Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 20.12.2022, 17:20 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Teď už Lukeš pustil šestého spoluhráče.
     
    58:09
    Lukeš byl už napůl cesty na střídačku, ale když viděl, že proti karlovarské brance najíždí Růžička, vrátil se do ní.
     
    57:33
    Horko před Mazancem! Gríger zajel s pukem za branku a přihrál na levý kruh Kofferovi. Jeho přízemní střelu Mazanec vyrazil betony. Následně z otočky střílel z osy schovanou střelu Redlich, kterou Mazanec neviděl. Hosté pokračují v aktivitě.
     
    54:39
    Domácí ale pokračují v přesilovce a stále si nedávají pozor na zadní vrátka. Po pravém hrazení vyvezl puk Jiskra, objel Marinčina a šel do zakončení. Byl sám před Mazancem, ale minul třineckou branku.
    54:02 Ondřej BERÁNEK - 4:2
     
    54:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí s úvodem přesilovky naložili ale velice nerozvážně. Hosté získali na modré čáře puk, ten od Černocha putoval k ONDŘEJI BERÁNKOVI a jeho pokus z vrcholu levého kruhu zamířil přesně do růžku Mazancovy branky. Asistence: Jiří Černoch. Stav utkání 4:2.
     
    53:50
    Hosté byli nastěhováni v útočném pásmu, ale jejich aktivitu zastavilo sekání Martina Kohouta (KVA), který vysekl Hudáčkovi hůl z ruky.
     
    51:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čukste s Voženílkem ubránili modrou čáru a dali základ pohledné kombinaci Ocelářů vedoucí ke čtvrté brance. MARTIN RŮŽIČKA posunul volný puk do útočné třetiny Voženílkovi, který dal na vrchol Marcinkovi, ten mu vrátil a Voženílek poslal před brankoviště na prvně jmenovaného třineckého střelce. Jeho věšák pod horní tyč byl nad Lukešovy síly. Asistence: Daniel Voženílek, Tomáš Marcinko. Stav utkání 4:1.
     
    47:20
    Zajímavější šanci měl Daňo, který ujížděl sám na Lukeše. Jeho pokus olízl spojnici horní tyče a pravé tyčky Lukešovy branky.
     
    43:34
    Rychlá akce jako podle pravítka. Od modré čáry šel puk od Růžičky k tyči na Hudáčka a rychle přes brankoviště na Nestrašila, ale jeho pokus z první Lukeš vyrazil nad.
     
    42:33
    A přesilovka je rázem dvojnásobná. Za další zákrok do obličeje – tentokrát Daňova – je vyloučen Tomáš Bartejs (KVA). Tentokrát za vysokou hůl.
     
    42:18
    Domácí obránce Havránek dostal ve vlastním pásmu ránu do obličeje a patrně za tento zákrok rozhodčí vylučují. Druhým vyloučeným hráčem hostí je Ondřej Beránek (KVA) a to za hrubost.
    41:45 Tomáš REDLICH - 3:1
     
    41:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté na druhé straně se rychle dostali do útočné třetiny. Zde putoval puk na modrou čáru a odtud nahozený a dvakrát – třineckým a karlovarským hráčem – tečovaný puk vyplaval před odkrytou brankou přímo na hůl TOMÁŠ REDLICH, který se nemohl mýlit. Asistence: Dávid Gríger, Tomáš Havlín. Stav utkání 3:1.
     
    31:34
    Vyloučen je Martin Marinčin (TRI) za podrážení.
     
    31:34
    Na jejím konci měl obrovskou šanci hostů Koblasa, který dostal naservírován puk od levého hrazení před prázdnou branku. Nedokázal se však včas srovnat k dorážce do odkryté branky. Výhoda končí a hosté budou hrát přesilovku.
     
    27:35
    Druhá přesilovka pro Karlovy Vary přišla po faulu Daniela Kurovského (TRI), který se provinil podrážením.
    26:06 Libor HUDÁČEK - 3:0
     
    26:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Marinčin zastavil Kohoutovo proklepnutí puku do útočného pásma a založil tím rychlou akci domácích. Nestrašil od pravého hrazení našel křížně Daňa, který obratem poslal puk do slotu před karlovarskou branku, kde LIBOR HUDÁČEK umně vložil hůl do trajektorie rychlé přihrávky. Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil. Stav utkání 3:0.
     
    24:55
    Jeřábek předal v rohu puk Draveckému, který jej potáhl po zadním hrazení a jemným dloubáčkem jej poslal před branku. Odtud střílel Buček, ale jeho pokus Lukeš jistě pokryl.
     
    23:35
    Hosté se dostali do útočného pásma a v situaci dva na jednoho Koblasa volil střelu, která ale nebyla přesná, Mazanec nemusel zasahovat. Na druhé straně se rychle potom zrodila také velká šance – měl ji Nestrašil. Jeho pokus z levého kruhu pokryl Lukeš do lapačky.
    22:50 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    22:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    LIBOR HUDÁČEK získal puk na hůl ihned po vyhraném buly v útočném pásmu a podobně jako před chvílí jeho spoluhráč volil střelecký pokus z hranice levého kruhu. Hudáček si puk ale potáhl trochu blíž k ose útočného pásma a trefil se přesně k pravé tyči Lukešovy branky. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:0.
    18:41 Marko DAŇO - 1:0
     
    18:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Daňo vyvezl puk z útočného rohu a u modré čáry ho předal Karlisi Čukstemu. Ten předvedl rozhodně nejpohlednější krasojízdu dosavadního průběhu utkání, když vyřadil ze hry rychlými kličkami dva soupeře a poslal křížně puk před odkrytou branku MARKO DAŇOVI, který otevřel skóre. Asistence: Karlis Čukste. Stav utkání 1:0.
     
    14:24
    Domácí se dostali ve vlastním pásmu pod tlak a Štěpán Havránek (TRI) chtěl svou pětku osvobodit vypálením puku o plexi do středního pásma. Síla jeho pokusu byla příliš velká a kotouč zamířil přímo do hlediště. Je tu první přesilovka Energie.
     
    07:15
    Hosté pokračovali v aktivitě před třineckou brankou a ke střele ze slotu se dostal Beránek. Jeho střelu Mazanec vyrazil.
     
    04:10
    Hudáček zatáhl puk po pravém hrazení a křížně nahrál před odkrytou branku Bučkovi. Jeho pokus po zemi zásahem pravým betonem u tyčky vyrazil Lukeš.
     
    02:48
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Matěj Stříteský (KVA) za hákování.
     
    02:45
    Marcinko se po odrazu puku od zadního hrazení dostal do šance. Byl sám proti Lukešovi, ale nedal. Při situaci byl ale faulován.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Daňo (Čukste), 23. Hudáček (Nestrašil), 27. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 52. M. Růžička (Voženílek, Marcinko) – 42. Redlich (Gríger, Havlín), 55. O. Beránek (Černoch)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Hladonik, Kružík.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr

    Diváci: 3 309
    bahis siteleri