Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 09.12.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Pawel ZYGMUNT - 5:3
     
    59:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí dnes s největší pravděpodobností vyhrají! Po vhazování v obranném pásmu se dostal k puku PAWEL ZYGMUNT, který s ním dojel do středního pásma a bekhendem trefil opuštěnou hostující klec.
    52:22 Janis JAKS - 4:3
     
    52:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec ale využitá přesilovka a Verva dovršuje obrat! Hrdinou JANIS JAKS, který vystřelil švihem z osy hřiště a kotouč zapadl k pravé tyčce Klimešovy branky. Hostující brankář nic neviděl, skvěle mu zaclonil Petr Straka – 4:3. Asistence: Šimon Stránský.
    33:48 Denis ZEMAN - 3:3
     
    33:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Na vrcholu levého kruhu si našel odražený puk DENIS ZEMAN, který se do něho z první opřel a jeho dělovku zastavila až síťka za Klimešem. Asistence: Giorgio Estephan a Patrik Zdráhal.
    31:47 Jiří FRONK - 2:3
     
    31:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jen dávají kontaktní gól! Na pravé straně sebral puk JIŘÍ FRONK. Ten ho zavezl do pásma, šikovně vystřelil přes obránce Kocha a lapačka překvapeného Klimeše máchla do prázdna – 2:3. Asistence: Ralfs Freibergs a Janis Jaks.
    12:57 Patrik KOCH - 1:3
     
    12:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté jsou zatím velmi produktivní a zvyšují už na rozdíl dvou gólů! Rostislav Marosz zachytil puk v útočném pásmu u pravého mantinelu. Odsud ho posunul k obránci PATRIKOVI KOCHOVI. Ten na nic nečekal, z první vystřelil a kotouč zapadl k pravé tyčce z pohledu brankáře Zajíčka, který toho mnoho neviděl. V momentě, kdy Koch napřahoval, mu totiž přejel před očima jeden ze spoluhráčů – 1:3. Asistence: Rostislav Marosz.
    09:43 Lukáš KRENŽELOK - 1:2
     
    09:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku a podruhé dnes vedou! Nahození Willieho Raskoba před Zajíčkem pohotově tečoval LUKÁŠ KRENŽELOK a domácí brankář neměl šanci na změnu směru letu puku reagovat – 1:2. Asistence: James Willie Raskob.
    05:21 Ondřej JURČÍK - 1:1
     
    05:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Pavel Zygmunt se v útočném pásmu dostal ke kotouči, který propadl mezi bruslemi bránícího Bernovského. Tím vznikla situace 2 na 1, kterou polský útočník vyřešil nahrávkou doprava na ONDŘEJE JURČÍKA, který švihem vystřelil ke vzdálenější tyčce. Pro Jurčíka se jedná o první extraligovou trefu v sezóně. Asistence: Pawel Zygmunt a Martin Havelka.
    00:30 James Willie Raskob - 0:1
     
    00:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se rychle ujímají vedení! Dominik Lakatoš táhl akci Vítkovic na levé straně. Na kruhu pro vhazování si položil obránce a tlačil se do koncovky. Jeho zakončení bylo zablokováno, odraženého kotouče se však ujal Rostislav Marosz. Ten se neunáhlil a místo střely jej posunul mezi kruhy na JAMESE WILLIEHO RASKOBA, který přesně umístěnou ranou švihem překonal Šimona Zajíčka. Asistence: Rostislav Marosz a Dominik Lakatoš.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. Jurčík (Zygmunt, Havelka), 32. Fronk (Freibergs, Jaks), 34. D. Zeman (Estephan, Zdráhal), 53. Jaks (Š. Stránský), 60. Zygmunt – 1. Raskob (Marosz, Lakatoš), 10. L. Krenželok (Raskob), 13. Koch (Marosz)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Bláha) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Fridrich, Dej, Kalus – R. Půček, Bernovský, Lednický.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Hribik, Květoň – Svoboda, Gerát
    thejrc.org