K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 7:3 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Pardubice – Třinec 0:3 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 11.12.2022, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:48
    Jiří Fronk mohl navýšit skóre. Z levé strany si nabruslil do zajímavé pozice, bekhendová střela skončila na masce Kováře.
    55:49 Andrej KUDRNA - 5:2
     
    55:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec je tu hattrick! Nedosáhl ho ale Pawel Zygmunt, nýbrž ANDREJ KUDRNA, který zamířil do prázdné branky od červené čáry – 5:2. Asistence: Petr Straka.
     
    55:02
    Zygmunt opět netrefuje opuštěnou branku Sparty! Tentokrát to bylo bekhendem z útočné modré, tedy ne úplně marná pozice.
     
    54:34
    Hosté si vyžádali oddechový čas a už nyní odvolávají brankáře!
     
    53:54
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Šimon Stránský už měl před sebou v podstatě odkrytou branku, ale Jakub Kovář předvedl naprosto fantastický zákrok, když se roztáhl a dokázal zabránit jasnému gólu vyrážečkou! Sparťanský gólman tak ještě udržel Pražany ve hře.
     
    50:10
    Střela Pawla Zygmunta od modré čáry byla několikrát tečována a puk vypadl těsně vedle levé tyčky Kovářovy branky! To byla dobrá možnost Litvínova.
     
    46:42
    Po reklamní přestávce si domácí zahrají přesilovku. Na trestnou lavici míří Adam Polášek za hrubost.
     
    41:24
    Z levé strany vypálil Šimon Stránský. Kovář vůbec nic neviděl a mohl si oddechnout, že ho zachránila bližší tyčka!
     
    38:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 2+2, hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., hrubost.
     
    38:34
    Jan Buchtele dostává za nájezd do Demela trest na 5 minut + do konce utkání! Pak tam budou ještě další tresty za hrubost...
     
    38:34
    Máme tu hromadnou šarvátku! Tu vyprovokoval tvrdý atak Jana Buchteleho na domácího obránce Patrika Demela. Ten byl zezadu naražen na mantinel a zůstal ležet na ledě.
     
    36:18
    Matúš Sukeľ při forčekinku podrazil Adama Poláška. Domácí se tak budou muset bránit v dalším oslabení.
     
    33:49
    Obrovský závar před Zajíčkem! Moravčíkovu nabídku tečoval Vladimír Sobotka a Zajíček vleže zabránil puku v cestě za brankovou čáru! Kotouč pak vyplaval před brankoviště, ovšem sparťanská dorážka přišla ve chvíli, kdy již byla domácí klec vyhozena ze svého postavení. Rozhodčí okamžitě rozpažil, tenhle gól platit nemůže.
     
    33:24
    Domácí nezvládli střídání! V momentě, kdy se hrálo ve čtyřech, poslali na led pět hokejistů a za to samozřejmě následuje dvouminutový trest pro hráčskou lavici. Hosté budou hrát 23 sekund přesilovku 4 na 3, poté z toho bude klasická početní výhoda.
     
    32:21
    Andrej Kudrna mohl dovršit hattrick! Po nahrávce Stránského střílel z mezikruží, zamířil však těsně vedle pravé tyčky z pohledu brankáře Kováře!
     
    31:47
    Na trestnou lavici míří domácí Jan Strejček. Po konzultaci u sparťanské střídačky byl odeslán za katr také David Tomášek. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    29:14 David TOMÁŠEK - 4:2
     
    29:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku a můžeme říci, že se vracejí do zápasu! Krásnou individuální akcí se blýskl DAVID TOMÁŠEK, který prokličkoval mezi dvěma hráči soupeře až před Zajíčka, kterého překonal střelou nad vyrážečku – 4:2. Asistence: Erik Thorell a Michal Moravčík.
     
    28:17
    Za faul na Tomáška je potrestán Ralfs Freibergs. Hosté si tak zahrají přesilovku.
    26:16 Erik THORELL - 4:1
     
    26:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté snížili na rozdíl tří branek! Obránce Michal Moravčík podpořil akci svého týmu na levém křídle. Jeho přihrávka před branku našla ERIKA THORELLA, který po souboji s obránci spadl a do brankoviště vpadl nohama napřed. Kotouč se následně objevil za brankovou čarou a gól platí! Chvíli se sice diskutovalo, ovšem sudí nezamířili ani k videu. Asistence: Michal Moravčík.
     
    25:58
    Hosté střídají brankáře:
    ze hřiště odchází Josef Kořenář, přichází Jakub Kovář.
    25:22 Pawel ZYGMUNT - 4:0
     
    25:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva přidává čtvrtý gól! Martin Havelka poslal od zadního mantinelu parádní přihrávku do předbrankového prostoru, kde se nacházel PAWEL ZYGMUNT a na jeho prudkou střelu z první nestačil Kořenář reagovat – 4:0. Asistence: Martin Havelka.
    23:02 Pawel ZYGMUNT - 3:0
     
    23:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o tři branky! Nejprve dostal krásnou přihrávku Ondřej Jurčík, který z levého kruhu orazítkoval tyčku. Odražený kotouč se však odrazil od bruslí Denise Zemana k PAWLOVI ZYGMUNTOVI, který ho uklidil do odkryté části klece – 3:0. Asistence: Denis Zeman a Ondřej Jurčík.
     
    17:11
    Dobrá šance domácích, kteří jsou momentálně lepším týmem! Patrik Zdráhal se dostal k puku na pravém kruhu, švihem zamířil do klekajícího Kořenáře.
     
    08:30
    Domácí mohli navýšit svůj náskok! Na konci bleskové kombinace našel Giorgio Estephan před brankou volného Petra Straku. Ten trefil přesouvajícího se Kořenáře, od kterého se puk odrazil do vzduchu a gólman hostí pak měl plné končetiny práce, aby hrací předmět zalehl před dotírajícími hokejisty Litvínova!
     
    07:15
    Domácí navíc budou hrát přesilovku. Hned po buly ve středovém kruhu fauloval David Tomášek.
    07:11 Andrej KUDRNA - 2:0
     
    07:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici zvyšují na 2:0! Fantastickou práci odvedl Petr Straka, který vybojoval v útočném pásmu puk a poté našel nádhernou bekhendovou nahrávkou z otočky ANDREJE KUDRNU, jenž se z levého kruhu trefil do horního růžku nad lapačkou Kořenáře. Asistence: Petr Straka.
     
    05:34
    Erik Thorell vybojoval puk v rohu pro jednoho ze spoluhráčů, který našel krásnou přihrávkou Martina Janduse. Ten si sjel z druhé vlny na pravý kruh, odkud zamířil těsně vedle vzdálenější tyčky domácí svatyně!
    03:31 Andrej KUDRNA - 1:0
     
    03:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí skórují ve vlastním oslabení! Pomohla jim k tomu obrovská chyba brankáře Josefa Kořenáře, který vyjel za branku, aby odehrál puk do bezpečí před dojíždějícím ANDREJEM KUDRNOU. To se mu však vůbec nepovedlo. Kotouč mu sklouzl z čepele, Kudrna se tak k němu dostal a po objetí branky už to měl snadné. Kořenář již situaci nezachránil ani tygřím skokem do svého brankoviště. Asistence: Michal Gut.
     
    02:51
    Sparťanský zadák nakonec opustil hrací plochu po svých a snad bude v pořádku. Martin Havelka dostal trest za zásah do hlavy či krku.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Gut), 8. Kudrna (Straka), 24. Zygmunt (D. Zeman, Jurčík), 26. Zygmunt (Havelka), 56. Kudrna (Straka) – 27. E. Thorell (Moravčík), 30. Tomášek (E. Thorell, Moravčík)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Straka – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Hlava, Gut, Fronk – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Sparta Praha: Kořenář (26. J. Kovář) – Polášek (A), Jandus, Moravčík, Mikliš, Němeček, Krutil – E. Thorell, Horák (C), Tomášek – Konečný, Sobotka (A), Buchtele – Dvořáček, D. Vitouch, D. Simon – M. Vitouch, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Komárek, Hynek

    Diváci: 4125
    bahis siteleri