Poruba 2011 – Přerov 2:1 (po pr.) | Slavia – Litoměřice 7:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 2:1 (kon.)
Frýdek-M. – Sokolov 3:1 (kon.) | Pardubice B – Prostějov 4:1 (kon.) | Šumperk – Jihlava 1:2 (kon.)
konec
SC Marimex Kolín
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 19.12.2022, 18:00 • Zimní stadion města Kolín. • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z Kolína, kde nás čeká poslední utkání místních Kozlů před vánočními svátky. Do středočeského města zavítá Horácká Slavia Třebíč. Utkání startuje v 18:00. Sledujte jej s námi skrze on-line přenos.
     
    SC Marimex Kolín, 11. místo, 37 bodů

    Doma se Kozlům daří, venku je to velká bída. I proto potřebují nyní Kolínští zabrat: Čekají je totiž tři domácí souboje z následujících čtyřech utkání. V poslední době navíc kolínské hokejisty trápí obrovská marodka, kvůli které schází už nějakou dobu kapitán Petr Koukal. V poslední době se Kozlové ale trápili, vybojovali sice bod ve Zlíně nebo Litoměřicích, jinak ale tahají šňůru pěti porážek v řadě. Tu sice ukončila nakonec administrativní výhra nad Sokolovem, ale i tak Kolín rozhodně nemůže být v klidu. Spolehnout se už navíc nebudou moci Kolínští na druhého nejproduktivnějšího hráče Jana Veselého, jenž byl vyměněn do Prostějova. Tím větší tlak bude vyvinut na Zdeňka Krále (6+20) nebo Markuse Korkiakoskiho (3+5), kteří by měli tým táhnout. Čeká se rovněž na uzdravení marodů. Pak bude Kolín více než konkurenceschopný.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč, 3. místo, 53 bodů

    Zápasy Horáků úplně nenabízí střelecké hody, doposud totiž svěřenci Kamila Pokorného vstřelili 76 gólů, což by pasovalo někam do středu tabulky. Třebíčští nicméně inkasovali nejméně gólů (64) ze všech týmů Chance ligy. Na svého brankáře Pavla Jekela se totiž mohou spolehnout. Stejně tak se mohou hokejisté Horácké Slavie spolehnout na přesilové hry. V nich jsou s úspěšností takřka 26 % nejlepší v celé soutěži. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je extraligou ostřílený Martin Dočekal, jenž doposud nasbíral 26 kanadských bodů (11+15). V posledním zápase před reprezentační pauzou zvítězili Horáci nad Frýdkem-Místkem 4:1, na kolínský led tak přijdou se svou třízápasovou sérii výher.
     
    Vzájemné zápasy

    Zatím v této sezoně platí heslo: Můj dům, můj hrad. V první čtvrtině doma Kolín udolal Třebíč poměrem 3:2. O vítězný gól se postaral Jan Veselý. Stejný hráč pak ve druhém vzájemném měření na ledě soupeře udělal útočný faul, po kterém v poslední minutě rozhodl o výhře Třebíče 3:2 v přesilové hře Matěj Psota. Jak skončí třetí duel Kozlů s Horáky v této sezoně?
     
    První zápas v dresu Kolína čeká velmi pravděpodobně zkušeného Martina Nováka. Čtyřiatřicetiletý útočník zastával v Prostějově pozici kapitána, domácí tým jej získal výměnou za Jana Veselého, ten totiž požádal o odchod.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Marimex Kolín: Soukup (Sajdl) – Aubrecht, Čáp, Naar, Cibák, Zajíc, T. Jelínek – Novák (A), Morong, Zd. Král (C) – Sklenář (A), Korkiakoski, Ouřada – Dlouhý, Matějček, Síla – D. Šedivý, Lang.
    Trenér: Jan Šťastný.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, Poizl, Forman, Furch, Tureček – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – D. Michálek, Ferda (A), Vodný – Holec, Malý, Krliš – Meluzín, Šilhavý, Svoboda – Mat. Novák.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hucl, Mejzlík – Blažek, Thuma.
     
    Třebíč do zápasu vstoupí jen s pěti obránci, Kozlové zase jen s jedenácti útočníky. Bude to zřejmě velká bitva, která ukáže, který tým má více síly. Už potřetí v sezoně si proti svému bývalému zaměstnavateli zahraje Matyáš Svoboda, jenž hájil barvy Kolína v loňské sezoně.
     
    Oba týmy jsou na ledě, za malý moment jdeme na věc. Poslední předvánoční domácí duel Kozlů začne již za malý moment. Jak si svěřenci Jana Šťastného povedou proti Třebíči?
     
    Domácí obléknou bílou variantu, hosté se představí v červeném. Začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly uspěli Kozlové, Čáp svým nastřelením ale trefil Hunkese.
     
    00:15
    První zákrok si připisuje domácí Soukup, ten vyráží tečovanou střelu Bittnera.
     
    01:04
    Čáp byl v obranném pásmu až moc aktivní při souboji, rozhodčí v jeho počínání viděli krosček. První přesilovku si zahrají hosté. A ti jsou nejlepším týmem v početních převahách v lize.
     
    01:26
    To je tlak! Hosté se hned usadili v pásmu a kombinují, Formanovo nahození hosté zblokovali. Brankář Soukup si pak poradil i s výjezdem Bittnera zpoza brány!
     
    02:16
    A další zákrok Soukupa! Po něm se přerušuje hra, oba týmy vystřídají.
     
    02:50
    Ferda dostal nabito, jeho střela skončila mimo.
     
    03:04
    Čáp na ledě, domácí první oslabení přežili. Ale jestli chtějí dnes uspět, tak nesmějí faulovat. Třebíč ukázala svou sílu.
     
    03:58
    Turečkovo nahození od modré Soukup vyráží betony. Jekel naopak na druhé straně čeká na první zákrok.
     
    04:28
    Po dobrém tlaku třetí lajny domácích se bude vylučovat. Předtím ještě Dlouhý a Cibák stříleli mimo.
     
    05:31
    Kozlové právě vstřelili branku!
    První střela, která letěla na bránu končí v síti! Zdeněk Král zase vymýšlel nějakou kulišárnu a je z toho první gól Kolína. Netuším, jestli jeho nahození bylo cíleně na teč nebo ne, nicméně hůl do dráhy puku vložil ADAM DLOUHÝ, jenž otevírá skóre. Asistence: Zdeněk Král, Jakub Cibák.
    05:31 Adam DLOUHÝ - 1:0
     
    06:28
    Kozlové se i po vstřelené brance vydali dopředu, ale nyní už zase útočí hosté z Třebíče.
     
    06:52
    Vynikající Soukup! Parádní přihrávku přes šíři pásma obdržel Michálek, jeho příklep z voleje ale skončil ve výstroji kolínského gólmana.
     
    07:25
    Dopředu si vydal Ouřada, jenže neměl dostatečnou podporu. A tak nahodil puk.
     
    08:24
    Dlouhý nyní vystihl přihrávku soupeře v pásmu a dopředu mohou Kolínští!
     
    08:52
    Famózní Jekel! Své první branky se totiž nyní mohl dočkat Martin Novák, jenž dobře clonil před bránou. Po střele od modré brankář Třebíče vyrazil puk právě k Novákovi, ale ten v obrovské šanci neproměnil. Velká škoda pro Kolín!
     
    09:05
    Dočekal zavezl puk do pásma a takovou skrytou střelou nebezpečně vypálil. Nicméně vedle.
     
    09:59
    Další dobrá šance Třebíče! Holec na pravé straně dostal puk a hodil jej do brankoviště, odražený kotouč už chtěl dorážet Forman, ale nakonec s k němu herní předmět nedostal.
     
    11:16
    Pěkné akce na obou stranách, Malý nejprve nabral velkou rychlost a projel jednoduchým způsobem do pásma. Když už to vypadalo na brejk, tak třebíčský útočník s košíkem ztratil puk. Dopředu se tak vydal domácí zadák Zajíc, jenž prověřil Jekela.
     
    12:16
    Třebíč je nyní více na kotouči, Kozlové nyní ale zvládají zachytávat útoky soupeře už ve středním pásmu, případně těsně za vlastní modrou.
     
    12:48
    Naar pálil vedle.
     
    13:08
    Trochu nešetrný, ale troufnu si říct nešťastný zákrok Cibáka na soupeře. Domácí bek dostává dvě minuty za podrážení.
     
    13:25
    Formanovu ránu od modré vyráží Soukup lapačkou!
     
    13:48
    Matějček nyní obětavým skokem osvobodil Kozly.
     
    14:11
    Dočekal mířil z pravé strany do protějšího růžku, ale přestřelil.
     
    14:28
    O chvilku později se zase pěkně před branku vytočil Psota, Soukup svůj tým ale podržel rychlým přesunem.
     
    15:08
    Kolín přežil i druhé oslabení, Cibák je na ledě.
     
    15:50
    Král po přejetí do útočného pásma hledal některého ze svých spoluhráčů, ale domácí kontr tím skončil. Málem tím pak započal protiútok, Novák ale v útočném pásmu neuspěl.
     
    16:54
    Ouřada si chtěl obhodit Bittnera, ale na kapitána si domácí útočník nepřišel.
     
    17:25
    Chyba Čápa, který nezpracoval skákající puk. A Bittner se hnal sám na bránu, na Soukupa však nevyzrál!
     
    17:54
    I na druhé straně se děly věci! Síla dostal pěknou přihrávku, poté ještě hledal na teč někoho před brankou. Kotouč skončil jen těsně mimo.
     
    18:15
    Nabito dostal na modré Jelínek, jeho tečovaná rána mířila někam mezi betony brankáře Jekela. Ten si nyní poradil, i když dost možná ani neví, jak se mu to povedlo.
     
    19:05
    Další zákrok Soukupa, který vyráží puk po akci první formace Třebíče.
     
    19:13
    Icing Kozlů.
     
    19:45
    Dočekal se nyní cpal dopředu, tvrdě jej ale srazil k zemi Aubrecht. A hostující útočník vypadá dost otřeseně...
     
    19:58
    Závěrečnou kolínskou střelu likviduje Jekel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi a lze konstatovat, že jsme viděli poměrně zajímavou podívanou. Třebíč ukázala svou sílu v přesilovkách, když při obou početních převahách mačkala Kolín. Ale hosté zatím nevyzráli na gólmana Soukupa. To domácí Kolín se už trefil, střílenou přihrávku/nahození Zdeňka Krále tečoval Adam Dlouhý, který tak otevřel skóre. Další obrovskou šanci měl pak domácí Martin Novák, jenže nováčka v dresu Kozlů vychytal famózně Jekel.
     
    Druhá třetina započne v 18:47.
     
    A vypadá to na velkou změnu! V brankovišti Třebíče totiž naskočí Jan Mičán, který se aktuálně rozcvičuje. Že by došlo k nějakému zranění? Dozvíme se zřejmě až po zápase.
     
    Nicméně zřejmě je tomu skutečně tak, došlo ke zranění, protože brankář Pavel Jekel není ani na střídačce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    ze hřiště odchází Pavel Jekel, přichází Jan Mičán.
     
    20:40
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Debut jako hrom! Parádní akci Kolína totiž zakončil MARTIN NOVÁK parádně do protipohybu Mičána a podruhé v zápase rozradostnil místní tribuny, domácí vedou už 2:0. I Mičán inkasuje z první střely na bránu. Asistence: Matěj Morong, Zdeněk Král.
    20:40 Martin NOVÁK - 2:0
     
    21:21
    A hned tu byla další šance Kolína, před bránou z otočky hledal někoho ze spoluhráčů Ouřada, jenže hosté si se štěstím poradili. Nicméně se bude vylučovat.
     
    21:21
    A první přesilovku si zahrají také domácí, Poizl dostává dvě minuty za sekání.
     
    22:04
    Domácí se hned usadili v pásmu, Čápovi se na střelu nabízel Novák, ale to by bylo asi až moc riskantní. A tak se rozhodl kolínský bek střílet. Kotouč skončil po teči v ochranné síti.
     
    22:34
    Holec teď s Dočekalem v oslabení provětrali obranu Kozlů, ta však obstála. A nyní může Kolín zase útočit.
     
    23:16
    Mičán teď obstál a udržel beton při dorážkách Kolína! Kvalitní práce, nyní byl blízko gólu Ouřada.
     
    24:16
    Domácí nyní po přesilovce točí soupeře v jeho pásmu i nadále!
     
    24:46
    Cibákovu střelu od modré Vodný ztečoval někam ke stropu kolínského stadionu. Hra se přerušuje.
     
    24:56
    Icing hostů.
     
    25:30
    Aubrecht dostal dvakrát nabito, jenže ani jednou jeho rána nedoletěl k bráně Mičána.
     
    25:48
    Dvě přečíslení si teď připsali hosté, ale v obou případech selhali ve finální fázi. V jednom případě to byl první útok, kterému nevyšel brejk tří proti dvěma, následně zase kontr hostů překazil Aubrecht obětavým skokem.
     
    26:10
    Po propadnutí hostů se málem hnal na bránu Korkiakoski, ale přihrávka na něj byla moc prudká. Ani z dohrávané situace po odrazu se Kozlové neprosadili, Mičán ale musel připisovat náročný zákrok.
     
    26:44
    Icing Kolína.
     
    27:13
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí propadli a máme tu snížení! Autorem branky je JAKUB MALÝ, který obdržel na pravém křídle parádní přihrávku, poté se mladý útočník Třebíče parádní kličkou dočkal gólu, když vymíchal Soukupa. Třebíč je zpět v zápase! Asistence: Lukáš Forman, Václav Krliš,
    27:13 Jakub MALÝ - 2:1
     
    27:44
    Třebíč je nyní při chuti! Nahození Dočekala vyrazil Soukup!
     
    28:35
    Obrovská šance Třebíče! Dočekal našel krásnou přihrávkou Psotu, který z voleje pálil na bránu! Parádní přesun ale předvedl Soukup, jenž zabránil skoro jistému gólu!
     
    28:43
    Hra vysokou holí hostů.
     
    28:56
    Icing Kolína.
     
    29:16
    Třebíč tlačí dál, střela Ferdy ale mířila vedle. Michálek poté puk ztratil.
     
    30:10
    Kozlové se po nějaké době konečně dostali do pásma díky práci třetího útoku, Dlouhý zavezl puk, následně musel Mičán přerušovat hru po nahození Síly.
     
    30:25
    Krliš pálil z levého křídla nad.
     
    31:05
    Morong s Novákem vytvořili přihrávkami po mantinelech prostor pro Jelínka na modré, jeho střela k brance těsně nedoletěla.
     
    31:17
    Okamžitě se tak hnali dopředu hosté, puk nicméně po střele skončil v ochranné síti.
     
    32:07
    První útok Třebíče prokazuje sílu, Dočekal vytvořil prostor pro Poizla. Nicméně ten svým nahozením příliš nezahrozil. Soukup si poradil. I když znáte to, kdo nezkusí, nedá gól.
     
    32:28
    Po velmi tvrdém napadání třetího útoku domácích, kdy byl hodně důrazný Dlouhý, si zákrok nakonec musel připsat Mičán. Ránu asi koupil Hunkes, to vypadá.
     
    33:36
    Po chybě Psoty se hnali domácí do brejku hned ve dvou, Sklenář hledal Krále, ale skákající puk netrefil druhý jmenovaný ideálně, po střele domácího kapitána to tak jen zahučelo tribunami.
     
    33:54
    Zákrok si na druhé straně připisuje Soukup, a to po střele Dočekala.
     
    34:22
    A další střela Třebíčských, Soukup vyrážečkou likviduje pokus Michálka, jemuž na střed hřiště dobře nahrál Holec.
     
    34:38
    V dobré pozici se ocitl Síla, jenže ten netrefil bránu!
     
    34:55
    Kozlové si po nějakém čase zase zahrají přesilovou hru, Forman povalil soupeře v obranném pásu, za což dostává dvě minuty.
     
    35:16
    Třebíč se ale zatím v pohodě brání.
     
    35:32
    A Kozlové se nyní dostali dopředu, jenže pas Dlouhého byl nepřesný.
     
    36:01
    Král v dobré pozici pouze trefil prostředek brány, a tak si Mičán poradil.
     
    36:13
    Další pokus Krále zase končí v ochranné síti.
     
    36:37
    Druhá přesilovková formace také neuspěla, Matějček nepřesně nahrál. Třebíč se osvobodila.
     
    36:55
    Hosté se ubránili, nyní si zahrají přesilovku. Morong při forčeku postrčil protihráče, který následně upadl a narazil do mantinelu. Podle sudích to byl krosček.
     
    37:35
    Síla vybojoval puk po tlaku hostů, díky jeho práci může Kolín vystřídat.
     
    38:11
    Dobrou práci zase nyní odvedl buldok Novák, jeho střelu ale chytil Mičán do rukavice.
     
    38:44
    Po přesilovkové kombinaci se nyní tlačili hosté za srovnáním, ale přes beton Soukupa na brankovišti puk nedostali. Šilhavý byl na brankovišti nejaktivnější. Následně se trochu postrkávali s Jelínkem. Ale vylučovat se nebude.
     
    38:52
    Michálek tečoval puk před Soukupem, tomu jeho teč nadělala velké problémy!
     
    39:17
    A další šance hostů! Ferda málem slavil srovnání, ale kotouč po jeho střele mířil mimo.
     
    39:39
    Za brankou došlo k souboji, ve kterém Aubrechta sekl Michálek, a tomu se to tedy sakra nelíbí, že je vyloučen. Nicméně si odsedí dvě minuty.
     
    39:59
    Velká šance Kozlů v závěru! Střílenou přihrávku Krále ale nikdo nedokázal procpat za Mičána.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou dvě třetiny, po kterých Kozlové stále vedou. A to 2:1. Hned v první minutě prostřední dvacetiminutovky se domácí dostali zásluhou rychlé akce a přesného zakončení Martina Nováka do vedení 2:0. Jenže hosté z Třebíče pak zapnuli, byli jasně lepší a měli hned několik tutovek. Jenže zatím se ujala jen akce Jakuba Malého, který se prezentoval parádním gólem. K vyrovnání zatím nedošlo. Dočkají se Horáci ve třetí třetině? Anebo ne?
     
    To zjistíme za pár minut, třetí dějství započne zhruba v 19:43.
     
    Jdeme na to, Kolín čeká ještě 1:38 v přesilovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hned na úvod Doležal vyhazuje.
     
    40:38
    Domácí dvakrát parádně vykombinovali do zakončení ve slotu, ale Mičán si v obou případech poradil!
     
    41:38
    Michálek na ledě, hosté v plném počtu.
     
    41:46
    Zákrok pro Soukupa, pálil Ferda.
     
    42:50
    Kolín tlačí, ale Mičán i jeho beci zatím drží. I když Dlouhý tam nebezpečně dorážel!
     
    43:08
    Únik hostů! Jenže ten vychytal parádně Soukup!
     
    43:40
    Tuším, že Psota se teď zjevil před Soukupem a měl na holi srovnání. Jenže netrefil puk ideálně, hostující lavička se chytá za hlavu!
     
    44:19
    Tureček nahodil puk, Soukup si poradil. Následně vznikla potyčka Čápa s Ferdou. Ale těm sudí jen domlouvají.
     
    44:56
    Cibák nahodil puk, Mičán jej rychle vytřepal z rukavice.
     
    45:30
    Vysoký oblouk nyní letěl na Soukupa, ten si puk pohlídal. Znovu pak sledujeme postrkávačku před bránou, Morong s Vodným. Ale vše relativně v klidu.
     
    45:51
    Po individuální akci pálil Bittner mimo.
     
    46:25
    Korkiakoski zkusil Michigan! Ale Mičán si u tyče prostor uhlídal!
     
    47:05
    Sledujeme hodně atraktivní podívanou, útok střída útok. Michálek nyní pálil pouze do betonů Soukupa.
     
    48:05
    Novák vytvořil prostor pro Sílu, jeho střela mířila mimo.
     
    48:31
    Jeden z hostů nyní odpálil puk o prkna tak vysoko, že trefil jedno ze světel. Hra se pochopitelně přerušuje.
     
    49:30
    Po rychlé kombinaci nahodil puk Matějček, Mičán vyráží.
     
    50:05
    Po pravém křídle vletěl do pásma Holec, ale ke střele se dostával až o chvilku později. Kolínští ho ale nad kruhy pokryli.
     
    51:32
    Snažení hostů teď překazil ofsajd, jinak by Šilhavý šel se spoluhráčem do přečíslení. Během komerční přestávky pak probíhají bojové porady na obou lavičkách.
     
    51:48
    Po levém křídle se natlačil do pásma Dočekal, ale jeho pokus vyrazil Soukup.
     
    52:45
    Morong se vydal napadat, ale byl osamocen, jelikož jeho spoluhráči vyrazili střídat.
     
    52:58
    Nahození ze středního pásma končí v lapačce Soukupa, jenž přerušuje hru.
     
    53:22
    Velká šance na srovnání! Naar si předržel hůl Malého, za což dostává dvě minuty.
     
    53:32
    Nahození Formana končí mimo.
     
    53:47
    Před branku se vytočil Bittner, kolínská hradba odolala.
     
    54:18
    Po bloku Nováka se Kozlové osvobozují.
     
    55:11
    Třebíč zase v pásmu a tlačí!
     
    55:22
    Střela Ferdy končí vedle!
     
    55:22
    Domácí v plném počtu.
     
    56:15
    Hosté chtěli zavést puk do pásma, ale narazili na Čápa. Který jejich akci překazil.
     
    56:28
    Tentokrát už se ke střele dostal Krliš, ale Soukup připraven. Následuje poslední komerční pauza.
     
    56:50
    Psota neudržel puk v útočném pásmu, Třebíč musí začít znovu.
     
    57:27
    A pozor! Síla koupil od soupeře nějakou tu ránu a bude se vylučovat!
     
    57:27
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Lukáš Forman – 2 min., hrubost.
     
    58:05
    Kozlové zatím kombinují v pásmu.
     
    58:42
    Nyní Třebíč vysoko napadá, ale Mičán zůstává v bráně.
     
    59:02
    Sklenář se pustil ve ve vlastním pásmu do náročných kliček, ale vyšly mu.
     
    59:22
    Střela Korkiakoskiho končí nesúspěchem.
     
    59:50
    A to vypadá na tři body pro Kolín, Ouřada vyhazuje!
     
    Konec zápasu.
     
    Kolín nakonec své hubené vedení udržel, raduje se tak z tří bodu, což je vzhledem k bodovému zisku svých tabulkových konkurentů velmi důležité.
     
    To je pro dnešek z Kolína všechno, zase někdy na počtenou. (20:45:07)
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 6. Dlouhý (Zd. Král, Cibák), 21. Novák (Morong, Zd. Král) – 28. Malý (Forman, Krliš)


    SC Marimex Kolín: Soukup (Sajdl) – Aubrecht, Čáp, Naar, Cibák, Zajíc, T. Jelínek – Novák (A), Morong, Zd. Král (C) – Sklenář (A), Korkiakoski, Ouřada – Dlouhý, Matějček, Síla – D. Šedivý, Lang.
    Trenér: Jan Šťastný.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (21. Mičán) – Hunkes, Poizl, Forman, Furch, Tureček – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – D. Michálek, Ferda (A), Vodný – Holec, Malý, Krliš – Meluzín, Šilhavý, Svoboda – Mat. Novák.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hucl, Mejzlík – Blažek, Thuma.
    ocianews.com