Columbus – Calgary 3:1 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 4:6 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
Washington – Seattle 4:1 (kon.) | Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 5:2 (kon.)
Colorado – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Arizona – Boston 4:3 (kon.) | Vegas – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Anaheim – San Jose 1:6 (kon.) | Nashville – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Detroit 3:2 (po pr.)
Tampa – Florida 4:1 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
3:4 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 10.12.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující Pittsburgh zatím prožívá takovou průměrnou sezónu. Po slibném startu přišlo slabší období. V posledních týdnech se ale celek kolem Crosbyho opět zvedl a posunul se dopředu. Po dvaceti šesti odehraných duelech tak má na kontě třicet dva bodů a patří mu šestá pozice Východní konference. Na týmy za sebou ale nemá velký náskok a potřebuje bodovat. Venku navíc Penguins dokáží obrat soupeře o body. V posledním duelu doma Pittsburgh přehrál 4:1 Columbus. Nejproduktivnějším hráčem je Sidney Crosby, který má na kontě třicet pět bodů.
     
    Buffalo Sabres

    Domácí Buffalo je na tom o něco hůře. Po dvaceti šesti duelech má na kontě dvacet pět bodů a patří mu třináctá pozice Východní konference. Za sebou má Philadelphii, Ottawu a trápící se Columbus. Buffalo má sice skvělou ofenzivu, ale trápí se v obranné fázi. Dosud obdrželo už 96 branek. V posledním duelu ale zvítězilo vysoko 9:4 na ledě Columbusu. Bodování Buffala vládne Thompson se čtyřiceti body.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Dahlin, Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – Mittelstadt, Jost, V. Olofsson – Okposo, Krebs, Girgensons.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Petry, Dumoulin, Rutta, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rakell, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Heinen.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Buffalo bude hrát v bílém, zatímco Pittsburgh oblékne černou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Buffalo uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal vpřed, ale po nahození do rohu už kotouč nezískal.
     
    00:34
    Petry získal nahozený kotouč v rohu ledové plochy a bez problémů puk vyvezl do středního pásma. Hned první hráč v bílém jej ale obral.
     
    01:15
    Buffalo vlétlo do utkání velmi aktivně. Thompson se středem dostal do útočného pásma, ale jeho rána tahem byla zblokována.
     
    02:03
    Malkin protečoval nahozený kotouč za branku Buffala, jenže tam neměl nikoho v tmavém dresu Penguins. Pittsburgh se přesto snaží hrát aktivně.
     
    02:29
    Henri Jokiharju uklidnil rozehrávku Buffala v obranném pásmu. Hráči Penguins jej sice napadali, ale Jokiharju dokázal rozehrát adresně.
     
    03:05
    John Peterka se po rychlé souhře zjevil na pravém kruhu, odkud příklepem prověřil pozornost hostujícího brankáře, který se stačil přesunout!
     
    03:35
    Zucker si sjel na křížnou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale jeho pohotové zakončení nebylo nebezpečné.
     
    04:05
    Buffalo opět uklidnilo rozehrávku v obranném pásmu a vydalo se do útoku. Skvělou defenzivní práci na straně Penguins odvedl Jan Rutta.
     
    04:54
    Další akci domácího celku zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Rasmus Dahlin.
     
    05:31
    Victor Olofsson se po rychlé souhře dostal do útočného pásma a zápěstím prověřil hostujícího brankáře, který zakročil ramenem.
     
    05:42
    Hned tři hokejisté Penguins napadali rozehrávku domácího celku, ale Henri Jokiharju se nenechal rozhodit a dokázal přesně přihrát.
     
    06:23
    Henri Jokiharju si prodloužil pobyt na ledové ploše, nicméně napadající soupeř jej přitiskl k hrazení. V úvodu sledujeme hodně tvrdý hokej.
     
    07:03
    Rasmus Dahlin uklidnil rozehrávku Buffala v obranném pásmu a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Následnou rozehrávku ale zachytil Petry.
     
    07:19
    Pittsburgh se chtěl vydat do protiútoku, jenže prudké nahození na pravou stranu hřiště propadlo na zakázané uvolnění.
     
    08:03
    Malkin dostal přihrávku za branku Buffala, jenže u ruského útočníka byl velmi rychle obránce v bílém dresu, který jej odstavil.
     
    08:29
    Kapanen na levé straně vybojoval puk, přihrál mezi kruhy, nicméně následným nepovedeným zakončením branku Buffala hosté neohrozili.
     
    09:09
    Kapanen dojel nahození do středního pásma a jednou rukou posunul kotouč do pásma útočného, kam se však nikdo v černém včas nedostal.
     
    09:23
    Jarry vyjel ven z branky a vyhodil puk k mantinelu. Na nahození hostujícího brankáře si ale nikdo v černém nesjel.
     
    10:00
    Je za námi polovina úvodní periody a zatím sledujeme velkou bitvu. Pittsburgh je zatím o něco aktivnější, ale na ledě dominují defenzivy.
     
    10:28
    Malkin u hrazení vybojoval volný kotouč a posunul jej do středního pásma. Vpřed se hnal Zucker, kterého k mantinelu poslal Dahlin.
     
    11:03
    Tristan Jarry vyjel za svou klec, kde zastavil nahození Buffala a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Pittsburgh je stále aktivnější.
     
    11:38
    Za dalším nahozením do útočného pásma se hnal Bryan Rust. Osamocený Rust ale neměl v rohu ledové plochy proti přesile obránců nárok.
     
    12:06
    Rasmus Dahlin rozjel akci Buffala, nahodil kotouč do rohu útočného pásma, nicméně nikdo v bílém ani tentokrát nedostal možnost zakončit.
     
    12:26
    Okposo si našel prostor v útočném pásmu a prověřil Jarryho pozornost střelou zápěstím. Brankář Penguins ránu viděl a připsal si snadný zákrok.
     
    13:06
    Thompson projel do útočného pásma, připravil si kotouč ke střele zápěstím, ale jeho projektil byl následně sražen do ochranné sítě.
     
    13:26
    Zemgus Girgensons z pravé strany hledal spoluhráče v mezikruží, ale dojíždějící Cozens puk ve slušné pozici promáchl.
     
    14:03
    Henri Jokiharju poslal prudké nahození do útočného pásma, kam se jako první dostal Casey Mittelstadt. Osamocený Mittelstadt toho ale moc nevymyslel.
     
    14:36
    Petry si pohlídal rozjetého soupeře a podél mantinelu si snadno pomohl přihrávkou na Malkina. Pittsburgh je zatím v defenzivě prakticky bezchybný.
     
    15:00
    Hosté se pět minut před koncem úvodní periody vydali do ofenzivy, ale jejich rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    15:26
    Sidney Crosby vybojoval kotouč, okamžitě našlápl do útočného pásma, kde chtěl situaci vyšperkovat přihrávkou mezi kruhy, ale trefil obránce Sabres.
     
    16:06
    Henri Jokiharju za brankou Penguins získal kotouč, snažil se přihrát do střelecké pozice, ale Petry jeho pobídku vyblokoval.
     
    16:28
    Heinen si v prostoru mezi kruhy rychle přehodil kotouč na bekhend a pohotově zakončil. Jeho pokus gólman Buffala ukryl mezi betony.
     
    16:40
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Tyson Jost – 2 min., vysoká hůl.
     
    17:10
    Malkin diriguje přesilovkovou kombinaci Pittsburghu. Hráči v černém si zatím přihrávají v útočném pásmu, ale chybí tomu zakončení.
     
    17:28
    Malkin prudkým nahozením z pravé strany hledal připravenou čepel Crosbyho, jenže hostující kapitán puk neusměrnil mezi tři tyče.
     
    18:06
    Malkin opět prudkou přihrávkou vyzýval k zakončení Crosbyho, ale ten při zakončení podklouzl a Buffalo následně vyhodilo puk přes celé kluziště.
     
    18:40
    Domácí v plném počtu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Archibald projel po levém křídle do útočného pásma, jenže neměl žádnou podporu spoluhráčů v bílém. Naopak obrana Penguins se skvěle vrátila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní periodě jsme na branku čekali marně. Střelecky aktivnější přitom bylo domácí Buffalo, které na Jarryho vyslalo dvanáct pokusů. V závěru periody ale naopak Pittsburgh hrozil v přesilovce, jenže Crosby dvakrát ve slibné pozici selhal.
     
    Střely na branku: 12 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování druhé části. Hráči v černém se ihned vydali vpřed, ale nahození si pohlídal Rasmus Dahlin.
     
    20:36
    Petry vybojoval kotouč v rohu obranného pásma, odehrál puk bekhendem do bezpečí, jenže jeho spoluhráč o puk rychle přišel.
     
    21:06
    Rasmus Dahlin zavezl kotouč do útočného pásma, kde hledal Thompsona, který se nechal důrazným Carterem přišpendlit k mantinelu.
     
    21:34
    Tuch dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho rána skončila vedle branky.
     
    22:00
    Pittsburgh se z tlaku domácího Buffala vymanil jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Jarryho.
     
    22:39
    Buffalo se dostalo do útočného pásma, jenže hráči v bílém zatím hrají s kotoučem spíše podél hrazení a nedostávají se ke střelám z nebezpečných pozic.
     
    23:09
    Jack Quinn obešel na levé straně útočného pásma soupeře, ale z ostrého úhlu už nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    23:35
    Buffalo se hnalo vpřed po pravé straně. Jost rybičkou nahodil puk mezi kruhy, kde kraloval hostující Rickard Rakell.
     
    24:01
    Po dlouhé době se přerušuje hra. Po tvrdém souboji na modré čáře opustil kotouč ledovou plochu.
     
    24:35
    Mattias Samuelsson se na levé straně zbavil soupeře, přehodil si puk na forhend, jenže jeho rána skončila vedle branky Penguins.
     
    25:06
    Jarry vyjel za branku a zastavil nahození. Jeho následné vyhození podél mantinelu nikdo v bílém dresu Sabres nezachytil.
     
    25:23
    Při další rozehrávce Jarry lehce chyboval a nabídl domácím slibnou příležitost. Gólman Penguins se ale na poslední chvíli vrátil do brankoviště a chybu napravil!
     
    26:15
    Po levém křídle se vpřed vydal Zemgus Girgensons, jenže neměl podporu spoluhráčů, takže puk nahodil za branku a odjel střídat.
     
    26:41
    Petry získal kotouč za brankou, vyhodil puk podél mantinelu do středního pásma, ale tam kotouč získalo Buffalo.
     
    27:03
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Jacob Bryson – 2 min., podrážení.
     
    27:28
    Malkin dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale už nedokázal zakončit. Buffalo dnes zatím brání na výbornou.
     
    28:06
    Crosby dojel nahození do rohu útočného pásma, jenže důrazný zadák jej o kotouč rychle obral a vyhodil jej podél hrazení do středního pásma.
     
    28:29
    Malkin pálil z levé strany útočného pásma, jenže jeho dělovka prolétla daleko kolem branky domácího Buffala.
     
    28:55
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jason Zucker – 2 min., hákování.
     
    29:03
    Domácí v plném počtu.
     
    29:28
    Sabres se v přesilovce usadili v útočném pásmu. Dobrou pozici si našel Cozens, nicméně jeho dělovka jen zazvonila o brankovou konstrukci!
     
    30:06
    Buffalo má v přesilovce obrovský tlak. Skinner z pravé strany hledal mezi kruhy Thompsona, jenže druhý jmenovaný dostal přihrávku za sebe.
     
    30:55
    Hosté v plném počtu.
     
    31:09
    Jsme za polovinou základní hrací doby a zatím stále čekáme na úvodní branku dnešního duelu. Druhá třetina se navíc hraje ve vysokém tempu.
     
    31:26
    Buffalo se z těžké pozice dostalo jen vyhozením na zakázané uvolnění. Přes všechny čáry poslal puk bekhendem Henri Jokiharju.
     
    32:12
    Peyton Krebs dostal přihrávku na levé křídlo, projel do útočného pásma, jenže nahozením od hrazení Jarryho překvapit nemohl.
     
    32:39
    Na opačné straně vypálil od modré čáry Zucker, ale do jeho rány se obětavým způsobem postavil zadák Buffala, který schytal zásah do holeně.
     
    33:12
    Skinner se otočil na levém kruhu, přehodil si puk na forhend, jenže jeho projektil skončil vedle levé tyčky.
     
    33:38
    Carter ve vysoké rychlosti projel do útočného pásma, ale jeho střela zápěstím znovu skončila jen úspěšným blokem domácích Sabres.
     
    34:06
    Josh Archibald vybojoval puk za brankou Buffala a ihned poslal puk mezi kruhy, jenže před brankou nebyl nikdo z hráčů Penguins.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Casey Mittelstadt – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Hostující celek využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Pittsburgh uzamkl soupeře před jeho brankou. Přihrávku z levé strany dostal od Malkina JAKE GUENTZEL a pohotově napálil puk pod břevno! Asistence: Jevgenij Malkin, Jeff Petry.
    35:36 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    36:06
    Skinner projel po levém křídle do útočného pásma, kde jej Zucker čistým způsobem poslal k hrazení.
     
    36:26
    Kapanen nahodil puk od červené čáry na domácího brankáře, který však dával dobrý pozor a nenechal se překvapit.
     
    37:03
    Pittsburghu se vstřelenou brankou narostlo sebevědomí. Hráči v černém jsou rázem všude o něco rychleji a dostávají se do zakončení.
     
    37:23
    Na opačné straně musel Jarry zasahovat proti střele z pravého kruhu, ale měl čistý výhled a připsal si jistý zákrok ramenem.
     
    38:08
    Buffalo právě vstřelilo branku! Pittsburghu vedení dlouho nevydrželo! Domácí celek vyrovnává ještě před druhou sirénou. Po rychlé akci poslal Jost přihrávku mezi kruhy, kam si sjel VICTOR OLOFSSON, přehodil si puk na forhend a nedal Jarrymu nárok! Asistence: Tyson Jost, Casey Mittelstadt.
    38:08 Victor OLOFSSON - 1:1
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:15
    Buffalo právě vstřelilo branku! Fantastický obrat Buffala v závěru druhé třetiny! Domácí celek dostává Pittsburgh na kolena. Po nádherné kombinaci už mohl zakončovat Tage Thompson, ale raději ještě přihrál před branku, kde si puk převzal JEFF SKINNER, otočil se kolem brankáře a poslal puk do sítě! Asistence: Tage Thompson, Casey Mittelstadt.
    39:15 Jeff SKINNER - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Po prostřední dvacetiminutovce může být spokojenější Buffalo. Na první branku jsme museli čekat až do 36. minuty, kdy hosty poslal z přesilovky do vedení Jake Guentzel. Na jeho zásah ale odpověděl Victor Olofsson a v závěru třetiny dokonce poslal Buffalo do vedení Jeff Skinner.
     
    Střely na branku: 25 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Buffalo uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek v ní bude chtít navázat na vydařený závěr třetiny druhé.
     
    40:12
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Henri Jokiharju – 2 min., vysoká hůl.
     
    41:02
    Tuch skvěle získal kotouč v oslabení v obranném pásmu a vyvezl jej do pásma útočného. Buffalo tak získalo cenné sekundy a stačilo vystřídat.
     
    41:23
    Znovu se domácím hokejistům podařilo vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Tentokrát odvedl skvělou práci Kyle Okposo.
     
    42:12
    Domácí v plném počtu.
     
    42:24
    Jake Guentzel se skvěle zorientoval před brankou Buffala, ale nedokázal puk zvednout nad beton brankáře!
     
    42:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Pittsburgh dotahuje krok hned v úvodu třetí třetiny. Hráčům Buffala se nepodařilo vyhodit puk a Crosby obětavostí udržel pro Penguins útočné pásmo. Před brankou se poté zjevil RICKARD RAKELL, který nikým neatakován vyrovnal! Asistence: Danton Heinen.
    42:53 Rickard RAKELL - 2:2
     
    43:30
    Kapanen se z levé strany dral před domácí klec a dostal se k zakončení. Jeho pokus ale prolétl nad horní tyčkou.
     
    44:03
    Okposo rozkmital své hbité nohy a hnal se do útočného pásma. Skvěle se s ním však vrátil jeden z obránců Penguins.
     
    44:15
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Pierre-Olivier Joseph – 2 min., podrážení.
     
    45:03
    Domácí se v přesilovce usadili v útočném pásmu. Z pravé strany zkoušel štěstí Cozens, jehož ránu zablokoval první zadák.
     
    45:22
    Z dobré pozice zakončoval zápěstím Tuch, jehož projektil skončil nad břevnem.
     
    46:15
    Hosté v plném počtu.
     
    46:34
    Jake Guentzel startoval za přihrávkou na útočnou modrou čáru, ale dvojice zadáků Buffala mu nedala ani kousek prostoru navíc.
     
    47:06
    Rakell projel vpřed po levém křídle. Autor vyrovnávací branky se dokonce zbavil důrazného obránce, ale bekhendem nenašel Crosbyho.
     
    47:25
    Malkin nahodil puk od červené čáry za branku Sabres. Na jeho pobídku ale nikdo v černém dresu nezareagoval a puk pro sebe získalo Buffalo.
     
    48:20
    Po pravé straně se do zakončení prodral Okposo, ale Jarry měl čistý výhled a se slabou střelou neměl sebemenší problém.
     
    48:36
    Domácí brankář vyjel za svou klec a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Buffalo se v posledních minutách musí spíše bránit.
     
    49:03
    Okposo projel do střelecké pozice, přehodil si kotouč na forhend a vypálil. Jeho ránu Jarry dobře viděl a připsal si jistý zákrok.
     
    49:28
    Tyson Jost nahodil puk do rohu útočného pásma, kde jej dojel Jeff Skinner. Autor druhé branky domácího celku ale zadovkou spoluhráče neoslovil.
     
    49:51
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Sidney Crosby – 2 min., podrážení.
     
    50:06
    Hosté vybojovali kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodili přes celé kluziště. Vstupujeme do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby.
     
    50:35
    Znovu se hráčům Pittsburghu podařilo vyhodit puk přes celé kluziště. Buffalu se v této přesilovce nedaří udržet kotouč v útočném pásmu.
     
    51:06
    Archibald získal puk v obranném pásmu a vyhodil jej obloučkem do pásma středního. Buffalo přesilovkový čas rychle utíká.
     
    51:51
    Hosté v plném počtu.
     
    52:03
    Rasmus Dahlin poslal prudké nahození na pravé křídlo, kde byl Henri Jokiharju. Druhý jmenovaný si ale nepotykal se zpracováním.
     
    52:35
    Malkin našel diagonální přihrávkou Heinena, který střílel od hrazení, nicméně jeho pokus skončil vedle zadní tyčky.
     
    53:02
    Buffalo se vydalo vpřed po pravé straně. Prudké nahození do rohu útočného pásma však nikdo v bílém dresu nedojel.
     
    53:38
    Jeff Skinner udržel puk na útočné modré čáře, nicméně mu scházela podpora spoluhráčů, kteří zrovna vyrazili na střídačku.
     
    54:08
    Buffalo se dralo vpřed po pravém křídle, jenže Pittsburgh v posledních minutách brání skvěle. Hráči v černém nedávají domácím moc prostoru.
     
    55:00
    Cozens se otočil ve středním pásmu, ale nenašel rozjetého Skinnera. Puk tak získali hosté, kterým se nepovedla rozehrávka.
     
    55:26
    Hosté pod tlakem získali puk v obranném pásmu a Carter jej vyhodil tak šikovně, že kotouč neprošel na zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Dahlin poslal přihrávku na pravou stranu, kam si sjel Jost, jenže nedokázal obejít důrazného Jeffa Cartera.
     
    56:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh se v závěru utkání dostává do vedení! Hosté převedli rychlý přechod do útočného pásma, na jehož konci obdržel přihrávku na pravou stranu BROCK MCGINN a z ostrého úhlu rozjásal hostující příznivce! Asistence: Kasperi Kapanen, Jan Rutta.
    56:30 Brock MCGINN - 2:3
     
    56:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jevgenij Malkin – 2 min., hákování.
     
    57:15
    Pittsburgh získal kotouč v obranném pásmu a vyhodil jej přes celé kluziště.
     
    57:46
    Skinner našel přihrávkou zpoza branky Cozense, který pohotově zakončil, ale Tristan Jarry jeho ránu skvěle vyrazil betonem!
     
    58:30
    Buffalo právě vstřelilo branku! Buffalo vyrovnává! Domácí celek při přesilovce zariskoval a zkusil hru bez brankáře, což přineslo ovoce! Na přihrávku si mezi kruhy sjel nikým nehlídaný KYLE OKPOSO, který pohotově poslal puk mimo Jarryho dosah! Asistence: Casey Mittelstadt, Jack Quinn.
    58:30 Kyle OKPOSO - 3:3
     
    59:01
    Buffalo se znovu tlačilo vpřed, nicméně prudká pobídka tentokrát skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před domácí klec.
     
    59:20
    Rasmus Dahlin v obranném pásmu získal kotouč a bekhendem jej vyhodil obloučkem do středního pásma.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Jeff Skinner – 2+2, sekání,
    Alex Tuch – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jake Guentzel – 2 min., sekání.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. V úvodu třetí části totiž vyrovnal Rakell. Obrat z pohledu Penguins následně dokonal McGinn, ale přesně o dvě minuty později poslal z přesilovky duel do prodloužení Kyle Okposo. Hostující Pittsburgh ale zahájí prodloužení v přesilovce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování prodloužení. Hosté mají skvělou možnost k tomu v přesilovce rozhodnout.
     
    60:37
    Malkin míchal kotoučem v nebezpečném prostoru, ale netroufl si na zakončení.
     
    61:00
    Domácí vybojovali puk před vlastní brankou a okamžitě jej poslali přes celé kluziště. Oba týmy střídají.
     
    61:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Je hotovo! Pittsburgh v prodloužení využil přesilovou hru a získává bonusový bod! Po rychlé akci v útočném pásmu domácí brankář zneškodnil první ránu Rakella, ale důrazný JEFF CARTER puk dorazil do sítě! Asistence: Rickard Rakell, Jevgenij Malkin.
    61:36 Jeff CARTER - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh nakonec zvládl duel na ledě Buffala a vítězí 4:3. O rozhodující moment se v prodloužení postaral Jeff Carter, který rozhodl z přesilové hry. Hosté tak ovládli čtvrté utkání v řadě a vylepšují si pozici v Metropolitní divizi, kde dýchají na záda Carolině. Oba týmy se navíc v noci ze soboty na neděli střetnou znovu. Hrát se však bude na ledě Penguins.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 32 | Přesilová hra: 1/4 – 2/4 | Trestné minuty: 17 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Craig Anderson (BUF) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 61:19
    Tristan Jarry (PIT) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,1 %, odchytal 61:27

    Česká a slovenská stopa

    Jan Rutta (PIT) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:14

    Tři hvězdy utkání


    1. Jeff Carter (PIT) – 1+0
    2. Casey MIttelstadt (BUF) – 0+3
    3. Rickard Rakell (PIT) – 1+1 (03:45:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 39. V. Olofsson (Jost, Mittelstadt), 40. J. Skinner (T. Thompson, Mittelstadt), 59. Okposo (Mittelstadt, Quinn) – 36. Guentzel (Malkin, Petry), 43. Rakell (Heinen), 57. McGinn (Kapanen, Rutta), 62. Carter (Rakell, Malkin)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – Mittelstadt, Jost, V. Olofsson – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Petry, Dumoulin, Rutta, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Heinen.

    Rozhodčí: Luxmore, Markovic – Cherrey, Apperson

    Diváci: 17 205
    thejrc.org