Columbus – Calgary 3:1 (kon.) | New Jersey – NY Islanders 4:6 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
Washington – Seattle 4:1 (kon.) | Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 5:2 (kon.)
Colorado – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Arizona – Boston 4:3 (kon.) | Vegas – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Anaheim – San Jose 1:6 (kon.) | Nashville – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Detroit 3:2 (po pr.)
Tampa – Florida 4:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Colorado Avalanche
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
New York Rangers
Sobota 10.12.2022, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

    NHL dnes pokračuje dalším hracím dnem, my se nad ránem konkrétně zaměříme na dění v Ball Aréně, kde se místní Colorado střetne s Jezdci z New Yorku.

    Začínáme ve 3:00, při sledování zápasu Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    Kruh

    Colorado zatím hraje poměrně za očekáváním. Obhájci Stanley Cupu zatím za 24 zápasů posbírali slabých 27 bodů, přičemž nyní se prezentují dokonce třemi prohrami v řadě. Nedařilo se především ve dvojzápase proti Bostonu, ten Avalanche nejprve sfoukl 5:1 aby je čtyři dny poté vynuloval 0:4 a zapsal další důležitou výhru. Sluší se však připomenout, že Laviny mají odehráno o pár zápasů méně než jejich soupeři, například první Vegas odehrálo hned o čtyři utkání více. Zatím to tedy stačí jen na 9. místo...

    Když se podíváme do statistik tak můžeme konstatovat, že Colorado sice dostalo téměř nejméně branek v celé konferenci (70), jenomže taky jich málo vsítí. Když si odmyslíme poslední trojici, která zaostává tak je na tom hůře už jenom Nashville.

    Z českého pohledu se v kabině Avalanche neudálo žádné překvapení. Pavel Francouz má v klubu dobrou pozici a drží si i slušná čísla (90.7%), nicméně jedničku Alexandara Georgiyeva (91.8%) dle předpokladů nepřechytal a se sedmi zápasy je jasnou dvojkou. Vedení každopádně ví, že když bude potřeba, může se na dvaatřicetiletého Čecha spolehnout. Druhým do party je Martin Kaut, ani někdejší výběr v prvním kole draftu však výrazněji nepřekvapil, když spíše balancuje na hraně sestavy (1+2), nyní byl podruhé v sezoně umístěn na waiver list a mírně se spekuluje o jeho dalším působení v NHL, které by se mohlo utnout ještě letos... Robotník ze čtvrté lajny Lukáš Sedlák opustil Laviny už po třech zápasech a namířil si to do Tortorellovy Philadelphie.

    Co do produkce bodů mají Avalanche momentálně jeden veliký problém, vypadl jim totiž Nathan MacKinnon (8+26), mašina na body, která se nevrátí dřív jak v lednu. Víc tak dostane naložen Fin Mikko Rantanen. Hvězdný bek Cale Makar, držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce uplynulé sezony má momentálně bod na zápas, což jej řadí na 6. místo produktivity beků NHL.
     
    Kruh

    Překvapení uplynulé sezony New York Rangers, celek, jenž dokráčel až do překvapivého semifinále hraje na rozdíl od svého soupeře konferenci východní. V té Jezdci okupují naprosto stejné místo jako jejich dnešní soupeř (9.), mají však o čtyři body, ale také čtyři zápasy více. Ta elitní trojka je sice odskočená, nicméně taková čtvrtá Carloina je docela dobře na dostřel.... Rangers se navíc mohou chlubit slušnou formou, na kontě mají dva triumfy v řadě a celkem tři výhry z posledních pěti zápasů. Naposledy to od týmu zkušeného trenérského barda Gerarda Gallanta schytali Panteři z Floridy 5:1. Co do počtu jak vstřelených, tak obdržených branek se New York drží celkem v průměru (87:81).

    Rangers, kterým se může přezdívat tým budoucnosti už v uplynulém play off bavil živelným hokejem, vzpomeňme především tzv. "Kid Line" složenou z budoucích superhvězd NHL jedničky draftu Alexise Lafrenièra, neméně dobrého Kappa Kakka doplněných o skvěle hrajícího Filipa Chytila. Právě první dva jmenovaní dostávají největší kredit, nezapomínejme ani na zlínského odchovance Chytila (5+7), jenž vyniká v mnoha aspektech hry a nyní hraje svůj možná nejlepší hokej za celé působení v NHL. V týmu jsou samozřejmě i další hvězdy, nejen mladíci – Mika Zibanejad, Artemij Panarin, od modré si vše řídí Adam Fox, nezapomeňme na zkušeného střelce Chrise Kreidera.

    Z československého pohledu ještě musíme zmínit Jaroslava Haláka, velezkušeného gólmana, jenž v americkém velkoměstě zastává roli dvojky (7 z. 88.8%) a nedávno se konečně dočkal své první a jediné výhry v sezoně! Posledním hráčem ze srdce Evropy je Libor Hájek, kdysi nadějný český reprezentant však v klubu spíše paběrkuje. Má jediný bod a jeho icetime se ve 14 zápasech, které odehrál jen málokdy přehoupl přes patnáct minut, většinou se točí kolem minut dvanácti.
     
    Československá stopa v utkání:

    Pavel Francouz (COL): 7 zápasů 90.7%
    Martin Kaut (COL): 1+2

    Jaroslav Halák (NYR): 7 zápasů 88.8%
    Filip Chytil (NYR): 5+7
    Libor Hájek (NYR): 1+0
     
    Poslední vzájemné zápasy:


    Kruh vs Kruh

    Rangers vs Colorado 2:3sn (letos)

    Colorado vs Rangers 4:2 (2021/22)
    Rangers vs Colorado 3:7 (2021/22)
     
    Předpokládané zahajovací sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – D. Toews, Makar (A), Girard, Englund, E. Johnson, Hunt – Newhook, Rantanen (A), Ničuškin – Cogliano, Compher, L. O'Connor – Hunt, Meyers, Hudon – J. Foudy, Burke, MacDonald .
    Trenér: Jared Bednar

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Hájek, Schneider – Lafreniere, Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), Chytil, Goodrow (A) – Kreider (A), Trocheck, Vesey – Blais, Brodzinski, Gauthier.
    Trenér: Gerard Galland.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Rangers šli dopředu, nicméně dobře zabojoval Andrew Cogliano, jenž šel dopředu po mantinelu, nakonec se však daleko nedostal...
     
    01:41
    Ben Meyers se snažil projet do pásma, už měl slušnou rychlost, nicméně Braden Schneider se natáhl holí a pohlídal si kotouč.
     
    01:59
    Libor Hájek a jeho tvrdý hit ve vlastním pámu, Rangers mají puk a mohou si zaútočit.
     
    02:07
    Rychlé přečíslení 3 na 2, Cale Makar se dostal ke střele ze střední vzdálenosti , nicméně míjí tři tyče.
     
    02:15
    Na druhé straně hrozí Chris Kreider, Alexandar Georgijev byl připraven.
     
    03:52
    Alex Newhook si chtěl najet do mezikruží mezi tři soupeře a vypálit, jeho pokus byl však sražen do rohu a Igor Šesťorkin tak nemusí ani zasahovat.
     
    04:30
    Jean-Luc Foudy šel dopředu po levém mantinelu, zabrzdil si a chtěl předat skrz celé pásmo na jednoho z parťáků, nicméně kotouč byl někde v mezikruží ztečován a v\letěl ze hřiště. Je přerušeno.
     
    05:21
    Tohle bylo nepříjemné! Vincent Trocheck si nabruslil do pásma, sjel až na vrcholek kruhu, zamířil a z jízdy pálí, Alexandar Georgijev dostal kotoučem do masky a trošku nekomfortně se protahuje. Vše bude každopádně v pořádku, domácí gólman je za chvíli v pořádku.
     
    06:35
    Colorado vybojovalo puk v útočném rohu, přišla přihrávka na modrou a Brad Hunt hned pálí, navíc je tam dobrá clona v brankovišti, Igor Šesťorkin si nakonec poradil a vyráží.
     
    07:49
    Střely na branku: 4 – 2
     
    08:13
    Erik Johnson se zbavuje napadajícího Zibanejada a zahajuje další útok Avalanche.
     
    08:32
    První opravdu veliká šance! Mikko Rantanen zavezl puk do pásma a náramným pasem našel dobře najetého Valerije Ničuškina, který bruslil pravou stranou, dostal se za obranu a v souboji jeden na jednoho vyzval Igora Šesťorkina. Ruský brankář v\užil toho, že jeho soupeř už nemá moc prostoru ani času na kličku, moc se nehnul a Ničuškin už nedokázal nic moc vymyslet.
     
    08:55
    Devon Toews nabral rychlost a vytvořil tak krátké přečíslení 4 na 3, k puku se dostal Jacob MacDonald a ten ze střední vzdálenosti pálí. Kotouč lízl bránící Libor Hájek a odrazil jej do sítě. Máme znovu přerušeno.
     
    10:23
    Devon Toews podpořil útok a ostře pálí z pravé strany, levým křídlem ještě dojíždí Jean-Luc Foudy, k němuž se kotouč odráží od Šesťorkinova betonu, nicméně mladíček v domácích lužbách kus černé gumy přejel, nedokáže tak zamést do prázdné branky a na první gól v NHL si tak musí ještě počkat...
     
    Střely na branku: 8 – 3
     
    11:23
    Tenhle pas na pravou stranu se úplně nepovedl a jeden z beků Rangers tak vysouvá Miku Zibanejada, jenž nabral rychloat, profrčel až na vrcholek levého kruhu a odtud pálí! Alexandar Georgijev měl trošku problémy a chytá puk nadvakrát, nicméně teď už je přerušeno.
     
    12:19
    Adam Fox vypálil od modré čáry, nicméně trefil jednoho ze soupeřů a Avalanche šli najednou do přečíslení! Valerij Ničuškin chtěl být ještě kreativní a hledal zpětnou nahrávkou Rantanena, tím však celou akci zabil, finská hvězda na kotouč nedosáhne...
     
    13:57
    Julien Gauthier se snaží napadat, nicméně nic moc nevymyslel, Andreas Englund má situaci pod kontrolou.
     
    14:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace na jeden dotyk a Avs jdou do zaslouženého vedení! Obránce Girard shodil dolů na Newhooka, jenž z první parádně prodloužil do mezikruží, kde si poodstoupil MIKKO RANTANEN, který potvrzuje pověst střelce a rovněž z první pálí! Igor Šesťorkin nestihl jít ani do rozkleku, kotouč mu ihned zaplul do sítě, na brankovišti navíc skvěle pracoval Valerij Ničuškin, ruský gólman ve službách Rangers neměl šanci – 1:0! Asistence: Alex Newhook a Samuel Girard.
    14:38 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    17:44
    Mika Zibanejad pálí po krátké kombinaci z levého kruhu! Švédský forvard byl zdá se trošku z úhlu, napřáhl se až ke stropu haly a vyslal ránu, nicméně minul bránu a sám vyhání svůj tým z pásma...
     
    18:26
    Adam Fox a jeho rychlá střela po najetí do pásma, Alexandar Georgijev si zaklekl, udrží puk na hrudi a přerušuje hru.
     
    19:14
    Devon Toews si zastavuje kotouč za brankou a čeká na dostřídání, následně přichází pas na útočníka, jenž pokračuje po mantinelu, má problémy s Kreiderem, nicméně situaci ustojí a přihrává do mezikruží na Bena Meyerse, který se ale neprosadil, kotouč je sražen od jednoho z hostujících beků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila jednoznačně domácím Avs. Hosté tam měli možná jednu, dvě střely, které stojí za zmínku, jinak však úřadovali domácí hráči, kteří drželi puk, kontrolovali situaci, tvořili si šance, přečíslení a především šli do zaslouženého vedení. Pár situací Colorado sice spálilo špatným rozhodnutím nebo pasem navíc, nicméně celkový dojem je po 20 minutách velice dobrý! Není to žádná ofenzivní smršť, nicméně všimnete si kvalitního bruslení a síly v osobních soubojích, což tak zatím dělalo rozdíl. Na straně Rangers bych alespoň zmínil Miku Zibanejada, jenž byl celkem vidět, z českého pohledu ještě vypíchnu Libora Hájka, který se už dvakrát nechal díky dobrému defenzivnímu postoji "nastřelit" a zabránil tak kotouči aby se dopravil až před jeho brankáře.

    Avs vs Rangers zatím 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:59.
     
    Pár statistik:

    Střely na branku: 12 – 8
    Vhazování: 69% – 31%
    Bloky. 2 – 7
    Hity: 10 – 9
    Zisky puku: 5 – 1
    Ztráty puku: 4 – 3
    Přesilovky: 0 – 0
     
    Kdo dostal v 1. třetině na ledě nejvíce prostoru?

    Devon Toews (COL): 8 minut 6 vteřin

    Jacob Trouba (NYR): 8 minut 38 vteřin
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Nahození až ze středního pásma, Alexandar Georgijev si pohlídá puk a posune jej na jednoho ze svých beků.
     
    20:41
    Logan O'Connor jde dopředu po mantinelu, tam má ale domácí "25" problémy a nakonec kotouč ztratí. Dopředu jde Artěmij Panarin podporovaný Filipem Chytilem.
     
    21:37
    Kotouč se nyní zaklínil v souboji od mantinelu, odtud jej vyškrábnou bránící se Rangers, kteří jdou ihned dopředu.
     
    22:36
    Brad Hunt a jeho ostrá střela z rychlosti, Igor Šesťorkin připraven a vyráží do rohu.
     
    23:04
    Kotouč se nyní odstěhoval na domácí střídačku a rozhodčí tak přerušují hru. Vhazuje se na středovém kruhu.
     
    23:24
    Cale Makar si teď na mantinelu našel jednoho ze soupeř, odstavil jej a hrát tak může Cogliano, nicméně Avs se zatím motají po mantinelech a dál se zatím nedostali.
     
    24:09
    Spíše propagační střela elitního hostujícího beka Adama Foxe, účel je však splněn – Alexandar Georgijev zasáhl a Rangers mají pásmo.
     
    24:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Náramná branka! Avs nejprve sami ohrozili Šesťorkina, nicméně hra se okamžitě obrátila a Rangers v čele si Artěmijem Panarinem v čele šli do přečíslení! Hostující hvězda táhla puk pravým křídlem, když se Panarin najednou vytočil a pasem na z druhé vlny dojíždějícího BRADENA SCHNEIDERA překvapil všechny zúčastněné. Před hostujícím obráncem se otevřela úplná dálnice, napřáhl se a svou dělovkou překonal už bezmocného Alexandara Georgijeva. Máme vyrovnáno – 1:1. Asistence: Artěmij Panarin a Barclay Goodrow.
    24:56 Braden SCHNEIDER - 1:1
     
    25:10
    Cale Makar si udělal ofenzivní výlet, dostal na levou stranu milimetrovou přihrávku a z ničeho nic se zjevil před Georgijevem, jehož prověřil nebezpečnou střelou na bližší tyč. Ruský brankář se nenechal zaskočit, ani se nehnul a přerušuje hru.
     
    25:57
    Střely na branku: 16 – 12.
     
    26:31
    Vincent Trocheck dostal dlouhý pas od Foxe, kotouč si přebral, zajel do pásma a chtěl si udělat kličku kolem beka, nicméně kus černé gumy mu sjel z hole a má jej tak soupeř.
     
    26:38
    Ben Meyers se nebezpečně hnal do obrovské šance, nakonec mu však chyběly dva, tři kroky aby obránci Lindgrenovi ujel kompletně. I tak z toho však byl nebezpečný únik, každopádně ta dobrá defenzivní práce Ryana Lindgrena domácímu útočníkovi situaci dost zkomplikovala...
     
    27:18
    Mikko Rantanen byl nyní jasně podražen Millerem, jenomže rozhodčí zákrok vyhodnotili jako nezaviněný a na první přesilovku si tak bude muset ještě počkat.
     
    28:05
    Cale Makar a jeho šance! Elitní bek domácí si nabral puk na modré, trhl rameny a vypálil, ještě tam byly dorážky, aby se hra zase vrátila na modrou a Makar zápěstím pálil znovu! Igor Šesťorkin si povyjel a vyráží ramenem, po chvíli je přerušeno, nicméně tohle bylo skvělé střídání Avs.
     
    29:08
    Ryan Lindgren nakonec nedokázal vyhodit, domácí zavřeli mantinel a ještě chvilku kombinovali, Rangers však nakonec přeci jen vyvezou kotouč za modrou.
     
    30:06
    Dobrá práce J. T. Comphera, jenž získal puk dobrým narušením soupeřovy rozehrávky na levém křídle a posunul za branku Coglianovi, jenž ještě hledal obránce Samuela Girarda na modré, ten už ale nedokázal kus černé gumy udržet v pásmu.
     
    31:27
    Před mladíčky v newyorských službách se otevřel slušný prostor, Alexis Lafreniere měl puk na pravém kruhu na střelu a ještě hledal Kaapa Kakka, jenž chtěl na vzdálenější tyči doklepnout tyč do sítě. Bývalé jedničce draftu se tento záměr sice nevydařil, trefil však brusle jednoho ze soupeřových beků a ten si málem srazil kotouč mezi betony Alexandara Georgijeva, jenž situaci ustál tak tak...
     
    32:10
    Mika Zibanejad to dnes už poněkolikáté zkusil, Alexandar Georgijev připraven.
     
    33:11
    Andrew Cogliano se snažil vypálil, puk však dobře zablokoval jeden ze soupeřů.
     
    33:27
    A další blok, postaral se o něj Libor Hájek, jenž zastavil Hudonovu střelu.
     
    34:09
    Z ničeho nic šli domácí dva na nikoho! Jean-Luc Foudy odvedl skvělou práci, odstavil si Chytila, trhl rameny, zamíchal s pukem a ještě předával Hudonovi, toho ale skvěle rozhodil Artěmij Panarin a forvard s číslem "54" kotouč minul.
     
    35:28
    O kotouč se nyní rvou zástupci obou týmů u trestných lavic, dobrou fyzickou práci odvádí opět Libor Hájek, jenž se směrem do defenzivy dnes nejeví vůbec špatně!
     
    36:19
    Mika Zibanejad si pokryl puk a našel Foxe na modré, jenž pálí, Alexandar Georgijev připraven.
     
    36:47
    Střely ve druhé třetině: 11 – 13

    Střely na branku celkem: 23 – 21
     
    37:28
    Před Dewonem Toewsem se na levém křídle otevřel prostor, zamířil a vypálil, trefuje však příliš přesně a za Igorem Šesťorkinem zvoní horní tyč!
     
    37:53
    Chris Kreider nahazuje sám sobě na zadní mantinel, kotouč vybojuje a je z toho střela z dálky, Alexandar Georgijev zasahuje a přerušuje.
     
    39:59
    Andreas Englund pálí se sirénou, Igor Šesťorkin vyráží poslední střelu třetiny a nyní nás čeká pauza.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:55.
     
    Tenhle hokej musí bavit! Nepadají sice góly ani tresty, nicméně jinak sledujeme skvělou, vyrovnanou partii. Hra má spád, viděli jsme hromadu velikých šancí a práci dvou skvělých brankářů. Střely na branku jsou v podstatě vyrovnané, i tak bych si ale troufl odhadnout, že mírně nebezpečnější byly pokusy, které vyslali Avs. I tak to však byla úspěšnější třetina pro Rangers, ti totiž po přečíslení a skvělém pasu Artěmije Panarina vyrovnali na současných 1:1. Dobrou šanci tam pak měli ještě Lafreniere s Kakkem, na druhé straně se činil Cale Makar nebo Jean-Luc Foudy a Devon Toews.

    Čeká nás mimořádně zajímavá třetí třetina, máme se na co těšit. Začíná se v 4:55.
     
    Pár statistik:

    Střely na branku: 16 – 23
    Střely ve 2. třetině: 14 – 15
    Přesilovky: 0 – 0
    Vhazování: 51% 49%
    Bloky: 5 – 12
    Hity: 18 – 21
     
    Kdo má po 40 minutách nejvyšší icetime?

    Devon Toews (COL): 16 minut 37 vteřin

    Jacob Trouba (NYR): 16 minut 32 vteřin
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Adam Fox teď trošku vystrašil svého brankáře, když neúmyslně poslal puk do brankoviště a ten se dokonce štrejchl o tyčku. Vše nakonec dobře dopadlo.
     
    41:26
    Cale Makar a jeho paráda, když přidal na modré, vybruslil si blíž k bráně vyslal svou pověstnou dělovku zápěstím, puk letí nad branku.
     
    41:38
    Tak tohle bylo střídání Calea Makara! Domácí super-obránce nejprve hrozil v útoku, pak ale šel jeden ze soupeřů do samostatného úniku a Makar najednou přidal, soupeře dojel a vypíchl mu puk z hole. Tohle byla skvělá práce!
     
    42:20
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Chris Kreider – 2 min., držení.
     
    43:51
    Ve druhé polovině přesilovky Colorado utahuje šrouby, z křídla pálil J. T. Compher, v mezikruží pracuje a taky dvakrát, třikrát zakončuje buď tečí nebo střelou Ben Meyers. Ta poslední šance a rána z první už byla výstavní, vše řeší Igor Šesťorkin.
     
    45:19
    Andrew Cogliano měl rychlost na levém křídle a nebezpečně pálí, Igor Šesťorkin se přesunul, udrží puk na hrudi a přerušuje hru.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: 3 – 1
     
    46:19
    Devon Toews si hodil puk o mantinel a chtěl si udělat ofenzivní výlet, jenomže ztratil hůl a s mírně vyčítavým pohledem na rozhodčí musí otočit a vyrazit na střídačku.
     
    47:08
    Ben Meyers si najel do pásma, dostal zadovku na levou stranu a přes beka hned pálí. Igor Šesťorkin byl dobře vyjetý, natáhl ruku a vyrážečkou odpravuje kus černé gumy do rohu. Hra pokračuje.
     
    47:46
    Tohle bylo nešťastné. Mika Zibanejad najížděl za bránu napadat, jenomže se srazil s Mikkem Rantanenem (COL) a tohle je nedovolené bránění. Domácí hvězdu čeká dvouminutové posezení na trestné lavici.
     
    48:23
    Artěmij Panarin trhl ram Artěmij Panarin ny a chtěl centrovat před bránu, puk je však sražen. Rangers každopádně pokračují s pukem v pásmu.
     
    48:59
    Avs se brání dobře, přišlo vyhození a nyní dokonce po dobré Makarově práci útočí Valerij Ničuškin a Dryden Hunt. První jmenovaný pálí, míří však nad horní tyč...
     
    49:45
    J. T. Compher zapracoval na mantinelu a dokázal vyhodit do středního pásma. Avs jsou za malou chvíli kompletní.
     
    49:54
    Kaapo Kakko a jeho nebezpečná střela, Alexandar Georgijev připraven a vyráží.
     
    51:13
    Dobrý pas na střed, kam si v rychlosti najel Mika Zibanejad, kterého ale křižuje Cale Makar a Zibanejad tak musí objet bránu a vymyslet něco dalšího, na střelu to není.
     
    51:49
    Výborná defenzivní práce Ryana Lindgrena, jenž dokázal ustát situaci před dojíždějícími soupeři, pomohl si tělem a dlouhou holí a rozehrává.
     
    52:59
    Filip Chytil to zkusil ze střední vzdálenosti, branku však o veliký kus mine...
     
    53:34
    Chvilku to vypadalo, že Andrew Cogliano půjde sám, takovou rychlost ale nakonec neměl a není to tak ani na průnik po mantinelu. Opět útočí soupeř.
     
    54:34
    Ryan Lindgren uklidňuje situaci za vlastní brankou a čeká na dostřídání, na led skáče elitní letka s Mikou Zibanejadem.
     
    54:49
    Alexis Lafreniere a jeho jedovka, Alexandar Georgijev nechal zapracovat svou vyrážečku a odráží kus černé gumy do rohu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: 7 – 5

    Střely celkem: 33 – 28
     
    55:34
    Samuel Girard zajel do pásma a nechal puk za sebou pro Logana O'Connora, jenž okamžitě pálí na bližší tyč, kotouč však neletí v nejlepším úhlu, Igor Šesťorkin ho "jen" pohlídá a vyrazí do rohu.
     
    56:44
    Newhook hledá Devona Toewse, jenž z pozice obránce kopl do vrtule, nicméně na puk o kousek nedosáhne.
     
    57:49
    To je pasáž! V obrovské šanci byl na jedné straně elegantní Samuel Girard, jenž se vytočil, zbavil se beka a pálil, po chvíli ještě potáhl puk na střed Makar a vystřelil, i tohle byla tutovka. Hra se přelila na druhou stranu, hosté šli 2 na 1, do přihrávky se dobře položil Cale Makar, následně opšt útočilil Avs, tentokrát z toho byla skrumáž v brankovišti a kotouč se potuloval centimetry od čáry.

    Zkrátka a dobře, tohle byla fenomenální pasáž, hotová reklama na hokej.
     
    57:52
    Vincent Trocheck se napřáhl a vyslal ránu jako z děla, Alexandar Georgijev neudržel puk ve výstroji a hraje se tak dál.
     
    58:35
    Charles Hudon měl rychlost a z křídla prověřil brankáře hostů, ten vyráží vysoko nad sebe.
     
    59:32
    Rangers se stahují a šetří čas, vyhodnotili, že už asi není kam spěchat.
     
    59:52
    Přihrávka rukou, je přerušeno.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Zatím se nic moc neděje, puk mají domácí, nicméně nikam se neženou a přihrávají si na vlastní polovině.
     
    60:59
    J. T. Compher najednou zrychlil a dostal se před Panarina, ten soupeře odzbrojil na poslední chvíli.
     
    61:14
    Samuel Girard pěknou zadovkou znovu našel J. T. Comphera a ten pálí zz dálky, kotouč letí nad.
     
    62:20
    Hostující K'Andre Miller si z druhé vlny vyjel mezi kruhy a ostře pálí zápěstím, Alexandar Georgijev přerušuje hru.
     
    62:25
    Rangers vyhráli buly, nicméně Braden Schneider se raději stahuje do středního pásma.
     
    62:39
    Kaapo Kakko teď zaváhal za vlastní brankou a nechal se obrat Ničuškinem, který tedy vybojoval puk pro svůj tým.
     
    63:19
    Cale Makar měl před sebou situaci jako na dlani, stáhl se až někam do mezikruží, tady si potáhl puk a z rychlosti pálí. Fenomenálním zákrokem lapačkou se prezentuje povyjetý Igor Šesťorkin!
     
    64:20
    Artěmij Panarin míří mimo bránu, kotouč jen duní o mantinel.
     
    64:50
    Mika Zibanejad se snažil nacpat před Devona Toewse, ten situaci v posledním okamžiku zachránil.
     
    64:59
    Colorado se ještě hnalo do přečíslení 2 na 1, zbývalo šest vteřin. Mikko Rantanen si stáhl puk do backhandu a předal na druhou tyč, ale Igor Šesťorkin se výtečně položil a nechal se od Devona Toewse trefit do betonu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Vincent TROCHECK si najel z pravé strany, přesunul se doleva, trhl zpátky a chtěl zasunout za přesouvajícího se Georgijeva, puk mu však nakonec sklouzl z hole. První nájezd zůstane neproměněn.
     
    1. série
    0:0
    J. T. COMPHER to vzal pěkně zostra, najel si z pravé strany, trhl rameny, chtěl si brankáře rozhýbat a zakončit proti jeho pohybu někam nad lapačku. Nepovedlo se, Igor Šesťorkin chytá.
     
    2. série
    0:1
    Mika ZIBANEJAD poslal rychlou střelu mezi lapačku a tělo relativně z dálky, Alexandar Georgijev neměl šanci a kotouč mu proklouzl do sítě – 0:1 .
     
    2. série
    0:1
    Mikko RANTANEN zkoušel něco podobného jako Zibanejad, střela z mezikruží se mu ale nevydařila, brankáře se mu nepodařilo pořádně rozhýbat...
     
    3. série
    0:2
    Artěmij PANARIN a jeho parádní klička do backhandu, je rozhodnuto! New York Rangers zvítězí – 0:2!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je MIKA ZIBANEJAD.
    Mika ZIBANEJAD - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes jsme mohli sledovat vskutku skvělý zápas dvou vyrovnaných týmů. Gólů nepadlo moc, nicméně to jsme si mohli vynahradit sledováním hry v pořádném tempu, plnou ostrých soubojů a krásných akcí. V tomto směru bych vypíchl především poslední dvě, možná tři minuty třetí třetiny, tam šance skutečně střídala šanci. Své nám nabídlo i prodloužení, ač tedy začátek byl tak nějak vlažnější. Možná trošku více jsem čekal od domácích střelců při nájezdech, koneckonců neskórovali, nicméně jinak zápas i přes absenci branek neměl chybu. Extra pochvalu zaslouží dnes oba gólmani, jejich výkon byl vskutku nadstandartní.

    Avalanche vs Rangers 1:2 po nájezdech.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 42 – 29 | Přesilové hry: 0/1 – 0/1 |Trestné minuty: 2 – 2
     
    Tři hvězdy utkání:

    Mika Zibanejad (NYR) 1+0

    Igor Šesťorkin (NYR): 41 zákroků

    Alexandar Georgijev (COL) 28 zákroků
     
    Československá stopa v utkání:

    Pavel Francouz (COL): do utkání nezasáhl.

    Filip Chytil (NYR): 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě: 17:26
    Libor Hájek (NYR): 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě: 12:43.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexandar Georgijev (COL): 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96.6%, odchytal 65:00

    Igor Šesťorkin (NYR): 41 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97.6%, odchytal 65:00
     
    To je ode mne tedy pro dnešek vše. Já Vám děkuji za pozornost a zase se budu brzy těšit u dalších duelů kanadskoamerické NHL.

    Na shledanou. (06:11:03)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 15. Rantanen (Newhook, Girard) – 25. Schneider (Panarin, Goodrow), rozh. náj. Zibanejad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (NYR)
    0:0   J. T. Compher (COL)
    2. série:
    0:1   Mika Zibanejad (NYR)
    0:1   Mikko Rantanen (COL)
    3. série:
    0:2   Artěmij Panarin (NYR)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – D. Toews, Makar (A), Girard, Englund, E. Johnson, MacDonald, B. Hunt – Newhook, Rantanen (A), Ničuškin – Cogliano, Compher, L. O'Connor – D. Hunt, Meyers, Hudon – J. Foudy, Burke.
    Trenér: Jared Bednar

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Hájek, Schneider – Lafreniere, Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), Chytil, Goodrow (A) – Kreider (A), Trocheck, Vesey – Blais, Brodzinski, Gauthier.
    Trenér: Gerard Galland
    thejrc.org