K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 7:3 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Pardubice – Třinec 0:3 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Neděle 11.12.2022, 17:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny hokejové příznivce! 28. kolo Tipsport extraligy přinese souboj dvou silných celků – ambiciózních Pardubic a vítěze posledních ročníků z Třince. Začínáme v 17:00.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC:
    Hosté mají na svém kontě po 26 odehraných zápasech 42 bodů, což jim prozatím stačí na šestou pozici. Oceláři spoléhají zejména na silnou defenzivu, vždyť mají právě po Dynamu nejmenší počet obdržených branek. Hvězdný útočník Martin Růžička je největším ofenzivním esem, nachází se na druhém místě produktivity celé extraligy.

    Nejproduktivnější hráči
    Martin Růžička – 29b (12+17)
    Marko Daňo – 20b (12+8)
    Andrej Nestrašil – 18b (1+17)
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    Pardubičtí hokejisté procházeli soutěží jako nůž máslem, ale i oni již zažili herní výpadek a po dlouhé šňůře výher přidali i pár porážek včetně té v derby od Hradce Králové. Východočeši pak zvládli duel s Litvínovem fotbalovým výsledkem 1:0 a vrátili se do čela extraligového pelotonu.

    Nejproduktivnější hráči
    Lukáš Radil – 27b (10+17)
    Tomáš Zohorna – 26b (12+14)
    Robert Kousal – 21b (7+14)
    Prosadí se i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Bučko, Hrádek, Chabada – Říčka, Zohorna, Hyka – Cienciala, R. Kousal, Radil – Lichtag, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Matýs.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Čukste, J. Jeřábek, Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Svačina, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Lyszczarczyk, Haas, Hrňa.
     
    Debut v české extralize dnes prožije 20letý útočník Pardubic Jakub Lichtag. Odchovanec choceňského hokeje vyrůstal i v Litomyšli a dříve dělal kapitána pardubické juniorky. V letošním ročníku nastupuje ve druhé nejvyšší soutěži v dresu HC Dynamo Pardubice B. Za 27 zápasů má na svém kontě deset bodů za pět branek a stejný počet asistencí a 34 trestných minut. Do povědomí širší veřejnosti se dostal tím, že se nebojí shodit rukavice. Uvidíme, co nám ukáže na nejvyšší scéně.
     
    Státní hymna zazpívána, za malý okamžik začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    První vhazování utkání vyhráli hosté, ale protože nepřesně založili útočnou akci, čeká nás buly před Mazancem.
     
    00:27
    Říčka dostal puk na střelu na levém kruhu, z první ale nakonec pálit nemohl. Jeřábek do přihrávky vložil hůl, čímž útočníkovi Dynama zakončení znemožnil.
     
    01:07
    Nadvakrát pálil u branky na klec Mazance Radil, ani jeden pokus za brankářem třineckých Ocelářů neskončil. Skóre zůstává beze změny.
     
    01:46
    První střídání Lichtaga v extralize. Mladý pardubický útočník protečoval nahození do pásma soupeře.
     
    02:32
    I domácí špatně rozehráli. Po téměř třech minutách jsme zatím žádnou pořádnou šanci neviděli. Oba celky hrají poměrně opatrně.
     
    03:09
    Cienciala sice nahazoval do útočného pásma, ale Říčka měl k puku daleko, takže jej sbírají hokejisté Třince.
     
    04:01
    První velká gólovka. Radil dostal pas do úniku, zcela osamocen nebyl, ale Doudera v rychlostním souboji nestíhal. Pardubický forvard střílel na zadjní tyč, ale Mazanec skvělým zákrokem zabránil ve skórování!
     
    04:52
    Teď byli v útočném pásmu i hosté, ale místo ohrožení branky Willa kombinovali po mantinelu. Defenzíva domácích zatím pracuje dobře.
     
    05:29
    Jen jsem to dopsal, tak přišla nepřehledná situace před Willem. Domácí gólman si poradil, přestože se ve spolupráci se čtvrtou letkou Dynama pořádně zapotil. Vhazuje se po jeho levici.
     
    05:58
    Kurovský si najel s pukem do útočného pásma, ale byl příliš ambiciózní. Proti přesile pardubických hráčů neměl šanci na úspěch.
     
    06:45
    Pardubická hala už explodovala, branky ale dosáhnuto nebylo! Znovu to byl Radil, kdo mohl otevřít skóre. Útočník Pardubic byl nikým nehlídán na levém kruhu, dostal přihrávku na střelu z první. Ta se otřela o tyč z boku.
     
    07:34
    Po zákroku Mazance se bude vhazovat v obranném pásmu Třince.
     
    08:11
    Paulovič střílel z podobné pozice jako před chvilkou Radil, ovšem ani jemu se nepovedlo pohnout se skóre utkání. Pardubického útočníka vychytal skvěle Mazanec.
     
    08:37
    Tlak domácích sílí, Mazanec měl další práci.
     
    09:28
    Moc aktivní byl při přechodu do útočného pásma Chmielewski. Rozhodčí si všiml těsného ofsajdu a přerušuje hru.
     
    09:53
    Gigantická příležitost Ocelářů! Chmielewski to udělal šikovně na prostředku kluziště, kdy obral beka Dynama o puk a tísněn ujížděl na branku. Udělal otočku a předal Hrehorčákovi, jehož perfektně vychytal Will!
     
    11:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pardubická hala oněměla. Střela z pravého kruhu brankáři Dynama propadla, u puku byl nejblíže ERIK HRŇA, jemuž nedělalo problém dorazit kotouč do odkryté klece. Hosté jdou do vedení – 0:1! Asistence: Oskar Haas.
    11:05 Erik HRŇA - 0:1
     
    12:01
    Pardubice budou mít velkou příležitost srovnat, zahrají si totiž první přesilovou hru v tomto duelu. Na dvě minuty za podrážení míří na trestnou lavici Daniel Voženílek (TRI).
     
    12:56
    První gól Pardubic v početní výhodě měl na hokejce Hyka! Dostal výbornou přihrávku od modré čáry na levou stranu, odkud zakončoval do téměř prázdné branky, jenže puk netrefil dobře. Ten zamířil vedle klece, kterou hájí Mazanec.
     
    14:01
    Hosté v plném počtu. Dynamo si vypracovalo jednu velkou možnost během své přesilové hry, ale skóre zůstává 1:0 pro Oceláře.
     
    14:36
    Nyní to s aktivitou čtvrtá formace Dynama možná až přehnala, když se dostala nepřesnou přihrávkou mimo pásmo.
     
    16:31
    Poslední dvě minutky se hra přelévala ze strany na stranu, ale je to bez střelby. Z obou stran. Třinečtí si těsný náskok hlídají.
     
    17:22
    Dynamu se nepovedl přechod do útočného pásma, Oceláři přebírají kotouč a jsou to oni, kdo může zaútočit.
     
    18:10
    Domácí za vydatné podpory svých fanoušků zakládají další útočnou akci.
     
    18:32
    Nyní se v krátkém sledu blýskli oba brankáři. Nejprve Will dokázal vyrazit tečovanou střelu z brejku Třince a po něm Mazanec zlikvidoval střelu švihem z pravého kruhu.
     
    19:30
    V závěru první třetiny přibylo ostřejších zákroků, žádný z nich ale nebyl potrestán. Vypadá to, že více se nestane do konce prvního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní periodu, po které míří do kabin spokojenější hosté. Třinečtí Oceláři se museli v úvodu zápasu bránit silnému tlaku Pardubic. Domácí mohl do vedení poslat dvakrát Radil, vždy ale ztroskotal na Mazancovi. Stejně tak Paulovič. Poté zpražil enteria arenu Erik Hrňa, který využil nejistého zákroku Willa a odražený puk poslal do prázdné branky. Vyrovnat v přesilové hře mohl Hyka, ale i jeho dokázal vychytat dosud bezchybný Mazanec.

    Střely: 9 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Prostřední část začali aktivněji domácí, drží se v útočném pásmu. Mazanec zatím zasahovat nemusel.
     
    21:31
    Do třetice došlo na souboj Radila s Mazancem a opět byl úspěšnější brankář Třince. Útočník Dynama dostal přesnou přihrávku na levém kruhu, odkud střílel do protipohybu. Mazanec vyrazil.
     
    22:09
    Do samostatného úniku se dostal extraligový novic Lichtag, jenže ani on nedokázal překonat dosud bezchybného Mazance.
     
    23:41
    Říčka nabruslil do útočného pásma, kde přeložil puk na levou stranu na Poulíčka. Pardubický forvard jej převzal a švihem střílel směrem na branku Mazance. Puk byl sražen bekem Třince do ochranné sítě.
     
    24:20
    Zohorna se svou pětkou uzamkli Oceláře v jejich pásmu. Mazanec si se vším dokázal poradit.
     
    25:06
    Třinečtí nyní nevěděli, kde jim hlava stojí. Pardubicím se povedlo kombinovat dlouhé desítky vteřin v útočném pásmu, ale k ničemu to nevedlo.
     
    25:57
    Obránce Pardubic Michal Hrádek (PCE) si pomohl při bránění lehkým háčkem, který ovšem rozhodčím neunikl. Třinec má dvouminutovou přesilovku.
     
    26:29
    Domácí se osvobozují vystřelením puku až za branku soupeře.
     
    27:00
    Aktivní Vondráček nyní pošetřil cenné vteřinky, když s kotoučem najel do pásma soupeře. Dokonce prudkou střelou ohrozil Mazance, ten si připsal další zákrok.
     
    27:46
    Nepřesná přihrávka vyhnala Třinec z útočného pásma.
     
    27:57
    Domácí v plném počtu.
     
    28:11
    Před několika sekundami se dostali zpět ke hře v pěti, ale moc dlouho si ji neužijí. Domácí totiž opět míří do čtyř. Tentokrát je vyloučen David Musil (PCE) za hákování.
     
    28:33
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Pardubice hrály v oslabení aktivně a dostaly se do střelecké příležitosti. Ta byla zmařena podrážením. Pykat na trestnou lavici míří Jakub Jeřábek (TRI).
     
    28:57
    Kurovský se dostal do útočného pásma, kde se nijak nerozpakoval a z pravého kruhu střílel na Willa. Brankář Dynama druhý gól v utkání nepustil.
     
    29:50
    Musilův trest se blíží pomalu ke svému konci, poté začne krátká přesilová hra domácího celku.
     
    30:11
    Domácí v plném počtu.
     
    30:33
    Hosté v plném počtu.
     
    30:53
    Tohle byla pro Mazance malina. Třinecký brankář si poradil s nahozením od modré čáry. Po polovině zápasu svítí na střeleckém kontě Dynama číslo 0.
     
    31:26
    Patrik Hrehorčák (TRI) je dalším hokejistou, který v dnešním duelu zamíří na trestnou lavici. Útočník Ocelářů se provinil sekáním. Dynamo má další šanci na srovnání.
     
    32:23
    Dynamo se po rychlé kombinaci dostalo ke dvěma střelám. Jak Košťálkova, tak Radilova byla sražená, takže Mazanec nemusel ani zasahovat.
     
    33:04
    Hosté vyhodili až za branku Dynama, takže to musí začínat útočné snažení z vlastního pásma.
     
    33:26
    Hosté v plném počtu.
     
    33:44
    Will chytil nahození z pravého kruhu. K brance Dynama přijel Hrehorčák a snažil se pod brankářem Pardubic vyšťourat puk. To se mu nepovedlo. Po komerční přestávce budeme pokračovat vhazováním v pásmu domácího mužstva.
     
    34:46
    Říčka vjel do pásma a střelou švihem přes obránce se snažil překonat Mazance. Ten stále svůj tým naprosto famózně drží.
     
    35:20
    Domácí jsou opět v útočném pásmu a kombinují před brankou Třince.
     
    35:44
    To byl obrovský tlak Dynama! Kotouč byl již kousek před brankovou čárou po několika dorážkách na brankovišti. Nakonec z toho vzešel i faul, domácí by měli mít přesilovku.
     
    35:44
    Tak se nakonec po delší prodlevě vylučovat nebude.
     
    36:23
    S blížícím se závěrem druhé třetiny se do dobré šance dostával Radil. Na pravém kruhu se rozhodl vystřelit, ale do jeho projektilu skočili dva bránící Oceláři.
     
    36:55
    Po Radilovi pálil od modré čáry mladík Chabada, mířil však vedle.
     
    37:38
    Musil se snažil v útočném pásmu proháčkovat skrz tři protihráče. Byl to velmi ambiciózní pokus, který nevyšel. Hosté drží puk a míří do protiútoku.
     
    38:08
    Ani z něho se neurodilo nic nebezpečného pro branku Dynama. Domácí ale zahráli na zakázané uvolnění.
     
    38:56
    Dobré střídání má za sebou Lichtag. Prezentoval se pěkným hitem u mantinelu a zároveň ukázal i dobrou defenzivní činnost při útoku Ocelářů.
     
    39:12
    Blíží se nám závěr druhé třetiny a Oceláři stále drží těsný náskok. Nyní s kotoučem na holi hrají domácí, povede se jim ještě srovnat?
     
    39:46
    Nejspíše ne. Paulovičova střela z levého kruhu zamířila vedle pravé tyčky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou 40 minut a stále mohou být spokojenější třinečtí Oceláři, kteří na východě Čech vedou nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0. O vedení se ve 12. minutě postaral Erik Hrňa. V prostřední části jsme byli svědky další velké šance Radila, jehož opět vychytal Mazanec. Hrdinou domácích se mohl stát i debutant Lichtag, ani on při svém úniku na brankáře Třince nevyzrál. Domácí byli aktivní, ale žádná z jejich střel za zády Mazance neskončila. Nyní mají hokejisté Pardubic pouze dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělali.

    Střely: 19 – 19
    Střely na branku: 10 – 8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Do další šance se dostával Radil. Útočník Dynama dostal přihrávku před odkrytou branku, jenže byl v souboji s jedním z obránců, takže zakončovat ani nemohl.
     
    41:21
    Do střely od modré čáry vložil chytře hůl Paulovič. Puk tak tečoval poměrně nebezpečně, bohužel pro Pardubice mimo tři tyče.
     
    41:59
    Aktivní přechod přes modrou čáru se Východočechům nepovedl – ofsajd.
     
    42:36
    Růžička šikovně oloupil jednoho z domácích hráčů o puk, načež z prostoru pravého kruhu ohrozil branku Pardubic. Nejproduktivnější Ocelář si gól nezapsal, proti byl Will.
     
    43:57
    Další zajímavá kombinace domácího výběru. Zakončoval ji střelou od modré čáry útočník Paulovič. Jeho pokus byl sražený do ochranné sítě, vhazuje se po pravé ruce Mazance.
     
    44:47
    Ve třetím dějství prozatím sledujeme snahu Pardubic o vyrovnání. Naopak Oceláři pozorně brání a i když se hraje hlavně v jejich pásmu, žádná vyložená šance pro Pardubice z toho není.
     
    45:31
    Radil objel s pukem branku a pak ho předložil svým spoluhráčům před ní, Mazanec na kotouč nedosáhl. Nakonec si se vším poradila pozorná obrana.
     
    46:10
    Tohle byl mohutný tlak Dynama, ale bez střelby. Ta dnes Pardubicím celkem chybí.
     
    47:40
    Situace z před pár okamžiky se opakuje. Zohornova formace opět uzamkla Třinec v jeho pásmu, ale žádná střela z toho nebyla. Mazanec zasahovat nemusel.
     
    48:31
    Will si po delší době sáhl na puk, když chytil nahození ze středního pásma. Brankář Pardubic kotouč raději podržel, čímž došlo k přerušení hry.
     
    48:45
    Bývalý útočník Třince Cienciala střílel švihem na Mazancovu branku. Tomu puk vypadl, ale rychle ho přikryl lapačkou.
     
    49:28
    Chmielewski a Hrehorčák se dostali do úniku dvou na jednoho. Prvně jmenovaný vše řešil střelou, která však mířila mimo Willovu branku.
     
    50:22
    Posledních deset minut základní hrací doby. Třinečtí mají kotouč a míří směr útočné pásmo.
     
    51:02
    Košťálek se zjevil ve velmi dobré možnosti. Brejk Dynama táhl Zohorna a právě Košťálek si z pozice beka sjel až dopředu, kde tečoval nahrávku z pravé strany. Puk mířil vedle branky, kterou hájí Mazanec.
     
    52:11
    Platonický tlak Dynama korunují hosté dvěma vyhozeními na zakázané uvolnění v řadě.
     
    53:01
    Mazanec předvedl další skvělý zákrok po střele z prostoru mezi kruhy. Následná dorážka skončila v jeho lapačce. Brankář Třince je zatím nejlepším hráčem utkání.
     
    53:40
    Chabada uklidňuje rozháranou pasáž tím, že s kotoučem zajel za vlastní branku. Dynamo rozehrává další útočnou akci s cílem srovnat stav utkání.
     
    55:23
    Třinečtí Oceláři stále disponují jednobrankovým vedením. Připravit je o to mohl Paulovič, který si sjel do útočného pásma a pak vypálil švihem velmi tvrdě. Mazanec si ovšem dokázal poradit.
     
    56:06
    Dynamo rozjíždí další útočnou akci ze své třetiny. Oceláři již prakticky jen brání.
     
    56:18
    Přihrávka rukou. Hra je tak opět přerušená. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:46
    Voženílek s Kurovským zaútočili a prezentovali se zajímavými střelami. Will si s nimi dokázal poradit a skóre tak zůstává beze změn.
     
    57:14
    Po zakázaném uvolnění Třince se hra přestěhuje znovu do útočného pásma. Mezitím si domácí vyžádali oddechový čas.
     
    57:14
    Pardubice riskují a hrají v šesti v poli, jejich branka je prázdná!
     
    57:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    O třech bodech je zřejmě rozhodnuto. Domácí kombinovali v útočném pásmu, od modré čáry střílel Košťálek, ale zlomil hůl. Puk se odrazil k MARTINOVI RŮŽIČKOVI, který neměl problém trefit odkrytou klec – 0:2! Bez asistence.
    57:48 Martin RŮŽIČKA - 0:2
     
    58:16
    Will je znovu na střídačce, Dynamo tak hraje opět v šesti v poli.
     
    58:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda. Nahozený puk domácích za branku Třince dojel MILAN DOUDERA, který se otočil a pohotově přes celé hřiště trefuje prázdnou branku – 0:3! Bez asistence.
    58:41 Milan DOUDERA - 0:3
     
    58:53
    Byť už je jasné, kdo si dnes odveze všechny body, zkoušejí ještě domácí sympaticky připravit o čisté konto Mazance.
     
    58:53
    Hra je přerušená. Jeden z diváků byl zraněn a míří za nim zdravotníci. Mezitím spousta diváků opouští enteria arenu.
     
    58:53
    Po krátké přestávce budeme pokračovat. Zbývá dohrát něco málo přes minutu.
     
    59:46
    Domácí drží puk za svou brankou, zápas už bude v klidu dohrán.
     
    59:56
    Tak ještě jedna střela mířila na Mazance, ale tomu již nikdo čisté konto nevezme.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec. Hosté si odvážejí všechny tři body po skvělém výkonu brankáře Mazance. Vítěznou trefu zaznamenal již ve 12. minutě Hrňa, na kterého navázali góly do prázdné branky Růžička a Doudera. (19:26:20)
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 12. Hrňa (Haas), 58. M. Růžička, 59. M. Doudera


    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Bučko, Hrádek, Chabada – Říčka, Zohorna, Hyka – Cienciala, R. Kousal, Radil – Lichtag, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Matýs.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Čukste, J. Jeřábek, Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Svačina, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Lyszczarczyk, Haas, Hrňa.
    thejrc.org