Třinec – K. Vary 4:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 0:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 20.12.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:58
    Juraj Mikuš (VIT) ale ukončuje přesilovku hostí po 13 sekundách. Jakuba Lva podél mantinelu zkrátka nepustil za sebe a dostává dvojku za nedovolené bránění.
     
    54:45
    Po komerční přestávce rozehrají Vítkovice další početní výhodu. Martin Štohanzl (MHK) odpálil upadnutou hokejku soupeři, čehož si všiml rozhodčí a hned uděluje Štohanzlovi dvě minuty.
     
    51:16
    Další emotivní moment a ČPP Aréna je znovu na nohách! Dominik Lakatoš (VIT) při bránění rozehrávky sestřelil Bohumila Janka na hranici ostrého faulu kolenem, který by se už týkal možná i vyššího trestu. Ve hře ale zůstal pouze dvouminutový trest za podrážení.
     
    31:09
    A série vyloučení pokračuje, navíc se to přenáší i do roviny tribun a hostující střídačky. Lukáš Krenželok (VIT) podrazil jednoho z domácích v obranném pásmu a míří na trestnou. Ve stejný moment se však začalo něco dít v sektoru S, který se zaměřoval víceméně jen na střídačku Vítkovic. Proto je přivolána do prostoru pořadatelská služba, zápas pokračuje dále.
     
    29:25
    A 5 na 3 přichází i pro Vítkovice! Jeremie Blain (MHK) si v souboji u mantinelu pomohl nepřiměřeným krosčekem a hosté jdou na 46 sekund do dvojnásobné výhody.
     
    28:11
    A jen co se situace tak nějak ustálí, opět se bude hrát v nerovném počtu. Mislav Rosandić (MHK) kouše dvojku za podrážení v obranném pásmu a po komerční přestávce jsou na tahu Vítkovice.
     
    25:37
    Minuta pro Hradec 5 na 3! A to vskutku kuriózně. Střela Kevina Klímy z pravého kruhu šla Stezkovi na masku a hostující gólman poté udělal mírný pohyb, po němž maska spadla na led. Přestože to bylo spíše v rámci pokusu o nahození do základní pozice zpět, rozhodčí jsou neoblomní a Aleš Stezka (VIT) dostává dvojku za zdržování hry! Menší trest odpyká Dominik Lakatoš.
     
    24:36
    Šanci jít znovu do vedení dostanou domácí po další dvě minuty. Peter Krieger (VIT) při zachycování průniku Lalancetta trefil domácího forvarda hokejkou do obličeje a dostává menší trest.
     
    21:11
    Oliver Okuliar (MHK) na začátku 22. minuty dostává dvě minuty za sekání. Při vracení se z obranného pásma dohrál souboj nepřiměřeně a už putuje na trestnou.
     
    17:32
    Tak dlouho se Kelly Klíma (MHK) a Mário Grman (VIT) na hranici brankoviště osekávali a strkali, až rozhodčím došla trpělivost a oba buřiče posílají na trestnou. Shodně dvojky za sekání, po komerční přestávce se bude hrát 4 na 4.
     
    09:27
    Po komerční přestávce, kterou ozdobil domácí kotel pěkným choreem, budou mít Hradečtí přesilovku. Mário Grman (VIT) nepustil za brankou jednoho z domácích proti jeho vůli a dostává dvojku za držení.
     
    06:05
    Pro Východočechy přichází další komplikace! Filip Pavlík (MHK) trefil hokejkou do obličeje Půčka, kterému na střídačku museli pomáhat i maséři hostí. Vítkovice mají 49 sekund 5 na 3!
     
    02:53
    Téměř pětiminutové zkoumání má svůj konec a dochází k vyloučení na hradecké straně! Christophe Lalancette (MHK) dostává za faul 2+2 minuty a Vítkovice tak čekají dlouhé čtyři minuty 5 na 4!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Lev (Perret), 27. Lev (Lalancette), 38. F. Pavlík (Rosandić), 65. Blain (Zachar) – 24. Mikuš (Mueller, Lakatoš), 30. Mueller (Krieger), 34. Bukarts (Mueller)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Lederer, Lučan

    Diváci: 4 082
    thejrc.org