Chorvatsko – Maroko 2:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:1 (2:1)
Maroko
Sobota 17.12.2022, 16:00Mistrovství světa • O 3. místo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. V neděli zakončí světový šampionát finálový souboj Francie s Argentinou. Výkop je v 16 hodin a my Vám z utkání přineseme textový přenos. (18:13:35)
    Chorvatsko - bronzový medailista
     
    Na stadionu už se rozběhl ceremoniál, při kterém fotbalisté Chorvatska obdrží bronzové medaile.
     
    Hráči Chorvatska si nyní přeberou bronzové medaile. V příštím roce je navíc čeká boj o triumf v Lize národů.
     
    Maročané jsou sice po utkání smutní, ale přesto mohou být se svým výkonem v Kataru spokojení. Maroko je prvním africkým týmem, který se na světovém šampionátu probil do bojů o medaile.
     
    Chorvatská generace kolem Luky Modriče a Ivana Perišiče vybojovala medaili na druhém světovém šampionátu v řadě. Po bronzu z roku 1998 jde o třetí chorvatskou medaili při šesté účasti.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.
     
    Je konec! Chorvatsko poráží Maroko 2:1 a po stříbru z Ruska získává v Kataru bronzové medaile. O úvodní branku se už v sedmé minutě postaral hlavou Joško Gvardiol. Prakticky ihned po výkopu ale vyrovnal na opačné straně Achraf Darí. Ve 24. minutě se o slovo přihlásil Luka Modrić, jehož ránu zpoza vápna Búnú jen vyrazil. Maroko se poté snažilo hrát aktivně, ale z náznaků druhou branku nevytěžilo. Ve 42. minutě ale vrátil Chorvatsku vedení krásným obstřelem Mislav Oršić.

    Hned v úvodu druhého poločasu nebezpečně pálil Oršič, ale jeho pokus rozvlnil jen boční síť. V 71. minutě nebezpečně pálil Vlašič, ale jeho pokus skončil nad brankou. O tři minuty později přišel moment, o kterém se bude mluvit. Gvardiol po souboji s Amrabatem upadl ve vápně, ale sudí nakonec penaltu nepískal. Na opačné straně mohl z protiakce vyrovnat Nasírí, ale Livaković vytáhl zákrok dne. Triumf Chorvatska mohl v 87. minutě potvrdit Mateo Kovačić, jenže těsně minul branku. Maroko mohlo duel dotáhnout do prodloužení, ale v závěru šestiminutového nastavení Nasírí hlavou z malého vápna zakončil těsně nad břevno.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Nasírí v obrovské šanci definitivně ukončil sen Maroka o bronzu
     
    90+6
    Maroko mohlo v závěrečných vteřinách poslat duel o bronz do prodloužení! Na povedený centr z levé strany si naskočil Júsuf Nasírí, jehož hlavička prolétla kousek nad břevnem!
     
    90+5
    Střídání v týmu Chorvatsko:
    ze hřiště odchází Mislav Oršić, přichází Kristijan Jakić.
     
    90+5
    Sofján Amrábat chtěl prudkým nákopem na pravé křídlo najít rychlíka Hakimího, jenže ani on nemohl míč dohnat ve hře. Chorvatsko bude rozehrávat od branky.
     
    90+4
    Na levé straně dostal kousek prostoru Jahija al-Idrísí, který levačkou odcentroval, jenže míč se mu svezl po vnějším nártu a přiletěl přímo do rukavic připraveného Livakoviče.
     
    90+3
    Sofján Amrábat přenesl hru na levou stranu. Do vápna následně přiletěl vysoký centr, ale stoperům pomohl Ivan Perišić.
     
    90+2
    Nikola Vlašić srdnatě bojoval o míč na pravé straně na polovině Maroka, ale ani ve skluzu jej neudržel na trávníku. Hráči v červeném okamžitě peláší vpřed.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Gvardiol (Perišić), 42. Oršić (Livaja) – 9. Darí

    Karty:   69. Únáhí (MRK), 84. Amalláh (MRK)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.
    Chorvatsko: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Kovačić – Kramarić (61. Vlašić), Majer (66. Pašalić), Oršić (90+5. Jakić) – Livaja (66. Petković).
    Náhradníci: Grbić, Ivušić – Barišić, Budimir, Brozović, B. Sosa, Erlić, Lovren, Juranović, Vida, Sučić.

    Maroko: Búnú – Hakimí, Darí (64. Bánún), al-Jámiq (67. Amalláh), al-Idrísí – El Chanús (56. Únáhí), Amrábat, Sábírí (46. Šáír) – Zíjáš, Nasírí, Búfál (64. Zarúrí).
    Náhradníci: Tadnautí, Munír – Šeddíra, Akird, Hamdalláh, Abúchlál, Saïss, Ezázúlí, Džabrán.

    Rozhodčí: Al Jassim – Al Marri, Al Maqaleh
    ocianews.com