Havířov – Vyškov 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Příbram 7:5 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 5:1 (kon.)
Val. Meziříčí – Znojmo 1:8 (kon.) | Kopřivnice – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Opava – Vel. Meziříčí 8:4 (kon.)
Letňany – Kobra 2:3 (kon.) | Hronov – Písek 0:5 (kont.) | Chomutov – Řisuty 6:4 (kon.)
Nový Jičín – Havlíčkův Brod 2:1 (3:2 po s.n.) | Jablonec n/N – Klatovy 6:3 (kon.) | Vrchlabí – Tábor 3:4 (po pr.)
Děčín – Cheb 3:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
6:4 (0:2, 3:2, 3:0)
HC Řisuty
Sobota 10.12.2022, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • 2. liga skupina Západ • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Až v poslední dvacetiminutovce Chomutovští zabrali a otočili stav zápasu na svou stranu. Ovšem herní projev domácího celku nebyl čtyřicet minut dobrý, a tak se Piráti budou muset do příštího zápasu zlepšit. Rozhodně před samotným zápasem asi nikdo nečekal, že Řisuty favorita tolik potrápí. Svěřenci Kamila Koláčka znovu utekli z nepříjemné pozice a zapisují tři body.

    Tímto se s vámi loučím a budeme se na vás znovu těšit u severočeského derby mezi Chomutovem a Ústím nad Labem, který ROCKNET ARÉNA uvidí přesně za týden. (19:48:03)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Roman Chlouba chtěl ještě v samotném závěru vybídnout ke skórování Tomáše Kobížka, jenž v rozhodující chvíli černou gumu bruslí nezpracoval.
     
    58:08
    Havlovo nahození přišlo ze středního pásma, a tak jej hostující brankář vyklepal z lapačky. Ovšem Řisuty toho směrem dopředu moc nenabídly.
     
    57:29
    Ve středním pásmu se puku chopil Jakub Veselý, před nímž obránci ustupovali. Chomutovský hráč mířil ke vzdálenější tyči, avšak Petr Pánek hranou lapačky vyrazil.
    56:37 František MÁLA - 6:4
     
    56:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se asi definitivně uklidňuje! Nepovedenou střelu Milana Kostourka našel FRANTIŠEK MÁLA, který z levé strany dopravil puk do sítě – 6:4. Asistence: Milan Kostourek.
     
    55:55
    Už to vypadalo, že František Lukeš s Viktorem Hüblem půjdou do přečíslení. Ale před prvním jmenovaným se skvěle položil obránce, jenž hokejkou zasáhl.
     
    55:22
    Odražený kotouč mířil do pravého kruhu, kde se ho zmocnil František Mála, jehož snažení mířilo asi metr vedle pravé tyče.
     
    54:24
    Za chomutovským vyhozením spěchal Milan Kostourek, ovšem čároví rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    53:27
    Petr Patyk přejel modrou čáru a vyslal střelu na Miroslava Hanuljaka, který puk rychle vyklepal z lapačky. Jenomže přišla chyba v rozehrávce a chomutovský brankář musel znovu zasahovat.
     
    52:46
    Zakončení od pravého mantinelu se snažil jeden z hostů tečovat, avšak kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    51:43
    Viktor Hübl a František Lukeš jeli sami na hostujícího brankáře. Po přihrávce vystřelil druhý jmenovaný, který mířil nad horní tyčku.
     
    51:20
    Nahození od modré čáry vyslal Pavel Řepka, jehož pokus dobře viděl domácí brankář. Rozhodčí hru přerušili, jelikož jeden z hostů zůstal ležet na ledové ploše.
     
    50:20
    Váchalovo nahození tečoval mezi kruhy Tomáš Koblížek a kotouč mířil na druhou stranu, než šel brankář. Ovšem Petr Pánek se skvěle vrátil betonem a další trefu odvrátil.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 445 diváků.
    49:41 František MÁLA - 5:4
     
    49:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Až ve třetí třetině Chomutov zabral a otáčí skóre zápasu na svou stranu. Hostujícím obráncům se nepovedlo odpálit puk do bezpečí, a tak se ho zmocnil FRANTIŠEK MÁLA, který přesnou ránou mířil k pravé tyči. Asistence: Viktor Hübl a František Lukeš.
     
    48:31
    Z mezikruží trefil František Mála prvního obránce, následně z pravého kruhu nemířil přesně Milan Kostourek. Hostujícímu týmu se poté povedlo vyhodit.
     
    47:11
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Roman Chlouba nad branku. Puk poté na modré zachytil Vít Seemann, a tak Chomutov zůstává v kombinaci před brankou.
     
    46:59
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Petr Janeček – 2 min., podrážení.
     
    45:44
    Jakub Veselý zachytil soupeřovu přihrávku a přihrával před branku, kde se nacházel Zajíček, jenž byl zády k brance. Chomutovský útočník tak střílel bekhendem, avšak Petr Pánek mezeru mezi tělem a rukou včas utěsnil.
    44:25 Radek HAVEL - 4:4
     
    44:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    V přesilové hře se prosadil od modré čáry RADEK HAVEL. Obránce Chomutova trefil tyčku a puk následně doskákal brankovištěm až za brankovou čáru – 4:4. Asistence: Viktor Hübl.
     
    44:18
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Viktor Hübl, jemuž do zakončení vložil hůl soupeř. A tak hostující gólman měl situaci značně ulehčenou.
     
    43:54
    Po vhazování si od obránce odstoupil Jakub Chrpa, jehož pokus z mezikruží mířil k tyči. Jenomže Petr Pánek se rozchytal k dobrému výkonu a drží Řisuty ve vedení.
     
    43:49
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Petr Patyk – 2 min., podrážení.
     
    43:10
    Na útočné modré čáře zachytil kotouč Miroslav Pokorný, který jej okamžitě nahodil na branku Chomutova. Domácí brankář neměl komu rozehrát a hru raději přerušil.
     
    42:09
    Z jedné vystřelil od modré čáry Radek Havel, jehož pokus mířil vedle. Stejný hráč měl šanci i na reparát, ovšem trefil hostujícího gólmana do ramene.
     
    41:42
    Odraženého puku se na vrcholech kruhů chopil Jakub Veselý, jehož tvrdou ránu vykopl hostující maskovaný muž betonem.
     
    41:01
    Právě začíná chomutovská přesilová hra, a tak se Piráti ženou před branku Řisut. Ovšem pokus od modré čáry zastavil Petr Pánek.
     
    40:25
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Zdeněk Petráš, který přebruslil obránce a jel sám na chomutovskou branku. Po dlouhé kličce zakončoval bekhendem, avšak Miroslav Hanuljak situaci ustál a zasáhl lapačkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Chomutovský efekt z kabiny neměl moc velký význam, jelikož Piráti stále prohrávají. Poslední mužstvo tabulky zatím hraje velmi dobře před vlastní brankou, ale také má nutnou dávku štěstí. Poslední dvacetiminutovka začne ve čtyřech, ovšem následně budou mít domácí dvě a půl minuty přesilovou hru a budou moci dorovnat. Uvidíme, co nám třetí perioda připraví za překvapení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Kotouč na modré čáře převzal Jakub Váchal, který se kličkou zbavil soupeře, ale následně mířil jen do soupeřovy brusle.
     
    39:31
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Kryštof Pejchal – 2+2, vysoká hůl.
     
    39:05
    Po vyhraném vhazování nahazoval černou gumu na branku Zdeněk Petráš, jehož snažení dobře viděl Miroslav Hanuljak, jenž zasáhl lapačkou.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Mála – 2 min., držení.
     
    39:00
    František Mála hned po vhazování vyrazil dopředu a tlačil se před branku. Chomutovský útočník se nacházel v sevření dvou soupeřů a je mu odpískaný faul.
    38:54 František LUKEŠ - 3:4
     
    38:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se dlouhou dobu nacházel před brankou soupeře a dočkal se třetí trefy v utkání! Viktor Hübl našel mezi kruhy odstoupeného FRANTIŠKA LUKEŠE, který se štěstím procedil černou gumu za brankovou čáru – 3:4. Asistence: Viktor Hübl a Jakub Chrpa.
     
    37:06
    Po vhazování se od modré čáry napřáhl Vít Seemann, jehož dělovka zamířila jen vedle levé tyče.
     
    36:16
    Na modré čáře zaváhal Roman Chlouba, který ještě vymýšlel kličku. A tak sám na branku postupoval Petr Patyk, proti němuž vyrazil Miroslav Hanuljak, jenž mu černou gumu vypíchl.
     
    35:53
    Z druhé vlny vjel do útočného pásma Martin Bláha, který se z jedné opřel do kotouče, který zastavil Tomáš Koblížek. Chomutovský hráč nevěděl, kde má puk, a tak se znovu přerušuje.
     
    34:35
    Chomutovští mohli jít do přečíslení, jenomže přihrávka na pravou stranu byla nepřesná, a tak je tu další zakázané uvolnění.
     
    33:26
    V střelecké pozici už se nacházel Tomáš Koblížek, který místo zakončení zkoušel ještě přihrávku zadovkou. Jenomže Chomutov jen přehrává situace, o čemž mluví také výsledek.
     
    31:51
    Na ose hrací ploše se znovu nacházel Jakub Chrpa, který střelou těsně nad ledem mířil k levé tyči. Jenomže Petr Pánek se natáhl a betonem zakročil.
     
    31:02
    U levého mantinelu vybojoval kotouč Jakub Veselý, který ho hned posílal na branku. Ovšem hostujícího brankáře nepřekvapil. Tlak Chomutova trval dál, ale pokus od modré byl nepřesný.
     
    30:38
    Hostující mužstvo se nacházelo dlouhou dobu před vlastní brankou, a tak raději vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:17
    Milan Kostourek s Tomášem Koblížkem si dává přednost, kdo vystřelí a celou situaci překombinovali. Druhý jmenovaný pak z osy mířil do brankářovy lapačky.
    29:00 Petr JANEČEK - 2:4
     
    29:00
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Chomutov trestuhodně brání a je znovu potrestán! Přihrávka od levého mantinelu mířil mezi kruhy, kde se nacházel PETR JANEČEK, jehož bekhend skončil za Hanuljakovými zády – 2:4. Asistence: Zdeněk Petráš.
     
    28:55
    Přihrávka o pravého mantinelu mířila pře branku, kde se nacházel Jakub Zajíček, jemuž puk ale srazil Jakub Váchal.
     
    28:27
    Před chomutovskou brankou bylo pořádně horko! Radek Havel nejprve ztratil kotouč a poté sám zastavil střelu z mezikruží. Následně Piráti vyrazili do protiakce. Jakub Veselý našel na levé straně Erika Mežnara, jehož pokus mířil do brankářova betonu.
    26:59 Viktor HÜBL - 2:3
     
    26:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Letitá spolupráce legendárních extraligových hráčů přináší branku Chomutovu! V přesilové hře nahrával František Lukeš přes celou šířku hrací plochy a VIKTOR HÜBL v pokleku zamířil přesně – 2:3. Asistence: František Lukeš a Jakub Chrpa.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Zdeněk Petráš – 2 min., hákování.
     
    26:11
    Ihned po vhazování vystřelil Roman Chlouba, jehož pokus byl sražený vedle levé tyče. Řisuty se následně dopustily faulu.
    25:41 Petr PATYK - 1:3
     
    25:41
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Velmi dobře sehrál hostující celek přesilovou hru! Sebastian Janda vymyslel přihrávku přes celou šířku útočného pásma a z pravého kruhu z jedné vystřelil PETR PATYK. Miroslav Hanuljak toho asi moc neviděl, jelikož se nestačil přesunout. Asistence: Sebastian Janda a Zdeněk Petráš.
     
    25:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Tomáš Koblížek – 2 min., držení.
     
    24:49
    Domácímu mužstvu se v útočném pásmu moc nedaří, Pirátům totiž chybí větší klid na hokejkách.
    23:21 Vít SEEMANN - 1:2
     
    23:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    U levého mantinelu měl Roman Chlouba dostatek času počkat na to, až si chomutovský obránce najede před branku. VÍT SEEMANN si poté položil brankáře a podél něj zakončil po ledě – 1:2. Asistence: Roman Chlouba.
     
    22:11
    Hostující celek nezvládl přihrávku přes střední pásmo, a tak černá guma mířila na zakázané uvolnění.
     
    21:39
    Chomutovští sice dopravili kotouč do branky, jenomže Tomáš Koblížek jej tam poslal vysokou holí. Celé akci předcházela akce Romana Chlouby, který se zbavil soupeře a následně mířil do brankářova ramena.
     
    20:40
    Nahození hostujícího celku rychle vykřesal z lapačky Miroslav Hanuljak. Chomutov rychle přejel přes celé kluziště a na ose se nacházel nejlepší střelec druhé ligy. Jenomže Jakub Chrpa tentokrát nemířil přesně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Velmi překvapivým výsledkem skončila první perioda, když jí ovládl poslední celek druholigové tabulky. Chomutovští totiž vůbec nezachytili vstup do zápasu a krom šance Jakuba Veselého si nic moc nevypracovali. Naopak Řisuty favorita zaskočily, měly několik slibných příležitostí a dvě skončily za brankářem Hanuljakem. Jisté je, že v pirátské kabině po takovém výkonu nebude ticho a uvidíme, jak Kamil Koláček s Petrem Martínkem namotivují své svěřence do prostřední dvacetiminutovky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Domácí hráči přestali předčasně bruslit a do útočného pásma vletěl Petr Janeček, který se chopil odraženého puku. Jeho zakončení pak letělo přímo do Miroslava Hanuljaka.
     
    18:30
    Nahození od pravého mantinelu tečoval před brankou Ondřej Sýkora, jenž puk poslal vedle chomutovské svatyně.
     
    17:22
    Chytrou střelou přes obránce se předvedl Viktor Hübl, jehož pokus mířil těsně nad ledem k zadní tyči. Ovšem Petr Pánek předvedl úspěšný zákrok betonem.
     
    16:12
    Už to vypadalo, že kotouč půjde do středního pásma. Ovšem zachytil ho Radek Havel, jehož pokus byl nepřesný.
     
    15:25
    Dalším nahozením od modré čáry se prezentoval Jakub Matai, ovšem hostující celek výborně brání v předbrankovém prostoru. Také tento pokus zastavili obránci.
     
    14:12
    Další pokus Řisut vypadl domácímu brankáři tak, že zůstal ležet za Hanuljakovým betonem. Situaci zažehnal až Erik Mežnar, který černou gumu posunul pod pirátského brankáře.
     
    13:33
    Další zakončení hostujícího celku přišlo z vrcholu pravého kruhu, ovšem Miroslav Hanuljak je připravený zasáhnout. V reklamní přestávce byl hodně slyšet Petr Martínek, který doslova cepuje domácí hráče.
     
    12:26
    Mezi kruhy převzal přihrávku Viktor Hübl, jehož pokus zastavil soupeř. Chomutov je opravdu zralý na ručník.
     
    11:56
    Řisuty se do útočného pásma znovu dostaly po levé straně, avšak Chamrádova střela mířila jen metr vedle vzdálenější tyče.
     
    10:26
    Na levém křídle se nacházel rozjetý Martin Bláha, jehož pokus mířil jen do nohy soupeře. Piráti poté zachytili kotouč, který letěl jen na icing.
     
    09:55
    Chomutovská kombinace skončila po nepřesné přehrávce v útočném pásmu. Hostující celek se vůbec nerozpakoval a vyhodil na zakázané uvolnění.
    09:03 Miroslav POKORNÝ - 0:2
     
    09:03
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Chomutovští vůbec nezachytili začátek zápasu, a tak si po další brance bere Kamil Koláček oddechový čas! Nahozením od modré čáry se prezentoval Petr Patyk a před brankou nikým nehlídaný MIROSLAV POKORNÝ puk úspěšně tečoval. Chomutovský brankář nestihl už reagovat – 0:2. Asistence: Petr Patyk a Zdeněk Petráš.
     
    08:49
    Jaroslav Sýkora zachytil puk na modré čáry, ovšem jeho nahození bylo sražené v předbrankovém prostoru.
     
    07:59
    Na levém kruhu se nacházel napřažený Ondřej Sýkora, jemuž pokus moc nesedl, a tak Miroslav Hanuljak znovu zasahuje lapačkou.
     
    07:07
    Chomutovský brankář se chtěl vydat za branku, aby zachytil kotouč za brankou. Ovšem narazil do tyčky a skončil na ledě. Chomutovu se povedlo vyhodit a puk od hostujícího obránce mířil mimo ledovou plochu.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Erik Mežnar – 2 min., podrážení.
     
    06:23
    Dvěma zakončeními se předvedl Vítězslav Bílek, který to nejprve zkoušel od pravého mantinelu. Stejný hráč si našel vyražený puk mezi kruhy, ovšem Hanuljakoval lapačka byla připravená.
     
    05:24
    Clony před brankou se snažil využít Jaroslav Sýkora, ovšem hostující brankář si našel výhled a černou gumu schoval do výstroje.
    04:18 Petr JANEČEK - 0:1
     
    04:18
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Chomutov inkasuje další branku při vlastní přesilové hře! Na přihrávku z obranného pásma si najel PETR JANEČEK, který mířil sám na Miroslava Hanuljaka. Hostující útočník zvolil střelu nad vyrážečku, což bylo správné řešení situace. Asistence: Michail Potěchin.
     
    03:30
    Mataiův pokus přišel od modré čáry, ovšem před brankou byl sražený. Petr Pánek celou situaci ještě jistil lapačkou.
     
    02:52
    Chomutov vyslal zakončení, které bylo mezi kruhy zablokované. Následnou kombinaci Řisuty zachytily a vyhodily přes celé kluziště.
     
    02:28
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Miroslav Pokorný – 2 min., podrážení.
     
    02:12
    Od zadního mantinelu přihrával před branku Erik Mežnar, který viděl osamoceného Veselého. Jeho pokus vyrazil hostující brankář ramenem.
     
    01:33
    Domácí celek udržel na malou chvíli v útočném pásmu Milan Kostourek. Ovšem po chvíli Piráti prohráli souboj v rohu a hra se přesouvá do neutrální části kluziště.
     
    00:30
    A znovu velká šance Řisut! Mezi kruhy se znovu objevil osamocený Petr Patyk, jehož pokus mířil kousek nad horní tyčku chomutovské klece.
     
    00:17
    Hostující celek vyhrál vhazování a okamžitě se po pravé straně přesunul před branku Chomutova. Zakončením z kruhu se prezentoval Petr Patyk, ovšem Hanuljak bekhendový pokus kryje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Suk) – Váchal, Matai, Seemann, Havel, J. Sýkora, Poch – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mežnar, Veselý – Svoboda, J. Ekrt, Mála – Vrhel.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Řisuty: Pánek (Šubrt) – Zich, Janda, Řepka, Pokorný, Potěchin – Petráš, Chamrád, Rendla, Pejchal, Bláha, Patyk, Janeček, O. Sýkora, Bílek.
    Trenér: Pavel Křepelka.

    Rozhodčí: Hacaperka – Toman, Janíček.
     
    Jasným favoritem zápasu bude Chomutov, který v dosavadním průběhu posbíral osmačtyřicet bodů, což mu stačí na čtvrtou příčku. Piráti před sezonou vyhlásili boj o postup, jenomže dvojice Letňany – Příbram jsou odskočení. Ovšem zatím se svěřenci Kamila Koláčka nemusí rozpakovat, protože rozhodovat se bude mnohem později. Severočeši se mohou opřít především o Jakuba Chrpu, jenž je nejlepším střelcem celé soutěže, když nastřílel třiadvacet gólů. Mnohem hůře jsou Řisuty, které se s deseti body nacházejí na poslední pozici západní skupiny, ale také celé ligy. Hostující celek by se potřeboval zlepšit ve všech aspektech hry. Nejlepším hráčem je pak Vítězslav Bílek, jenž zaznamenal třiatřicet gólů.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky, jelikož na programu je čtyřiadvacáté kolo druhé ligy, v němž se představí Piráti Chomutov a HC Řisuty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 24. Seemann (Chlouba), 27. Hübl (Lukeš, Chrpa), 39. Lukeš (Hübl, Chrpa), 45. Havel (Hübl), 50. Mála (Hübl, Lukeš), 57. Mála (Kostourek) – 5. Janeček (Potěchin), 10. Pokorný (Patyk, Petráš), 26. Patyk (Janda, Petráš), 29. Janeček (Petráš)


    Piráti Chomutov: Hanuljak (Suk) – Váchal, Matai, Seemann, Havel, J. Sýkora, Poch – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mežnar, Veselý – Svoboda, J. Ekrt, Mála – Vrhel
    Trenér: Kamil Koláček

    HC Řisuty: Pánek (Šubrt) – Zich, Janda, Řepka, Pokorný, Potěchin – Petráš, Chamrád, Rendla, Pejchal, Bláha, Patyk, Janeček, O. Sýkora, Bílek
    Trenér: Pavel Křepelka

    Rozhodčí: Hacaperka – Toman, Janíček

    Diváci: 1 445
    bahis siteleri