Carolina – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Chicago – NY Rangers 1:7 (kon.) | Seattle – Winnipeg 3:2 (kon.)
San Jose – Calgary 2:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
New York Rangers
Pondělí 19.12.2022, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Chicagem a New Yorkem Rangers.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago prochází přestavbou a na výsledcích je to znát. Jestřábi jsou nejhorším týmem celé soutěže, v dosavadním ročníku nasbírali pouhých osmnáct bodů, druhý nejhorší Anaheim je na tom o tři body lépe. Svěřenci kouče Richardsona momentálně táhnou nelichotivou sérii šesti porážek v řadě, v doposud posledním střetnutí prohráli výsledkem 1:4 na stadiónu Minnesoty. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Patrick Kane s 22 body.
     
    New York Rangers

    Newyorští Rangers jsou na tom o poznání lépe. Na kontě mají po 32 zápasech solidních 39 bodů a v tabulce Metropolitní divize jim náleží postupová čtvrtá příčka. Gallantova družina nabrala parádní formu a na přemožitele čeká už po šest utkání, naposledy vyhráli s přehledem 6:3 ve Philadelphii. Týmové produktivitě vévodí sedmatřicetibodový ruský forvard Artěmij Panarin.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: A. Söderblom (Mrázek) – Set. Jones (A), McCabe, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Entwistle, Dickinson, Athanasiou – R. Johnson, Khaira, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Harpur – Goodrow (A), Zibanejad (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Vesey, Trocheck, Kreider – Kravcov, Brodzinski, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Luxmore, Kozari – Kovachik, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Chicagem a New Yorkem Rangers odstartovalo! Na buly kraloval Jonathan Toews, útočit tedy mohou domácí.
     
    00:46
    Hosté se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Jacob Trouba vyhazoval po pravém mantinelu a Artěmij Panarin na kotouč nedosáhl.
     
    01:12
    Dobrou práci odvedl za vlastní bránou Connor Murphy. Nenechal se odstavit dotírajícím Alexisem Lafrenierem a vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    01:39
    Posledního protihráče měl před sebou Vincent Trocheck. Forhendovou kličkou na soka nevyzrál, obránce mu ukázkovým způsobem touš vypíchl.
     
    02:15
    Mezi kruhy číhal na příhru Sam Lafferty. Dočkal se a pálil z první, kus černé gumy nasměroval o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    02:41
    Z ostrého úhlu zkoušel štěstí Andreas Athanasiou. Igor Šesťorkin se zaskočit nenechal, zasáhl pravým betonem.
     
    03:03
    Protiútok Rangers neměl dlouhého trvání. Jonny Brodzinski neměl podporu, proto jenom nahodil za soupeřovu svatyni a odjel vystřídat.
     
    03:38
    Ještě ze středního pásma střílel Jimmy Vesey. Arvid Söderblom zachytil puk do lapačky, na rozehrávku si následně netroufl.
     
    04:20
    Křižný pas si u levého mantinelu zpracoval Barclay Goodrow. Adresoval potom prudký pas před bránu, na nějž Artěmij Panarin nedosáhl ani s nataženu holí.
     
    04:55
    Z vrcholku pravého kruhu vypálil domácí kapitán Jonathan Toews. Zakončení na přední tyčku Igor Šesťorkin pokryl ramenem.
     
    05:24
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou Ryan Lindgren a o puk přišel ještě v obranném pásmu, jenže Taylor Raddysh byl rázem sám proti třem, tedy bez šance uspět.
     
    05:49
    Finský forvard Kaapo Kakko vyslal střílený pas do předbrankového prostoru. Chris Kreider tečoval kus černé gumy jenom do boční síťky.
     
    06:11
    Vysoko napadal Alexis Lafreniere. Connor Murphy si s ním poradil, bez zbytečného riskování nahrával za vlastní bránu McCabeovi.
     
    06:44
    Po pravém mantinelu nastartoval Jujhar Khaira. Dojel až do útočné třetiny, střílel forhendem těsně nad ledem na přední tyč a přinutil Šesťorkina k ne příliš těžkému zákroku.
     
    07:23
    Barclay Goodrow získal útočné pásmo po pravém mantinelu. Dobruslil až do útočného pásma, kde neuspěl kličkou na střed proti Jarredu Tinordimu.
     
    07:56
    MacKenzie Entwistle na sebe navázal dva konkurenty, aby následně zadovkou uvolnil v levém kruhu Maxe Domiho, rána z první zamířila nad břevno.
     
    08:13
    Útok favorita táhl po levé straně Jimmy Vesey. Navštívil kruh, odkud střílel forhendem o kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    08:41
    Na teč nahazoval touš do předbrankového prostoru Adam Fox. Našel hokejku Jimmyho Veseyho, ovšem od ní se hrací předmět odrazil mimo tři tyče svatyně Blackhawks.
     
    09:27
    Ukázkově si počínal při plnění defenzivních povinností Seth Jones. Tělem odmítl Barclayho Goodrowa, po mantinelu přenesl hru na Connora Murphyho.
     
    09:59
    Z otočky vypálil forhendem český forvard Filip Chytil. Arvid Söderblom se zaskočit nenechal, zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    10:23
    Situaci dvou proti dvěma řešil Max Domi přihrávkou na Patricka Kanea, zpětný pas zastavil hokejkou dobře reagující bek Jacob Trouba.
     
    10:47
    Další ofenzivní akci Blackhawks zastavil Igor Šesťorkin, když bez vážnějších komplikací zastavil nahození McCabea od mantinelu pod pravým betonem.
     
    11:06
    Dlouho Mika Zibanejad naznačoval z pravého kruhu střelu, aby nakonec sáhl ke křižné nahrávce, překvapený Artěmij Panarin přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    11:42
    Po ráně Andrease Athanasioua z levého kruhu z první to arénou jenom zahučelo. Hrací předmět vyletěl vysoko nad břevno.
     
    12:07
    Jujhar Khaira zkusil projet volnějším středem kluziště. Soupeři zkřížil cestu Ben Harpur a touš získal pro sebe.
     
    12:43
    Americký forvard Vincent Trocheck ze středu adresoval nahrávku doleva Chrisu Kreiderovi, ten z úhlu nepřekvapil Söderbloma na přední tyči.
     
    13:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Důležitý první gól střílí favorit! Forčekující Fox zachytil kotouč ještě v útočném pásmu a zprava nahrával před bránu, kde Lafreniere po rychlém zpracování sklepl touš pod sebe na FILIPA CHYTILA a český forvard střelou z první propálil Söderbloma mezi betony. Asistence: Alexis Lafreniere a Adam Fox.
    13:04 Filip CHYTIL - 0:1
     
    13:23
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici již usedl Ryan Lindgren, z obranného pásma vyhodil touš mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    14:09
    V levém kruhu zůstal úplně opomenutý Patrick Kane. Střílel ze zápěstí na přední tyčku, Šesťorkin zaznamenal úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    14:49
    Tlak Blackhawks pokračoval, ale k dalšímu zakončení již nedošlo, pas Toewse po mantinelu zachytil dobře hru čtoucí Vincent Trocheck.
     
    15:12
    Po pravém mantinelu se rozjel Andreas Athanasiou. Natlačil se před bránu a zdálo se, že bude i střílet, jenže kotouč nechal v klíčový okamžik za sebou.
     
    15:40
    Ryan Lindgren je zpátky na ledové ploše, utkání pokračuje pět na pět. Jack Johnson volil ostrý pas na Jujhara Khairu, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    16:23
    Rychle zkontroloval situaci za zády Taylor Raddysh. Vyzkoušel zadovku na Jasona Dickinsona, tu úspěšně zastavil Jacob Trouba.
     
    16:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Gallanta odskakují do dvoubrankového náskoku! Trocheck rozvinul rychlou akci pasem do pravého kruhu na Foxe, který s hlavou nahoře nahrál mezi kruhy z druhé vlny najíždějícímu ARTĚMIJOVI PANARINOVI, nejproduktivnější hráč mužstva v sezóně uspěl ránou z první k pravé tyčce. Asistence: Adam Fox a Vincent Trocheck.
    16:55 Artěmij PANARIN - 0:2
     
    17:26
    S rychlou odpovědí chtě přispěchat Patrick Kane. Střílel ze zápěstí přes Lindgrena, touš zacílil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    18:14
    Jason Dickinson nahrál do levého kruhu Andreasi Athanasiouovi, táhlá rána ze zápěstí zamířila pouze do boční síťky.
     
    18:38
    Přečíslení tří proti dvěma Taylor Raddysh nevyřešil vůbec dobře. Příliš dlouho avizoval pas na Maxe Domiho, zachytil jej Braden Schneider.
     
    19:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dominance Rangers pokračuje. Souhra kompletního druhého útoku vyšla dokonale. Chytil převzal pas od Lafrenierea v levém kruhu a hrací předmět adresoval do pravého na KAAPA KAKKA, odkud finský forvard střelou na přední tyč propálil neúspěšně se přesunujícího brankáře. Asistence: Filip Chytil a Alexis Lafreniere.
    19:03 Kaapo KAKKO - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství jasně ukázalo, kdo je právem považován za favorita. Rangers nejsou výrazně aktivnějším týmem, ale za to o poznání produktivnějším. Skóre střetnutí otevřel ve 14. minutě český útočník Filip Chytil, načež vedení navýšil Artěmij Panarin a současnou podobu dal výsledku po asistenci Chytila jeho spoluhráč z formace Kaapo Kakko. Gallantova družina skvěle nakročila k sedmému vítězství v řadě, zatímco u Jestřábů to vypadá na sedmou prohru za sebou.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:32.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Newyorští Rangers disponují tříbrankovým náskokem, uvidíme, zda domácí budou klást alespoň malý odpor.
     
    20:43
    Směrem do defenzivy výborně zapracoval Ryan Lindgren. Tělem odmítl Maxe Domiho a po levém mantinelu uvolnil Jimmyho Veseyho.
     
    21:04
    Nepřesná nahrávka Connora Murphyho končí zakázaným uvolněním. Bránící Adam Fox udržel tělo před rozjetým Patrickem Kanem.
     
    21:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi střílí gól naděje! PHILIPP KURASHEV sebral volný kotouč ve střední třetině, aby s ním dojel do pravého kruhu a bekhendovým pasem jej nasměroval do brankoviště, kde obránce Trouba smolně nasměroval puk pod břevno za vlastního gólmana. Bez asistence.
    21:33 Philipp KURASHEV - 1:3
     
    22:06
    Sam Lafferty tvrdým hitem sestřelil k ledu Filipa Chytila mimo hlavního dění hry. Rozhodčí zřejmě tento moment neviděli, proto nevylučují.
     
    22:37
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Sammy Blais. Bránícího Jarreda Tinordiho napálil do tváře a z úst domácího zadáka se okamžitě spustila krev. Také domácí jsou tedy minimálně na pár okamžiků o jednoho hráče chudší.
     
    23:08
    Pod tlakem Vitalij Kravcov nahazoval po levém mantinelu. Hledal nejspíše Sammyho Blaise, který nezvládl natlačit tělo před dobře pracujícího Connora Murphyho.
     
    23:49
    Rychle na druhou stranu. MacKenzie Entwistle obdržel pobídku mezi kruhy, odtud vystřelil forhendem z první příliš vysoko.
     
    24:03
    Situaci dvou proti dvěma Mika Zibanejad nevyřešil vůbec dobře, střelu zápěstím nasměroval jenom do bránícího Jakea McCabea.
     
    24:40
    I vkleče Chris Kreider zvládl posunout hrací předmět na Bradena Schneidera, tvrdý projektil zamířil o kousek vedle levé tyčky.
     
    25:12
    Na druhý gól v utkání si dělal zálusk Philipp Kurashev. Vypálil ze zápěstí na přední tyčku, tu o pár čísel minul.
     
    25:46
    Caleb Jones naznačil zakončení, aby nakonec ještě přenesl hru doleva na Setha Jonese, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    26:20
    Dlouhé střídání unavená pětice Rangers přestála bez úhony, odpočinout si odjela po dobře provedeném obloučku Jacoba Trouby.
     
    26:49
    Tlak Blackhawks pokračuje. Za defenzivní linií číhal Connor Murphy, leč neporadil si s nelehkým zpracováním.
     
    27:18
    Do přehuštěného prostoru pálil Caleb Jones. V hledišti to jenom zahučelo, obětavý blok předvedl Barclay Goodrow.
     
    27:42
    Jako další se o slovo přihlásil starší z bratrů Jonesů Seth. Vyslal forhendovou dělovku, která rozvlnila síť, ale jenom tu boční.
     
    28:16
    Brejku Rangers moc nechybělo. Artěmij Panarin se dočkal nahrávky do levého kruhu, pokus po ledě narazil do brankového oblouku.
     
    28:45
    Zakázané uvolnění způsobil Vincent Trocheck. Hledal nejspíše Alexise Lafrenierea, jenže ten v mezičase zastavil pohyb dopředu.
     
    29:08
    Taylor Raddysh zkontroloval situaci a nahrával za sebe na Jakea MacCabea, jehož ostrá střela z první zamířila vysoko nad horní tyč.
     
    29:40
    Včas se domácí kapitán Jonathan Toews zapřel, aby ustál hit Chrise Kreidera a na ledě skončil právě pouze hostující fovard.
     
    30:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté si berou zpět vedení o tři góly. Artěmij Panarin přesunul kotouč doprava na Zibanejada. Švédský útočník volil zadovku za sebe, kapitán mužstva JACOB TROUBA vypálil dělovku zpoza kruhu nad levé rameno brankáře. Asistence: Mika Zibanejad a Artěmij Panarin.
    30:28 Jacob TROUBA - 1:4
     
    31:06
    V levém kruhu si vytvořil prostor ke střele Max Domi. Bleskové snížení bylo blízko, Igora Šesťorkina zachránila pravá část brankové konstrukce.
     
    31:52
    Za kruhy dostal nabito Taylor Raddysh. Dlouho neváhal a pálil z voleje, mezeru mezi betony gólmana hledal neúspěšně.
     
    32:03
    Až nadvakrát Vincent Trocheck propasíroval touš na Chrise Kreidera, jehož pas zpoza brány našel Kaapa Kakka a forhendový pokus finského forvarda pokryl Arvid Söderblom lapačkou.
     
    32:38
    K'Andre Miller selhal při rozehrávce a domácí mohli trestat. Patrick Kane byl tím, kdo z levého kruhu vystřelil ze zápěstí těsně vedle pravé tyče.
     
    33:14
    Vstřelený gól Philippa Kurasheva pořádně povzbudil. Švýcarský útočník se zničehonic objevil za soupeřovou defenzivou, avšak po forhendové kličce střílel jenom do pravého Šesťorkinova betonu.
     
    33:41
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Ryan Lindgren. Arvid Söderblom na touš velmi dobře viděl a skryl ho mezi betony.
     
    34:26
    Andreas Athanasiou se od pravého mantinelu natlačil až před bránu. Protáhl kličku ještě více doleva, aby nakonec ránou ze zápěstí otestoval pevnost brankářovy vyrážečky, ta vydržela.
     
    34:37
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Caleb Jones. Igor Šesťorkin měl zakrytý výhled, naštěstí pro něj se kus černé gumy odrazil od chráničů Blaise vedle levé tyčky.
     
    35:19
    Sam Lafferty je dnes vyloženě na ránu. Nejen, že zranil Filipa Chytila, ale nyní zezadu podrazil brankáře Šesťorkina a rozhodčí znovu nepochopitelně mlčí.
     
    35:43
    Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Mika Zibanejad nahrávkou do středu na Artěmije Panarina. Ruský útočník prvním pokusem trefil brusle Murphyho, druhým vyrážečku Söderbloma.
     
    36:22
    Rychlý protiútok umí podniknout i Chicago. Jujhar Khaira nastartoval po pravé straně a ve finále nahrával na střed, Jonathan Toews střílel z voleje nepřesně.
     
    36:57
    Správně Kaapo Kakko očekával, že Taylor Raddysh bude nahrávat po mantinelu na modrou čáru. Finský útočník protečoval puk do střední třetiny.
     
    37:22
    Ryan Lindgren po rychlém zpracování nahazoval od levého mantinelu. Touš zamířil výrazně vedle pravé části brankové konstrukce domácí svatyně.
     
    37:40
    Přestože měl poměrně dost času, tak Seth Jones způsobil zakázané uvolnění, Max Domi nedosáhl na jeho ostrou přihrávku středem.
     
    38:15
    Za defenzivní linií Blackhawks číhal Kaapo Kakko. Od Alexise Lafrenierea dostal těžkou přihrávku, s jejímž zpracováním si neporadil.
     
    38:46
    Od levého mantinelu nahrával Mika Zibanejad na modrou čáru, kde číhal Adam Fox, tento pas úspěšně zastavil Jason Dickinson.
     
    39:13
    K'Andre Miller ukázal, že i obránci mohou mít šikovné ruce! Jel sám na Söderbloma a dobře provedl bekhendový blafák, jenže pak vypálil pouze do tyčky.
     
    39:36
    Prvním vyloučeným hráčem z domácích řad se stal Max Domi, kanadský útočník u levého mantinelu vysekl hokejku z rukou Vincentu Trocheckovi.
     
    39:44
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilovka. VINCENT TROCHECK potrestal faul na svou osobu, když s hokejkou mezi nohama šikovně tečoval nahození Foxe k pravé tyči za záda překvapeného Söderbloma. Asistence: Adam Fox a Mika Zibanejad.
    39:44 Vincent TROCHECK - 1:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    O vítězi je s velkou pravděpodobností rozhodnuto už po druhé dvacetiminutovce. Rangers ještě navýšili náskok a do třetí třetiny tak půjdou s čtyřbrankovým vedením v zádech. Za domácí vstřelil gól naděje Philipp Kurashev, jenže hosté se touto skutečností nenechali rozhodit a odskočili zpět do tříbrankového náskoku zásluhou Jacoba Trouby, v závěru třetiny pak šikovnou tečí potrestal faul na svou osobu Vincent Trocheck. Jestřábi jsou střelecky aktivnější, leč dostávají tvrdou lekci z efektivity.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. New York Rangers začal aktivněji, Barclay Goodrow rychle najel do útočné třetiny a vypálil ze zápěstí do boční sítě.
     
    40:47
    Ještě větší příležitost spálil Vincent Trocheck. Obdržel od Jimmyho Veseyho parádní pas před bránu, forhendem zacílil těsně nad břevno.
     
    41:23
    A znovu skvělá nahrávka v podání Jimmyho Veseyho, v tomto případě na Chrise Kreidera. Křižné zakončení se mezi tyče nevešlo.
     
    41:55
    Situaci dvou proti dvěma vedl Jonathan Toews. Vyzkoušel pas na Patricka Kanea, který vystihl dobře pracující Adam Fox.
     
    42:26
    Seth Jones vyzkoušel dlouhý oblouček na Maxe Domiho. Kanadského forvarda zradilo zpracování, kus černé gumy pro sebe získal Braden Schneider.
     
    42:48
    Prvním dotekem Barclay Goodrow prodloužil kotouč na Artěmije Panarina, ruskému útočníkovi nevyšla klička na střed proti Connoru Murphymu.
     
    43:15
    Čárový rozhodčí odpískal hostům postavení mimo hru. Příliš brzy přejel útočnou modrou čáru netrpělivý Chris Kreider.
     
    43:38
    S ohromnou lehkostí se Vincent Trocheck prokličkoval mezi dvojicí obránců, načež tváří v tvář brankáři zamířil vedle levé tyče.
     
    44:11
    Jestřábi působí hodně odevzdaným dojmem. Tentokráte pustili do příležitosti Alexise Lafrenierea, toho zastavil Arvid Söderblom vyrážečkou.
     
    44:44
    Zpoza pravého kruhu vyslal tvrdou střelu Seth Jones, levým holenním chráničem ji zblokoval Ben Harpur.
     
    45:17
    Ofenzivní složku celku podpořil Braden Schneider. Vyslal tvrdý projektil z první, puk zamířil o pár čísel nad horní tyč.
     
    45:53
    S vysoko forčekujíím Vincentem Trocheckem si poradil Jake McCabe, když poslal nahrávku k levému mantinelu na volného Jacka Johnsona.
     
    46:19
    Hostující kapitán Jacob Trouba středem rozjel Vitalije Kravcova. Ruský forvard byl zdvojen, s těžko řešitelné situace se nedostal s pukem na holi.
     
    46:52
    Přerušuje se minimálně, utkání rychle spěje ke svému konci. Forhendový pokus Jasona Dickinsona vyrazil Šesťorkin vyrážečkou.
     
    47:23
    Adam Fox vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o icingu, Seth Jones musel dojet pro puk za vlastní bránu.
     
    47:56
    Odvážná klička na modré čáře Sethu Jonesovi vyšla. Bekhendové nahození pak poslal za bránu, kde Jujhar Khaira neuspěl v osobním souboji proti Benu Harpurovi.
     
    48:11
    Dobrou práci odvedl Chris Kreider. Natáhl na sebe dva konkurenty a na střed pak poslal touš Jimmymu Veseymu, rána z první proletěla nad břevnem.
     
    48:30
    Na druhý gól v utkání měl zálusk Philipp Kurashev. Z ostrého úhlu si ovšem na střelu netroufl a za bránou poté ztratil puk na úkor Jacoba Trouby.
     
    48:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Navyšování náskoku pokračuje. Artěmij Panarin vyslal skvěle provedeným pasem do úniku krajana VITALIJE KRAVCOVA, který v plné rychlosti vyslal svižnou střelu po ledě, jež Söderblomovi prošla za brankovou čáru pod pravým betonem. Asistence: Artěmij Panarin a Ryan Lindgren.
    48:56 Vitalij KRAVCOV - 1:6
     
    49:22
    Na sedmý kousek hostujícího celku útočil Vincent Trocheck. Forhendová střela z mezikruží proletěla vedle levé tyče.
     
    49:43
    Od pravého mantinelu nahazoval před bránu Reese Johnson, blokující Braden Schneider srazil hrací předmět do ochranné sítě.
     
    50:13
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Jonny Brodzinski. Dostal pas do slibné pozice v pravém kruhu, křižnou ránu Söderblom vyrazil betonem.
     
    50:57
    Connor Murphy byl rychlejší než Jacob Trouba, jenže tělo před soka nenatlačil, hostující kapitán si splnil defenzivní povinnosti na jedničku.
     
    51:26
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Igor Šesťorkin. S hlavou nahoře nahrál po pravém mantinelu na osamoceného Adama Foxe.
     
    51:48
    Taylor Raddysh si pěknou kličkou po mantinelu obhodil Chrise Kreidera, vzápětí ovšem neprošel kolem dobře pozičně stojícího Bradena Schneidera.
     
    52:22
    Od modré čáry vypálil Seth Jones. Igor Šesťorkin se nenechal zaskočit a vyrážečkou touš vyrazil k Barclayi Goodrowovi.
     
    52:57
    A další zákrok pro ruského brankáře. Opět z kategorie jednodušších, i na pokus Caleba Jonese měl totiž velmi dobrý výhled.
     
    53:12
    Po pravé straně nabral velkou rychlost Kaapo Kakko. Vyslal střílený pas před bránu, který Alexis Lafreniere tečoval o kousek vedle pravé tyčky.
     
    53:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jestřábi skousávají těžký debakl. Střeleckou listinu rozšiřuje obránce BRADEN SCHNEIDER, jehož pokus zápěstím nejprve zpomalil Dickinson. Söderblom už byl připravený na snadný zákrok, jenže do akce se vložila ještě hokejka jiného spoluhráče Murphyho, na tuto změnu směru kotouče již švédský gólman nestihl zareagovat včas. Asistence: Kaapo Kakko.
    53:37 Braden SCHNEIDER - 1:7
     
    54:27
    Akce Blackhawks neměla dlouhého trvání. Jujhar Khaira vystavil do postavení mimo hru Jonathana Toewse, rozhodčí správně přerušil zápas.
     
    54:54
    A znovu nepovedená útočná akce domácího mužstva. Do dlouho dopředu avizovaného pasu Raddyshe na Dickinsona vložil hokejku Ben Harpur a kotouč nasměroval na střídačku Chicaga.
     
    55:21
    Od modré čáry vypálil Caleb Jones. Igor Šesťorkin byl bez práce, práci za něj odvedl obětavě blokující K'Andre Miller.
     
    55:55
    Mezi kruhy číhal a nahrávky od Patricka Kanea se dočkal Jonathan Toews. Střelu ovšem neumístil vůbec dobře, přímo do Šesťorkinovy výstroje.
     
    56:07
    Ben Harpur zastavil nahrávku Toewse na Domiho vysokou holí, a protože hrál jako další jeho spoluhráč Artěmij Panarin, muselo dojít k přerušení hry.
     
    56:41
    Alespoň zmírnit debakl mohl Taylor Raddysh. Z mezikruží pálil ze zápěstí k pravé tyčce, inkasované brance zabránil Šesťorkin vyrážečkou.
     
    57:26
    Do levého kruhu dojel Braden Schneider. Dostal pobídku od Artěmije Panarina, ránu po ledě úspěšně zblokoval Caleb Jones.
     
    57:58
    Přečíslení dvou proti jednomu vyřešil Patrick Kane překvapivou střelou bekhendem, kus černé gumy nasměroval těsně nad břevno.
     
    58:22
    Tentokrát Patrick Kane v roli nahrávce, když na modrou čáru nabil Jacku Johnsonovi, ostrý projektil z první zamířil vysoko nad.
     
    58:47
    Protože neměl podporu, tak Seth Jones zkusil štěstí na vlastní pěst. Procpal se za záda Bradena Schneidera, z úhlu však mířil nepřesně.
     
    59:20
    Hosté už samozřejmě nikam nespěchají. Za vlastní bránou zakvedlal s kotoučem Adam Fox, po pravé ruce nahrával osamocenému Jimmymu Veseymu před forčekujícím Jujharem Khairou.
     
    59:44
    Zdvojený Kaapo Kakko viděl v levém kruhu najetého Artěmije Panarina, k němuž kotouč propasíroval, ruský útočník vystřelil po ledě do bočního oblouku brány.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté New Yorku Rangers potvrdili roli velkého favorita, Chicago deklasovali na jeho ledě vysoko 7:1.

    Důležitý krok směrem k výhře udělali hosté už v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok i díky gólu a asistenci Filipa Chytila, jenž zápas nedohrál po tvrdém hitu od Laffertyho. Newyorští Rangers náskok postupně navyšovali, soupeř kladl minimální odpor. Třetí třetina se za stavu 5:1 z pohledu hostujícího celku dohrávala spíše z povinnosti, konečný výsledek zápasu ještě trefou do černého vylepšili Vitalij Kravcov a Braden Schneider.

    Svěřenci kouče Gallanta zvítězili posedmé v řadě a v tabulce Metropolitní divize vystřídali na třetím místě Pittsburgh. Chicago naopak posedmé za sebou prohrálo a zůstává nejhorším celkem celé soutěže.
     
    Utkání přihlíželo 17 365 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 30 – 26 | Přesilová hra: 0/1 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Arvid Söderblom (CHI) – 19 zákroků, 7 OG, úspěšnost 73,1%, odchytal 60:00
    Igor Šesťorkin (NYR) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) – 1+1, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 4:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Artěmij Panarin (NYR) – 1+2
    2. Adam Fox (NYR) – 0+3
    3. Kaapo Kakko (NYR) – 1+1 (04:11:46)
    Rangers zvítězili posedmé v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Kurashev – 14. Chytil (Lafreniere, Fox), 17. Panarin (Fox, Trocheck), 20. Kakko (Chytil, Lafreniere), 31. Trouba (Zibanejad, Panarin), 40. Trocheck (Fox, Zibanejad), 49. Kravcov (Panarin, R. Lindgren), 54. Schneider (Kakko)


    Chicago Blackhawks: A. Söderblom (Mrázek) – Set. Jones (A), McCabe, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Entwistle, Dickinson, Athanasiou – R. Johnson, Khaira, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Harpur – Goodrow (A), Zibanejad (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Vesey, Trocheck, Kreider – Kravcov, Brodzinski, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Luxmore, Kozari – Kovachik, Galloway

    Diváci: 17 365
    thejrc.org