Columbus – Dallas 1:2 (kon.) | Washington – Detroit 4:3 (po pr.) | Boston – Florida 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:0 (1:0 po s.n.) | Vegas – Buffalo 2:3 (kon.)
Arizona – Montreal 2:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Dallas Stars
Úterý 20.12.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 Kent JOHNSON - 1:2
     
    59:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jen vstřelují svou brankou, když Nyquist zavezl puk k bráně Dallasu, kde ho přihrál Roslovicovi, jehož střelu ještě Oettinger vyrazil, ale kotouč se poté dostal ke KENTU JOHNSONOVI, jehož bekhendovou střelu lehce tečoval bránící Glendening mimo dosah svého brankáře. Asistence: Jack Roslovic, Gustav Nyquist.
    58:54 Jason ROBERTSON - 0:2
     
    58:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars zvládli následné vhazování a kotouč se dostal k JASONU ROBERTSONOVI, který se přes celé kluziště trefil do opuštěné klece a potvrdil vítězství svého týmu.
     
    58:01
    Tarasov míří na svou střídačku a domácí hrají v šesti!
     
    41:00
    Gaudreau nahrál kotouč na modrou Björkovi, jehož střela se otřela o bránícího hráče Dallasu a následně skončila na tyči hostující klece.
     
    39:54
    Až závěru druhé třetiny přichází první vyloučení v utkání. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Nils Lundkvist (DAL), jehož trest se s nejvyšší pravděpodobností přenese do třetí třetiny.
     
    38:00
    Hosté jeli ve dvou na jednoho, kde tentokrát Marchment nahrával přes ležícího obránce Bennovi, jehož okamžité zakončení skvěle vytáhl Tarasov, který tak Columbus stále drží ve hře.
     
    27:17
    Roslovic obdržel parádní křižný pas od Nyquista do levého kruhu, kde však se svou střelou trochu otálel a dopřál Oettingerovi prostor k přesunu, který tak jeho následnou střelu chytil bez větších obtíží.
     
    26:41
    Do obrovské šance se dostali hostující hokejisté, když Hintz nahrál kotouč Pavelskému, který už měl před sebou jen Tarasova, kterého však se svou střelou trefil.
    20:55 Wyatt JOHNSTON - 0:1
     
    20:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se hned na začátku druhé třetiny dostávají do vedení! Benn poslal přihrávku na modrou čáru, odkud Suter následně vyslal své nahození, které Tarasov vyrazil hodně nešťastně vedle sebe, kde se nejlépe zorientoval mladý WYATT JOHNSTON, který hned poslal touš do domácí klece. Asistence: Ryan Suter, Jamie Benn.
    07:28 Kiviranta byl hodně blízko první brance, ale Tarasov měl potřebné štěstí.
     
    07:28
    Tak nyní měl Tarasov obrovské štěstí, když se na něj z pravé strany hnal Kiviranta, který nakonec vystřelil z pravého kruhu a střela finského útočníka Dallasu prošla domácímu brankáři teploměrem, ale kotouč následně proklouzal jen těsně vedle tyče.
     
    03:08
    Hosté jeli ve dvou na jednoho, kde nakonec vzal Robertson vše na sebe a jeho střelu dokázal Tarasov vyrazit svým betonem.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 60. K. Johnson (Roslovic, Nyquist) – 21. W. Johnston (R. Suter, Ja. Benn), 59. J. Robertson


    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, Christiansen, Peeke – J. Gaudreau, K. Johnson, Laine – Činachov, Roslovic, Nyquist – E. Robinson, Kuraly, Marčenko – Olivier, L. Foudy, Meyer.
    Trenér: Brad Larsen

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Lundkvist, Lindell, Hakanpää, R. Suter, C. Miller – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Kiviranta, Dellandrea, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Marchment – Faksa, Glendening, Tufte.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Skilliter, MacDougall – Gibbons, Fournier

    Diváci: 16 402
    thejrc.org