Poruba 2011 – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:3 (po pr.) | Vsetín – Pardubice B 3:2 (kon.)
Sokolov – Šumperk 2:1 (kon.) | Litoměřice – Kolín 2:1 (1:0 po s.n.) | Přerov – Slavia 2:0 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice B
Sobota 10.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky Chance ligy! V rámci 29. kola druhé nejvyšší hokejové soutěže změří v sobotu odpoledne síly VHK ROBE Vsetín a HC Dynamo Pardubice B.
     
    HC Dynamo Pardubice B

    Farma extraligového giganta sek v Chance lize potýká s výsledkovou krizí. Pouze pětkrát dokázali Pardubičtí zvítězit za plný tříbodový zisk. Naposledy se tak stalo ve středu, kdy dlouhé čekání ukončili proti Litoměřicím, které si z Chrudimi odvezlo porážku 1:4. K odpoutání se od poslední 14. pozice, zaručující sestup do 2. ligy, budou muset v Chrudimi pořádně zabrat.

    Sestup farmy si v Pardubicích rozhodně nepřejí. Klub reagoval posílením kádru a k mladíkům přivedl zkušenější borce. Do útoku přivedlo z Poruby v rámci hostování Tomáše Vildumetze, ten se ale 17. ledna vrátí zpět do Ostravy, do té doby se budou snažit v Dynamu využít jeho služeb k odrazu v tabulce. Ještě před Vildumetzem posílili na východě Čech o Martina Belluše a do obrany se hlásí s extraligovými ambicemi Tomáš Hanousek.

    Tahounem pardubického béčka je útočník Tomáš Kaut, který zaznamenal 6 branek a 7 asistencí, nejproduktivnějším hráčem je však paradoxně obránce Jan Zdráhal (4+10). Vedle Kauta táhne útok Ondřej Matýs (5+8) nebo Jiří Půhoný (3+10). Vědět o sobě dává i nadějný Jakub Lichtang (5+5). Zmíněný Vildumetz zaznamenal ve třech duelech dva kanadské body.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Na domácím ledě se od Valachů nečeká nic jiného než další tříbodový úspěch. Stát budou proti poslednímu týmu tabulky, ale právě tyto duely mohou být pro favorita nevyzpytatelné. Vsetín má však za sebou úspěch ze středečního šlágru, kdy v atraktivním utkání dokázal potřetí v sezoně porazit ostravskou Porubu, čímž stáhl její náskok na 1. místě na rozdíl dvou bodů a navíc prodloužil svou vítěznou sérii na pět utkání v řadě, ta Valachy zdobila i ve skvostném vstupu do základní části.

    V zápase s Porubou se znovu činila první útočná formace, když otevřela skóre zásluhou Luboše Roba, který si připsal 11. branku v sezoně. Poprvé od návratu zpět do dresu mateřského klubu skóroval i Roman Půček, když předvedl povedenou individuální akci a potřetí v sezoně se prosadil Štěpán Bláha, jenž těží ze spolupráce s Adamem Hořanským.

    Vsetínu se téměř vyprázdnila marodka, hlavně útočné řady jsou téměř kompletní a i díky tomu třeba Jan Štefka v posledních duelech plnil roli až 13. útočníka. Obranným řadám schází David Kájínek a turbulentní je situace v brankovišti. Maxim Žukov však už proti Porubě plnil roli dvojky a jeho návrat zpět do brankoviště by měl být již na obzoru. I tak Valaši nic neriskovali a i pro souboj povolali ze Znojma dalšího brankáře, tentokrát vsetínskou branku střežil Matěj Žajdlík a jistým výkonem přispěl k cennému triumfu Valachů, když pochytal 35 z celkových 37 porubských střel.
     
    Vsetín letos na Pardubice dvakrát vyzrál, na domácím ledě 3:1 v odvetě na východě Čech slavil 4:1. Jak to bude tentokrát?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Žajdlík (Žukov) – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Jenyš, Klhůfek, Klímek – Hořanský, Lichanec, Š. Bláha – Štefka.

    HC Dynamo Pardubice B: Frodl (Kadlc) – Nedbal, Hanousek, Chabada, Drtina (A), Kaštánek, Zdráhal (A) – Vildumetz, Kaut (C), Matýs – T. Zeman, Rákos, Lichtag – Půhoný, P. Machač, Belluš – Rouha, M. Rohlík, Kaplan – Kulhánek.

    Rozhodčí: Hucl, Rapák – Hanzlík, Kučera.
     
    Oba týmy jsou na ledě. Pardubice, které dnes nastupují v brance s velkou posilou v podobě Dominika Frodla, hrají v červeném – domácí tradičně ve žlutém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí vyhráli úvodní buly a hned vyrazili do útoku.
     
    00:33
    Po nepřesném vyhození Pardubic udržela domácí první lajna ještě pásmo, ale dvě sražené rány Frodla neohrozily.
     
    00:55
    Oba celky rychle vystřídaly a Ondřej Chabada se snažil rozjet akci Pardubic, dlouhá přihrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    01:20
    Také další rána od modré v podání domácích byla sražena, Pardubice poté mohly vyrazit do brejku, ale kotouč jednomu z hostů ve středí třetině utekl.
     
    01:56
    Sihvonen pálil z mezikruží nepřesně, do zakončení se poté tlačil přes obránce ještě Klímek, ale Frodl rychle sebral kotouč do své rukavice.
     
    02:10
    Obrovská šance Pardubic! Z ničeho nic hosté vyrazili do akce dvou na jednoho, Machač našel před polokrytou brankou Belluše, ale ten ji nakonec trestuhodně minul.
     
    02:43
    Z další kombinace už hosté poté nic nevytěžili, a tak Vsetín může uklidnit hru ve své třetině.
     
    03:30
    Rob nasměroval kotouč před branku, kde zkoušel tečovat Daniels Berzinš, jenže jej poslal těsně vedle Frodlovi branky.
     
    03:44
    Sám lotyšský útočník si poté vyjel do ideální střelecké pozice mezi kruhy, branku ale trestuhodně úplně minul.
     
    03:52
    Tlak poté zakončil svým výjezdem před branku Němec, mezeru v postoji Frodla nenašel a ten tak podržel svůj tým.
     
    04:00
    Ihned po buly se do kotouče opřel obránce Jiří Říha a po jeho ráně pomohla Frodlovi tyč!
     
    04:38
    Domácí pokračují v aktivní hře a především aktivním napadání, hosté mají nadále problémy v rozehrávce.
     
    05:09
    Jenyš se snažil ve střední třetině obejít soupeře, kromě kotouče přišel ale také o hokejku. Pardubice na puku.
     
    05:55
    Štěpán Bláha se prodral vpřed po pravé straně a přes obránce vyzkoušel pozornost Frodla, ten zasáhl pravým betonem.
     
    06:22
    Domácí se teď nepovedl pokud o rychlou rozehrávku, kotouč zamířil na icing a hra tak zamíří zpět k brance Matěje Žajdlíka.
     
    06:40
    Po dobrém napadání hostů se Kaut dostal mezi kruhy do ideální střelecké pozice, trefil však jen blokujícího Smetanu.
     
    06:56
    Na druhé straně to od modré čáry zkoušel opět aktivně hrající Říha, tentokrát jeho tvrdá rána zamířila přesně do náruče Frodla.
     
    07:27
    Po sérii nedorazů mohl vpřed vyrazit Zeman, jeho ránu po ledě domácí brankář vykopl betonem.
     
    07:50
    Na konci celého útočného snažení poté stáhl na modré čáře se svým nahození Lichtag, kotouč zamířil těsně vedle tyče.
     
    07:58
    Vsetín bleskově otočil hru, na kruhu si odstoupil ke střele Sihvonen a jeho rána opět skončila na Frodlovi.
     
    08:35
    Pardubice se udržely v pásmu a chtěly zatopit Žajdlíkovi, ten po dvou sražených střelách zasahovat vůbec nemusel.
     
    09:15
    Až nyní jej svým průnikem po levém mantinelu prověřil Rouha, střela mířící na bližší tyč byla domácím gólmanem odražena do ochranné sítě.
     
    09:43
    V útočné třetině se po nebezpečném nárazu do mantinelu jen těžko zvedal z ledu Lichanec, nakonec odjel v předklonu na střídačku.
     
    10:18
    Hra mezitím pokračuje v obranné třetině VHK a domácí jsou pod tlakem.
     
    10:51
    Žejdlík dokonce přišel o hokejku, ale i tak se stihl v brankovišti skvěle roztáhnout proti dorážce Vildumetze. K další dorážce se poté nedostal ani Kaplan.
     
    11:35
    Nejlepší pasáž Dynama v dosavadním průběhu zápasu nakonec domácí vyřešili a vyrazili vpřed, ale Frodla opět nahozením neohrozili.
     
    12:02
    To se povedlo až aktivnímu Sihvonenovi, který vyplaval s pukem sám mezi kruhy. Frodl jeho ráně nabídl svou lapačku a přesně v ní kotouč také skončil.
     
    12:35
    Frodl nerozehrál dvakrát šťastně a domácí šli do akce dvou na jednoho, v níž chtěl Klhůfek nabíjet Jenyšovi, ale do přihrávky se skvěle položil Kaštánek a hokejkou vypíchl pas.
     
    13:11
    Chvíli nato se dostal kotouč rychle mezi kruhy k Bláhovi, ten vůbec netrefil zařízení.
     
    13:44
    Hraje se nahoru dolů z obou stran. V další akci Pardubic dostal puk do tandemu Zemna, tomu ránu skvěle vyklekl Šimon Jenáček, ačkoliv chvíli předtím přišel o hůl.
     
    14:05
    Obratem šli vpřed domácí a po kombinaci celé elitní útočné trojky domácích mohl z jedničky pálit volný Daniels Berzinš, ránu mu nesedla.
     
    14:45
    V pásmu se poté objevily také Pardubice, ale Matěj Žajdlík se nebál vyjet ze své branky a pomoci v rozehrávce žluto-zeleným.
     
    16:00
    Následovala série nepřesností z obou stran, kterou vyšperkoval Jenyš zpracováním kotouče zády po vysokém vyhození Němce.
     
    16:35
    Po delší době opět musel zasahovat Matěj Žajdlík, proti ráně od modré ale rychle vykopl svůj pravý beton.
     
    17:14
    V další akci Pardubic Matýs projel celým pásmem a na modré nabil Zdráhalovi, jeho ránu z jedničky odrazil Žejdlík do ochranné sítě.
     
    17:58
    Ani tentokrát akce prvního útoku VHK podpořena Ondračkou nic nepřinesla, Pardubice vyrážejí vpřed po pravé straně.
     
    18:35
    Východočeši však vyprodukovali pouze nepřesnou ránu od modré, příliš pohledný hokej v posledních minutách tedy nesledujeme...
     
    19:13
    Ale najednou přišla tutovka Vsetína! Klhůfek zachytil kotouč v útočné třetině a parádní zadovkou našel Jenyše, jehož svižná rána skončila na břevně!
     
    19:28
    Frodl následně znovu v permanenci, na nahození však velmi dobře viděl a rychle přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    Úvodní dějství je za námi a branku jsme zatím neviděli. Několik velkých šancí však ano. V té první se při přečíslení Pardubic objevil Belluš, toho při střele z první vychytal Matěj Žajdlík. Dominiku Frodlovi v brance Pardubic pomohla v úvodní části dvakrát branková konstrukce. Nejprve ji od modré trefil Říha, na konci třetiny pak po přečíslení a Klhůfkově přihrávce Jenyš.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Marek Voženílek – 2 min., podrážení.
     
    20:42
    Pardubice se po vsetínském vyhození musely rychle vrátit. Z pravého křídla zakončoval Zeman, vsetínský gólman zasahuje betony.
     
    21:09
    Vsetínští opět vyhodili, hosté se do pásma dostávají nahozením.
     
    21:13
    Ve vlastním oslabení obehrál hostující hráče Jenyš a sám se objevil před Frodlem. Se zakončením nad pravý beton si pardubický brankář poradil.
     
    22:06
    Lichtag z otočky vypálil na bližší tyč. Prudký pokus mířil mezi ruku a tělo vsetínského gólmana, Žajdlík nenápadnou střelu pokryl.
     
    22:20
    Domácí v plném počtu.
     
    23:35
    Pardubice se po nevyužité přesilovce ještě chvíli držely v útoku, teď už však svého soupeře ohrožují Vsetínští, kteří dobře pracují v předbrankovém prostoru.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Tomáš Hanousek – 2 min., hákování.
     
    24:44
    Hosté také začali svou nevýhodu vyhozením. Valaši jsou ovšem velmi rychle zpátky a z bezprostřední blízkosti zakončoval obránce Říha. Frodl na jeho střelu příliš neviděl, ale kotouč jej trefil.
     
    25:36
    Pokus z vrcholu pravého kruhu letí mimo, přesný nebyl ani Klhůfek se svou střelou z levého křídla.
     
    26:03
    Kaštánek vybojoval kotouč u obranné modré čáry. Pardubice mohou v klidu rozehrát zpoza vlastní brány.
     
    26:09
    Hosté v plném počtu.
     
    27:24
    Pardubice se v útočném pásmu k ničemu nedostaly, a tak to na druhé straně zkouší Valaši. Ani oni si ovšem nemohou najít vhodné místo ke střele.
     
    28:01
    Kaut se zleva natlačil k Žajdlíkovi, bekhendovou ranou ho ale nepřekonal.
     
    28:52
    Pardubice B právě vstřelily branku! Hosté se ujímají vedení z nenápadné akce! Zdráhal nabil na modrou čáru Kautovi, jehož ránu hodně šťastně tečoval MARTIN BELLUŠ a kotouč se kolem betonu Žajdlíka dostal za čáru – 0:1. Asistence: Tomáš Kaut, Jan Zdráhal.
    28:52 Martin BELLUŠ - 0:1
     
    29:50
    Říha s Robem se ve velkém závaru před Frodlem pokoušeli o vyrovnání, ovšem kotouč za hostujícího gólmana nakonec nedostali!
     
    30:16
    Domácí jsou po obdržené brance aktivnější, z další akce ale bezchybného gólmana Frodla.
     
    30:57
    Hodně nepříjemný moment pro domácího obránce Voženílka, který schytal kotouč přímo do obličeje ve střední třetině po teči Rohlíka. Bek VHK s krvavým zraněním zamířil přímo na ošetřovnu.
     
    30:57
    Hra je stále přerušena, musí totiž proběhnout úklid ledové plochy, kde zůstal několik krvavých fleků.
     
    31:41
    Už se ve hře opět pokračuje a domácí jsou v pásmu, ovšem se jim nedaří vypracovat střeleckou pozici.
     
    32:25
    Další akce Vsetína končí ofsajdem a následuje komerční přestávka.
     
    32:59
    Nepřehledná situace v rohu hřiště, kde Říha na chvíli zalehl kotouč, ale vylučovat se nebude a domácí rychle rozehráli.
     
    33:48
    Z nepřeností nakonec vyplaval kotouč pro Pardubice, které mohly jít vpřed, ale jejich akce zabrzdil ofsajd.
     
    34:13
    A znovu ofsajd celku v červeném. Hra je hodně kouskována, což hostům vadit za současného stavu vadit nemusí.
     
    35:26
    Berzinš se na brankovišti tlačil za dorážkou, ale ani on nepřekonal Frodla. Následovala rozmíška, po níž se bude vylučovat.
     
    35:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Daniels Berzinš – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Ondřej Matýs – 2 min., hrubost.
     
    36:05
    Velký tlak VHK v pásmu, ale Frodl postupně vychytal Roba, Smetanu a znovu Roba, který to zkoušel zpoza branky.
     
    36:22
    Znovu na hřišti vzplály velké emoce a v centru dění byli Rákos s Říhou, který právě útočníka Pardubic vyzýval k bitce. Uvidíme, jak celou situaci sudí vyřeší.
     
    36:22
    Rozhodčí se stále radí a zejména domácí Říha je pořádně naštvaný za jejich výrok.
     
    36:22
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jiří Říha – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Miroslav Rohlík – 2 min., hrubost,
    Dominik Frodl – 2 min., hrubost.
     
    36:22
    Nakonec je z toho přesilovka pro VHK, neboť se do rozmíšky zapojil lehce i Dominik Frodl a ten vyfasoval taktéž menší trest.
     
    36:57
    Zatím se domácím přesilovka nedaří, hosté dvakrát vyhodili.
     
    37:19
    Vsetín právě vstřelil branku! Jenže sotva jsem to dopsal, tak je vyrovnáno. Domácí se nakonec usadili v pásmu, Smetana od modré shodil puk na levý kruh na JANA BERGERA, který se opřel do parádní rány z první a vymetl bližší šibenici nad ramenem Frodla – 1:1. Asistence: Ondřej Smetana, Luboš Rob.
    37:19 Jan BERGER - 1:1
     
    37:37
    Oba týmy už jsou nyní kompletní, a tak se po delší době pokračuje při hře 5 na 5.
     
    38:01
    Sihvonen se na pravém kruhu rychle otočil do střelecké pozice, branku ale výrazně minul.
     
    38:30
    Pavel Klhůfek zůstal úplně sám na modré a vydal se vstříc Frodlovi, ten utěsnil mezírku mezi betony!
     
    38:56
    Obratem měl solidní šanci hostující Machač, z pravé strany ale zcela sám těsně minul zadní tyč.
     
    39:27
    Vsetín právě vstřelil branku! Domácí otáčejí skóre a ještě před koncem druhé části jdou do vedení. Němec vyplaval sám na levém kruhu, odkud vypálil. Frodl prudkou ránu vyrazil pouze před sebe, kde už číhal JAN ŠTEFKA a pohodlně zametl kotouč do prázdné branky – 2:1. Asistence: Ondřej Němec.
    39:27 Jan ŠTEFKA - 2:1
     
    39:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Luboš Rob – 2 min., podrážení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Druhá část přinesla konečně branky, a to hned tři. Hosté šli do vedení po šťastné teči Matýse, který usměrnil do sítě nahození Kauta. Vsetínu se nakonec skóre povedlo ještě v prostřední dvacetiminutovce otočit. Nejprv v přesilovce 4 na 3 pálil přesně z první Berger a v poslední minutě se z dorážky prosadil Štefka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Třetí část odstartovala vyhraným buly hostů, ti se od vlastní branky ženou do prvního útoku.
     
    40:41
    Nakonec se v přesilovce Pardubice dostaly hned do šance, Lichtag svou ranou po ledě obstřelil vyjetého Žajdlíka, ale tomu pomohl na čáře Smetana.
     
    41:13
    A další obrovské šance Pardubic! Nejprve střílel mezi kruhy Jakub Lichtag následně po dorážce Kauta doslova poskakoval po brankové čáře, ale Žajdlík nakonec udržel vedení na straně VHK.
     
    41:50
    Domácí už jsou kompletní, ale nutno dodat, že měli v oslabení obrovské štěstí.
     
    42:21
    Frodl chtěl nyní rychle rozehrát, ale namazal Štefkovi a mohl být rád, že vsetínskému útočníkovi utekl kotouč do rohu hřiště.
     
    43:11
    Belluš se rozjel po pravé straně a prověřil pozornost domácího gólmana, ten udržel kotouč v náručí.
     
    43:54
    Východočeši jsou nadále hodně aktivní a drží se v kombinaci v útoku, Matěj Žajdlík znovu zasahovat nemusel.
     
    44:30
    Domácí rychle otočili hru a Jenyš nahazoval před branku, kde Frodl nemusel zasahovat, a naopak stihl ještě rychle rozehrát.
     
    44:45
    Klímek se zleva natlačil před Frodla, kterého zkoušel zaskočit střelou na bližší tyč z nulového úhlu, ale hostující gólman utěsnil mezírku.
     
    45:24
    Lichtag a po něm také Drtina pálil v krátkém sledu, oba Žajdlíkovu branku přestřelili.
     
    45:54
    Pardubice B právě vstřelily branku! Hosté však v útoku pokračovali a dočkali se vyrovnání. TOMÁŠ HANOUSEK ještě svou první ranou neuspěl, jenže tlak trval dál a hostující bek si sjel na vrchol levého kruh na pas od Kaplana, aby trefil zápěstím neomylně pod vyrážečku Žajdlíka k levé tyči – 2:2. Asistence: Robin Kaplan, Patrik Machač.
    45:54 Tomáš HANOUSEK - 2:2
     
    46:32
    Po vyrovnání Pardubice hýří aktivitou a jsou opět v pásmu, Matěj Žajdlík musel řešit nebezpečný průnik Kauta z levé strany.
     
    47:11
    Tomáš Vildumetz měl dobře nabito mezi kruhy, proti jeho tvrdé ráně vytáhl Žajdlík svoji vyrážečku.
     
    47:39
    Další akce Pardubice končí icingem.
     
    48:09
    Klímek dostal nabito na modrou, opřel se do rány příklepem, ale trefil jen Hanouska.
     
    49:00
    Po akci Hořanského šance nepřišla, ale na modré se dostal kotouč poté ke Štefkovi a ten nebezpečné nahazoval, Frodl situaci vyřešil.
     
    49:17
    Na druhé straně poté v permanenci opět Matěj Žajdlík, ale nájezd soupeře zleva pokryl a udržel kotouč v náručí před čarou.
     
    49:34
    Ofsajd zhatil útočné snažení Vsetína.
     
    50:06
    Hra začíná být s přibývajícími minutami daleko více opatrná, oba celky si uvědomují, že každá další branka by mohla být tou rozhodující.
     
    50:51
    Kotouč teď směřoval několikrát tam a zpět z pásem po nepřesných rozehrávkách, ani jednomu z týmů se nedaří rozjet kloudnější útočná akce.
     
    51:16
    A když už to vypadalo, že se to povede domácím, zastavil je další ofsajd.
     
    51:29
    Pardubice mohly hru zklidnit s kotoučem na hokejce, ale výsledkem je jen další icing.
     
    52:03
    Štefka dostal kotouč do jízdy na pravém křídle, ale do jeho rány vložil obránce hůl a srazil puk vysoko do ochranné sítě.
     
    52:37
    Menší závar před brankou Frodla opět nic nepřinesl, hosté vyrazili obratem vpřed, ale také bez ohrožení branky.
     
    53:00
    A znovu ofsajd domácích barev poté, co to Sihvonen přehnal na modré s kličkami.
     
    53:39
    Čas pádí dál a sledujeme hru hlavně ve středním pásmu, kde oba celky velmi dobře při útoku soupeře zahušťují hru.
     
    54:16
    Vsetín právě vstřelil branku! O to překvapivější je tak vedoucí branka Vsetína, který jde znovu do vedení. Při nenápadné akci domácích v pásmu už to vypadalo, že hosté vyhodí, jenže kotouč se dostal na modré čáře k
    ONDŘEJI SMETANOVI, který se opřel do parádní bomby a ta i nejspíš s přispěním teče jednoho z hostů zaplavala do šibenice nad lapačku Frodla – 3:2. Asistence: Pavel Jenyš, Daniel Klímek.
    54:16 Ondřej SMETANA - 3:2
     
    54:46
    Vsetín po vstřelené brance ožil a je opět v pásmu, Němec ale na modré čáře nakonec nevystřelil.
     
    55:15
    Hru tak rychle otočily směrem vpřed Pardubice, nicméně Žajdlíka neohrozily a domácí jednoduše vyhazují.
     
    56:05
    Domácí opět v pásmu a Přikryl naslepo našel zpoza branky před brankou úplně volného Sihvonena, jehož obrovskou šanci vyrazil Frodl špičkou levého betonu!
     
    56:47
    Naše zraky ale směřují opět na druhou stranu, kde hosté zkusili v útoku něco vymyslet, jenže Půhoný nedostal přesný pas.
     
    57:20
    Vsetín tak mohl vyrazit vpřed a opět v rohu hřiště ukrojit něco z času, který pro Pardubice pádí teď hodně rychle.
     
    57:57
    A domácím se to daří i nadále, Hořanský projel téměř celé hřiště, ještě si v pásmu pomohl v kombinaci se Smetanou, a nastřádal tak další cenné sekundy.
     
    58:15
    Na druhé straně skončil kotouč pod rukavicí Žajdlíka a hra je přerušena.
     
    58:15
    Oddechový čas pro tým HC Dynamo Pardubice B.
     
    58:15
    A hosté už to zkoušejí rovnou bez gólmana.
     
    58:26
    Velmi rychle mohl přidat pojistku Jonák, který se dostal v pásmu k puku, ale trefil jen Zdráhala, který parádním obranným zákrokem srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    58:59
    Pardubice jsou nyní v pásmu v tlaku, ostře pálil právě Jan Zdráhal, ale jeho rána byla sražena.
     
    59:28
    Kombinace trvá, ale čas se hostům strašně krátí a stále nic nevymysleli.
     
    59:50
    Sražená rána skončila na mantinelu a následně Jonák pohodlně vyhazuje...
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vsetín nakonec doslova umlátil výhru proti pardubickému béčku, a vzhledem k tomu, že Poruba dnes prohrála, jde do čela ligy! Ve třetí třetině nejprve zadělal na drama svým vyrovnáním hostující Tomáš Hanousek, který pálil z levého kruhu přesně do vyrážečku Žajdlíka. O osudu duelu pak nakonec rozhodla 55. minuta a přesná bomba obránce VHK Smetany, která skončila v šibenici a vynesla Valachům důležité tři body.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Matěj Žajdlík (Vsetín) – Dominik Frodl (Pardubice B)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera. (19:18:06)
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 38. Berger (Smetana, Rob), 40. Štefka (O. Němec), 55. Smetana (Jenyš, Klímek) – 29. Belluš (Zdráhal, Kaut), 46. Hanousek (Kaplan, P. Machač)


    VHK ROBE Vsetín: Žajdlík (Žukov) – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Jenyš, Klhůfek, Klímek – Hořanský, Lichanec, Š. Bláha – Štefka.
    HC Dynamo Pardubice B: Frodl (Kadlc) – Nedbal, Hanousek, Chabada, Drtina (A), Kaštánek, Zdráhal (A) – Vildumetz, Kaut (C), Matýs – T. Zeman, Rákos, Lichtag – Půhoný, P. Machač, Belluš – Rouha, M. Rohlík, Kaplan – Kulhánek.

    Rozhodčí: Hucl, Rapák – Hanzlík, Kučera
    thejrc.org