Carolina – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Chicago – NY Rangers 1:7 (kon.) | Seattle – Winnipeg 3:2 (kon.)
San Jose – Calgary 2:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
New York Rangers
Pondělí 19.12.2022, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rangers zvítězili posedmé v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 30 – 26 | Přesilová hra: 0/1 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Arvid Söderblom (CHI) – 19 zákroků, 7 OG, úspěšnost 73,1%, odchytal 60:00
    Igor Šesťorkin (NYR) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) – 1+1, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 4:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Artěmij Panarin (NYR) – 1+2
    2. Adam Fox (NYR) – 0+3
    3. Kaapo Kakko (NYR) – 1+1 (04:11:46)
     
    Utkání přihlíželo 17 365 diváků.
     
    Hokejisté New Yorku Rangers potvrdili roli velkého favorita, Chicago deklasovali na jeho ledě vysoko 7:1.

    Důležitý krok směrem k výhře udělali hosté už v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok i díky gólu a asistenci Filipa Chytila, jenž zápas nedohrál po tvrdém hitu od Laffertyho. Newyorští Rangers náskok postupně navyšovali, soupeř kladl minimální odpor. Třetí třetina se za stavu 5:1 z pohledu hostujícího celku dohrávala spíše z povinnosti, konečný výsledek zápasu ještě trefou do černého vylepšili Vitalij Kravcov a Braden Schneider.

    Svěřenci kouče Gallanta zvítězili posedmé v řadě a v tabulce Metropolitní divize vystřídali na třetím místě Pittsburgh. Chicago naopak posedmé za sebou prohrálo a zůstává nejhorším celkem celé soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Zdvojený Kaapo Kakko viděl v levém kruhu najetého Artěmije Panarina, k němuž kotouč propasíroval, ruský útočník vystřelil po ledě do bočního oblouku brány.
     
    59:20
    Hosté už samozřejmě nikam nespěchají. Za vlastní bránou zakvedlal s kotoučem Adam Fox, po pravé ruce nahrával osamocenému Jimmymu Veseymu před forčekujícím Jujharem Khairou.
     
    58:47
    Protože neměl podporu, tak Seth Jones zkusil štěstí na vlastní pěst. Procpal se za záda Bradena Schneidera, z úhlu však mířil nepřesně.
     
    58:22
    Tentokrát Patrick Kane v roli nahrávce, když na modrou čáru nabil Jacku Johnsonovi, ostrý projektil z první zamířil vysoko nad.
     
    57:58
    Přečíslení dvou proti jednomu vyřešil Patrick Kane překvapivou střelou bekhendem, kus černé gumy nasměroval těsně nad břevno.
     
    57:26
    Do levého kruhu dojel Braden Schneider. Dostal pobídku od Artěmije Panarina, ránu po ledě úspěšně zblokoval Caleb Jones.
     
    56:41
    Alespoň zmírnit debakl mohl Taylor Raddysh. Z mezikruží pálil ze zápěstí k pravé tyčce, inkasované brance zabránil Šesťorkin vyrážečkou.
     
    56:07
    Ben Harpur zastavil nahrávku Toewse na Domiho vysokou holí, a protože hrál jako další jeho spoluhráč Artěmij Panarin, muselo dojít k přerušení hry.
     
    55:55
    Mezi kruhy číhal a nahrávky od Patricka Kanea se dočkal Jonathan Toews. Střelu ovšem neumístil vůbec dobře, přímo do Šesťorkinovy výstroje.
     
    55:21
    Od modré čáry vypálil Caleb Jones. Igor Šesťorkin byl bez práce, práci za něj odvedl obětavě blokující K'Andre Miller.
     
    54:54
    A znovu nepovedená útočná akce domácího mužstva. Do dlouho dopředu avizovaného pasu Raddyshe na Dickinsona vložil hokejku Ben Harpur a kotouč nasměroval na střídačku Chicaga.
     
    54:27
    Akce Blackhawks neměla dlouhého trvání. Jujhar Khaira vystavil do postavení mimo hru Jonathana Toewse, rozhodčí správně přerušil zápas.
    53:37 Braden SCHNEIDER - 1:7
     
    53:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jestřábi skousávají těžký debakl. Střeleckou listinu rozšiřuje obránce BRADEN SCHNEIDER, jehož pokus zápěstím nejprve zpomalil Dickinson. Söderblom už byl připravený na snadný zákrok, jenže do akce se vložila ještě hokejka jiného spoluhráče Murphyho, na tuto změnu směru kotouče již švédský gólman nestihl zareagovat včas. Asistence: Kaapo Kakko.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Kurashev – 14. Chytil (Lafreniere, Fox), 17. Panarin (Fox, Trocheck), 20. Kakko (Chytil, Lafreniere), 31. Trouba (Zibanejad, Panarin), 40. Trocheck (Fox, Zibanejad), 49. Kravcov (Panarin, R. Lindgren), 54. Schneider (Kakko)


    Chicago Blackhawks: A. Söderblom (Mrázek) – Set. Jones (A), McCabe, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Entwistle, Dickinson, Athanasiou – R. Johnson, Khaira, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Harpur – Goodrow (A), Zibanejad (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Vesey, Trocheck, Kreider – Kravcov, Brodzinski, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Luxmore, Kozari – Kovachik, Galloway

    Diváci: 17 365
    thejrc.org