Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 5:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Dallas – Ottawa 4:3 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Pátek 09.12.2022, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Los Angeles.
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto patří k tomu lepšímu, co dosavadní ročník NHL nabízí. V tabulce Atlantické divize se nachází na pěkném druhém místě, přičemž za vedoucím Bostonem zaostává rozdílem pěti bodů. Forma Javorových Listů je výborná, neboť v předešlých sedmi střetnutích prohrály jedinkrát, a to s Tampou až po prodloužení, naposledy výsledkem 4:0 přesvědčivě vyhrály na ledě Dallasu. Pozoruhodné výkony předvádí v poslední době Mitchell Marner, který zapsal kanadský bod ve dvaceti po sobě jdoucích zápasech a není divu, že s celkovými 32 body vévodí týmové produktivitě.
     
    Los Angeles Kings

    Podobně jako soupeř, tak i Los Angeles patří mezi horké kandidáty na účast ve vyřazovací fázi. V Pacifické divizi prozatím okupuje třetí pozici s mankem sedmi bodů na Vegas a s náskokem tří bodů na páté Calgary, které zatím sídlí na posledním postupovém místě. Svěřenci kouče McLellana střídají po čtyři zápasy vítězství s porážkou. Toto pravidlo budou chtít dnes narušit, protože by po výhře 5:2 nad Ottawou měla být na řadě prohra. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je třicetibodový Kevin Fiala.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), N. Robertson – Engvall, Kämpf, Kerfoot – Malgin, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kaliyev, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Kempe, Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Joannette, Dunning – Mills, Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Torontem a Los Angeles odstartovalo! Vzhledem k aktuální formě jsou favoritem domácí, ale hosté rozhodně nesou bez šance.
     
    00:36
    Od levého mantinelu střílel na zadní tyč William Nylander. Jonathan Quick mohl zůstat v klidu, touš byl zblokován mimo tři tyče.
     
    01:12
    Nyní už hostující gólman musel být v permanenci! bezprostřední blízkosti zakončoval bekhendem Michael Bunting, Quick zakročil levým betonem.
     
    01:43
    Domácí kapitán John Tavares rozjížděl Williama Nylandera. Akce pokračovala přes Nicholase Robertsona, jehož střelu zpoza kruhu podržel Quick mezi betony.
     
    02:01
    Vyhození po levém mantinelu bylo prudší, než by si Drew Doughty přál. Výsledkem je zakázané uvolnění a pětice Kings tak musí zůstat na ledě.
     
    02:53
    Pontus Holmberg na dlouhou hokejku nahrál na modrou Justinu Hollovi, jehož střelu vyrazil gólman před sebe, načež si poradil i s dorážkou Davida Kämpfa z otočky.
     
    03:06
    Právě český útočník David Kämpf chtěl pro Toronto získat zpět útočnou třetinu, avšak na útočné modré byl Mattem Royem přišpendlen na mantinel.
     
    03:37
    První úspěšný zákrok má Ilja Samsonov úspěšně za sebou. Lehké nahození Drewa Doughtyho bez větších problémů skryl v lapačce.
     
    04:20
    Spíše z nouze střílel z otočky Trevor Moore. Domácí brankář byl v tomto případě bez práce, puk zpracoval levou bruslí Justin Holl.
     
    04:45
    Rychlý brejk Maple Leafs vedoucí trefou neskončil. Pas zprava na Michaela Buntinga neprošel, William Nylander navíc po střetu s Mikeym Andersonem naletěl do levé tyče a vyrazil bránu ze svého postavení.
     
    05:12
    Rozjetý Arthur Kaliyev se od pravého mantinelu natlačil před bránu, odkud na Samsonova nevyzrál. Odražený touš si našel Anže Kopitar, z otočky pálil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    05:39
    S nahozením Trevora Moorea ještě ze střední třetiny neměl Ilja Samsonov žádný problém, na rozehrávku si ovšem netroufl.
     
    06:00
    Z vrcholku levého kruhu střílel Zach Aston-Reese, Jonathan Quick pouze vyrazil před sebe. Dorážka Alexandera Kerfoota ze slibné pozice zamířila nad bránu.
     
    06:40
    Rozehrávku zpoza vlastní bránu zvládl zkušený Mark Giordano na jedničku. Počkal si na spoluhráče a po pravém mantinelu rozjel Austona Matthewse.
     
    07:02
    Právě Auston Matthews dojel až do útočné třetiny a od mantinelu volil křižný pas k tyči na Williama Nylandera, který vystihl pozorný gólman Jonathan Quick. Hra přerušena.
     
    07:38
    Před hostující bránou číhal na nahrávku Auston Matthews, jenže hokejku přiložil k ledu pozdě, vzápětí Mark Giordano pálil od modré nepřesně.
     
    08:11
    Střelecké štěstí vyzkoušel i jiný domácí zadák, a sice Timothy Liljegren, od brusle bránícího Roye se touš odrazil vedle levé části brankové konstrukce.
     
    08:45
    V plném sprintu střílel od pravého mantinelu Pierre Engvall. Jonathan Quick měl situaci pod kontrolou, puk nechal proletět vedle levé tyčky.
     
    09:19
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici usedl Matt Roy, jenž nedovoleným bráněním složil k ledu Robertsona, ten má viditelné problémy s levým ramenem.
     
    09:39
    Mitchell Marner si narazil s Rasmusem Sandinem, načež z pravého kruhu vypálil ze zápěstí a trefil clonícího Doughtyho.
     
    10:08
    Hokejistům v modrých dresech se nedaří získat útočné pásmo. Po úspěšném vyhození Drewa Doughtyho se o pár vteřin později totéž podařilo Mikeymu Andersonovi.
     
    10:44
    Do přehuštěného prostoru střílel Auston Matthews. Jonathan Quick si našel prostor, odkud na kotouč viděl a schoval ho mezi betony.
     
    11:20
    S koncem Royova trestu střílel z první z levého kruhu Denis Malgin, nepovedené zakončení švýcarského útočníka zamířila vedle pravé tyčky.
     
    11:53
    David Kämpf sice přebruslil Alexe Iafalla, jenže pak pod tlakem Mikeyho Andersona nepřesně hledal Zacha Astona-Reese.
     
    12:06
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval Adrian Kempe, jenž svou hokejkou smolně trefil do obličeje Pontuse Holmberga.
     
    12:46
    Švédský obránce Rasmus Sandin naznačil střelu, aby nakonec ještě nahrál do pravého kruhu Williamu Nylanderovi, jehož pokus po ledě skryl Quick v lapačce.
     
    13:07
    Už to vypadalo, že bude John Tavares forhendem střílet do odkryté pravé části svatyně, jenže v poslední chvíli mu puk sjel z čepele hole.
     
    13:40
    Rozjetý Pierre Engvall zleva nabízel touš před bránu, kde tušil o dobrém postavení Michaela Buntinga, ten ovšem promáchl naprázdno.
     
    14:10
    Ani druhou přesilovou hru domácí hráči nepřetavili v gól. Navrátilec Adrian Kempe se okamžitě vydal spoluhráčům vypomoci v bránění.
     
    14:33
    Přetrvávající tlak Maple Leafs utnul až Mark Giordano, jenž o kus minul pravou tyčku, volného touše se posléze chopil Alexander Edler.
     
    15:22
    Brejk Kings táhl pravou stranou Adrian Kempe. Prokličkoval se až do útočného pásma, slabou forhendovou střelou zařídil pro Ilju Samsonova druhý úspěšný zákrok.
     
    15:44
    TJ Brodie nepřesnou přihrávkou od modré čáry vybídl k založení protiútoku Viktora Arvidssona, který byl zdvojen, proto pouze nahazoval za soupeřovu bránu a odjel vystřídat.
     
    16:17
    Sám proti třem neměl Michael Bunting moc šancí na úspěch. Přesto si našel prostor ke střele, bekhendový pokus zvedl Sean Durzi do ochranné sítě.
     
    16:47
    V obranném pásmu vydoloval puk ze změti hokejek Arthur Kaliyev. Ten posléze přenesl kotouč doprava na Anžeho Kopitara, jenž nevyzrál kličko do středu na Rasmuse Sandina.
     
    17:15
    Měli jsme možnost vidět v krátkém časovém sledu několik nepřesností na obou stranách, situaci zklidňuje za vlastní bránou Drew Doughty.
     
    17:51
    Vysoko napadající Pontus Holmberg nedokázal dostat pod tlak Alexandera Edlera, jenž si pomohl nahrávkou po mantinelu na Gabriela Vilardiho.
     
    18:18
    Matt Roy si na modré čáře vyměnil touš se Seanem Durzim, aby následně vypálil dělovku příklepem, kus černé gumy zamířil vysoko nad bránu.
     
    18:37
    Poprvé si přesilovku vyzkoušejí Králové z Los Angeles. Vybojoval ji Phillip Danault, který byl vysokou holí zasažen Markem Giordanem.
     
    19:09
    Tvrdou ránu z první vyslal z pravého kruhu Kevin Fiala a Ilja Samsonov levou rukou s vypětím všech sil vytáhl puk vedle levé tyčky.
     
    19:42
    Dlouho trvající kombinace skončila u Drewa Doughtyho, kterému selhalo zakončení prudké Fialovy nahrávky, bez větších problémů vyhodil Justin Holl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Torontem a Los Angeles gól nepřineslo. Více ze hry mají bezpochyby domácí hokejisté, avšak ani jedna ze čtrnácti střel směřujících na bránu neskončila za zády jistého Jonathana Quicka, i když je třeba podotknout, že vyložená šance k vidění nebyla. Králové se postupem času osmělili, v závěru třetiny dostali možnost skórovat z přesilovky, ale i Ilja Samsonov zatím udržuje čisté konto.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 7.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Králové do ní vstupují v početní převaze, která bude trvat maximálně už jen 27 vteřin.
     
    20:41
    Potrestaný Mark Giordano strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Okamžitě se vydal na střídačku a na led pustil Austona Matthewse.
     
    21:09
    Za kruhy si chystal prostor ke střele Kevin Fiala. Ilju Samsonova nezaměstnal, protože mu v poslední chvíli sjel touš z čepele hole.
     
    21:46
    Auston Matthews vyslal forhendovou ránou po po ledě, kterou Jonathan Quick pouze vyrazil před sebe, rady si nicméně věděl i s pokusem Michaela Buntinga.
     
    22:12
    Z přehuštěného prostoru Alex Iafallo zkoušel přenést puk k pravému mantinelu, jenže trefil pouze brusli Marnera, takže hrají domácí.
     
    22:48
    Rychlý útok Maple Leafs přerušil svým hvizdem čárové rozhodčí, výsledkem nedohody mezi Denisem Malginem a Zachem Astonem-Reesem byl ofsajd.
     
    23:21
    Na samostatný výlet se vydal Jaret Anderson-Dolan. Už to vypadalo, že se procpe až ke střele, ale po střetu s Justinem Hollem skončil na ledě.
     
    23:34
    Diváky dostali do varu Zach Aston-Reese s Blakem Lizottem, kteří se spolu pustili do bitky. Výrazně navrch měl domácí forvard, jenž sokovi uštědřil pár ran a povalil jej na ledovou plochu. Přesilovku budou hrát domácí, kromě tradičního pětiminutového trestu totiž hostující útočník inkasoval navíc dvě minuty za sekání.
     
    24:15
    Hokejisté v modrých dresech mají velké problémy s usazením se v útočné třetině, hosté vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    24:40
    A další vyhození, to obstaral po levém mantinelu Drew Doughty. Na led naskakuje druhá přesilovková formace Maple Leafs.
     
    25:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovková lajna udeřila, Javorové Listy se ujímají vedení! Po ose Kerfoot – Timmins se kotouč dostal k PIERREOVI ENGVALLOVI, jenž si sjel do levého kruhu a křižnou střelu zápěstím nasměroval mimo dosah Quickovy lapačky. Asistence: Conor Timmins a Alexander Kerfoot.
    25:10 Pierre ENGVALL - 1:0
     
    25:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Skvělá pasáž domácích hokejistů, kteří okamžitě náskok vylepšují na dvě branky! Bekhendový pas Holmberga převzal DAVID KÄMPF. Sedmadvacetiletý rodák z Jirkova projel přes útočnou modrou čáru a zleva vypálil neomylně do protějšího horního růžku. Asistence: Pontus Holmberg a TJ Brodie.
    25:36 David KÄMPF - 2:0
     
    26:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, svěřenci kouče Keefeho střílí třetí gól v průběhu 66 vteřin! WILLIAM NYLANDER si s obrovskou lehkostí obhodil Walkera, načež tváří v tvář brankáři volil forhendový blafák zakončený posláním touše mezi betony. Asistence: Michael Bunting a Justin Holl.
    26:16 William NYLANDER - 3:0
     
    27:15
    Králové se vůbec nechytají. Další příležitost si vypracoval Auston Matthews, z ostrého úhlu ovšem recept na Jonathana Quicka nenašel.
     
    27:49
    Špatné zpracování u pravého mantinelu stálo Arthura Kaliyeva kotouč. Zaváhání soka na jedničku využil situaci pozorně sledující Rasmus Sandin.
     
    28:11
    Drew Doughty vyslal dlouhé vyhození přímo na bránu soupeře, takže o icingu nemohla být řeč, Ilja Samsonov touš posunul ke Kerfootovi.
     
    28:47
    Křižný pas Trevora Moorea zamířil do levého kruhu na Viktora Arvidssona. Ilja Samsonov se skvěle přesunul k pravé tyči a ránu z první lapil do lapačky.
     
    29:14
    Útok dvou proti dvěma nevyřešil Arthur Kaliyev. Nevyšlu mu nahrávka na Anžeho Kopitara, Ilja Samsonov odpálil puk vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    29:57
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Blake Lizotte. Ve finále nabil na modrou Mattu Royovi, jehož pokus z první se zastavil o blokujícího soka.
     
    30:17
    S pokusem Viktora Arvidssona z velkého úhlu neměl domácí brankář žádné problémy, kus černé gumy snadno schoval do lapačky.
     
    30:52
    Jaret Anderson-Dolan vyzkoušel zadovku na Adriana Kempeho, s čímž ovšem počítal Timothy Liljegren a puk převzal do vlastního držení.
     
    31:16
    Hosté se zřejmě z hrubě nepovedené pasáže už vzpamatovali. Kevin Fiala volil křižnou nahrávku do levého kruhu na Anžeho Kopitara, ten střílel z první nepřesně.
     
    31:50
    Další útok Kings táhl po levé straně Trevor Moore. Získal útočné pásmo, načež nahrál na modrou Seanu Durzimu, se střelou od modré neměl Ilja Samsonov větší potíže.
     
    32:03
    Ihned po vhazování pálil od modré Alexander Edler. Rána švédského zadáka měla k úspěchu hodně daleko, puk proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    32:57
    Prodloužit bodovou sérii na 21 zápasů v řadě chtěl Mitchell Marner. Z mezikruží ovšem nepropálil početný houf hráčů před Quickem.
     
    33:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rekordní série je natažena o další dílek! MITCHELL MARNER si v pravém kruhu našel odražený puk od mantinelu a z první jej nekompromisně nasměroval do protějšího víka. Pětadvacetiletý Kanaďan zapsal bod ve 21. utkání v řadě. Bez asistence.
    33:29 Mitchell MARNER - 4:0
     
    33:53
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Gabriel Vilardi. Ani na dlouhou hokejku se puku nedočkal, těsně před ním jej schoval pod lapačku Samsonov.
     
    34:04
    Z levého kruhu střílel po buly Arthur Kaliyev. Ilja Samsonov byl znovu v pozoru, zákrokem lapačkou způsobil další přerušení hry.
     
    34:36
    Arthur Kaliyev tentokráte v roli nahrávajícího hráče, když zleva přenášel touš na Kevina Fialu, tomu zabránil ve střele Alexander Kerfoot.
     
    35:06
    Zpoza brány si William Nylander sjel do pravého kruhu, odkud střílel forhendem na bližší tyčku, právě tu orazítkoval!
     
    35:38
    Švédský útočník William Nylander opět dostal příliš mnoho prostoru v pravém kruhu. V tomto případě pálil mezi betony, Jonathan Quick mezeru včas skryl.
     
    36:12
    Alexander Kerfoot se zbavil osobního strážce, ale potom mu cestu zakřižoval Drew Doughty, na toho již domácí forvard nevyzrál.
     
    36:39
    Přečíslení tří proti jednomu se s úspěchem nesetkalo. Akci zhatil Alexander Kerfoot, který příliš dlouho váhal, aby nakonec ve snaze o přihrávku trefil nataženou hokejku Roye.
     
    37:20
    V pravém kruhu čekal na přihrávku Michael Bunting. Dočkal se, během chvilky zamířil a forhendem nasměroval kus černé gumy vysoko nad břevno.
     
    37:47
    Okamžitě po přejetí útočné modré čáry vystřelil Mikey Anderson vysoko nad břevno, Ilja Samsonov kontroloval touš očima.
     
    38:15
    Alex Iafallo se od levého mantinelu natlačil až před bránu, odkud střílel bekhendem po ledě, domácí gólman zasáhl levým betonem.
     
    38:40
    Za vlastní bránou zklidnil dění na ledě Justin Holl. Počkal na vystřídání spoluhráčů, kotouč přenechal Rasmusi Sandinovi a sám si také odjel odpočinout.
     
    39:17
    Zničehonic před hostující svatyní vyplaval John Tavares. Těsně bráněný Mikeym Andersonem nasměroval puk vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    39:43
    Střílený pas vyslal od levého mantinelu Timothy Liljegren, Alexander Edler zablokováním hokejky zabránil Pontusi Holmbergovi ve snaze o teč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 30 – 15.
     
    Prostřední část výrazně napověděla, kdo bude brát dva body. Toronto mělo parádní pasáž, kdy během 66 vteřin v rozmezí 26. a 27. minuty vstřelilo tři góly, postupně se prosadili Pierre Engvall, David Kämpf a William Nylander. Současnou podobu dal výsledku ve 34. minutě Mitchell Marner, jenž bodoval ve 21. utkání v řadě a zase tak o jeden kousek vylepšil klubový rekord v této statistice.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Toronto disponuje už čtyřgólovým vedením a nic nenasvědčuje tomu, že bychom měli být svědky dramatu.
     
    40:39
    S lehkým nahozením od pravého mantinelu v podání Mikeyho Andersona si Ilja Samsonov hravě poradil, puk schoval v lapačce.
     
    40:49
    Po přerušení hry došlo k menší potyčce mezi Pierrem Engvallem a Viktorem Arvidssonem, muži v pruhovaném přešli situaci bez udílení trestů.
     
    41:07
    Pierre Engvall zůstal ve varu a domácí celek bude pykat! Švédský útočník se dostal do křížku pro změnu se Seanem Durzim, jehož nakonec zezadu sekl hokejkou do hlavy a zcela po zásluze dostal trest na 5 minut + do konce utkání! Trest odpyká Denis Malgin.
     
    41:55
    Hosté sice udržují útočné pásmo, ale nedochází k žádnému zakončení mezi tři tyče, Drew Doughty střílel od modré čáry vedle pravé tyče.
     
    42:16
    Do levého kruhu dostal nabito Arthur Kaliyev. Ilja Samsonov ukázal výborné reflexy, pro kus černé gumy si sáhl lapačkou.
     
    42:37
    Zpoza kruhů střílel Kevin Fiala. Ruský gólman ve službách Maple Leafs si poradil i s tímto pokusem, zakročil pravým betonem.
     
    43:20
    Za vlastní bránou získal kotouč Justin Holl. Zkontroloval situaci a po pravém mantinelu nasměroval touš alespoň do středního pásma.
     
    43:42
    Individuální průnik do útočného pásma se Trevoru Mooreovi vůbec nepovedl, čistým způsobem konkurenta obral a ihned vyhodil Mitchell Marner.
     
    44:15
    Sean Durzi chtěl nahrávat směrem dopředu, jenže neměl na koho. Proto volil zadovku naslepo za sebe, kde nikoho neměl, Phillip Danault se musel vracet až za vlastní bránu.
     
    44:43
    Králové využili přesilovou hru zásluhou křižné střely Adriana Kempeho z levého kruhu. Radost hostům ovšem nevydržela příliš dlouho, protože domácí kouč Keefe si vzal trenérskou výzvu a ta byla úspěšná, skórujícího hráče vystavil ofsajdu Gabriel Vilardi.
    44:43 Gól Kempeho neplatil pro ofsajd
     
    45:11
    U levého mantinelu dojel volný puk Pontus Holmberg. Bekhendem ho dokázal vyhodit do vzduchu mimo dosah na modré čáře stojícího Durziho.
     
    45:47
    Arthur Kaliyev příliš dlouho váhal a rázem měl před sebou dva protihráče. Obral ho Timothy Liljegren, ten poté vyhodil po pravém mantinelu.
     
    46:10
    Dlouhé pětiminutové oslabení Toronta je minulostí. Ilja Samsonov udržuje čisté konto, Králové zřejmě promrhali poslední šanci ještě střetnutí nějakým způsobem zdramatizovat.
     
    46:42
    Za odměnu, že musel za spoluhráče odsedět na trestné lavici kompletních pět minut, dostal Denis Malgin okamžitě prostor na ledě, jeden na jednoho proti Seanu Walkerovi neuspěl.
     
    47:20
    Netypicky od modré čáry střílel Švýcar Kevin Fiala. Ilja Samsonov šel včas do pokleku a zapsal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    47:53
    Justin Holl pohlídal na zádech dotírajícího Adriana Kempeho, s ledovým klidem nahrál po levém mantinelu osamocenému Rasmusi Sandinovi.
     
    48:08
    Rasmus Sandin vzápětí dostal nabito na modrou čáru od Denise Malgina, prudký forhendový projektil zamířil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    48:50
    Na druhé straně střílel od modré Sean Durzi. Ilja Samsonov toho moc neviděl, situaci za něj vyřešil blokující Conor Timmins.
     
    49:04
    Průnik Trevora Moorea po pravém mantinelu se nesetkal s úspěchem. Protihráči vystavil stopku TJ Brodie ukázkovým hitem.
     
    49:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bez bodu dnes neskončí ani AUSTON MATTHEWS. Americký ostrostřelec obdržel od Nylandera zadovku do levého kruhu, tvrdá forhendová rána prosvištěla za brankovou čáru skrze Quickovy betony. Asistence: William Nylander a Michael Bunting.
    49:37 Auston MATTHEWS - 5:0
     
    50:15
    Situaci dvou proti dvěma řešil Denis Malgin výměnou puku s Michaelem Buntingem, bekhendem poté střílel jenom do betonu gólmana.
     
    50:54
    Přes obránce střílel forhendem po ledě z levého kruhu John Tavares. Jonathan Quick si pokryl mezeru mezi betony, šestý inkasovaný gól zatím nepřipustil.
     
    51:29
    Před bránou číhal Alexander Kerfoot. David Kämpf jej viděl a pokusil se ho najít, dobrou práci ovšem odvedl bránící Alexander Edler.
     
    51:48
    Utkání už se dohrává pouze z povinnosti. Hlavním cílem Maple Leafs je nejspíše udržení čistého konto pro Ilju Samsonova, který může navázat na nulu Ryana Murrayho z Dallasu.
     
    52:13
    Útok Králů z Los Angeles zastavilo postavení mimo hru, k němuž došlo po neshodě mezi Gabrielem Vilardim a Adrianem Kempem.
     
    52:41
    Na modré čáře dostal hodně prostoru Drew Doughty. Střílel k levé tyči, tu o pár čísel minul a Samsonov tak zasahovat nemusel.
     
    53:12
    William Nylander vyslal dlouhý oblouček pro Denise Malgina, který přebruslil posledního obránce, bekhendem však z velkého úhlu na Quicka nevyzrál.
     
    53:46
    Sám proti třem Blake Lizotte neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, ale nakonec ho přeci jen obral Zach Aston-Reese.
     
    54:15
    Carl Grundström pod tlakem Mitchella Marnera nahazoval naslepo po levém mantinelu, volný kotouč sebral do svého držení Justin Holl.
     
    54:52
    Ke dvěma asistencím chtěl přidat i vstřelený gól Michael Bunting. Od Matthewse dostal nabito do pravého kruhu, avšak střelu nasměroval nad břevno.
     
    55:17
    Matt Roy střílel z pravého kruhu z otočky. Ilja Samsonov měl situaci pod kontrolou, po zásahu levým betonem touš přikryl lapačkou.
     
    55:50
    Při rozehrávce Mark Giordano bez váhání zacouval do obranné třetiny, aby měl více prostoru, zvolil přesný křižný pas na Davida Kämpfa.
     
    56:20
    Po pravém mantinelu nastartoval Blake Lizotte. Nasměroval si následně na střed, kličkou u modré čáry neuspěl proti Justinu Hollovi.
     
    56:57
    Z levého kruhu vyslal ostrou dělovku Alex Iafallo. Ilja Samsonov měl velké štěstí, že hrací předmět vyletěl nad břevno.
     
    57:23
    Před soupeřovou svatyní dostal hodně volného prostoru Auston Matthews. Jonathan Quick soka skvěle vystál a nedovolil mu skórovat podruhé v zápase.
     
    57:56
    Směrem dozadu skvěle zapracoval Rasmus Sandin. Tak dlouho švédský obránce dotíral na Adriana Kempeho, až jej přiměl ke špatné přihrávce.
     
    58:12
    Na střeleckou listinu se pokusil zapsat Matt Roy. Tvrdá rána od modré čáry neměla zlé parametry, ale nakonec se mezi tři tyče nevešla, po odrazu puku od zadního mantinelu ho Samsonov přikryl lapačkou.
     
    58:43
    Poměrně dlouhý časový úsek v obranném pásmu kombinovali mezi sebou Justin Holl s TJ Brodiem. Hosté nakonec vysunuli forčekink a dostalo prvního jmenovaného pod tlak, ten na dalších pár vteřin zašlápl touš u mantinelu.
     
    59:22
    Po ztrátě Drewa Doughtyho vyrazil do protiútoku Alexander Kerfoot. Měl před sebou dvojici protihráčů, mezi níž se prosmýknout nedokázal.
     
    59:43
    Jubilejní čtyřicátou střelu Toronta směřující mezi tři tyče obstaral Timothy Liljegren, ránu zadáka podržel Jonathan Quick ve výstroji.
     
    Konec zápasu.
     
    Skvělá forma Toronta pokračuje. Hokejisté Maple Leafs na domácím ledě rozstříleli Los Angeles 5:0 a bodovali ve třináctém zápase v řadě, přičemž podvanácté vyhráli.

    O osudu střetnutí rozhodla pasáž mezi 26. a 27. minutou, kdy Javorové Listy vstřelily tři góly v rozmezí 66 vteřin, o jednu z těchto tref se postaral český útočník David Kämpf. Na rozdíl čtyř branek zvyšoval Mitchell Marner, který zaznamenal kanadský bod ve 21. utkání v řadě a vylepšil tak klubový rekord. Ve třetí dvacetiminutovce padl už jenom jeden gól, trefil se americký kanonýr Auston Matthews. Vyzdvihnout je třeba i výkon Ilji Samsonova, jenž udržel čisté konto a navázal tak na kolegu Ryana Murrayho, ten před dvěma dny vynuloval hráče Dallasu.

    Svěřenci kouče Keefeho se v tabulce Atlantické divize přiblížili z druhého místa vedoucímu Bostonu na rozdíl tří bodů. Králové z Los Angeles zůstávají v Pacifické divizi na třetí příčce.
     
    Utkání přihlíželo 18 567 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 41 – 29 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 14 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (TOR) – 29 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:58
    Jonathan Quick (LAK) – 36 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,8%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:41

    Tři hvězdy utkání

    1. Ilja Samsonov (TOR) – 29 zákroků
    2. Mitchell Marner (TOR) – 1+0
    3. William Nylander (TOR) – 1+1 (03:45:02)
    Toronto na domácím ledě rozstřílelo Los Angeles

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Engvall (Timmins, Kerfoot), 26. Kämpf (Holmberg, Brodie), 27. Nylander (Bunting, Holl), 34. Marner, 50. Matthews (Nylander, Bunting)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), N. Robertson – Engvall, Kämpf, Kerfoot – Malgin, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kaliyev, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Kempe, Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Joannette, Dunning – Mills, Smith

    Diváci: 18 567
    thejrc.org