Poruba 2011 – Přerov 2:1 (po pr.) | Slavia – Litoměřice 7:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 2:1 (kon.)
Frýdek-M. – Sokolov 3:1 (kon.) | Pardubice B – Prostějov 4:1 (kon.) | Šumperk – Jihlava 1:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 19.12.2022, 18:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jihlava v Šumperku potvrdila velmi dobrou formou, kterou nenarušila ani reprezentační přestávka. Dukla zvítězila 2:1 a zaznamenala šestou výhru ze sedmi posledních zápasů.

    Bezbrankové skóre prolomil ve 26. minutě úspěšnou dorážkou hostující forvard Tobiáš Handl. Domácí se v koncovce dlouho trápili, ale nakonec se přeci jen dočkali vyrovnání, v 51. minutě skóroval forhendovým zakončením pod beton brankáře Joshua James Mácha. Hokejisté Dukly ovšem přišli s rychlou odpovědí, v 54. minutě se s velkým štěstím zapsal na střeleckou listinu Tomáš Chlubna. Šumperk v závěru vyzkoušel powerplay, ani v šesti bruslařích se ovšem druhého vyrovnání nedočkal.

    Svěřenci kouče Ujčíka si vítězstvím polepšili v tabulce na páté místo před Litoměřice a Přerov. Šumperk zůstává na dvanácté pozici, ovšem jeho náskok na poslední Pardubice B se zmenšil na osm bodů. (20:15:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Jihlava s velkou pravděpodobností zvítězí! K úspěšnému zpracování šumperského hokejisty došlo až za modrou čárou, čárový rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    59:27
    Cenné vteřinky nyní hráči Jihlavy pošetřili u pravého mantinelu, kde trojice hráčů zašlápla puk. Nakonec jej vydoloval Lukáš Nedvídek.
     
    58:58
    Od modré čáry nahazoval Filip Eliáš. Trefil pouze brusle bránícího hráče, od nichž se puk odrazil k pravému mantinelu. Draci pokračují v útočné třetině.
     
    58:30
    Po nahození do útočného pásma zamířil domácí gólman Petr Hamalčík na střídačku. Šumperk zkouší powerplay.
     
    57:46
    Sám proti třem neměl Daniel Vachutka moc šancí na úspěch. Situace skončila dle očekávání, hrací předmět převzal bránící Miloslav Jáchym.
     
    57:23
    Patrik Kadeřávek měl velmi dobrou příležitost ke srovnání. Na levou stranu dostal ideální pas od Šimona Jelínka, jenže prostor u pravé tyče minul.
     
    56:48
    Levou stranou nabral velkou rychlost Vítězslav Brož. V plném sprintu přihrával před bránu, Patriku Miškářovi v poslední chvíli zablokoval hokejku Ondřej Hrachovský.
     
    56:23
    Dobrou ránu vypálil od modré čáry Ondřej Hrachovský. Adam Beran reagoval v poslední chvíli, touš vyrazil levým betonem do rohu kluziště.
     
    55:55
    Výborně se vrátil do obrany Fabien Kočí. Do poslední chvilky si počkal na kličku Davida Bartoše, aby jej poté ukázkově odstavil.
     
    55:20
    Radek Pořízek vyzkoušel oblouček za obranu na Tomáše Křehlíka. Jihlavský útočník neuspěl jeden na jednoho proti Vratislavu Kunstovi.
     
    54:49
    Šumperk potřebuje vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Před Adama Berana se natlačil Dávid Kohút, na forhendový pokus mu ovšem nezbylo dostatek sil.
     
    54:22
    Po levém křídle nabral solidní rychlost Patrik Miškář. Poté volil zpětný pas do druhé vlny Danielu Kolářovi, jehož dělovka minula cílové zařízení.
    53:07 Tomáš CHLUBNA - 1:2
     
    53:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Ujčíka si berou těsný náskok zpět! TOMÁŠ CHLUBNA se zleva natlačil před bránu, kde prvním zakončením ztroskotal na pravém betonu Hamalčíka. Puk mu zůstal mezi bruslemi a tuto skutečnost stihl zpozorovat včas, načež chtěl hrací předmět za brankovou čáru kopnout, v čemž mu zabránil domácí kapitán Bartoš, byl to právě on, kdo hokejkou smolně poslal kus černé gumy za záda vlastního gólmana. Asistence: Filip Dundáček.
     
    52:47
    Za vlastní bránu raději zacouval Vratislav Kunst. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež přenechal touš Ondřeji Hrachovskému a také si odjel odpočinout.
     
    52:23
    Tomáš Drtil nahrál do jízdy Šimonu Jelínkovi, který ještě nahrával po levé ruce na Vojtěcha Šuhaje, toho zradilo zpracování.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 51. Mácha (Průžek, Bartoš) – 26. Handl (Cachnín), 54. Chlubna (Dundáček)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Eliáš, Kadeřávek, Hrachovský, L. Rutar, Dudycha, Kunst, Drtil (A) – Mácha, Bartoš (C), Průžek – Š. Jelínek, Šuhaj, Svoboda – Nedvídek, Kohút, Vachutka (A) – Jouza, Bernat, Křemen.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, M. Jáchym, Vala, Dundáček – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Cachnín, Handl, Juda – Křehlík.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Valenta, Rapák – Zídek, Hnát

    Diváci: 1 104
    thejrc.org