57:43
    Domácí hrají s prázdnou brankou!
     
    57:02
    Před námi jsou závěrečné tři minuty. Nakonec je z toho ještě nečekané drama. Kdo by to byl za stavu 1:5 řekl.
     
    56:30
    Domácí zahráli na icing. Hra se stěhuje do jejich obranného pásma.
     
    55:35
    Nick Leddy střílel od modré čáry a Sorokin byl nucen přerušit hru. Následuje poslední reklamní pauza.
     
    55:04
    Hostující kouč Berube nejprve žádal o time-out, ale pak si své rozhodnutí rozmyslel. To se moc nelíbilo jednomu z hlavních rozhodčích, ale nakonec se to dále řešit nebude.
    55:04 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:5
     
    55:04
    Islanders právě vstřelili branku!
    A rázem je to už jen o jediný gól! Domácí odvolali brankáře Greisse a hru v šesti rychle zužitkovali. JEAN-GABRIEL PAGEAU obkroužil branku a pokusil se o bekhendové zakončení. Trefil však nohy bránícího Thomase, který kotouč nešťastně srazil za záda vlastního gólmana – 4:5. Asistence: Zach Parise.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 18. Dobson (Barzal, Wahlstrom), 46. Parise (Bailey, Dobson), 55. Fasching (M. Martin, Nelson), 56. Pageau (Parise) – 18. Leivo (B. Schenn), 24. Barbašev (Bitten, Mikkola), 35. O'Reilly (Leivo, Faulk), 44. Acciari (N. Walker, Faulk), 44. Parayko (Kyrou, Leddy), 59. Thomas (Saad), 59. Acciari


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Romanov, Dobson, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson (A), Lee (C) – Holmström, Pageau, Parise – Fasching, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Rosén, Bortuzzo, Mikkola – Tarasenko (A), Thomas, Bitten – Kyrou, O'Reilly (C), B. Schenn – Saad, T. Pitlick, Barbašev – Leivo, Acciari, N. Walker.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Dunning, Rank – Mills, Flemington

    Diváci: 16 044
    thejrc.org