Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 20.12.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny příznivce ledního hokeje. Vítejte u utkání 29. kola TELH mezi domácí Kometou Brno a Kladnem.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští měli před reprezentační přestávkou velké problémy s virózou, která zasáhla podstatnou část týmu. Její vinou dokonce Rytíři museli odložit utkání 27. kola proti Pardubicím, nicméně 11. prosince v Liberci už hrát museli. Do zápasu tak poprvé v letošní sezoně nastoupil i padesátiletý majitel klubu Jaromír Jágr, jenž si při vysoké porážce 7:3 připsal 2 body (0+2).

    Kladno se však trápí dlouhodobě a i letos bude pravděpodobně bojovat o udržení v nevyšší soutěži. Zatím mu s 28 body patří poslední 14. místo, ztráta na 13. České Budějovice tak činí bodů 5. V posledních pěti utkáních Rytíři ale žádný výrazný krok k záchraně neudělali, když hned čtyřikrát prohráli. Jediným úspěchem tak bylo domácí vítězství 4:1 nad karlovarskou Energií.

    Na Kladně jistě nepanuje herní pohoda, což se promítá i do individuálních statistik. V těch suverénně vede Tomáš Plekanec, čtyřicetiletý útočník s bohatými zkušenostmi z NHL doposud nasbíral 19 bodů (5+14). Druhý je čtrnáctibodový Adam Brodecki (8+6) – švédský útočník, jenž do Čech v létě přišel z finského týmu JYP Jyväskylä.

    Mezi nejproduktivnější obránce ligy ale patří další cizinec v kádru Rytířů – Kanaďan Jake Dotchin posbíral během pětadvaceti startů velmi slušných 11 bodů (2+9). Do branky se nejčastěji staví Landon Bow (89.64%), záda mu kryje Adam Brízgala (90.43%).
     
    HC Kometa Brno

    Kometa v průběhu reprezentační pauzy vystřídala trenéry. Po sérii neuspokojivých výsledků na lavičce skončil Martin Pešout, kterého na pozici hlavního kouče nahradil Patrik Martinec. V roli trenéra obránců se na střídačku postaví i majitel a generální manažer Komety Libor Zábranský, asistentem zůstává Jiří Horáček, Jiří Otoupalík se přesune na tribunu, odkud bude střídačku zásobovat svými postřehy.

    Kometa se s kladenskými Rytíři potkala v letošní sezoně dvakrát, přičemž její bilance s tímto soupeřem je vyrovnaná. V září slavili Středočeši, kteří si z Brna odvezli tři body za výhru 1:3, jedinou branku Komety tehdy obstaral Andrej Kollár, jenž po asistenci Eduarda Šalého vyrovnával na 1:1. Říjnovou odvetu na Kladně ale naopak zvládla Kometa, když v pohledném a na góly bohatém utkání zvítězila 3:5.

    Brňanům momentálně s 38 body patří 8. místo, nicméně sedmý Liberec má na kontě stejný počet a je před Kometou pouze o skóre. Celky na 6. – 4. místě pak mají shodně 45 bodů, cesta na pozice zajišťující přímou účast ve čtvrtfinále je tak stále otevřená.
    Přiblíží se dnes Kladno bodově Kometě?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Kundrátek (A), Kučeřík, Hrbas, Ščotka, Holland, Gulaši (A), Ďaloga – Horký, Holík, Flek – Dufek, Zbořil, Zaťovič (C) – Koblížek, Strömberg, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Pytlík, Indrák, O. Bláha II – Jágr, Filip, M. Procházka – Melka, Zikmund (A), Michnáč – Beran.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Synek, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodní buly byla úspěšnější domácí Kometa, která tak může založit první útok.
     
    00:26
    Do rychlého protiútoku se hnal Jake Dotchin, nicméně po přejezdu modré čáry se postaral pouze o nepřesnou zadovku.
     
    00:53
    První rutinní zákrok si připisuje Dominik Furch, po jehož pravé ruce se bude vhazovat.
     
    01:01
    Kollár se ze středního pásma snažil najít na modré čáře najetého Strömbegra, avšak ten si s prudkým pasem neporadil.
     
    01:41
    Poprvé o sobě dal vědět i Jaromír Jágr, který vypálil z levého kruhu do tyče. Následný protiútok vedený Vincourem končí ofsajdem.
     
    01:57
    Flek aktivním napadáním získal touš v prostoru pravého kruhu a zadovkou nabil Holíkovi, tomu rána nesedla, nicméně Kladenští vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    02:30
    Kubík se sám dostal do útočné třetiny a zavezl puk za branku, tam potom nepřesně hledal Plekance.
     
    02:47
    Zajímavě vypadající útok rozjela Kometa. Zaťovič ale v situaci dva na jednoho až nepochopitelně přihrával přes hráče, takže jeho pas dle očekávání neprošel. Tady měl brněnský kapitán jednoznačně střílet.
     
    03:38
    Kladno se na chvíli usadilo v útočném pásmu, ale Michnáčova přihrávka na modrou postrádala přesnost a vyhnala celou pětici ven.
     
    04:01
    Pěkné sólíčko Andreje Kollára končilo prudkou ranou z levého kruhu, ta ale mířila přímo do náruče Bowa.
     
    04:36
    Jan Süss se snažil skórovat obtočením zpoza branky, neúspěšně. Puk pak doputoval na Kundrátka, jenž od modré vystřelil mizerně.
     
    05:18
    Dvě velké šance měl Kundrátek! Nejprve pálil z pravého kruhu do gólmana a za malou chvíli se dostal k odraženému puku ve slotu, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal hrací předmět zamést do sítě.
     
    06:09
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Radek Kučeřík – 2 min., vysoká hůl.
     
    06:09
    Pasáž, ve které Kometa ždímala svého soupeře, končí faulem Radka Kučeříka. Přesilovka Rytířů začne hned po komerční pauze.
     
    06:16
    Kladno se usazuje v útočném pásmu, avšak ne na dlouho. Křižný pas vystihl Kratochvíl, který vyhazuje.
     
    07:03
    Teď už je pětice útočníku pevně usídlena v pásmu. Cibulskisova rána od modré vypadal velmi nebezpečně.
     
    07:28
    Kladno právě vstřelilo branku! Kladenští zahráli přesilovku skvěle a po několika prvotních nepřesnostech se jim přeci jen podařilo rozjet gólovou kombinaci. Plekanec z levého kruhu narýsoval parádní křižný pas na ADAMA KUBÍKA, jenž z první poslal puk za přesouvajícího se Furcha. Asistence: Tomáš Plekanec, Oskars Cibulskis.
    07:28 Adam KUBÍK - 0:1
     
    08:21
    Kometa se snažila rychle odpovědět. Po krátkém pobytu v pásmu se ke střele z levého kruhu dostal Hrbas, jehož slabý pokus změnil směr, přesto na Bowa nestačil.
     
    08:52
    Kometa právě vstřelila branku! Kometě se podařilo bleskurychle odpovědět! Po dlouhém pobytu v útočné třetině se brněnská první formace prosazuje. LUBOŠ HORKÝ z předbrankového prostoru poslal puk přesně k pravé tyči. Asistence: Jakub Flek, Petr Holík.
    08:52 Luboš HORKÝ - 1:1
     
    10:02
    Plekanec se dostal za modrou čáru a na kruhu zasekl, jeho pokus o přihrávku na modrou byl ale nepřesný a vyhnal jeho tým do středního pásma.
     
    10:54
    Ondřej Slováček si potáhl puk na modrou a z otočky nahodil. Puk na branku sice doputoval, ale tak pomalu, že s ním Furch neměl žádný problém.
     
    11:16
    Už už to vypadalo, že na modré čáře rozjetý Luboš Horký půjde do úniku, přihrávka na něj ale byla přetažená.
     
    11:54
    Kučeřík na levém kruhu dlouho váhal se střelou, nakonec puk poslal do krkolomně postaveného Bowa, který pouze vyrazil. Flek ale ze slotu gólově dorazit nedokázal.
     
    12:29
    Ščotkovo nahození od modré tečoval mezi kruhy Dufek, jeho přičiněním ale touš na branku nakonec vůbec nedoputoval.
     
    12:48
    Koblížek se zpoza branky krásně proháčkoval na osu a předložil puk na modrou Gulašimu. Jeho následná dělovka ale jen rozezněla zadní mantinel.
     
    13:24
    Nahození z dálky Bow dobře viděl a schoval ho do lapačky. Následuje komerční pauza, po níž se bude vhazovat po pravé ruce kladenského gólmana.
     
    13:43
    Oskars Cibulskis od vlastní branky hledal spoluhráče na útočné modré, ten ale prudká a vzdušný pas nedokázal zpracovat.
     
    14:37
    Pěkná kombinace na jeden dotek skončila u Horkého, jemuž Flek přiklepl puk z levé strany. Brněnský kanonýr se ale ve slotu nedokázal srovnat ke střele.
     
    15:41
    Zbořil se ihned po přejezdu modré čáry odhodlal ke střele, která však byla zbytečná. Zaťovič byl nezvykle rychlý a způsobil ofsajd.
     
    16:30
    Koblížek z pravé strany posílal střílený pas na osu hřiště, tam ale nikdo nedokázal usměrnit za rozhozeného Bowa. Ke střele z větší vzdálenosti se pak dostal ještě Gulaši, jeho projektil ale končí v ochranné síti.
     
    17:13
    Do protiútoku po zisku touše ve středním pásmu se hnal Süss, tomu ale těsně před střelou z mezikruží nadzvedl hůl vracející se protihráč.
     
    18:08
    Jakub Babka si na modré čáře dlouho hledal dobrou pozici na střelu. Tu nakonec našel, avšak Furch na puk dobře viděl a bez potíží jej schoval do lapačky.
     
    18:22
    Dufek obkroužil branku a dostal znovu až na osu hřiště. K překvapení všech nakonec nenabil na modrou, ale volil bekhendové zakončení, které v klidu chytá Bow.
     
    18:55
    Nenápadné Hollandovo nahození Bowovi vypadlo a kladenští zadáci měli co dělat, aby odstavili dotírajícího Kollára s Koblížkem.
     
    19:47
    Zaťovič se po překonání modré čáry odhodlal k jakési pseudoprohazovačce, která končí neúspěchem, celá pětice se stěhuje do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Je za námi první třetina, která mezi osmou Kometou a posledním Kladnem nabídla po všech stránkách vyrovnaný duel. To samé platí i o skóre, když u obou celků svítí jednička. Jako první šli do vedení hosté, když po krásné přesilovkové kombinaci otevřel skóre Kubík. Kometě se ale zásluhou Horkého podařilo za malou chvíli odpovědět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Zahajovací buly druhé periody patří Kladnu, vyhrál Tomáš Plekanec, Rytíři tak začínají první útok.
     
    20:20
    Ke gólu ale měla blízko Kometa, Kučeřík dostal puk do druhé vlny na modrou, popojel si k brance, a vypálil jen těsně kolem tyče.
     
    21:11
    Hrbas z obranného pásma hledal na útočné modré Zaťoviče jako by to snad ani nebyl jeho spoluhráč, kapitán Komety neměl šanci zpracovat.
     
    21:33
    Spoustu prostoru na pravé straně dostal Dufek, který nabruslil až před branku, Bowa ale z bezprostřední blízkosti nepropálil.
     
    22:07
    Strömberg v obranném pásmu nabral kotouč a pokusil se rozehrát. Jeho přihrávka ale končí vytečovaná na tribuně.
     
    22:40
    Adam Kubík si na levém mantinelu nevšiml spoluhráče u zadní tyče a nepřesně přihrával do druhé vlny. Za malou chvíli zazdil další přečíslení Plekanec.
     
    23:27
    Druhá třetina je zatím rozháraná a plná nepřesností z obou stran.
     
    23:55
    Beci Komety jakoby měli zakázáno trefit branku, od modré pálil nepřesně Kundrátek. Po něm ze stejného místa Kratochvíl, ten naopak trefil dobře postaveného Bowa.
     
    24:39
    Kometa už je přes minutu usazena v útočné třetině. Kladno se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:57
    Strömberg dostal nabito mezi kruhy, odkud ihned pálil. Jeho rána se od zadního mantinelu odrazila před branku, nikdo z Brňanů ale nedokázal dorazit.
     
    26:28
    Oskars Cibulskis si v předbrankovém prostoru šikovně odskočil, aby dostal přihrávku, jeho rána ale gólem nekončí.
     
    27:00
    Oskars Cibulskis z levého kruhu dostal puk k pravé tyči, kde čekal Ladislav Zikmund, který před úplně prázdnou brankou promáchl!
     
    27:29
    Z tribun se ozývá pískot, Kometa se stále nemůže vymanit z kladenského tlaku. Pokus o protiútok nyní skončil jen icingem.
     
    27:39
    Po zákroku Dominika Furcha je na programu komerční pauza, která nyní přijde k duhu zejména Kometě, ta je v posledních minutách pod tlakem.
     
    27:42
    Ihned po buly se k puku dostal Adam Brodecki, jemuž se otevřel prostor na ose hřiště. Z dobré střelecké pozice ale trefil jen blokujícího hráče Komety.
     
    28:04
    Plekanec dostal puk do jízdy na útočnou modrou, jeho zadovka na Kubíka ale nebyla přesná, Kometa tak může otočit směr hry.
     
    28:52
    Znovu to od modré zkoušel Kundrátek, jenže tomu dnes není přáno. Jeho nepovedená rána letěla vysoko nad, domácí však stále drží pásmo.
     
    29:24
    Teď už ale domácí pobyt v útočné třetině končí. Hrbas od modré čáry nahodil do bloku.
     
    29:56
    Koblížek z osy hřiště citlivě posunul puk na pravý kruh, kde se do něj opřel Marek Ďaloga. Jeho pumelice trefila Bowa do helmy a ten se teď značně otřesen sbírá z ledu.
     
    30:04
    Michnáč se Zikmundem si při přechodu modré čáry nevyhověli a zastavil je ofsajd.
     
    30:14
    Luboš Horký si ve střením pásmu narazil s Flekem a posunul se do útočné třetiny, jeho slabou střelu z levé strany ale bez problémů lapil Bow.
     
    31:00
    Adam Brodecki se po chybě v domácí rozehrávce řítil sám na branku, avšak těsně před zakončením smolně podklouzl. Dle rozhodčího v tom ale neměla prsty žádná z brněnských hokejek.
     
    31:59
    Holland narýsoval perfektní pas na modrou, kde byl Zaťovič úplně sám. Brněnskému kapitánovi ale selhalo zpracování, dnes to skutečně není jeho zápas.
     
    32:18
    Ihned po buly v útočném pásmu pálil od modré Ďaloga. Bow ale měl před sebou dálnici, takže na puk dobře viděl a schoval jej ve výstroji.
     
    32:36
    Kollár už podruhé v dnešním zápase pokazil rozehrávku a Kometa měla velké štěstí, že podobně nepřesná byla i kladenská protiakce.
     
    33:40
    Další kladenský zámek vyústil ve střelu Sotniekse z levého kruhu, tu od ochranné sítě zblokoval Hrbas.
     
    34:07
    Dvakrát byl nepřesný Dufek, poprvé odevzdal puk hned po překonání modré čáry a podruhé poslal na paty Zaťovičovi pas přes osu.
     
    34:58
    Holík si nabruslil za branku a ve slotu pak hledal Horkého, ten ale v obležení obránců neměl šanci zakončit.
     
    35:25
    Dnes nejaktivnější z obránců Komety Ďaloga znovu nahazoval od modré, jeho pokus se ale znovu nesetkal s podporou spoluhráčů a skončil jen na Bowovi.
     
    35:44
    Cibulskisův kopec do útočného pásma rozhodčí vyhodnotili jako zakázané uvolnění. Hra se vrací do obranné třetiny Kladna.
     
    36:18
    Jakub Babka poslal puk na pravý kruh, odkud slabě vystřelil Jaromír Jágr.
     
    36:44
    Kometa bude hrát přesilovku. Modrobílí zatím drží puk ve výhodě v útočném pásmu.
     
    37:00
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Oskars Cibulskis – 2 min., hákování.
     
    37:17
    Kometa právě vstřelila branku! Dlouho netrvalo a domácí Kometa využívá přesilovou hru! PETR HOLÍK si nenápadně sjel na pravý kruh, kam dostal přesnou křižnou přihrávku od Zbořila, a pečlivě připravenou střelou na zadní tyč poslal puk za Bowa. Asistence: Adam Zbořil.
    37:17 Petr HOLÍK - 2:1
     
    38:00
    Nepřesnou přihrávku ve středním pásmu vystihl Koblížek, který se řítil na branku, obránce na jeho zádech jej ale v zakončení efektivně rozhodil.
     
    39:20
    Adam Zbořil se hnal za pukem do samostatného úniku. Landon Bow ale včas opustil branku a kotouč odpálil mimo dosah brněnského útočníka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    Inu, žádná reklama na hokej se dnes v Brně nekoná. Druhá perioda se nesla v duchu nepřesností na obou stranách. Oba týmy si několikrát dokázaly vytvořit tlak v útočném pásmu, nicméně úspěšný byl až ten brněnský v přesilové hře. Tu využil Petr Holík a domácí tak vedou 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Flek z osy hřiště posunul puk na levý kruh, kde čekal Horký. Ten se ale místo střely rozhodl ještě obejít obránce, což se mu nepodařilo.
     
    41:01
    Pokus o založení útok v podání Komety končí icingem. Vhazovat se bude po pravé ruce Dominika Furcha.
     
    41:10
    Martin Zaťovič z osy hřiště dobře viděl na pravém mantinelu rozjetého Dufka, kterému ale doslova hodil nezpracovatelnou přihrávku,.
     
    41:36
    Kladno právě vstřelilo branku! Tak to je studená sprcha pro domácí Kometu! MATYÁŠ FILIP nabral ve středním pásmu rychlost, parádním sólem se dostal až před branku, a střelou mezi ruku a beton Dominika Furcha rozvlnil síť. Asistence: Kristaps Sotnieks, Jaromír Jágr.
    41:36 Matyáš FILIP - 2:2
     
    42:25
    Šanci poslat Kometu zpět do vedení měl Ďaloga, který se řítil na branku po levé straně, jeho pumelice ale ztroskotala na Bowovi.
     
    43:00
    Vincour v přečíslení dva na jednoho procedil puk na Dufka, který z bezprostřední blízkosti nepřekonal brankáře!
     
    43:58
    Martin Procházka se snažil přejít přes modrou čáru, ale jeho klička končí neúspěchem. Následně Kladno zastavuje ofsajd.
     
    44:43
    Jágr před brankou Komety ztratil puk a umožnil tak Zbořilovi založit rychlý protiútok. Šikovný centr ale ve středním pásmu spadnul a kontr byl ten tam.
     
    45:33
    Kim Strömberg pohrdl situací dva na dva s Kollárem a pouze nahodil a vydal se na střídačku.
     
    46:09
    Brodecki se zpoza branky vytočil na osu hřiště a poslal puk na modrou čáru, odkud střílel Slováček. Jeho slaboučké nahození si ale lapačkou našel Dominik Furch.
     
    46:47
    Domácí se drží v útočném pásmu, zatím ale smolí puk po mantinelech a nedaří se jim dostat do střelecké pozice.
     
    47:09
    Až teď zkusil vystřelit Ďaloga, ten ale pálil v podstatě z nouze od modré čáry a jeho pokus končí vytečovaný na tribuně.
     
    47:16
    Do dobré pozice na pravý kruh dostal touš Dufek, avšak vylámal si zuby na Bowovi.
     
    47:58
    Ani třetí třetina zatím nenabízí bůhvíjak pohledný hokej. Sledujeme spíše bitvu, jejíž podstatná část se odehrává ve středním pásmu. Zápas nezdobí ani řada nepřesností na obou stranách.
     
    48:10
    Po vřavě před brankou vyplaval puk na modrou, kde se do něj opřel Ščotka, tento pokus o střelu ale končí jen v rohu.
     
    48:48
    Od modré se teď rozhodl vypálit i Gulaši, jeho plachťáček ale mezi tři tyče nemířil.
     
    49:21
    Flek se natahoval za prudkým pasem na modrou, který by jej býval vysunul do úniku, to by ale musel brněnský rychlík mít alespoň jedno dvě tempa navíc.
     
    50:18
    Brněnskou halou se ozývá hlasitý pískot, spustil jej další neúspěšný pokus domácích o založení útoku, který končí jen icingem.
     
    50:50
    Ondřej Bláha dostal puk mezi kruhy, odkud ale neprostřelil změť těl na brankovišti. Následný kontr Komety kryje Bow.
     
    51:30
    Matěj Beran byl velmi blízko gólu, když dostal střílený pas na zadní tyč, puk si zpracoval, ale už jej nedokázal zasunout za Furcha.
     
    52:39
    Zbořilův nenápadný pokus proletěl kolem obránce a vypadl gólmanovi z lapačky, před brankou ale nebyl nikdo, kdo by mohl volný touš dorážet.
     
    53:35
    Brněnští obránci se dnes předhání o to, kdo vyšle nejhorší střelu. Gulaši nyní od modré do bloku.
     
    54:04
    Jaromír Jágr teď sklízí i potlesk domácích fanoušků, když za brankou udržel na zádech dva protihráče, ale gólovou přihrávku nakonec nevymyslel.
     
    54:28
    Dotchin se blýskl dobrým obranným zákrokem, když odzbrojil Horkého těsně před střelou.
     
    55:25
    Melka z pravé strany vyslal střílený puk do předbrankového prostoru, nikdo z Kladenských se ale v tlačenici nedokázal prosadit.
     
    55:59
    Gulaši znovu pálil od modré čáry, znovu se mu ale nepodařilo trefit nic jiného než blokujícího obránce.
     
    56:35
    Gulašiho další nahození tečoval velmi nebezpečně Kollár, nicméně mezi tři tyče usměrnit nedokázal, puk proletěl těsně kolem té levé.
     
    57:05
    Na lopatě to měl Luboš Horký! Mezi kruhy byl úplně sám a na střelu měl spoustu času, přesto puk poslal o parník nad!
     
    57:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Martin Zaťovič – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:05
    Kubík dostal od modré nabito na pravý kruhy a bez přípravy pálil. Jeho pokus ale lapil přesouvající se Furch.
     
    58:23
    Jágr dostal na levém kruhu přesnou zadovku, do které se bez rozpaků opřel a protáhl Furcha.
     
    58:38
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    58:48
    Kučeřík vyhodil až ke gólmanovi Kladna. Kometa se osvobozuje.
     
    59:26
    O další vyhození se postaral Ščotka, hosté se zatím v útočném pásmu nemohou usadit.
     
    59:58
    Dotchinova rána od modré ještě zaváněla gólem, nakonec ale proletěla těsně kolem brankové konstrukce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině se Kladnu po zásluze podařilo vyrovnat, postaral se o to hned v úvodu periody Matyáš Filip. Stav 2:2 pak vydržel až do konce základní hrací doby a nás tak za malou chvíli čeká ještě prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Hned na startu prodloužení se do nájezdu dostal Horký, bekhendem ale za Bowa puk nedotlačil.
     
    60:57
    Kladenští drží puk na holích a pečlivě si připravují útok.
     
    61:24
    Něco vymyslet se snažil Radek Koblížek, jeho rychlý průnik středním pásmem ale ztroskotal na pravém kruhu, kde přišel o puk.
     
    62:10
    Kometa právě vstřelila branku! Tak Kometa nakonec přeci jen doslova utrpí výhru! Situaci dva na jednoho vyřešil PETR HOLÍK střelou a z pravého kruhu posadil puk přesně mezi ruku a beton Landona Bowa. Asistence: Luboš Horký.
    62:10 Petr HOLÍK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa se dnes nakonec protrápila k vítězství, když prodloužení rozhodl Petr Holík. Kladenští ale dnes v Brně zanechali dobrý dojem a rozhodně nehráli jako poslední tým tabulky. Bod putující do Kladna je tak rozhodně zasloužený.

    Nejlepší hráči:

    Petr Holík (KOM) – Landon Bow (KLA) (20:31:26)
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 9. Horký (Flek, Holík), 38. Holík (Zbořil), 63. Holík (Horký) – 8. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 42. Filip (Sotnieks, Jágr)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Kundrátek (A), Kučeřík, Hrbas, Ščotka, Holland, Gulaši (A), Ďaloga – Horký, Holík, Flek – Dufek, Zbořil, Zaťovič (C) – Koblížek, Strömberg, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Pytlík, Indrák, O. Bláha II – Jágr, Filip, M. Procházka – Melka, Zikmund (A), Michnáč – Beran.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Synek, Axman

    Diváci: 5764
    thejrc.org