Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 09.12.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Pawel ZYGMUNT - 5:3
     
    59:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí dnes s největší pravděpodobností vyhrají! Po vhazování v obranném pásmu se dostal k puku PAWEL ZYGMUNT, který s ním dojel do středního pásma a bekhendem trefil opuštěnou hostující klec.
     
    58:38
    Hosté opět v šesti!
     
    53:10
    Oddechový čas Litvínova. Domácí cítí velkou šanci na vstřelení dalšího gólu, který by je už hodně přiblížil k vítězství.
     
    53:10
    Hosté to v těchto chvílích moc nezvládají! Mário Grman je vyloučen za podrážení a Verva bude hrát přesilovku 5 na 3!
     
    52:42
    Další vyloučení na straně hostí! Dvě minuty za vysokou hůl si vykoledoval Peter Krieger.
    52:22 Janis JAKS - 4:3
     
    52:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec ale využitá přesilovka a Verva dovršuje obrat! Hrdinou JANIS JAKS, který vystřelil švihem z osy hřiště a kotouč zapadl k pravé tyčce Klimešovy branky. Hostující brankář nic neviděl, skvěle mu zaclonil Petr Straka – 4:3. Asistence: Šimon Stránský.
     
    50:36
    Peter Mueller byl vykázán na trestnou lavici za držení. Americký útočník se nechápavě dívá, co se děje. Myslím, že pyká za zákrok Juraje Mikuše a sudí se prostě spletli v identifikaci.
     
    45:05
    Od modré střílel Mário Grman. Puk propadl výstrojí Zajíčka, odkutálel se ale vedle branky!
     
    41:35
    Peter Mueller v rychlosti obkroužil litvínovskou branku a u levé tyčky se pokusil zasunout puk za brankovou čáru. Zajíček tam v poslední chvíli natlačil svůj beton!
     
    39:59
    Domácí v přesilovce zcela propadli a mohou být hodně rádi, že neinkasovali těsně před koncem třetiny! Fridrich poslal do samostatného úniku Dominika Lakatoše, který volil bekhendovou kličku, ovšem Zajíček mu puk dokázal vypíchnout! Snahu vítkovického forvarda o dorážku už pak překazila závěrečná siréna.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Lukáš Klimeš – 2 min., zdržování hry / posunutá branka.
     
    39:04
    Obrovská šance Vervy! Martin Havelka dostal puk do jízdy na levou stranu, odkud se řítil proti Klimešovi. Toho si položil naznačením střely golfem a zřejmě chtěl po rychlém obkroužení zasouvat do odkryté klece. Puk mu však sjel v rozhodující chvíli z hole. Přesto ještě Havelka stihl alespoň nahrát Ralfsovi Freibergsovi, který mířil vedle pravé tyčky a Klimeš pak svou klec raději vyhodil z jejího ukotvení. Za to se bude vylučovat!
     
    36:17
    Vyloučení na obou stranách. Hrát se bude ve čtyřech.

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jan Strejček – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Marek Kalus – 2 min., hrubost.
    33:48 Denis ZEMAN - 3:3
     
    33:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Na vrcholu levého kruhu si našel odražený puk DENIS ZEMAN, který se do něho z první opřel a jeho dělovku zastavila až síťka za Klimešem. Asistence: Giorgio Estephan a Patrik Zdráhal.
     
    32:28
    Šance Vítkovic! Bukarts nejprve nabíjel Rostislavovi Maroszovi, jenž v dobré pozici netrefil. Poté střílel od modré čáry Mário Grmana za Zajíčkem se dokonce zavlnila síťka! Bylo to však poté, co se kotouč odrazil od zadního mantinelu do venkovní strany branky.
    31:47 Jiří FRONK - 2:3
     
    31:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jen dávají kontaktní gól! Na pravé straně sebral puk JIŘÍ FRONK. Ten ho zavezl do pásma, šikovně vystřelil přes obránce Kocha a lapačka překvapeného Klimeše máchla do prázdna – 2:3. Asistence: Ralfs Freibergs a Janis Jaks.
     
    29:24
    V závěru vlastního oslabení ujel litvínovské obraně Vojtěch Lednický. Ten mohl zkoušet posouvat na Fridricha, zvolil však ránu, která těsně minula pravou tyčku!
     
    27:25
    Do velké příležitosti se dostal domácí Ondřej Jurčík, který zblízka nedokázal nasměrovat puk do vítkovické branky! V hledišti to jen zahučelo.
     
    26:30
    Síly na ledě se vyrovnají! Dvě minuty za odstavení Patrika Kocha v souboji v rohu hřiště dostal Nicolas Hlava.
     
    25:26
    Marek Kalus dostal trest za vysokou hůl. Domácí si tak zahrají přesilovku. Nakonec je z toho vyloučení na 2+2 minuty!
     
    25:26
    Rozhodčí ještě kontrolují Kalusův zákrok na videu. Nakonec mu udělili dokonce trest na 2+2 minuty za způsobení krvavého zranění!
     
    22:00
    Hodně tvrdě byl u mantinelu atakován Petr Straka, který se dlouho nezvedal z ledu. Rozhodčí hru nechali pokračovat a Michal Gut nastřelil z pravého kruhu horní tyčku nad lapačkou Klimeše!
     
    20:00
    Gól nakonec neplatí! Giorgio Estephan zblízka dorazil puk za již ležícího Klimeše, ovšem došlo k tomu až těsně po siréně. Rozhodčí si to nechali zkontrolovat u videa a poté branku neuznali.
     
    Domácí skórovali, rozhodčí si ale ještě zkontrolují, zda puk překročil brankovou čáru ve stanoveném časovém limitu...
     
    15:01
    Neuvěřitelná smůla Vervy! Estephan nahrával za branku, kde byl Šimon Stránský. Ten si vyjel před brankoviště a ještě hledal právě Giorgia Estephana, od jehož brusle nebo čepele se kotouč odrazil centimetry nad horní tyčku a poté skákal po brankové síťce, kde se nakonec také zastavil!
    12:57 Patrik KOCH - 1:3
     
    12:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté jsou zatím velmi produktivní a zvyšují už na rozdíl dvou gólů! Rostislav Marosz zachytil puk v útočném pásmu u pravého mantinelu. Odsud ho posunul k obránci PATRIKOVI KOCHOVI. Ten na nic nečekal, z první vystřelil a kotouč zapadl k pravé tyčce z pohledu brankáře Zajíčka, který toho mnoho neviděl. V momentě, kdy Koch napřahoval, mu totiž přejel před očima jeden ze spoluhráčů – 1:3. Asistence: Rostislav Marosz.
     
    11:33
    Zile tentokrát nabíjel doleva Andrejovi Kudrnovi. Ten střílel velmi nebezpečně. Po zákroku Klimeše puk vylétl do vzduchu a obloučkem se snesl na horní stranu brankové sítě!
     
    09:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Lukáš Krenželok – 2 min., podrážení.
    09:43 Lukáš KRENŽELOK - 1:2
     
    09:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku a podruhé dnes vedou! Nahození Willieho Raskoba před Zajíčkem pohotově tečoval LUKÁŠ KRENŽELOK a domácí brankář neměl šanci na změnu směru letu puku reagovat – 1:2. Asistence: James Willie Raskob.
     
    08:15
    Hosté si zahrají přesilovku! Dvě minuty za sražení Petra Fridricha dostává Jan Strejček.
     
    07:11
    Grmanův nástřel se snažil před brankou tečovat Peter Krieger. Naštěstí pro domácí minul prostor mezi tyčemi!
    05:21 Ondřej JURČÍK - 1:1
     
    05:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Pavel Zygmunt se v útočném pásmu dostal ke kotouči, který propadl mezi bruslemi bránícího Bernovského. Tím vznikla situace 2 na 1, kterou polský útočník vyřešil nahrávkou doprava na ONDŘEJE JURČÍKA, který švihem vystřelil ke vzdálenější tyčce. Pro Jurčíka se jedná o první extraligovou trefu v sezóně. Asistence: Pawel Zygmunt a Martin Havelka.
    00:30 James Willie Raskob - 0:1
     
    00:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se rychle ujímají vedení! Dominik Lakatoš táhl akci Vítkovic na levé straně. Na kruhu pro vhazování si položil obránce a tlačil se do koncovky. Jeho zakončení bylo zablokováno, odraženého kotouče se však ujal Rostislav Marosz. Ten se neunáhlil a místo střely jej posunul mezi kruhy na JAMESE WILLIEHO RASKOBA, který přesně umístěnou ranou švihem překonal Šimona Zajíčka. Asistence: Rostislav Marosz a Dominik Lakatoš.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. Jurčík (Zygmunt, Havelka), 32. Fronk (Freibergs, Jaks), 34. D. Zeman (Estephan, Zdráhal), 53. Jaks (Š. Stránský), 60. Zygmunt – 1. Raskob (Marosz, Lakatoš), 10. L. Krenželok (Raskob), 13. Koch (Marosz)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Bláha) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Fridrich, Dej, Kalus – R. Půček, Bernovský, Lednický.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Hribik, Květoň – Svoboda, Gerát
    thejrc.org