Columbus – Dallas 1:2 (kon.) | Washington – Detroit 4:3 (po pr.) | Boston – Florida 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:0 (1:0 po s.n.) | Vegas – Buffalo 2:3 (kon.)
Arizona – Montreal 2:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Úterý 20.12.2022, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Bluesmani zaznamenali čtvrté vítězství v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 34 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 2/3 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Spencer Martin (VAN) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5%, odchytal 59:59
    Jordan Binnington (STL) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 59:49

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Kyrou (STL) – 3+1
    2. Robert Thomas (STL) – 1+1
    3. Vladimir Tarasenko (STL) – 0+3 (07:08:20)
     
    Utkání přihlíželo 18 692 diváků.
     
    St. Louis potvrdilo výbornou formu z posledních dnů, když zvítězilo na ledě Vancouveru přesvědčivým výsledkem 5:1 a zaznamenalo tak čtvrtou výhru v řadě.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž padaly první góly a Bluesmani si vybudovali dvoubrankový náskok. V závěrečné dvacetiminutovce už se Kosatky na odpor nezmohly, naopak inkasovaly další dvě trefy z hole Jordana Kyroua, který zaznamenal hattrick, k tomu přidal asistenci a po zásluze získal ocenění pro nejlepšího hráče utkání.

    Svěřenci kouče Berubeho zůstávají v tabulce Centrální divize pátí, na Colorado ztrácí tři body. Vancouver okupuje v Pacifické divize šestou příčku a manko na čtvrtý Edmonton vzrostlo na sedm bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Závěr střetnutí ještě chtěli okořenit bitkou Kyle Burroughs a Nathan Walker. Avšak v momentě, kdy shodili rukavice, tak mezi ně najeli rozhodčí a do bezprostředního kontaktu hokejisty nepustili, v samotném závěru už evidentně nechtějí řešit žádné složitosti. Muži v pruhovaném ocenili obě horké hlavy dvěma minutami za nesportovní chování.
     
    59:12
    Quinn Hughes propadl na útočné modré a hosté vystartovali do přečíslení. Po ose Bučněvič – Thomas se k puku dostal Vladimir Tarasenko, střelu z levého kruhu na přední tyč pokryl Martin betonem.
     
    58:38
    Australan Nathan Walker očekával hit od Jacka Studnicky, proto zapřel tělo a po střetu zůstal na bruslích, zatímco domácí forvard se poroučel k ledu.
     
    58:09
    A další práce pro hostujícího brankáře. Ten nejprve vyrazil pravým betonem pokus Pedersona, načež si poradil i s dorážkou Joshuy.
     
    57:43
    Ethan Bear z důvodu bránícího Kyroua zrušil nápřah, popojel si blíže k pravému mantinelu a až poté vystřelil. Jordan Binnington zabránil druhému inkasovanému gólu levým betonem.
     
    57:15
    Z otočky pálil forhendem od modré čáry Luke Schenn. Hostující brankář mohl zůstat klidný, kus černé gumy proletěl vysoko nad břevnem.
     
    56:44
    V permanenci musel být rovněž Jordan Binnington. Řešil ovšem o poznání méně složitější situaci, nahození Garlanda od mantinelu snadno schoval do výstroje.
     
    56:13
    Ještě vylepšit jasné vítězství mohl Pavel Bučněvič. Z pravého kruhu střílel do protějšího růžku, Spencer Martin předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    55:55
    Utkání se dohrává spíše z povinnosti, na domácích hráčích je patrná odevzdanost. Ledabylé nahození Ekmanna-Larssona zastavil Binnington pro Parayka.
     
    55:06
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Nathan Walker si chtěl přikopnout hrací předmět do jízdy, ten mu ovšem podjel pod bruslí.
     
    54:51
    Z ostrého úhlu střílel Quinn Hughes. Jordan Binnington mohl zůstat v klidu, protože puk letěl o velký kus vedle pravé tyčky.
     
    54:02
    Vzápětí byl Josh Leivo vidět i na opačné straně ledové plochy, když od levého mantinelu střílel na přední tyč, mezeru mezi Martinovými betony nenašel.
     
    53:47
    Curtis Lazar si ze vzduchu stáhl kotouč rukavicí a zkusil se obtočit kolem Joshe Leiva, ten soka čistým hitem nekompromisně poslal k ledu.
     
    53:16
    Spíše z nouze nahazoval od pravého mantinelu Robert Bortuzzo. Nicméně cíl v podobě buly splnil, Spencer Martin si totiž na rozehrávku netroufl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Michejev (Q. Hughes) – 31. Kyrou (Leddy, Tarasenko), 34. Na. Walker (Leddy, Parayko), 39. Thomas (Barbašev, Kyrou), 42. Kyrou (Tarasenko, Krug), 50. Kyrou (Thomas, Tarasenko)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Šilovs) – T. Myers, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Bear, Burroughs – Boeser, Horvat (C), Michejev – Garland, J. Miller (A), Joshua – Lazar, Pederson, Kuzmenko – Studnicka, Aman, Dries.
    Trenér: Bruce Boudreau

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), B. Schenn, Bučněvič – Kyrou, Thomas, Barbašev – Na. Walker, Acciari, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Hebert, L'Ecuyer – Toomey, Brisebois

    Diváci: 18 692
    thejrc.org