Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 09.12.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Kometa vyšachovala obranu Varů, Horký tentokrát na zlatém podnose připravil vyrovnání pro Zaťoviče, ten však trestuhodně minul odkrytou branku Energie!
     
    58:02
    Horký v další tutové příležitosti po předložení puku od Zaťoviče, bránící hráč Varů se však vrhl do jeho střely a Energie zatím zuby nehty drží těsný náskok!
     
    57:42
    Kometa jde do akce v šesti, Furch zůstává na střídačce!
     
    57:32
    Luboš Horký měl na holi vyrovnávací branku, ale Habal se skvěle roztáhl a vychytal brněnského kanonýra!
    52:53 Ondřej BERÁNEK - 2:3
     
    52:53
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Energie po komerční přestávce uzamkla domácí tým v obranném pásmu a její nápor zakončil povedenou střelou pod horní tyč svou druhou trefou v utkání ONDŘEJ BERÁNEK. Asistence: Vít Jiskra.
     
    52:22
    Dnešní utkání sleduje 5012 diváků.
     
    51:16
    Luboš Horký teď předvedl pohlednou individuální akci, když se prokličkoval skrz obranu Varů až před Habala, k dokonalosti chybělo brněnskému útočníkovi přesnější zakončení, když branku Energie těsně přestřelil.
     
    50:12
    Karlovy Vavy mohly jít znovu do vedení, obrana Brna zcela opomněla Beránka, ten však z bezprostřední blízkosti nepřekonal Furcha!
    49:25 Filip KOFFER - 2:2
     
    49:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Je vyrovnáno! V karlovarské premiéře se prosazuje útočník FILIP KOFFER, který obdržel přihrávku od Grígera, zkušeně si počkal až mu přejede bránící Gulaši a pak zakončil přesnou střelou k tyči. Asistence: David Gríger, Tomáš Rachůnek.
     
    47:37
    Zbořil poslal puk na Koblížka, oba borci se ocitli v přečíslení dva na jednoho, nakonec Koblížek vypálil a Habal znovu podržel Energii.
    45:32 Andrej KOLLÁR - 2:1
     
    45:32
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa poslala do přesilové hry pět útočníků, od modré čáry nahodil puk Zbořil, Habal pouze vyrazil na ANDREJE KOLLÁRA, jenž karlovarského brankáře z bezprostřední blízkosti překonal. Kometa v přesilové hře otáčí skóre ve svůj prospěch. Asistence: Martin Zaťovič, Adam Zbořil.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost.
     
    43:42
    Tutová příležitost také na druhé straně! Koblížek si počkal na najíždějícího Zaťoviče a šikovně mu předložil puk, brněnského kapitána však skvěle vychytal brankář Habal!
     
    42:44
    Slibná příležitost Karlových Varů! Chalupa postupoval do přečíslení s Kružíkem, nakonec to zkusil prvně jmenovaný bekhendem, Furch si prostor na bližší tyči pohlídal.
    34:36 Jakub FLEK - 1:1
     
    34:36
    Kometa právě vstřelila branku! Brňané vyrovnávají ve vlastním oslabení! Na pravém křídle nastartoval svou jízdu JAKUB FLEK a v útočném pásmu nekompromisně zavěsil pod horní tyč karlovarské branky. Asistence: Martin Zaťovič, Radek Kučeřík.
     
    34:25
    Gulaši teď musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když ve slibném úniku zastavil hákováním postup Koblasy.
    28:31 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    28:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Energie se dostává do vedení a nutno říci, že zaslouženě. Západočeši si šli trpělivě za úvodní brankou v utkání, kterou nakonec po zmatku před brněnskou brankou zaznamenal ONDŘEJ BERÁNEK. Asistence: Tomáš Redlich, Vít Jiskra.
     
    18:41
    Další střela z voleje v podání Holíka už mířila přesně, Habal si chvíli nebyl jistý, zda puk zastavil a o dorážku se ještě pokoušel Zaťovič, obrana Energie teď s vypětím všech sil krizovou situaci ustála.
     
    16:45
    Poměr sil na ledě se srovná, dvě minuty za držení nafasoval Matěj Stříteský.
     
    16:13
    Jan Süss se ve vlastním oslabení rozjel osamocen vstříc karlovarské brance, ke zklamání cele areny trefil tyč Habalovy brány, už podruhé tak brněnský hráč dnes trefil brankovou konstrukci!
     
    15:30
    Komplikace pro Kometu, domácí budou čelit druhé přesilové hře Karlových Varů, které jsou v první třetině zcela jasně aktivnějším týmem.
     
    12:00
    Energii se teď nepodařilo ideálně rozehrát, nejprve díky tomu zakončoval z mezikruží Zbořil a následně domácí kapitán Zaťovič, který trefil tyč karlovarské klece!
     
    06:56
    Obrovské zmatky v obraně Komety, kterých se teď snažil využít Kohout, jeho bekhendové zakončení však pozorný Furch dokázal zastavit a drží domácí tým na nule!
     
    03:23
    Sledujeme drtivý nápor Karlových Varů, po zakončení Koblasy propadl puk Furchovi a skákal na brankové čáře! Energie stále drží kotouč.
     
    02:19
    Máme zde první vyloučení dnešního utkání, dvě minuty za faul kolenem obdržel Martin Zaťovič, Energie tak bude mít příležitost otevřít skóre.
     
    00:26
    Ščotkovi přeskočil puk na modré čáře hůl a dopředu se hnal Gríger, hosté postupovali ve třech na jednoho, ale karlovarský útočník prováhal příležitost uvolnit své spoluhráče a jeho střelu Furch dokázal vyrazit!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 35. Flek (Zaťovič, Kučeřík), 46. Kollár (Zaťovič, Zbořil) – 29. O. Beránek (Redlich, Jiskra), 50. Koffer (Gríger, Rachůnek), 53. O. Beránek (Jiskra)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Flek, Holík, Horký (A) – Kollár, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Pešout

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Tureček – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Kružík, Chalupa.
    Trenér: Bruk

    Rozhodčí: Ondráček, Šír – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 5012
    thejrc.org