Pardubice – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 10.01.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:16 Radek PILAŘ - 5:4
     
    64:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, bod navíc dnes zůstává v Hradci. McCormack se vytočil při přečíslení 3 na 2 na střed a vypálil na Neužila, který ránu viděl. I přesto mu ale padající střela odskočila od lapačky, načež se k dorážce dostal důrazný RADEK PILAŘ, který bekhendem zametl puk za záda brankáře. Asistence: Graeme McCormack.
    59:30 Michael FROLÍK - 4:4
     
    59:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    A nejspíše se půjde do prodloužení, Liberec dotlačil půl minuty před koncem puk do branky. Celá situace se důkladně prořešila u videa a hlavní sudí ukazuje jasně – branka platí. Kiviaho zareagoval na teč v brankovišti hokejkou, tam ho ze vzduchu poslal MICHAEL FROLÍK do sítě – 4:4. Asistence: Jan Ordoš, Thomas Melancon.
     
    59:30
    Liberec vstřelil gól, u videa se ale prověřuje jeho regulérnost. Tohle bylo hodně na hraně, rozhodnutí sudích je zatím ve hvězdách.
     
    52:45
    Eberle ujel s Cingelem do přečíslení dvou na jednoho. Situaci řešil přihrávkou na pravý kruh, kde se nacházel slovenský forvard. Jeho střelu v přesunu kvalitním zákrokem likviduje Neužil.
     
    50:54
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Martin Štohanzl – 2 min., vražení na hrazení.
    50:22 Graeme MCCORMACK - 4:3
     
    50:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a bere si vedení zpět. GRAEME MCCORMACK obdržel přihrávku od Blaina na modrou a z první vyslal přesnou ránu, která zapadla do levé šibenice. Hradec žije a využívá další početní výhodu. Asistence: Jérémie Blain.
     
    49:59
    Birner na dvě minuty putuje na trestnou lavici, provinil se vysokou holí.
    47:21 Michael FROLÍK - 3:3
     
    47:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slepené branky Tygrů a rázem máme vyrovnáno! Kiviaho si sice na bezprostřední teč MICHAELA FROLÍKA šáhnul, puk mu ale sjel po betonu a o tyčku zajel do brány. Asistence: Thomas Melancon, Petr Jelínek.
    46:35 Lukáš DERNER - 3:2
     
    46:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec využil momentálního zaváhání domácích a náskok Hradce je v tuto chvíli jednogólový. LUKÁŠ DERNER se postavil před branku naprosto perfektně, aby mohl tečovat Ordošovu střílenou nahrávku – 2:3. Asistence: Jan Ordoš, Adam Najman.
     
    43:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jan Ordoš – 2 min., podrážení.
    39:59 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    39:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gól v poslední vteřině třetině zvedl všechny domácí příznivce ze sedaček. Lvi uzavřeli Severočechy do pásma a počkali na správný moment. Ten přišel jednu setinu před koncem, když Jergl našel krosovou přihrávkou LUKÁŠE CINGELA, který přízemní ranou otřel puk o tyč a navýšil hradecké vedení – 3:1. Asistence: Aleš Jergl, Jérémie Blain.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bohumil Jank – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Derner – 5 min., bitka.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Michael Frolík – 2 min., hákování.
     
    39:20
    Cingel střílel po přečíslení dvou na jednoho osamocený před Neužilem, byl u toho ale zahákován. Jank poté předvedl velkou show pro diváky, když vyzval na pěstní souboj libereckého Dernera a po pohledné podívané ho složil nadvakrát k zemi.
    37:36 Jeremie BLAIN - 2:1
     
    37:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bruslařské umění v akci a Hradec si bere zpátky vedení! Domácí měli dlouho trvající tlak , při kterém posunul Kalina kotouč na pravý mantinel, kde se nacházel JÉRÉMIE BLAIN. Ten skvěle zasekl a bekhendem od modré procpal puk mezi betony Neužila až do sítě. Asistence: Petr Kalina, Christophe Lalancette.
     
    33:06
    Jank se ocitl v gólové příležitosti ve vlastním oslabení. Puk mu byl doslova naservírován na hokejku a byl tváří v tvář Neužilovi, ten ze vzájemného souboje odchází jako vítěz.
     
    32:31
    Obrovské šance na obou stranách následovány hromadnou strkanicí, kterou vyhodnotil sudí bez trestu. Neužil skvěle zasáhnul při přečíslení dvou na jednoho, po zákroku Kiviaha se strhla zmíněná strkanice.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Zdeněk Doležal – 2 min., vražení na hrazení.
    30:40 Jakub RYCHLOVSKÝ - 1:1
     
    30:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec po zásluze vyrovnává a je to 1:1. Najman si srovnal na vrcholu pravého kruhu puk na střelu a vyslal přízemní pokus, který těsně před Kiviahem tečoval JAKUB RYCHLOVSKÝ, který uklidil puk k bližší tyči. Asistence: Adam Najman.
     
    22:49
    Hradec se dlouho nemohl dostat do tempa, z čista jasna ale přistál puk z rozehry Tygrů na holi Kevina Klímy. Ten z mezikruží vystřelil ale pouze do bloku.
     
    19:57
    Jediný hradecký střelec putuje na trestnou lavici, rozhodčí ho tam vykázal za vysokou hůl.
     
    17:09
    Faško-Rudáš se procpal k jednoruční dorážce z bezprostřední blízkosti, Kiviaho zasáhnul betonem a následně skryl touš. Další akce přišla pár sekund po buly, když střelu z pravého mantinelu zastavil vyrážečkou.
     
    14:35
    Lev dostal puk před Neužila a pokusil se ho chytře prohodit bekhendem, ten reaguje i na následnou dorážku.
    11:13 Christophe LALANCETTE - 1:0
     
    11:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec sbírá nepovedenou rozehrávku a jde do vedení. Aleš Jergl za pomoci Jordanna Perreta vypíchl puk projíždějícímu hráči, našel volného CHRISTOPHA LALANCETTA, který si elegantně narazil znovu s Jerglem. Tím se kompletně zbavil gólmana Neužila a s lehkostí pouze doklepl puk do nikým nestrážené branky – 1:0. Asistence: Aleš Jergl.
     
    08:16
    Birner si při přečíslení 3 na 1 narazil puk s hráčem na vrcholu, následná pumelice do protipohybu gólmana ale zasáhla vyrážečku. Velká šance na straně hostů, ti už se viděli ve vedení.
     
    05:46
    Po souboji s Blainem spadli dva hostující hráči na zem, rozhodčí situaci vyhodnotil jako faul.
     
    04:36
    Perret dostal po vybojování puku nabito na pravý kruh a vystřelil na bližší tyč, Neužil vytáhl parádní zákrok.
    Marken.cz

    Dominik Jarka

    Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Jergl), 38. Blain (Kalina, Lalancette), 40. Cingel (Jergl, Blain), 51. McCormack (Blain), 65. Pilař (McCormack) – 31. Rychlovský (A. Najman), 47. Derner (Ordoš, A. Najman), 48. Frolík (Melancon, Jelínek), 60. Frolík (Ordoš, Melancon)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pajer – Cingel, Kev. Klíma, Perret – Lalancette, Jergl, Novák – Štohanzl, Pilař, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Aubrecht – Birner (A), A. Najman, Faško-Rudáš – Ordoš, Šír (A), Frolík – Vlach, Rychlovský, Jelínek (C) – Jenčovský, Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Axman
    thejrc.org