Poruba 2011 – Přerov 2:1 (po pr.) | Slavia – Litoměřice 7:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 2:1 (kon.)
Frýdek-M. – Sokolov 3:1 (kon.) | Pardubice B – Prostějov 4:1 (kon.) | Šumperk – Jihlava 1:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 19.12.2022, 18:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování 30. kola Chance ligy, u zápasu mezi Šumperkem a Jihlavou.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Hokejisté Šumperku se bezpochyby pokusí kvalifikovat do předkola play-off. Aktuálně se nachází na dvanáctém místě, přičemž na desátý Sokolov ztrácí jediný bod, na druhou stranu se o záchranu v současnosti bát nemusí, protože na Pardubice B disponují jedenáctibodovým náskokem. Svěřenci kouče Majera už po šest utkání střídají porážku s vítězstvím. Pokud by tato série měla pokračovat, je na řadě výhra, protože naposledy prohráli 1:2 v Sokolově. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Lukáš Žálčík s 28 body.
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukla patří mezi týmy, které by se reálně mohly poprat o postup do nejvyšší české soutěže. Jihlavští hokejisté okupují v tabulce sedmou příčku, přičemž na vedoucí Vsetín mají odstup dvanácti bodů. Forma Ujčíkovy družiny je velmi slušná, když v předešlých pěti střetnutích našla přemožitele jenom jednou, v v doposud posledním utkání doma zdolali Zlín 4:3 po prodloužení. Týmové produktivitě vévodí třiadvacetibodový Patrik Miškář.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Eliáš, Kadeřávek, Hrachovský, L. Rutar, Dudycha, Kunst, Drtil (A) – Mácha, Bartoš (C), Průžek – Š. Jelínek, Šuhaj, Svoboda – Nedvídek, Kohút, Vachutka (A) – Jouza, Bernat, Křemen.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, M. Jáchym, Vala, Dundáček – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Cachnín, Handl, Juda – Křehlík.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Valenta, Rapák – Zídek, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Šumperkem a Jihlavou odstartoval! Favoritem jsou hostující hokejisté, avšak domácí rozhodně nejsou bez šance na úspěch.
     
    00:42
    Za bránou Jihlavy došlo k podražení Jiřího Průžka. Fanoušci dali najevo nelibost s neodpískáním tohoto zákroku, hra pokračuje bez přerušení.
     
    01:20
    Zpoza vlastní brány dojel po levém mantinelu až do útočné třetiny Ludvík Rutar, protihráčem tečovaná rána skončila v ochranné síti.
     
    01:49
    Zakázané uvolnění Šumperka. Postaral se o něj Tomáš Drtil, který nasměroval dlouhý pas mimo dosah adresáta Tomáše Bernáta.
     
    02:23
    Do útočné třetiny se prohnal Filip Dundáček. Z ostrého úhlu nahazoval na bránu, ovšem rozvlnil pouze boční síť.
     
    02:58
    Jako další navštívil útočnou třetinu Tomáš Křehlík. Střílel do přehuštěného prostoru, Petr Hamalčík zasahovat nemusel.
     
    03:23
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Richard Cachnín. Správně odhadl, kam Vratislav Kunst udělá kličku a puk mu vypíchl čistým způsobem.
     
    03:47
    Opět rozhodčí odpískali zakázané uvolnění domácímu celku. Joshua James Mácha zabojoval, avšak velkou ztrátu na Vítězslava Brože nesmazal.
     
    04:11
    Pořádně musel Miloslav Jáchym zabrat, aby udržel za sebou Davida Baroše, což se mu podařilo a po mantinelu přenesl touš doleva na Daniela Vachutku.
     
    04:38
    Zmatky v předbrankovém prostoru hostujícího celku úvodním gólem neskončily, Radek Pořízek trefil brusle jednoho z bránících hokejistů.
     
    05:23
    Středem se rozjel Tomáš Bernat. Zbavil se osobního strážce, načež měl před sebou Miloslava Jáchyma, na toho již nevyzrál.
     
    05:53
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Vratislav Kunst. Najel do útočné třetiny a přihrál po pravé ruce Danielu Vachutkovi, křižný projektil pokryl Adam Beran vyrážečkou.
     
    06:26
    Slabé bekhendové zakončení po ledě Petr Hamalčík snadno pokryl, pravým betonem nasměroval touš ke spoluhráči Kadeřávkovi.
     
    06:55
    Sám proti třem si věřil Tobiáš Handl. Před bránu se neprocpal, ale puk se k němu vrátil. Nabil na modrou Jáchymovi, jehož dělovka proletěla nad břevnem.
     
    07:22
    Pod tlakem Marek Chvátal nevymýšlel žádné složitosti a po mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění. Buly proběhne po Beranově pravici.
     
    07:30
    Ihned po buly střílel Vratislav Kunst. Adam Beran se zaskočit nenechal a rychle letící puk s přehledem schoval do výstroje.
     
    08:12
    Miloslav Jáchym se vydal pomoci spoluhráči k pravému mantinelu, ale ani ve dvou Bartoše neodstavili od kotouče, domácí forvard vyhodil do středního pásma.
     
    08:50
    Útočné pásmo získali rovněž domácí, ale jen na chvíli. Patrik Kadeřávek vyslal příliš pomalou nahrávku na modrou čáru, před Rutarem touš vypíchl Miroslav Juda.
     
    09:21
    Od levého mantinelu nahazoval Radek Pořízek. Petr Hamalčík snadno zakročil, před blížícím se Valou si na rozehrávku netroufl.
     
    09:47
    První tutovka střetnutí gólem nekončí! Oblouček za obranu dostal Jiří Průžek. V úniku volil forhendové zakončení do středu brány, Beran včas máchl lapačkou a hrací předmět v ní schoval.
     
    10:24
    Mezi kruhy si dojel Vítězslav Brož. V těsném obležení tří konkurentů ke střele nedošlo, soka zdárně odzbrojil Vratislav Kunst.
     
    10:58
    Tlak Dukly pokračoval. Zpoza levého kruhu volil jednoduché forhendové nahození Patrik Miškář a Petr Hamalčík měl štěstí, že puk prosvištěl těsně vedle levé tyčky.
     
    11:26
    Útok levou stranou Šumperku nevyšel. Jiří Průžek příliš dlouho otálel s přihrávkou, aby nakonec našel jenom protihráče Koláře.
     
    11:55
    Protiútok hostujícího celku neměl dlouhého trvání. Radek Pořízek volil dlouhý pas po levém mantinelu, David Bartoš nataženou hokejkou nasměroval kus černé gumy mezi vlastní spoluhráče na střídačku.
     
    12:20
    Od levého mantinelu vyslal dělový forhendový projektil Miroslav Juda. Volný prostor u pravé tyče domácí svatyně minul výrazně.
     
    12:53
    Filip Eliáš nahodil do útočného pásma, věřil, že Tomáš Bernat přebruslí Miloslava Jáchyma. Nestalo se, hraje jihlavský zadák.
     
    13:16
    Protože se k Danielu Kolářovi blížil protihráč, tak obránce volil nahození bez většího nápřahu. Splnil cíl v podobě buly v útočné třetině, s tak pomalou střelou snad ani na gól pomýšlet nemohl.
     
    13:53
    Drakům se rýsovalo nadějné přečíslení dvou proti jednomu. Zpracování u levého mantinelu ovšem nevyšlo ideálně a bylo po šanci.
     
    14:11
    Se zpracováním poskakujícího puku si Filip Dundáček vůbec neporadil. Beka dobruslil Vojtěch Šuhaj, aby nakonec pouze protečoval vyhození za útočnou modrou čáru.
     
    14:46
    Na teč nahazoval Ondřej Hrachovský. Hledal hokejku Joshuy Jamese Máchy, ten přiložil náčiní k ledu příliš pozdě.
     
    15:19
    Ještě z pozice daleko za kruhy pálil přes obránce Daniel Vachutka. Adam Beran v poklidu zasáhl a ještě touš vyklepal pro Kočího.
     
    15:41
    Patrik Miškář si chytře obhodil Eliáše, jenže vzápětí byl zakřižován Matějem Svobodou, ten získal puk pro Šumperk.
     
    16:23
    Střeleckou pobídku do pravého kruhu dostal Tomáš Chlubna. Tvrdý projektil z první rozvlnil jenom boční síťku.
     
    16:38
    Dukla střídala v průběhu působení v útočné třetině. Ze střídačky přijel Radek Pořízek, jenž se dostal ke střele z mezikruží, mezeru mezi Hamalčíkovými betony hledal marně.
     
    16:52
    První přesilovou hru si zahraje Dukla. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Jiří Průžek, jenž se krátce po ztrátě puku provinil hákováním.
     
    17:15
    D pravého kruhu si sjel Miloslav Jáchym. Obdržel nahrávku a vypálil z první, početný chumel hokejistů před Hamalčíkem nepropálil.
     
    17:40
    Pro změnu zleva střílel Fabien Kočí. Tento zadák trefil hned prvního clonícího soka, následovalo vyhození po pravém mantinelu.
     
    18:14
    Tomáš Chlubna vymyslel z levé strany parádní křižný pas na Patrika Miškáře, forhendové zakončení z první se mezi tři tyče nevešlo.
     
    18:55
    Početní převaha hostujícího celku je minulostí. Petr Hamalčík nemusel řešit žádnou složitější situaci, v klíčových chvílích mu pomohli blokující spoluhráči.
     
    19:12
    Mezi dvěma konkurenty se Tomáš Harkabus v levém kruhu prodral až ke střele, Petr Hamalčík předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    19:44
    Individuálně si věřil Adam Křemen. Nedal ovšem úplně správně tělo před kotouč, Vítězslav Brož mu jej bez problémů vypíchl z pod hole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Šumperkem a Jihlavou gól nenabídla. K vidění byla jediná větší příležitost, kterou měl Jiří Průžek, jeho únik z 10. minuty ovšem gólman Adam Beran pokryl. Oba celky předvádí pěkný výkon hlavně směrem dozadu, vepředu bylo doposud vidět poměrně dost nepřesností.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Utkání pokračuje za bezbrankového stavu, úvodní gól by střetnutí mohl pořádně rozpohybovat.
     
    20:39
    Jiří Průžek rozjel středem Filipa Eliáše, který si věřil na Miloslava Jáchyma, ale ztratil stabilitu a touš nechal za sebou.
     
    21:11
    Levou stranou nabruslil o útočného pásma Joshua James Mácha. Neměl komu nahrát, proto střílel z úhlu a prostor na přední tyči výrazně minul.
     
    21:33
    Neúspěšně se Lukáš Nedvídek pokusil tečovat ostré vyhození Ondřeje Hrachovského. Hra se tak stěhuje zpět před Petra Hamalčíka.
     
    22:15
    Souboj o puk za domácí svatyní dopadl vítězně pro mužstvo Draků, kotouš vyvezl do středního pásma Daniel Vachutka.
     
    22:44
    Tomáš Chlubna vyslal žabičku na modrou čáru. Vlastimil Bilčík zpracovával příliš dlouho, přes Barotše nahazoval jenom za bránu.
     
    23:15
    Dukla ještě strávila pár vteřin v útočném pásmu, ale ke střele mezi tři tyče nedošlo, těsně bránící Miroslav Juda vypálil bekhendem příliš vysoko.
     
    23:53
    A znovu se hokejisté v červených dresech nastěhovali do útočné třetiny. Patrik Miškář vyzkoušel štěstí z úhlu, Hamalčíkovu svatyni výrazně minul.
     
    24:23
    Útočit nezapomněli ani domácí. Joshua James Mácha využil upadnuvšího Kočího, z levého kruhu vystřelil z otočky těsně nad horní tyč.
     
    24:57
    Nahození od modré čáry nebezpečně tečoval Daniel Jouza. Adam Beran vůbec nereagoval, naštěstí pro něj puk proletěl o decimetry vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    25:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Po levé straně dojel až do kruhu Richard Cachnín. Křižný forhendový pokus Hamalčík vyrazil pouze před sebe, TOBIÁŠ HANDL pohotovou dorážku bez problémů nasměroval do odkryté části brány. Asistence: Richard Cachnín.
    25:34 Tobiáš HANDL - 0:1
     
    26:30
    Drakům k rychlé odpovědi moc nescházelo! Jiří Průžek po výborné individuální akci vybídl mezi kruhy ke skórování Patrika Kadeřávka, ten forhendem trefil pravou ruku Berana.
     
    26:58
    Pokračující zmatky v předbrankovém prostoru Dukly ukončil až rozhodčí, který ztratil puk z dohledu, což fanoušci ocenili nespokojeným pískotem.
     
    27:20
    Na jedničku zapracoval směrem dozadu Fabien Kočí. Počkal si na Vojtěcha Šuhaje, jehož čistým hitem přišpendlil na mantinel.
     
    27:36
    Další atak na osobu Vojtěcha Šuhaje už byl nedovolený. Proti pravidlům hrál Radek Pořízek, který konkurenta trefil vysokou holí do obličeje.
     
    28:08
    Dukla se zatím brání bez problémů. Kombinaci domácího celku zachytil Daniel Kolář a vyhodil středem kluziště.
     
    28:43
    Zpoza kruhů vypálil ostrou forhendovou ránu Joshua James Mácha. Adam Beran stačil zareagovat a pravou rukou zabránil nejhoršímu.
     
    29:07
    Vojtěch Šuhaj vyhrál buly tak prudce, že Patrik Kadeřávek na modré čáře touš nezpracoval a musel zacouvat do střední třetiny.
     
    29:43
    Už při hře pět na pět vypálil od modré čáry právě Patrik Kadeřávek, Adam Beran vykopl pravý beton a udržel čisté konto.
     
    30:18
    Další akci domácího celku přerušil hvizd čárového rozhodčího, jenž odpískal ofsajd po nedorozumění mezi Bernatem a Vachutkou.
     
    30:51
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Petr Hamalčík. Zkontroloval postavení spoluhráčů a po levém mantinelu našel Vratislava Kunsta.
     
    31:20
    Vyrážečkou si za bránou zahrál i Adam Beran. Také on si poradil bez problémů, středem rozjel Tomáše Křehlíka.
     
    31:44
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Richard Cachnín. Od levého mantinelu sjel mezi kruhy, proti bekhendovému pokusu těsně nad ledem Petr Hamalčík včas srazil betony k sobě.
     
    32:23
    Kličkovaná Dávida Kohúta neměla dlouhého trvání. Nechal se rozhodit dotírajícím Patrikem Miškářem a ztratil nad pukem kontrolu.
     
    32:46
    Icing Jihlavy. Marek Chvátal zkusil oblouček za obranu na Vítězslava Brožem jenž ten v mezičase zastavil pohyb a vydal se směr střídačka.
     
    33:11
    Až za bránu soupeře dojel Vratislav Kunst. S hlavou nahoře nahrával před ni, kde Miloslav Jáchym úspěšně zabránil ve střele Davidu Bartošovi.
     
    33:43
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Pravou stranou nabral velkou rychlost Tomáš Bernat, jeden na jednoho proti Danielu Kolářovi však neuspěl.
     
    34:15
    Rozehrávku Draků pozdržel Štěpán Dudycha, protože spoluhráči střídali. Nakonec volil přihrávku k pravému mantinelu, kde viděl volného Máchu.
     
    34:32
    Elitní útočná lajna Šumperku získala útočné pásmo. Joshua James Mácha z pravého kruhu vyzkoušel žabičku do mezikruží na Jiřího Průžka, který promáchl naprázdno.
     
    34:56
    Střelec zatím jediného gólu Tobiáš Handl míří na trestnou lavici. Mimo hlavní dění hry krosčekem poslal protihráče na mantinel.
     
    35:19
    Dobrou přihrávku obdržel do pravého kruhu Jiří Průžek. Následovalo zakončení z první na bližší tyč, puk bránu těsně minul.
     
    35:55
    Šumperské trápení v přesilových hrách pokračuje. Průžek znovu dostal pobídku, jenže i v tomto případě mířil nepřesně.
     
    36:23
    Matěj Svoboda si jako cíl přihrávky vybral Bartoše. Posléze přišla nahrávka na Tomáše Drtila, prudká rána zamířila nad horní tyč.
     
    36:58
    Trest Tobiáše Handla je u konce. Šumperk nesehrál přesilovou hru zle, ale gól nedal a tato statistika zkrátka rozhoduje, zbytek není podstatný.
     
    37:22
    Útočit opět začala i Jihlava. Tomáš Křehlík lehce nahodil od levého mantinelu a vybojoval buly po Hamalčíkově pravici.
     
    37:44
    Od modré čáry vyslal pořádnou dělovku Tobiáš Handl. Petr Hamalčík zasahovat nemusel, úspěšným blokem se prezentoval Ondřej Hrachovský.
     
    38:21
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Josef Skořepa. Křižným pasem oslovil Vlastimila Bilčíka, obránce trefil ležícího Máchu.
     
    38:47
    Tlak Dukly pokračuje. Od pravého mantinelu nahazoval touš do brankoviště Miloslav Jáchym, v tomto prostoru kraloval bránící Ludvík Rutar.
     
    39:17
    Rychlou akci Draků zastavil dobře pozičně hrající Fabien Kočí. Počkal si na kličku Davida Bartoše a soka čistým způsobem odzbrojil.
     
    39:45
    Individuálně si věřil Šimon Jelínek. Měl v plánu proskočit mezi dvojicí protihráčů, což se mu i povedlo, ale bez puku na hokejce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka poprvé a zatím naposled hnula se stavem utkání, blíže k zisku třech bodů má hostující Jihlava. Ve 26. minutě se prosadil Tobiáš Handl, který za brankovou čáru zametl volný puk po gólmanem vyražené střele Cachnína. Draky inkasovaný gól paradoxně nabudil ve zbytku třetiny byli aktivnějším týmem, kouzlo Berana ovšem doposud prolomit nedokázali.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jihlava do ní vstupuje v těsném jednobrankovém náskoku, takže šanci na vítězství nadále má i Šumperk.
     
    40:39
    Přes obránce střílel z levého kruhu zápěstím Tomáš Harkabus. Petr Hamalčík zasahovat nemusel, puk proletěl nad břevnem.
     
    41:04
    A znovu v akci Tomáš Harkabus! Forhendovou kličku pořádně protáhl na pravou ruku, roztáhnuvšího Hamalčíka přesto neprostřelil.
     
    41:40
    Ještě ze středního pásma nahazoval na bránu soupeře Ondřej Hrachovský. Adam Beran pravým betonem odrazil puk ke spoluhráči Patriku Miškářovi.
     
    42:16
    Jihlavské přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo, padající obránce Ludvík Rutar vytrčil hokejku před sebe a zabránil nahrávce v úspěchu.
     
    42:55
    Od pravého mantinelu střílel zápěstím Daniel Vachutka. Adam Beran mohl zůstat v klidu, kus černé gumy proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    43:19
    Souboj za šumperskou svatyní zvládli bránící hokejisté, kteří byli v přesile. Do střední třetiny vyhazoval Ludvík Rutar.
     
    43:47
    A další souboj, tentokráte u levého mantinelu. Opět uspěl hokejista v bílém dresu, Joshua James Mácha přetlačil Tomáše Křehlíka.
     
    44:15
    Pod tlakem forčekujícího soka Vratislav Kunst zacouval až za vlastní svatyni, odkud měl větší prostor k rozehrávce a vybral si Daniela Jouzu.
     
    44:39
    Zbytečný útočný faul Tomáše Chlubny posílá Jihlavu do čtyř. Forvard si zkusil obhodit kotouč kolem Máchy, přitom si pomohl držením.
     
    45:12
    Od modré vypálil Tomáš Drtil. Střela mu vůbec nesedla, poskakující kotouč odvrátil mimo bezprostřední nebezpečí Richard Cachnín.
     
    45:42
    Hokejisté v bílých dresech se vrátili do útočné třetiny, avšak dlouho v ní nepobyli, pas Jiřího Průžka na Joshuu Jamese Máchu zachytil Miloslav Jáchym.
     
    46:01
    Do pravého kruhu dostal nabito Lukáš Nedvídek. Adam Beran se proti ráně z první včas přesunul k levé tyčce a touš skryl ve výstroji.
     
    46:45
    Ani třetí přesilovka Šumperku úspěchem neskončila. Tomáš Chlubna strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a nyní už se zapojuje zpátky do hry.
     
    47:22
    Až do pravého kruhu dojel z obranného pásma Vítězslav Brož. Forhendový pokus usměrnil do středu brány, Petr Hamalčík šel do pokleku včas.
     
    47:50
    Hrací předmět navštívil domácí střídačku, rozhodčí proto musel zapískat. Stalo se tak poté, co Patrik Kadeřávek zblokoval nahrávku Radka Pořízka.
     
    48:09
    Od modré čáry vypálil ze zápěstí Daniel Kolář. Petr Hamalčík reagoval včas, vyrážečkou touš odrazil nad břevno.
     
    48:57
    Tlak elitní útočné lajny Šumperka kýženým srovnáním neskončil. Jiří Průžek vystřelil po nahrávce Máchy vedle pravé tyče.
     
    49:20
    Pobyt v útočné třetině domácích skončil špatným zpracováním Tomáše Drtila na modré čáře, obránce musel zacouvat do střední třetiny.
     
    49:52
    Daniel Kolář si počkal na Davida Bartoše, jehož čistým hitem poslal na mantinel. Rozhodčí nechali správně ve hře pokračovat.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Jihlava udržuje těsný jednobrankový náskok, Šumperk nadále marně dobývá Beranovu svatyni.
     
    51:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Už to neplatí, Drací vyrovnávají! Jiří Průžek od levého mantinelu nahrál před bránu najíždějícímu JOSHUU JAMESI MÁCHOVI, jenž zachoval při zakončení chladnou hlavu a Berana prostřelil pod levým betonem. Asistence: Jiří Průžek a David Bartoš.
    51:00 Joshua James Mácha - 1:1
     
    51:54
    Domácí celek vstřelený gól viditelně nakopl. O bleskový obrat se pokusil Tomáš Bernat, ze zápěstí mířil příliš vysoko.
     
    52:23
    Tomáš Drtil nahrál do jízdy Šimonu Jelínkovi, který ještě nahrával po levé ruce na Vojtěcha Šuhaje, toho zradilo zpracování.
     
    52:47
    Za vlastní bránu raději zacouval Vratislav Kunst. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež přenechal touš Ondřeji Hrachovskému a také si odjel odpočinout.
     
    53:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Ujčíka si berou těsný náskok zpět! TOMÁŠ CHLUBNA se zleva natlačil před bránu, kde prvním zakončením ztroskotal na pravém betonu Hamalčíka. Puk mu zůstal mezi bruslemi a tuto skutečnost stihl zpozorovat včas, načež chtěl hrací předmět za brankovou čáru kopnout, v čemž mu zabránil domácí kapitán Bartoš, byl to právě on, kdo hokejkou smolně poslal kus černé gumy za záda vlastního gólmana. Asistence: Filip Dundáček.
    53:07 Tomáš CHLUBNA - 1:2
     
    54:22
    Po levém křídle nabral solidní rychlost Patrik Miškář. Poté volil zpětný pas do druhé vlny Danielu Kolářovi, jehož dělovka minula cílové zařízení.
     
    54:49
    Šumperk potřebuje vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Před Adama Berana se natlačil Dávid Kohút, na forhendový pokus mu ovšem nezbylo dostatek sil.
     
    55:20
    Radek Pořízek vyzkoušel oblouček za obranu na Tomáše Křehlíka. Jihlavský útočník neuspěl jeden na jednoho proti Vratislavu Kunstovi.
     
    55:55
    Výborně se vrátil do obrany Fabien Kočí. Do poslední chvilky si počkal na kličku Davida Bartoše, aby jej poté ukázkově odstavil.
     
    56:23
    Dobrou ránu vypálil od modré čáry Ondřej Hrachovský. Adam Beran reagoval v poslední chvíli, touš vyrazil levým betonem do rohu kluziště.
     
    56:48
    Levou stranou nabral velkou rychlost Vítězslav Brož. V plném sprintu přihrával před bránu, Patriku Miškářovi v poslední chvíli zablokoval hokejku Ondřej Hrachovský.
     
    57:23
    Patrik Kadeřávek měl velmi dobrou příležitost ke srovnání. Na levou stranu dostal ideální pas od Šimona Jelínka, jenže prostor u pravé tyče minul.
     
    57:46
    Sám proti třem neměl Daniel Vachutka moc šancí na úspěch. Situace skončila dle očekávání, hrací předmět převzal bránící Miloslav Jáchym.
     
    58:30
    Po nahození do útočného pásma zamířil domácí gólman Petr Hamalčík na střídačku. Šumperk zkouší powerplay.
     
    58:58
    Od modré čáry nahazoval Filip Eliáš. Trefil pouze brusle bránícího hráče, od nichž se puk odrazil k pravému mantinelu. Draci pokračují v útočné třetině.
     
    59:27
    Cenné vteřinky nyní hráči Jihlavy pošetřili u pravého mantinelu, kde trojice hráčů zašlápla puk. Nakonec jej vydoloval Lukáš Nedvídek.
     
    59:53
    Jihlava s velkou pravděpodobností zvítězí! K úspěšnému zpracování šumperského hokejisty došlo až za modrou čárou, čárový rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlava v Šumperku potvrdila velmi dobrou formou, kterou nenarušila ani reprezentační přestávka. Dukla zvítězila 2:1 a zaznamenala šestou výhru ze sedmi posledních zápasů.

    Bezbrankové skóre prolomil ve 26. minutě úspěšnou dorážkou hostující forvard Tobiáš Handl. Domácí se v koncovce dlouho trápili, ale nakonec se přeci jen dočkali vyrovnání, v 51. minutě skóroval forhendovým zakončením pod beton brankáře Joshua James Mácha. Hokejisté Dukly ovšem přišli s rychlou odpovědí, v 54. minutě se s velkým štěstím zapsal na střeleckou listinu Tomáš Chlubna. Šumperk v závěru vyzkoušel powerplay, ani v šesti bruslařích se ovšem druhého vyrovnání nedočkal.

    Svěřenci kouče Ujčíka si vítězstvím polepšili v tabulce na páté místo před Litoměřice a Přerov. Šumperk zůstává na dvanácté pozici, ovšem jeho náskok na poslední Pardubice B se zmenšil na osm bodů. (20:15:52)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 51. Mácha (Průžek, Bartoš) – 26. Handl (Cachnín), 54. Chlubna (Dundáček)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Eliáš, Kadeřávek, Hrachovský, L. Rutar, Dudycha, Kunst, Drtil (A) – Mácha, Bartoš (C), Průžek – Š. Jelínek, Šuhaj, Svoboda – Nedvídek, Kohút, Vachutka (A) – Jouza, Bernat, Křemen.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, M. Jáchym, Vala, Dundáček – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Cachnín, Handl, Juda – Křehlík.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Valenta, Rapák – Zídek, Hnát

    Diváci: 1 104
    thejrc.org