Poruba 2011 – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:3 (po pr.) | Vsetín – Pardubice B 3:2 (kon.)
Sokolov – Šumperk 2:1 (kon.) | Litoměřice – Kolín 2:1 (1:0 po s.n.) | Přerov – Slavia 2:0 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Škoda Plzeň
4:3 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 10.12.2022, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 6. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od jedné hodiny se totiž v LOGSPEED CZ Aréně odehraje šesté kolo nadstavbové části Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým HC Vítkovice Ridera.

    Škoda Plzeň do nadstavby vstoupila skvěle, na úvod zamířila na led Pardubic, kde zvítězila jednoznačně 8:1. Blýskl se především Adam Titlbach, který vstřelil hned pět branek. Ovšem o den později svěřenci Jiřího Hanzlíka prohráli těsně na ledě Mountfieldu 4:3 po prodloužení. I o druhém víkendu odehráli indiáni dva zápasy na ledě soupeře. Nejprve jejich cesta vedla na sever Čech, kde se v oslabené sestavě utkali s Bílými Tygry. Plzeň vedla po dvou třetinách o dvě branky, avšak Liberec v poslední části vsítil tři branky a zvítězil 5:4. Následující den se hrálo opět, duel odehráli Západočeši na ledě Mladé Boleslavi, kde bohužel vysoko prohráli 0:7. Škoda si chuť zpravila ve včerjším duelu, po delší době se opět vrátila na svůj led a před domácími fanoušky deklasovala Zlín vysoko 9:1. Hattrickem se blýskl útočník Matyáš Úbl.

    Vítkovice odehrály minulý týden oba zápasy na domácí půdě, ale radost ze tří bodů měli jen v jednom, a to v pátek. Dorostenci porazili tým z Poruby výsledkem 4:3. Ten samý výsledek byl k vidění i následující den, tentokrát ale otočený. Tři body si domů odvezli Oceláři z Třince. Včera hráli Ostravané v nedalekých Karlových Varech a ni zde jim pšenka nevykvetla. Energie duel zvládla a zvítězila 4:1.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas, Černý – Klatovský, Slačík, Matějka, Beran, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Titlbach, Úbl.
    Trenér: Jiří Hanzlík.

    HC Vítkovice Ridera: Vávra (Vilém) – Man (C), Zvejška, Kisza, Vincent Glos (A), Richards, Fojtík, Vítězslav Glos – Saxa, Sedlák, Hofman, Matějka, Fasner, Douda, Nazad, Muroň, Lerch.
    Trenér: Darek Stránský.

    Rozhodčí: Matoušek – Kaiser, Tuháček.
     
    Obě mužstva již nastupují na ledovou plochu, za pět minut by již mělo být samotné utkání zahájeno.
     
    Vše je připraveno, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Plzeň se dostala bleskově do pásma Vítkovic, avšak rána od levého mantinelu nebyla přesná, poprvé tak mohou operovat s kotoučem i hosté.
     
    01:17
    Za hosty zahrozil Michael Nazad, z levého kruhu ale hostující forvard trefil jen boční síť.
     
    02:18
    Na druhé straně krátce za modrou čárou napřáhl Jiří Matějka, avšak jeho střela byla sražená vysoko nad branku. Přesto domácí nadále mají puk pod kontrolou.
     
    03:01
    Tomáš Pittr se dostal k ordaženému kotouči u levého kruhu, domácí kapitán střelou po ledě těsně minut bránu. Vzápětí si do ideálně střelecké pozice nabruslil Aleš Hofrajtr, Vávra jeho ránu zastavil svým betonem.
     
    03:55
    Hezká individuální akce Adama Titlbacha, který se s kotoučem skrz dva bránicí hráče dostal až před Vávru, tomu ale kotouč do branky nezasunul.
     
    05:02
    V zápase se zatím ani jednou nepřerušila hra, puk létá ze strany na stranu. Hraje se velice aktivní utkání.
     
    05:38
    Petr Kocek napřáhl na modré čáře a jeho rychlou ránu musel vyrážet Vávra mimo své území.
     
    06:21
    Adam Titlbach to opět zkusil svou cestou, tentokrát ho ale hostující obrana o puk připravila.
     
    07:27
    Obrana zatím funguje spolehlivě na obou stranách. Až v osmé minutě po domácím zakázaném uvolnění se poprvé v utkání přerušuje hra.
     
    08:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí Škodovka jde v zápase jako první do vedení. PETR MAKOVEC si vzal kotouč pod svá bedra, najel s ním až před Vávru, kterému puk uklidil skvěle pod horní tyčku. Asistence: Jiří Kamas, Antonín Klatovský.
    08:06 Petr MAKOVEC - 1:0
     
    08:32
    Matyáš Úbl měl na hokejce další příležitost, od pravého mantinelu vyslal jedovatou ránu, tu ale Vávra zkrotil za pomocí svého betonu.
     
    09:35
    Hosté se pochopitelně snaží odpovědět na plzeňskou branku, avšak zatím je domácí obrana do žádné vyložené šance nepouští.
     
    10:53
    Vojtěch Tolar se zmocnil nepovedené hostující rozehrávky, avšak domácí obránce následně pod tlakem vystřelit již nedokázal.
     
    11:25
    To se ale velmi brzy změnilo. Tolar napřáhl na modré čáře a Vávra nyní ani nevěděl jak, puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    12:05
    Adam Titlbach se prosmýkl mezi dvěma obránci opět až před gólmana, tomu se snažil zasunout puk mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas.
     
    12:52
    Tomáš Pittr nyní zaútočil středem hřiště, krátce za modrou čárou se odhodlal k rychlé střele, Vávra však našel puk ve své lapačce.
     
    13:32
    Jiří Kamas vyzkoušel pozornost Vávry střelou z ostrého úhlu, ten si svou bližší tyč svědomitě pohlídal.
     
    13:59
    Adam Titlbach dnes zatím hraje skvěle. Domácí útočník dostal skvělý pas za obranu, následně před ním stál již jen brankář, toho ale rychlou střelou na vyrážečku nepřekonal.
     
    15:04
    David Slačík už se chytal zakončovat u pravé tyče, avšak na poslední chvíli do přihrávky sáhl hostující brankář a forvard Škody vystřelit nedokázal.
     
    15:59
    Jiří Kamas skvěle zavezl puk od modré čáry až za branku soupeře, náhle našel rychlou přihrávkou na brankovišti Antonína Klatovského, tomu ale rána nesedla dle představ.
     
    16:35
    Plzeňané se nyní domáhají druhé branky v zápase, nejspíš již viděli puk za brankovou čárou, avšak hlavní rozhodčí rozpažil. Video na dnešním zápase přítomno samosebou není.
     
    17:18
    Zakázané uvolnění domácího celku, hra se po delší době vrátí opět před bránu Matyáše Maříka.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Prošek – 2 min., krosček.
     
    18:31
    Plzeň se zatím brání velice dobře, po rychlém výhozu se kotouč nachází až za brankou Vávry. Nakonec hostující brankář přerušil dokonce hru.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Markus Saxa dostal puk ideálně na vrchol levého kruhu, jeho rychlou střelu z voleje avšak našel Mařík ve své lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla jednu branku, díky ní vede domácí Škoda 1:0. Postaral se o ní Petr Makovec, který si šikovně najel až před gólmana, kterému puk vzápětí poslal přesně pod horní tyčku. Hosté toho zatím moc nepředvedli, uvidíme, jak si povedou ve zbytku zápasu.

    Druhá třetina začne přibližně v 13:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Domácí v plném počtu.
     
    20:25
    Jednomu z obránců Vítkovic podjely brusle, do střelecké pozice se tak snadno dostal Petr Makovec, střelou na bližší tyč avšak svou druhou branku v zápase nevstřelil.
     
    21:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po šedesáti vteřinách druhé části indiáni zdvojnásobují své vedení. Petr Kocek už mohl sám střílel na Vávru, avšak celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou na zcela volného MATYÁŠE BERANA, který měl před sebou již jen poloprázdnou bránu. Asistence: Petr Kocek, Adam Titlbach.
    21:00 Matyáš BERAN - 2:0
     
    22:05
    Plzeň je pochopitelně v menším laufu, druhá branka domácímu celku hodně pomohla. Vítkovice nyní neví kam dřív skočit.
     
    22:40
    A další velká šance. Petr Makovec si nabruslil s pukem na levý kruh, odkud svižnou ranou orazítkovat brankovou konstrukci.
     
    23:26
    Velká šance střídá ještě větší šanci. Jan Muroň se dostal do úniku, avšak Maříka nepřekonal. Z rychlého brejku zase pelášil na Vávru osamocený Adam Titlbach, avšak ani on prudkou ranou gól nevstřelil.
     
    24:24
    Tomáš Skala si křikl o kotouč, ten nakonec také dočkal, avšak domácí obránce z kruhu třetí gól svého týmu nevsítil.
     
    25:29
    Tomáš Holubec byl sám mezi kruhy, brankář toho skrz bránicí hráče příliš neviděl, avšak přesto dokázal puk na poslední chvíli zastavit.
     
    26:32
    Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se opět vrátí před gólmana Vávru.
     
    27:27
    Plzeň ja nadále hodně aktivní směrem dopředu, brankář soupeře si nemůže ani na malý moment vydechnout.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Douda – 2 min., vražení na hrazení.
     
    28:12
    Matyáš Beran byl po rychlé souhře sám u brankáře, puk ale lehce tečoval vedle brány.
     
    29:03
    Jiří Kamas napřáhl na modré čáře, jeho prudká rána byla nicméně sražená až do ochranné sítě.
     
    29:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka využívá početní výhodu a v zápase vede již o tři branky. ANTONÍN KLATOVSKÝ si našel na brankovišti odražený kotouč a ten následně bekhendem doklepl do sítě. Asistence: Petr Makovec, Tomáš Pittr.
    29:23 Antonín KLATOVSKÝ - 3:0
     
    30:01
    Utkání se nám přehouplo do své druhé poloviny, domácí Škoda je zatím jasně lepším celkem.
     
    31:28
    Svižnou ranou se prezentoval Matyáš Beran z mezikruží, Vávra tentokrát svůj tým podržel.
     
    32:20
    Adam Titlbach dostal těžkou přihrávku na brankoviště, přesto do ní domácí útočník stačil vložit svou hůl. Puk ovšem zamířil vedle pravé tyče.
     
    33:34
    Tomáš Skala napřáhl na modré čáře až ke stropu haly, jeho projektil udržel Vávra ve své lapačce.
     
    34:16
    A opět stejný vystřelil od modré čáry, tentokrát toho gólman Vítkovic moc neviděl, přesto puk dokázal zachytit.
     
    35:50
    Adam Titlbach si poctivě počkal za obranou na skvělý pas, následně jel domácí útočník sám na gólmana, avšak střelou mezi betony nepochodil.
     
    36:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Klatovský – 2 min., podrážení.
     
    36:35
    Plzeň opět začala dobře své oslabení, po získání kotouče ho bleskově domácí poslali až na druhý konec ledové plochy.
     
    37:11
    A opět puk až za brankou Vávry, hosté se vůbec nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    37:45
    A znovu a znovu. V této početní výhodě se kotouče víckrát dotkl brankář Vítkovic než Plzně.
     
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Titlbach – 2 min., napadání rozhodčích.
     
    39:30
    Hosté se tentokrát. vedou v přesilové hře o mnoho lépe, avšak všechny pokusy zatím kryl bez větších potíží Matyáš Mařík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí. Po dvou třetinách vede Škoda již o tři branky. Nejprve zkraje třetiny se prosadil Matyáš Beran, na jeho zásah později navázal z početní výhody Antonín Klatovský. Hosté toho nadále na západě Čech příliš neukázali, nechme se překvapit, zdali se to ve třetí periodě změní.

    Poslední část začne přibližně v 14:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Puk na domácí střídačce, vhazovat se bude v útočném pásmu indiánů.
     
    41:04
    Domácí v plném počtu.
     
    41:15
    Velkou šanci na zkorigování výsledku měl Jiří Douda, který byl zcela sám na pravé straně, proti němu si ale skvěle povyjel z brány Mařík a puk zachytil.
     
    41:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté ale nakonec přece jen snižují na rozdíl dvou branek. JIŘÍ LERCH dostal od zadního mantinelu skvělý pas na brankoviště a proti jeho rychlé ráně byl tentokrát Mařík bezmocný. Asistence: Vojtěch Matějka, Markus Saxa.
    41:32 Jiří LERCH - 3:1
     
    42:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ještě to bude sakra drama. Domácí ztratili ve vlastní třetině puk, najednou byl před Maříkem zcela sám JIŘÍ DOUDA, který puk poslal neomylně pod horní tyčku. Asistence: Šimon Fasner, Michael Nazad.
    42:18 Jiří DOUDA - 3:2
     
    43:03
    Další akce hostujícího celku je zastavena čárovým rozhodčím – ofsajd.
     
    43:43
    Plzeň je evidentně vývojem utkání ve třetí části zaskočena. Rána by s tím rychle něco udělala, tak se snaží v útočné třetině něco vymyslet.
     
    44:13
    Od levého mantinelu si popojel do střelecké pozice obránce Tomáš Skala, jeho rychlou ránu avšak ukryl do své lapačky Štěpán Vávra.
     
    44:57
    Adam Titlbach mohl opět trošku vrátit klid na domácí hokejky, po hezké akci se zbavil tří bránicích hráčů, ovšem následně poslal puk jen do betony brankáře.
     
    46:44
    Petr Makovec nabral velkou rychlost ve středním pásmu, následně se dral od mantinelu až před brankáře, puk ovšem již nedokázal zasunout mezi betony.
     
    47:40
    Markus Saxa měl na hokejce vyrovnání, po skvělém pasu mezi kruhy už měl před sebou jen brankáře, Maříka ale rychlou střelou nepřekonal.
     
    48:06
    Na druhé straně zase pálil Adam Titlbach, avšak jen doprostřed brány.
     
    48:53
    Střelu od levého mantinelu ukryl Matyáš Mařík bezpečně do své lapačky. Ve třetí části se hraje vskutku zajímavý hokej, kterému nic nechybí.
     
    50:01
    Posledních deset minut, vše je nadále plně otevřené.
     
    50:20
    Další obrovská šance Vítkovic. Jiří Douda se dostal s pukem za obranu Plzně, z levého kruhu vypálil ostrou ránu, Mařík ji však dokázal na poslední chvíli vyrazit.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Úbl – 2 min., hákování.
     
    51:31
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Vítkovice ve třetí části smazaly tříbrankový náskok indiánů. Před brankářem vyplaval kotouč a ten rychle bekhendem doklepl za Maříka MATĚJ FOJTÍK. Asistence: Matyáš Man, Vojtěch Matějka.
    51:31 Matěj FOJTÍK - 3:3
     
    51:31
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    52:50
    Šimon Fasner se dral za velkým obratem, tentokrát se o hráče Vítkovic domácí obrana nicméně postarala.
     
    53:38
    Tomáš Pittr objel hostující branku, domácí kapitán se vzápětí snažil zakončit u druhé tyče, brankář se ale stačil včas přesunout.
     
    54:10
    David Slačík měl před sebou nyní prázdnou bránu, avšak útočník Škody vůbec netrefil kotouč.
     
    54:32
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Fojtík – 2 min., hákování.
     
    55:14
    Jiří Kamas vystřelil od modré čáry, puk byl ještě několikrát tečován, přesto ho dokázal Vávra zachytit.
     
    55:48
    Hostům se povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    56:20
    Markus Saxa mohl ve vlastním oslabení dovršit velký obrat, po rychlém brejku avšak jeho rána skončila vysoko nad brankou.
     
    56:32
    Hosté v plném počtu.
     
    57:00
    Tři minuty před koncem napřáhl na modré čáře Vojtěch Tolar, jeho rána ale změnila díky teči směr a Vávra nyní zasahovat nemusel.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Plzeň drží kotouč v útočné třetiny, avšak zatím se indiáni ke střele nedostali.
     
    59:20
    Škoda se nadále snaží utkání ještě zvrátit na svou stranu, ale zatím je obrana Vítkovic pevná.
     
    59:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Man – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Hosté dokázali ve třetí části nemožné, když se jim povedlo smazat tříbrankový domácí náskok. Plzeň tak poprvé v sezóně na domácím ledě ztrácí body, nyní se ukáže zdali to bude jeden či dva. Začátek prodloužení ale budou hrát indiáni ve čtyřech, 106 vteřin mají ještě možnost rozhodnout v početní výhodě.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Hynek Prošek z pravého kruhu netrefil puk ideálně, hosté následně dovezli puk až k Maříkovi.
     
    61:20
    Plzeň stále drží kotouč, avšak chybí častější střelba.
     
    61:47
    Hosté v plném počtu.
     
    62:19
    Rána Tomáše Holubce přistála v lapačce brankáře Vávry.
     
    62:58
    I Vítkovice se snaží v prodloužení něco vymyslet, avšak zatím je Plzeň ke střele nepouští.
     
    63:50
    Vincent Glos vzal odpovědnost při rychlém přečíslení dvou na jednoho na sebe, Mařík ale svůj tým podržel důležitým zákrokem.
     
    64:01
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    64:48
    Adam Titlbach měl na hokejce rozhodnutí, z osy hřiště ale minul hostující branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení jsme se nedočkali rozhodující branky, po úpravě ledu nás tak čekají samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Fasner neproměňuje.
    0:0 Šimon FASNER
     
    1. série
    0:0
    Úbl neproměňuje.
    0:0 - Matyáš ÚBL
     
    2. série
    0:0
    Lerch neproměňuje.
    0:0 - Jiří LERCH
     
    2. série
    1:0
    Pittr proměňuje.
    1:0 - Tomáš PITTR
     
    3. série
    1:0
    Vincent GLOS neproměňuje.
    1:0 - Vincent GLOS
     
    3. série
    1:0
    Titlbach neproměňuje.
    1:0 - Adam TITLBACH
     
    4. série
    1:0
    Man neproměňuje.
    1:0 - Matyáš MAN
     
    4. série
    1:0
    Slačík neproměňuje.
    1:0 - David SLAČÍK
     
    5. série
    1:0
    Vítězslav GLOS neproměňuje.
    Vítězslav GLOS
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné branky je TOMÁŠ PITTR.
     
    Konec zápasu.
     
    Jediným úspěšným střelcem v nájezdech byl plzeňský kapitán Tomáš Pittr, díky němu tak bere Škodovka druhý bonusový bod.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního odpoledne se s vámi loučím, mějte se fajn. (15:11:58)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 9. Makovec (Kamas, Klatovský), 21. Beran (Kocek, Titlbach), 30. Klatovský (Makovec, Pittr), rozh. náj. Pittr – 42. Lerch (Matějka, Saxa), 43. Douda (Fasner, Nazad), 52. Fojtík (Man, Matějka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Fasner (VIT)
    0:0   Úbl (PLZ)
    2. série:
    0:0   Lerch (VIT)
    1:0   Pittr (PLZ)
    3. série:
    1:0   Vincent Glos (VIT)
    1:0   Titlbach (PLZ)
    4. série:
    1:0   Man (VIT)
    1:0   Slačík (PLZ)
    5. série:
    1:0   Vítězslav Glos (VIT)


    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas, Černý – Klatovský, Slačík, Matějka, Beran, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Titlbach, Úbl.
    Trenér: Jiří Hanzlík.

    HC Vítkovice Ridera: Vávra (Vilém) – Man (C), Zvejška, Kisza, Vincent Glos (A), Richards, Fojtík, Vítězslav Glos – Saxa, Sedlák, Hofman, Matějka, Fasner, Douda, Nazad, Muroň, Lerch.
    Trenér: Darek Stránský.

    Rozhodčí: Matoušek – Kaiser, Tuháček.

    Diváci: 37
    thejrc.org