Příbram – Řisuty 7:4 (kon.) | Cheb – Letňany 1:6 (kon.) | SHKM Hodonín – Val. Meziříčí 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kopřivnice 7:3 (kon.) | Písek – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Znojmo – Nový Jičín 6:2 (kon.)
Žďár n/S – Opava 2:3 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Havířov 3:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.)
Klatovy – Děčín 3:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Hronov 11:1 (kon.) | Kobra – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Tábor – Jablonec n/N 11:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
6:3 (1:2, 1:1, 4:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 17.12.2022, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • 2. liga skupina Západ • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Před vánočními svátky se o slovo ještě jednou hlásí druhá liga, která v šestadvacátém kole přinese velké severočeské derby. Domácí Piráti Chomutov přivítají v ROCKNET ARÉNĚ HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    Oba celky jsou nesmiřitelnými rivaly, nejenže je dělí jen několik málo desítek kilometrů a nacházejí se ve stejném kraji, ale také několikrát spolu bojovali v play-off první ligy. Ovšem v posledních letech se situace výrazně změnila a oba kluby „válčí“ ve druhé lize a oba také vyhlásili pokus o postup. Jedná se také o tabulkové sousedy a lépe jsou na tom Chomutovští, kteří v dosavadním průběhu posbírali dvaapadesát bodů. Svěřencům Kamila Koláčka se v posledních týdnech herně nedařilo, za což přišlo další varování od vedení klubu. Ovšem v Táboře sice Piráti prohráli v prodloužení, ale herní projev se výrazně zlepšil. O tři body zpátky je pak Ústí nad Labem, které ale odehrálo o střetnutí méně. Jestliže je Chomutov lepší v útočné fázi, tak Slovan se zase může více spolehnout na obrannou fázi hry. Vždyť tým z krajského města inkasoval o devatenáct gólů méně. A navíc se hostující celek může opřít o první vzájemný souboj, který ovládl.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Horák (Běhula) – Matai, F. Hynek, Seemann, Hocelík, M. Žižka (A), Němec – Lukeš, Hübl (C), Chrpa (A) – Kostourek, Koblížek, Mála – Veselý, Vrhel, Mežnar – Vostiňák, Ekrt.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vodička, Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Bartoň, Trefný (C) – Kučera, Smola, Bartoš, Tůma (A), Roubík, Berčík, Daniel, Costa, Kordule, Prošek.
    Trenér: Jan Čaloun.

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Tuháček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:08
    Od modré čáry mohl vystřelit Vít Seemann, který si puk potáhl ještě doleva. Jeho následné zakončení bylo stražené nad branku.
     
    01:54
    Chomutov dobře napadal rozehrávku soupeře a zachytil puk na modré čáře. Ovšem nahození schoval do lapačky David Stahl.
     
    02:50
    Hübl o mantinel hledal najetého Lukeše, který dostal černou gumu na paty. Na druhou stranu vyrazil Jiří Drtina, ale přes domácí obranu neprošel.
     
    03:39
    Přihrávka Slovanu mířila na modrou čáru, odkud to vyzkoušel Jakub Trefný. Spíše propagační pokus schoval do lapačky Adam Horák.
     
    04:14
    V dosavadním průběhu se především Ústí nad Labem dostává těžko do útočného pásma. Chomutov dobře staví obrannou hráz na červené čáře.
     
    05:05
    Po dlouhé přihrávce se marně natahovali Milan Kostourek a František Mála. Chomutov tak zahrál na zakázané uvolnění.
     
    06:01
    Jakub Trefný našel najetého Michala Daniela, který bekhendem mířil vedle pravé tyče. Chomutov se poté zmocnil puku a míří na druhou stranu hrací plochy.
     
    07:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Už to vypadalo, že se FRANTIŠEK MÁLA dostane přes Jiřího Drtinu, který hru posunul ale do rohu. Chomutovský útočník pak přihrával před branku, kde se nacházel Milan Kostourek, který zadovkou krásně vrátil a Piráti před sebou měli prázdnou bránu. Asistence: Milan Kostourek.
    07:26 František MÁLA - 1:0
     
    08:39
    Jakub Chrpa míchal s pukem za soupeřovou brankou a následně přihrál do předbrankového prostoru. Viktor Hubl dvakrát mířil k pravé tyči, ale David Stahl je hrdinou okamžiku.
     
    09:27
    Další akce domácího mužstva byla tažená po pravé straně, odkud puk mířil mezi kruhy. Po černé gumě se natahoval Tomáš Koblížek, jehož teč byla obráncem sražená do ochranné sítě.
     
    10:19
    Od levého mantinelu zkusil propagační pokus na první tyč Viktor Hübl, ale hostující brankář byl znovu dobře postavený.
     
    11:03
    Ze střídačky naskočil Milan Kostourek, který soupeře obral a puk a vystřelil z vrcholu pravého kruhu těsně nad. Chomutov poslal ránu také z druhé strany, ale David Stahl byl připravený.
     
    11:35
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Michal Žižka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Berčík – 2 min., hrubost.
     
    12:45
    Další chomutovské nahození přišlo z pravé strany, ale brankář Slovanu vyrazil černou gumu do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka.
     
    13:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí obrana propadla a PAVEL KORDULE se z rohu dostal až před brankáře, kde si položil Adama Horáka a po zemí poslal černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Jakub Trefný a Kale Costa.
    13:07 Pavel KORDULE - 1:1
     
    14:45
    Těžkou přihrávku nezpracoval Jakub Chrpa a čároví rozhodčí pískají další zakázané uvolnění.
     
    14:51
    Domácí se pokusili nahodit puk po mantinelu, ovšem opět zahráli na icing.
     
    15:02
    Nahození od mantinelu vyrazil domácí brankář na osu, kde se nacházel Martin Berčík. Ten okamžitě mířil do odkryté branky, ale Adam Horák se skvěle přesunul a vytáhl spektakulární zákrok vyrážečkou.
     
    15:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., krosček.
     
    15:55
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    V přesilové hře vystřelil od modré čáry JIŘÍ DRTINA, jehož pokus Adam Horák vyrazil před sebe a chtěl puk rychle schovat pod lapačku. Ovšem v nepřehledné situaci se kotouč nějakým způsobem odrazil do klece. Asistence: Martin Tůma a Jaroslav Roubík.
    15:55 DRTINA - 1:2
     
    16:39
    Od pravého mantinelu vystřelil František Lukeš, jehož pokus směřoval nad branku hostujícího mužstva.
     
    17:39
    Přihrávka Chomutova mířila na modrou čáru, odkud to vyzkoušel Lukáš Hocelík. Ovšem hostující brankář měl čistý výhled a zasáhl lapačkou.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., krosček.
     
    18:58
    Z vrcholu pravého kruhu mířil na zadní tyčku Viktor Hübl, jehož pokus si brankář Slovanu pohlídal betonem. Chomutov poté chvíli kombinoval, ale soupeř stejně vyhodil.
     
    19:55
    Chomutovští obránci se nedomluvili, a tak se puku zmocnil Jan Smola, který zprava zamířil jen do boční strany sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina severočeského derby se hrála ve vysokém tempu a každý chvilku tahal pilku! Lepší vstup do zápasu měl Chomutov, který ze tří velkých šancí proměnil pouze jednu, a tak se probudil také Slovan, jenž zásluhou Jiřího Drtiny otočil stav zápasu na svou stranu. Uvidíme, v jakém duchu se bude pokračovat v prostřední části hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Nebezpečnou ránu vyslal Jakub Matai, jehož pokus se otřel o soupeře a mířil vedle branky. Slovanu se následně podařilo vyhodit přes celé kluziště.
     
    20:31
    Ústí nad Labem vyhrálo vhazování a odcouvalo s pukem do středního pásma, kde počkalo až vyprší spoluhráčův trest.
     
    21:27
    Milan Kostourek naznačil střelu, ale přihrál přes osu. Františku Málovi chvíli trvalo než zpracoval puk, a tak následnou střelu nasměřoval už do přesunutého Davida Stahla.
     
    21:48
    Také hostující celek předvedl přečíslení, ale Radek Prošek musel puk zpracovat pukem. Následně mířil na zadní tyčku, avšak Horákův beton byl na správném místě.
     
    22:37
    Milan Kostourek se nestihl vrátit z útočného pásma, a tak vystavil Erika Mežnara do ofsajdového postavení.
     
    23:03
    Střelou přes obránce se prezentoval Kale Costa, ovšem domácí brankář si střelu po ledě pohlídal betonem.
     
    23:56
    Jakub Chrpa od levého mantinelu hledal Františka Lukeše, jenž už se nacházel za obranou. Jenomže zkušený útočník se po puku natahoval marně.
     
    24:38
    Na pravém kruhu se tentokrát nacházel Jakub Matai, proti němuž nevystartoval žádný soupeř. Obránce Chomutova ale mířil jen do připraveného gólmana.
     
    24:46
    Koblížkovo nahození se snažil ještě před brankářem tečovat Jakub Veselý, což se nepovedlo, a tak brankář Ústí nad Labem zasáhl lapačkou.
     
    24:58
    Hostující celek v krátkém sledu podruhé vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    25:17
    Štěpán Němec musel rychle reagovat na modré čáře, avšak jeho pokus zamířil jen vedle pravé tyče. Slovan poté posunul puk do středního pásma a potřebuje vystřídat.
     
    25:45
    Na ose hrací plochy se nacházel Viktor Hübl, který mířil na brankářovu lapačku. Jenomže právě David Stahl byl v dalším minisouboji úspěšnější.
     
    26:12
    František Lukeš se nacházel v pozici posledního hráče Chomutova a vyhodil tak, aby se nepískalo další zakázané uvolnění.
     
    27:22
    Stanislav Vrhel se hodně zlobí na čárového rozhodčího, který Chomutovu odpískal ofsajd. Ovšem další domácí hráči už dojeli k brance soupeře, opravdu to dlouho trvalo.
     
    27:58
    První Chrpův pokus vyrazil hostující brankář před sebe a napodruhé chomutovský odchovanec mířil o kousek vedle. Fanoušci na tribuně už se zvedali, ale pak schovali obličeje do dlaní.
     
    28:31
    Chomutovští útočili, ale ztratili puk u mantinelu a Slovan ujížděl ve dvou do přečíslení. Celou situaci na sebe vzal Jaroslav Roubík, který golfákem mířil na zadní tyčku. Adam Horák byl připravený a puk vyrazil do rohu.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jaroslav Roubík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:33
    František Mála chtěl odrazem od betonů najít Milana Kostourka, ale do jeho snahy vložili hůl obránci, a tak se Slovanu znovu povedlo vyhodit.
     
    30:32
    Střeleckou pozici si dlouhou dobu hledal František Lukeš, který jel podél mantinelu výše, ale následně z osy zamířil těsně nad branku.
     
    31:40
    Od modré čáry se napřáhl Michal Žižka, jehož pokus zamířil do prvního bránícího hráče. Chomutov je ve druhé části jasně lepším týmem.
     
    32:35
    Přihrávka přes osu mířila k levému mantinelu, odkud se napřáhl Erik Mežnar, jehož zakončení mířilo vedle pravého horního rohu branky.
     
    33:22
    Cinkání na obou stranách! František Lukeš z osy zamířil do brankové konstrukce. Ústí nad Labem následně otočilo hru a odpovědělo stejnou měnou.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Smola – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:48
    Obránci Chomutova znovu propadli a Martin Tůma mířil sám na domácího brankáře. Snažil se zakončit do pravé části branky, ovšem Adam Horák měl lapačku na správném místě.
     
    34:16
    A znovu se za chomutovskou obranou nacházel Martin Tůma, který předvedl kličku do bekhendu, ale poté netrefil branku.
     
    35:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    Fanoušci na tribunách skandují, protože je vyrovnáno! V přesilové hře přihrál Vít Seemann na levou stranu, odkud se z jedné opřel do puku František Mála. Zakončení se ještě otřelo o STANISLAVA VRHELA a David Stahl neměl šanci reagovat – 2:2. Asistence: František Mála a Vít Seemann.
    35:12 Stanislav VRHEL - 2:2
     
    36:51
    Jakub Veselý přihrával přes osu na pravou stranu, kde chvíli se střelou otálel Erik Mežnar. Zakončení slovinského útočníka zamířilo vedle levé tyče.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Lukeš – 2 min., krosček.
     
    38:07
    Oba týmy bojovaly o černou gumu v rohu hrací plochy a Chomutovu se poté povedlo vyhodit.
     
    38:21
    Do pásma se po pravé straně vrátil Petr Vodička, jenž zamířil do brankové konstrukce.
     
    39:10
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Také Slovan využívá početní výhodu a vrací se zpátky do vedení! Z pravého kruhu využil clony RICHARD ZÁRUBA, který tak překvapil Adama Horáka, od něhož se puk odrazil do branky. Asistence: Pavel Kordule a Jakub Trefný.
    39:10 ZÁRUBA - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Osmnáct minut ve druhé třetině patřilo Chomutovu, který byl mnohem aktivnější. Ovšem Ústí nad Labem stačila přesilová hra v závěru třetiny na to, aby se vrátilo zpátky do vedení. Sledujeme parádní hokej, který se hraje ve vysokém tempu. Uvidíme, co se stane v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po pravém křídle až za branku zajel František Lukeš, který zadovkou přihrával zpátky kolem první tyče a VIKTOR HÜBL z úhlu zamířil do odkryté klece – 3:3. Asistence: František Lukeš.
    40:31 Viktor HÜBL - 3:3
     
    41:13
    Z rohu se do předbrankového prostoru dostával Milan Kostourek, jenž byl odstaven. Puku se ale zmocnil Michal Žižka, jehož pumelice zamířila do brankářova hrudníku.
     
    41:57
    Chomutovští dlouho drželi soupeře před jeho brankou. Ovšem zakončení od modré čáry bylo sražené do ochranné sítě.
     
    42:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Juniorský obránce František Hynek posunul puk vedle sebe, kde byl napřažený FRANTIŠEK LUKEŠ, jehož dělovka po ledě doputovala až za brankovou čáru. Asistence: František Hynek a Jakub Chrpa.
    42:09 František LUKEŠ - 4:3
     
    43:08
    Už to vypadalo, že domácí hráči vyrazí do přečíslení. Ovšem hlavní rozhodčí si všiml ležícího hráče za brankou a hru přerušil.
     
    44:26
    Od modré čáry vystřelil Michal Žižka a jeho pokus před brankou tečoval Tomáš Koblížek. Slovan v této třetině nestíhá a jen se brání před útoky Chomutova.
     
    44:42
    Za chomutovskou obranu mířil Kale Costa, který nedostal přesnou přihrávku a Slovanu je odpískané zakázané uvolnění.
     
    45:18
    Na útočné modré čáře převzal kotouč Viktor Hübl, který střelu přes obránce poslal jen nad horní tyčku. Hostujíc celek se znovu zmohl jen na vyhození přes všechny čáry.
     
    45:52
    Na přihrávku zpoza branky si najížděl Radek Prošek, který na hranici brankoviště netrefil černou gumu.
     
    47:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ve středním pásmu zpracoval vyhození JAKUB VESELÝ, který využil toho, že byl v pohybu a obránce se teprve otáčel. Útočník Chomutova tak mířil sám na brankáře a zamířil přesně nad jeho vyrážečku. Asistence: Štěpán Němec a Stanislav Vrhel.
    47:02 Jakub VESELÝ - 5:3
     
    47:38
    Františka Lukeše je najednou plný led. Tentokrát se chomutovský útočník natlačil před obránce, ale přihrávkou před branku nenašel nikoho v bílém.
     
    50:10
    Chomutov drží soupeře v jeho pásmu, hostující hráči se těžko dostávají přes střední třetinu. Chomutov bruslí opravdu výborně.
     
    51:26
    Slovan potřebuje hrát před Horákovou brankou, kam se dostává hodně složitě. Tentokrát se mu to povedlo nahozením, které domácí brankář schoval do lapačky.
     
    51:55
    Ve středním pásmu vyplaval na pravé straně Viktor Hübl, který hostujícího brankáře nepřekonal. Ovšem zmocnil se odraženého puku, který posunul na Františka Lukeše, jenž trefil Stahlovo držadlo hole!
     
    52:41
    V rohu kluziště podklouzl Vít Seemann, a tak se puku zmocnil Kale Costa, který okamžitě přihrával před branku. Jenomže Adam Horák si celou situaci pohlídal a hru přerušil.
     
    53:50
    Už to vypadalo, že Slovan začne další akci, ale Chomutovští jí třikrát zastavili a puk nahodili zpátky za bránu.
     
    54:35
    Kale Costa zachytil přihrávku domácího mužstva a přejel do útočného pásma. Následně přihrával na osu, ale Roubíkova střela byla zablokovaná.
     
    55:10
    Po pravém křídle přejel do útočného pásma Jan Vostiňák, jehož bekhendové nahození schoval do lapačky David Stahl.
     
    55:23
    Piráti už hrají hodně chytře a tlak Ústí nad Labem nepřichází. Chomutovští okamžitě po zisku posouvají puk do středního pásma a nekomplikují si situaci.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 350 diváků.
     
    56:08
    Z ostrého úhlu se Adama Horáka pokusil překvapit Costa, který mířil do bližšího horního rohu branky. Ovšem domácí brankář byl dobře postavený.
     
    57:44
    Adam Horák si za brankou nerozuměl s Jakubem Mataiem, a tak pustil do kombinace Slovan. Chomutov se po chvíli zmocnil puku a vyhodil na icing. Jan Čaloun si v přerušené hře vzal oddechový čas.
     
    57:44
    David Stahl zůstává na střídačce a Slovan má šest bruslařů před brankou Chomutova.
     
    58:07
    Od modré čáry se napřáhl Jiří Drtina, ale Adam horák vykoukl zpoza clonícího hráče a schoval černou gumu do lapačky.
     
    58:22
    Před brankou Chomutova bylo pořádně horko, ale puku se zmocnil František Mála, jenž vyhodil za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:12
    V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ už se slaví vítězství, ale trocha času ještě zbývá. Ovšem po souboji Žižky s Roubíkem vypadl puk mimo hrací plochu.
     
    59:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je definitivně hotovo, když od modré čáry trefil prázdnou branku JAKUB CHRPA. Asistence: Jakub Matai.
    59:44 Jakub CHRPA - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Chomutov byl čtyřicet minut jasně lepším týmem, ale utkání definitivně otočil v poslední dvacetiminutovce. Tři body a vítězné derby tak zůstává v pirátské ROCKNET ARÉNĚ.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:46:35)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Mála (Kostourek), 36. Vrhel (Mála, Seemann), 41. Hübl (Lukeš), 43. Lukeš (Hynek, Chrpa), 48. Veselý (Němec, Vrhel), 60. Chrpa (Matai) – 14. Kordule (Trefný, Costa), 16. Drtina (Tůma, Roubík), 40. Záruba (Kordule, Trefný)


    Piráti Chomutov: Horák (Běhula) – Matai, F. Hynek, Seemann, Hocelík, M. Žižka (A), Němec – Lukeš, Hübl (C), Chrpa (A) – Kostourek, Koblížek, Mála – Veselý, Vrhel, Mežnar – Vostiňák, Ekrt
    Trenér: Kamil Koláček

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vodička, Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Bartoň, Trefný (C) – Kučera, Smola, Bartoš, Tůma (A), Roubík, Berčík, Daniel, Costa, Kordule, Prošek
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Tuháček

    Diváci: 2 350
    ocianews.com