Carolina – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Chicago – NY Rangers 1:7 (kon.) | Seattle – Winnipeg 3:2 (kon.)
San Jose – Calgary 2:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
New York Rangers
Pondělí 19.12.2022, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:37 Braden SCHNEIDER - 1:7
     
    53:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jestřábi skousávají těžký debakl. Střeleckou listinu rozšiřuje obránce BRADEN SCHNEIDER, jehož pokus zápěstím nejprve zpomalil Dickinson. Söderblom už byl připravený na snadný zákrok, jenže do akce se vložila ještě hokejka jiného spoluhráče Murphyho, na tuto změnu směru kotouče již švédský gólman nestihl zareagovat včas. Asistence: Kaapo Kakko.
    48:56 Vitalij KRAVCOV - 1:6
     
    48:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Navyšování náskoku pokračuje. Artěmij Panarin vyslal skvěle provedeným pasem do úniku krajana VITALIJE KRAVCOVA, který v plné rychlosti vyslal svižnou střelu po ledě, jež Söderblomovi prošla za brankovou čáru pod pravým betonem. Asistence: Artěmij Panarin a Ryan Lindgren.
    39:44 Vincent TROCHECK - 1:5
     
    39:44
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilovka. VINCENT TROCHECK potrestal faul na svou osobu, když s hokejkou mezi nohama šikovně tečoval nahození Foxe k pravé tyči za záda překvapeného Söderbloma. Asistence: Adam Fox a Mika Zibanejad.
     
    39:36
    Prvním vyloučeným hráčem z domácích řad se stal Max Domi, kanadský útočník u levého mantinelu vysekl hokejku z rukou Vincentu Trocheckovi.
     
    39:13
    K'Andre Miller ukázal, že i obránci mohou mít šikovné ruce! Jel sám na Söderbloma a dobře provedl bekhendový blafák, jenže pak vypálil pouze do tyčky.
     
    31:06
    V levém kruhu si vytvořil prostor ke střele Max Domi. Bleskové snížení bylo blízko, Igora Šesťorkina zachránila pravá část brankové konstrukce.
    30:28 Jacob TROUBA - 1:4
     
    30:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté si berou zpět vedení o tři góly. Artěmij Panarin přesunul kotouč doprava na Zibanejada. Švédský útočník volil zadovku za sebe, kapitán mužstva JACOB TROUBA vypálil dělovku zpoza kruhu nad levé rameno brankáře. Asistence: Mika Zibanejad a Artěmij Panarin.
    21:33 Philipp KURASHEV - 1:3
     
    21:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi střílí gól naděje! PHILIPP KURASHEV sebral volný kotouč ve střední třetině, aby s ním dojel do pravého kruhu a bekhendovým pasem jej nasměroval do brankoviště, kde obránce Trouba smolně nasměroval puk pod břevno za vlastního gólmana. Bez asistence.
    19:03 Kaapo KAKKO - 0:3
     
    19:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dominance Rangers pokračuje. Souhra kompletního druhého útoku vyšla dokonale. Chytil převzal pas od Lafrenierea v levém kruhu a hrací předmět adresoval do pravého na KAAPA KAKKA, odkud finský forvard střelou na přední tyč propálil neúspěšně se přesunujícího brankáře. Asistence: Filip Chytil a Alexis Lafreniere.
    16:55 Artěmij PANARIN - 0:2
     
    16:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Gallanta odskakují do dvoubrankového náskoku! Trocheck rozvinul rychlou akci pasem do pravého kruhu na Foxe, který s hlavou nahoře nahrál mezi kruhy z druhé vlny najíždějícímu ARTĚMIJOVI PANARINOVI, nejproduktivnější hráč mužstva v sezóně uspěl ránou z první k pravé tyčce. Asistence: Adam Fox a Vincent Trocheck.
     
    13:23
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici již usedl Ryan Lindgren, z obranného pásma vyhodil touš mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
    13:04 Filip CHYTIL - 0:1
     
    13:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Důležitý první gól střílí favorit! Forčekující Fox zachytil kotouč ještě v útočném pásmu a zprava nahrával před bránu, kde Lafreniere po rychlém zpracování sklepl touš pod sebe na FILIPA CHYTILA a český forvard střelou z první propálil Söderbloma mezi betony. Asistence: Alexis Lafreniere a Adam Fox.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Kurashev – 14. Chytil (Lafreniere, Fox), 17. Panarin (Fox, Trocheck), 20. Kakko (Chytil, Lafreniere), 31. Trouba (Zibanejad, Panarin), 40. Trocheck (Fox, Zibanejad), 49. Kravcov (Panarin, R. Lindgren), 54. Schneider (Kakko)


    Chicago Blackhawks: A. Söderblom (Mrázek) – Set. Jones (A), McCabe, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Entwistle, Dickinson, Athanasiou – R. Johnson, Khaira, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Harpur – Goodrow (A), Zibanejad (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Vesey, Trocheck, Kreider – Kravcov, Brodzinski, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Luxmore, Kozari – Kovachik, Galloway

    Diváci: 17 365
    thejrc.org