Toronto – Anaheim 7:0 (kon.) | Florida – Columbus 4:0 (kon.) | New Jersey – Dallas 1:4 (kon.)
Buffalo – Los Angeles 6:0 (kon.) | Boston – NY Islanders 4:3 (2:0 po s.n.) | Tampa – Seattle 6:2 (kon.)
Detroit – Carolina 0:1 (kon.) | Nashville – Edmonton 3:6 (kon.) | Winnipeg – Vegas 5:6 (kon.)
Chicago – Washington 3:7 (kon.) | Colorado – Philadelphia 3:2 (kon.) | San Jose – Arizona 3:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:7 (1:2, 1:2, 1:3)
Washington Capitals
Středa 14.12.2022, 03:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ovečkin hattrickem zaokrouhlil počet vstřelených gólů v NHL na 800
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (CHI) – 23 zákroků, 7 OG, úspěšnost 76,7%, odchytal 60:00
    Charlie Lindgren (WSH) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 59:44

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CHI) – 23 zákroků, 7 OG, úspěšnost 76,7%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Alexandr Ovečkin (WSH) – 3+1
    2. Conor Sheary (WSH) – 0+2
    3. Anthony Mantha (WSH) – 1+1 (05:48:04)
     
    Utkání přihlíželo 16 181 diváků.
     
    Washington pokračuje v parádní jízdě. Trápící se Chicago porazil na jeho vlastním ledě 7:3 a zaznamenal páté vítězství v řadě.

    Hlavní postavou utkání byl Alexandr Ovečkin. Sedmatřicetiletý rodák z Moskvy vstřelil hattrick, čímž zaokrouhlil počet vstřelených gólů v NHL na 800 a jediný gól mu v historických tabulkách chybí na druhého Gordieho Howea. Po dosažení milníku spoluhráči hromadně naskákali na led kapitánovi pogratulovat, také hala plná fanoušků Blackhawks ruskému ostrostřelci sympaticky zatleskala.

    Domácí mužstvo ještě po druhé třetině živilo alespoň malou naději na bodový zisk, neboť prohrávalo o dva góly, ale třetí kontaktní gól v utkání se nekonal, naopak přišly dva góly soupeře v krátkém časovém sledu a bylo rozhodnuto.

    Svěřenci kouče Laviolettea se vítězstvím přiblížili v tabulce Metropolitní divize pátým Rangers na jediný bod, Chicago zůstává v Centrální divizi beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Dmitrij ORLOV - 3:7
     
    59:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals ještě přispěchali s rychlou odpovědí. Jmenovitě DMITRIJ ORLOV, který na modrou čáru dostal pobídku od Aube-Kubela, načež vyslal dělovou ránu z první do pravého horního růžku, kam Mrázek natahoval vyrážečku neúspěšně. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a Garnet Hathaway.
    58:51 Max DOMI - 3:6
     
    58:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Porážku domácího celku zmírňuje MAX DOMI. První střelu zblokoval Oshie, ovšem centr první útočné lajny dostal možnost dorážky a tu nasměroval za Lindgrena, gólman toho přes dvojici hokejistů před sebou moc neviděl. Asistence: Ian Mitchell a Patrick Kane.
     
    58:26
    Dmitrij Orlov přejel útočnou čáru a nahodil za bránu soupeře, takže o zakázaném uvolnění nebyla řeč. Bránící Connor Murphy uspěl v souboji jeden na jednoho proti T. J. Oshiemu.
     
    57:53
    Jako další zahrozil Sam Lafferty, pro změnu zprava. Zápěstím střílel na přední tyčku, přičemž rozvlnil jenom boční síťku.
     
    57:27
    Solidní rychlost nabral po levém mantinelu Jujhar Khaira. V plné rychlosti střílel na zadní tyč, tu o pár decimetrů minul.
     
    56:47
    Taktéž směrem dozadu zapracoval Erik Gustafsson velmi dobře. Správně očekával při přečíslení soupeře nahrávku Kanea na Kurasheva, položil se na led a kus černé gumy schoval pod tělem.
     
    56:19
    Erik Gustafsson zakvedlal s pukem na modré čáře, aby poněkud překvapivě vstřelil ze zápěstí. Petr Mrázek převedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    55:57
    Poté, co se John Carlson vrátil z trestné lavice, dostal přihrávku za obranu. Nenabral ale dostatečnou rychlost a ve snaze o střelu nechal kotouč za sebou.
     
    55:12
    Do levého kruhu obdržel přihrávku MacKenzie Entwistle. Domácí forvard neváhal a střílel z první, bránu výrazně přestřelil.
     
    54:51
    Na čtvrtý pokus se přeci jen zadařilo. Krátkou kombinační akci zakončoval Jack Johnson ránou zpoza pravého kruhu vedle levé tyčky.
     
    54:18
    Hokejisté v červených dresech mají obrovské problémy se vůbec udržet v útočném pásmu. Hosté vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. T. Johnson (McCabe, Khaira), 32. J. Toews (Raddysh), 59. Domi (Mitchell, P. Kane) – 1. Ovečkin (Carlson, Sheary), 9. Ovečkin (Sheary, Milano), 25. T. van Riemsdyk (Ovečkin, D. Strome), 38. Dowd (Hathaway, Aube-Kubel), 47. Ovečkin (Mantha, Kuzněcov), 49. Mantha (Jensen), 60. Orlov (Aube-Kubel, Hathaway)


    Chicago Blackhawks: Mrázek (A. Söderblom) – Set. Jones (A), J. Johnson, Murphy, Tinordi, Mitchell, McCabe – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – T. Johnson, Dickinson, Khaira – R. Johnson, Entwistle, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    Washington Capitals: C. Lindgren (Shepard) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Orlov, T. van Riemsdyk, Irwin – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Mantha, Protas, Johansson – Hathaway, Dowd, Aube-Kubel.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Charron, Blandina – Murray, McNamara

    Diváci: 16 181
    thejrc.org