Columbus – Dallas 1:2 (kon.) | Washington – Detroit 4:3 (po pr.) | Boston – Florida 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:0 (1:0 po s.n.) | Vegas – Buffalo 2:3 (kon.)
Arizona – Montreal 2:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Úterý 20.12.2022, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem a St. Louis.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru mohou směle pomýšlet na postup do play-off. Sice se v Pacifické divizi nachází na nepostupovém šestém místě, nicméně na čtvrtý Edmonton ztrácí pouze šest bodů. Kosatky mají poměrně solidní formu, když v předešlých šesti případech zvítězily čtyřikrát, nicméně naposledy prohrály, doma nestačily na Winnipeg vysoko 1:5. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Elias Pettersson se 34 body.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis je na tom podobně jako dnešní soupeř. Nasbíral o dva body více, zároveň ale má jedno utkání navrch. Bluesmani disponují rovněž velmi dobrou formou, přemožitele nepoznali v předešlých třech střetnutích, v doposud posledním klání zvítězili na stadiónu Calgary poměrně s přehledem 5:2. Týmové produktivitě vévodí dvojice osmadvacetibodových Kanaďanů Robert Thomas, Jordan Kyrou.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: S. Martin (Šilovs) – T. Myers, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Bear, Burroughs – Boeser, Horvat (C), Michejev – Garland, J. Miller (A), Joshua – Lazar, Pederson, Kuzmenko – Studnicka, Aman, Dries.
    Trenér: Bruce Boudreau

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), B. Schenn, Bučněvič – Kyrou, Thomas, Barbašev – Na. Walker, Acciari, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Hebert, L'Ecuyer – Toomey, Brisebois.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Vancouverem a St. Louis odstartoval! Favorita hledat těžko. Možná hosté, kteří vyhrál třikrát v řadě, ale Kosatky zase mají výhodu domácího prostředí.
     
    00:20
    Blesková přesilovka pro Vancouver. Na trestnou lavici usedl kanadský zadák Colton Parayko, jenž u obranné modré čáry podrazil Michejeva.
     
    01:16
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Quinn Hughes. Jordan Binnington pouze vyrážel před sebe, do bezpečí posléze odpálil touš Brandon Saad.
     
    01:44
    Hokejistům v tmavě modrých dresech se zatím v početní převaze nedaří. J. T. Miller přenášel hru na Conora Garlanda, pas vystihl a úspěšně vyhodil Nick Leddy.
     
    02:25
    Trest Coltona Parayka je minulostí. Hosté se ubránili bez větších komplikací, Jordan Binnington zatím nemusel řešit složitější situaci.
     
    02:57
    Naopak zahrozili Bluesmani! Jmenovitě Vladimir Tarasenko, jenž se z pravé strany natlačil před bránu, načež forhendovým zakončením ztroskotal na pravém betonu Martina.
     
    03:13
    S hlavou nahoře nahrával Curtis Lazar zleva mezi kruhy na Andreje Kuzmenka, ruský útočník střílel do brusle bránícího Parayka.
     
    03:58
    Pod tlakem Robert Bortuzzo vyhazoval jenom na zakázané uvolnění. Jordan Kyrou ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Lukea Schenna nesmazal.
     
    04:05
    Ihned p buly střílel od modré čáry Oliver Ekman-Larsson. Jordan Binnington reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, puk proletěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    04:49
    Zpoza kruhů vyslal ostrý forhendový projektil Bo Horvat. Kus černé gumy proletěl poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    05:08
    Také druhé vyloučení míří do řad St. Louis a znovu je to Colton Parayko, kdo usedl na lavici hanby, v tomto případě si pomohl krosčekem proti Dakotu Joshuovi.
     
    05:49
    Kosatky drží útočné pásmo, ale nedaří se jim vsítit tolik kýžený vedoucí gól. S pokusem Hughese si poradil Binnington pravým betonem.
     
    06:19
    S ostrou nahrávkou po pravém mantinelu si Quinn Hughes neporadil a byl nucen zacouvat až do obranného pásma. Na led naskakuje druhá přesilovková formace.
     
    06:50
    Švédský zadák Oliver Ekman-Larsson váhal tak dlouho, až ho forčekující Ivan Barbašev vyhnal za útočnou modrou čárou. Ne, ani druhá přesilovka Canucks není vůbec povedená.
     
    07:09
    S koncem Paraykova trestu Curtis Lazar lehce nahodil touš na soupeřovu bránu, gólman bez větších problémů skryl kus černé gumy do lapačky.
     
    07:51
    S rozehrávkou zpoza vlastní brány si Colton Parayko poradil na jedničku. Nenechal se rozhodit J. T. Millerem a po pravém mantinelu hrál na volného Tarasenka.
     
    08:12
    A znovu jeden z hostujících hráčů zacouval až za vlastní bránu, tentokráte Nick Leddy. Bluesmani nikam nespěchají, do utkání se i z důvodu dvou vyloučení dostávají pomaleji.
     
    08:47
    V pravém kruhu se ruský forvard Alexej Toropčenko otočil kolem své osy a vypálil forhendem po levě. Rána byla nepřesná, Spencer Martin nemusel zasahovat.
     
    09:13
    Quinn Hughes si našel prostor ke střele na středu u modré čáry. Vyslal svižný projektil ze zápěstí, který se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    09:48
    Slibnou příležitost měl Jordan Kyrou. Domácí defenziva na něj pozapomněla, kanadský forvard zvolil z pravého kruhu nepřesné křižné zakončení.
     
    10:21
    Tlak hostujícího celku pokračuje. Vladimir Tarasenko přenesl touš doprava na Braydena Schenna, ten z první promáchl.
     
    10:33
    První početní převaha čeká na St. Louis. Na trestnou lavici zamířil J. T. Miller, který vysekl hokejku z rukou Jordana Kyroua.
     
    11:02
    Blízko vedoucímu gólu byl Brayden Schenn! Na pravé straně se opřel do křižného pasu a přesunujícího se Martina propálil, leč gólmana zachránilo břevno.
     
    11:53
    Vladimir Tarasenko naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš na modrou čáru, odkud vypálil Colton Parayko jenom do blokujícího Schenna.
     
    12:21
    Pavel Bučněvič zakvedlal s toušem v pravém kruhu, aby nakonec volil nahrávku k modré čáře na Toreyho Kruga, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    12:40
    I Vancouver si poradil s ubráněním oslabení. Navrátilec J. T. Miller se okamžitě zapojuje do hry, a sice do plnění defenzivních povinností.
     
    13:11
    A byl to právě J. T. Miller, kdo otočil hru a z levého kruhu vypálil, Jordan Binnington zdárně zasáhl pravým betonem.
     
    13:48
    Brandon Saad protečoval nahození Nicka Leddyho, aby nemohlo být pískáno zakázané uvolnění. Luke Schenn drží puk za vlastní bránou a oba týmy sřídají.
     
    14:24
    Před domácí svatyni si najel Ryan O'Reilly a Brandon Saad mu adresoval pěknou nahrávku, hostující kapitán střílel z bezprostřední blízkosti jenom do Martinovy výstroje.
     
    14:47
    Od modré čáry vyslal ostrý forhendový projektil Nick Leddy. Spencer Martin šel včas do pokleku, ale zasahovat nemusel, kotouč prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    15:22
    Mezi kruhy obdržel přihrávku Andrej Kuzmenko. Ruský útočník střílel v pádu forhendem, ani on nedokázal zacílit mezi tři tyče.
     
    15:41
    Pavel Bučněvič si sjel k modré čáře, odkud vyprodukoval forhendové zakončení ze zápěstí a trefil jenom clonícího Garlanda.
     
    16:12
    Do levého kruhu dostal nabito Brandon Saad. Spencer Martin vyrážel před sebe, načež si poradil i s dorážkou Ivana Barbaševa.
     
    16:37
    Dobrou práci odvedl před vlastní bránou Conor Garland, když v pokleku zastavil nahrávku před bránu na Roberta Thomase, stejný hráč posléze vyhazoval na zakázané uvolnění.
     
    17:01
    Dělovkou od modré čáry se prezentoval Torey Kruh. Spencer Martin proti ráně nastavil hlavu a maskou touš vyhlavičkoval do ochranné sítě.
     
    17:36
    Curtis Lazar vystihl rozehrávku na obrannou modrou, ale neměl dostatečnou rychlost, aby pláchl Faulkovi, tak alespoň nahodil za bránu.
     
    18:09
    Vyhození Coltona Parayka sice Noel Acciari protečoval, ale ještě na vlastní polovině, proto byl rozhodčí nucen odpískat zakázané uvolnění.
     
    18:46
    Spíše z nouze pálil od modré čáry z pravé strany Kyle Burroughs, Jordan Binnington s přehledem zakročil pravým betonem.
     
    19:14
    Sám proti třem měl Dakota Joshua jen minimálně šanci na úspěch. Neuspěl, od cestu alespoň uštědřil hit rozehrávajícímu Toreymu Krugovi.
     
    19:56
    Poslední akce první třetiny patřila hostujícímu celku. Vladimir Tarasenko zkoušel lehce posunout dlouhý Bortuzzův pas na Braydena Schenna, úmysl přečetl Quinn Hughes.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Vancouverem a St. Louis gól nepřineslo. Jeho první polovina patřila i z důvodu dvou přesilových her domácím, avšak skóre se neměnilo. Otěže posléze převzalo do svých rukou St. Louis, ale ani tento celek zatím nedokázal vymazat nulu v kolonce vstřelených gólů, v největší příležitosti napálil Brayden Schenn horní tyč.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 12.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Zápas pokračuje za bezbrankového stavu, úvodní buly ovládl Bo Horvat.
     
    20:47
    Od modré čáry vystřelil Quinn Hughes. Ostrá rána prosvištěla vysoko nad břevnem, Jordan Binnington tedy zasahovat nemusel.
     
    21:15
    Brandon Saad si věřil proti dvojici protihráčů. Neuspěl, čistým způsobem mu touš vypíchl z pod hokejky Luke Schenn.
     
    21:50
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Josh Leivo. V plné rychlosti nahrával před bránu, odkud Oliver Ekman-Larsson zažehnával nebezpečí před Vladimirem Tarasenkem.
     
    22:22
    Kyle Burroughs nastartoval po levém mantinelu Jacka Studnicku, jenž si věřil jeden na jednoho proti Nickovi Leddymu, avšak uspěl bránící hráč.
     
    22:55
    Další útok Kosatek táhl pravou stranou Lane Pederson. Získal útočné pásmo, ovšem avizovaný pas mezi kruhy vystihl Niko Mikkola.
     
    23:21
    Zpoza levého kruhu vyslal křižný forhendový projektil Noel Acciari. Bránící Tyler Myers zvedl kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    23:50
    Středem nabral velkou rychlost Sheldon Dries. Jeho putování skončilo u útočné modré čáry, kde ho čistým hitem zpacifikoval Robert Bortuzzo.
     
    24:22
    Po levém mantinelu vyzkoušel štěstí Brock Boeser. Proti Nathanu Walkerovi udělal kličku na střed, australský forvard získal puk pro sebe.
     
    24:40
    Jordan Kyrou nahodil hrací předmět za domácí svatyni, kam nejrychleji dojel Quinn Hughes, při rozehrávce se nenechal rozhodit dotírajícím Brandonem Saadem.
     
    25:13
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Noel Acciari se proháčkoval přes dva protihráče, načež vypálil ze zápěstí nad bránu.
     
    25:47
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jordan Binnington. S hlavou nahoře prodlužoval po levém mantinelu na volného Coltona Parayka.
     
    26:16
    Jak je vidět, tak Bo Horvat umí zapracovat i směrem dozadu. Na jedničku vystál Vladimira Tarasenka, jehož ve finále i odzbrojil.
     
    26:48
    Dlouho pasáž bez přerušení ukončil až Quinn Hughes, který napřáhl k dělovce od modré čáry, od brusle bránícího hokejisty touš zamířil do ochranné sítě.
     
    27:13
    Početní převaha pro Vancouver. Způsobil ji Pevel Bučněvič, který v průběhu plnění defenzivních povinností zvedl hokejku do obličeje Bo Horvata.
     
    27:39
    Jordan Binnington vyrazil ránu Quinna Hughese pouze k J. T. Millerovi, jenž se ale nestihl zorientovat včas a promáchl naprázdno.
     
    28:16
    J. T. Miller hledal před soupeřovou svatyní Andreje Kuzmenka, ten ani v pádu nezvládl forhendem vypálit mezi tři tyče.
     
    28:53
    Po těžké nahrávce Boesera ještě udržel útočné pásmo Quinn Hughes. Tlak Canucks pokračuje, ale chybí zakončení.
     
    29:15
    Pavel Bučněvič je zpátky ve hře, nicméně tlak domácího celku pokračoval. Bo Horvat hledal a našel Brocka Boesera, jemuž zakončení vůbec nesedlo.
     
    29:33
    A byl to právě Pavel Bučněvič, kdo po levém mantinelu otočil hru na opačnou stranu. Situaci dvou proti dvěma řešil střelou, s níž Spencer Martin neměl vážnější problémy.
     
    30:07
    Poměrně dlouho Jordan Binnington váhal s rozehrávkou, ale Nilsem Amanem potrestán nebyl, na poslední chvíli zvládl touš poslat k Paraykovi.
     
    30:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bezbrankové skóre prolamují hosté! Tarasenko nabil mezi kruhy Leddymu, jehož pokus Martin pokryl, ale puk vrátil k obránci, jenž nezazmatkoval a do pravého kruhu posunul touš k JORDANU KYROUOVI, na jeho svižnou ránu ze zápěstí do bližšího horního rohu už byl gólman krátký. Asistence: Nick Leddy a Vladimir Tarasenko.
    30:25 Jordan KYROU - 0:1
     
    31:22
    Vyrovnání měl na hokejce J. T. Miller. Natlačil se až před Binningtona, jemuž udělal kličku do forhendu, jenže ztratil stabilitu, takže ve finále vůbec nezakončil.
     
    31:55
    Na druhé straně byl blízko pojistce Josh Leivo. Obdržel parádní pas od Vladimira Tarasenka, avšak těsně bráněný Hughesem namířil puk místo do odkryté brány vedle levé tyče.
     
    32:09
    Zakázané uvolnění vrací hru před Jordana Binningtona. Alexej Toropčenko nabral velkou rychlost, leč velkou ztrátu na Sheldona Driese nesmazal.
     
    32:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Quinn Hughes vyslal nahrávku za obranu, jejímž adresátem byl ILJA MICHEJEV. Ruský forvard se nenechal rozhodit dotírajícím Krugem, bekhendovým blafákem vyřadil ze hry Binningtona a kotouč posléze s velkým přehledem nasměroval do odkryté brány. Asistence: Quinn Hughes.
    32:24 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    33:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Odpověď přichází záhy! Leddy přenesl kus černé gumy do pravého kruhu na NATHANA WALKERA, jenž během chvilky seřídil mířidla a křižný projektil nasměroval mezi ruku a beton smutného Martina. Asistence: Nick Leddy a Colton Parayko.
    33:02 Nathan WALKER - 1:2
     
    34:16
    Sheldon Dries naznačil střelu, aby nakonec ještě zkusil křižnou přihrávku na Jacka Studnicku, jenž v krkolomné pozici střílel z první příliš vysoko.
     
    34:53
    Spencer Martin za vlastní bránou zastavil kotouč pro Quinna Hughese, jehož dlouhý pas na Bo Horvata zastavil pozorný Robert Bortuzzo.
     
    35:20
    Finský obránce Niko Mikkola vyhodil až v momentě, kdy byl za červenou čárou, takže o icingu nemohla být řeč. Luke Schenn musel hrát, poradil si s nátlakem Thomase nahrávkou Pedersenovi.
     
    35:49
    Jordan Kyrou postupoval sám na brankáře. Na svoji druhou trefu v utkání si ještě bude muset počkat, puk totiž zvedl příliš vysoko.
     
    36:11
    Ruský forvard Ilja Michejev nahodil puk po levém mantinelu a sám si jej dojel. Posléze nahrával do předbrankového prostoru, kde Nick Leddy šikovně zablokoval hokejku Millerovi.
     
    36:52
    Tvrdý hit od Schenna ustál Noel Acciari a po levém mantinelu nahodil touš do útočného pásma, kde bránící Conor Garland v souboji tělo na tělo přetlačil Braydena Schenna.
     
    37:34
    Josh Leivo naznačil rameny pohyb doleva, aby nakonec jel doprava. Lukea Schenna dokonale zmátl, domácí zadák konkurenta podrazil a obratem inkasoval dvouminutový trest.
     
    37:50
    Úvodní nebezpečí Kosatky ustály. Bo Horvat vystihl křižnou přihrávku Tarasenka na Thomase a kotouč nasměroval po mantinelu za hostující svatyni.
     
    38:23
    Příliš dlouho Robert Thomas kvedlal v levém kruhu s kotoučem. Křižnou nahrávku zblokoval Garland, načež vyhodil Brock Boeser.
     
    38:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina odskakuje do dvoubrankového náskoku. Barbašev zpoza brány poslal touš do levého kruhu ROBERTU THOMASOVI. Kanaďan zamířil neomylně, táhlou střelu zápěstím pověsil do protějšího víka. Asistence: Ivan Barbašev a Jordan Kyrou.
    38:50 Robert THOMAS - 1:3
     
    39:22
    Komplikace domácího celku nekončí. Špatné střídání znamená další oslabení, týmový trest odjíždí odpykat Conor Garland.
     
    39:55
    Skvěle zapracoval směrem do defenzivy Curtis Lazar. Přečetl Tarasenkův pas na Roberta Thomase a středem odpálil puk pryč z obranné třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po bezbrankové první třetině se v prostředním dějství střelci prosadili hned čtyřikrát, přičemž veselejší nálada panuje v táboře Blues, kteří disponují dvoubrankovým náskokem. Na úvodní trefu Jordana Kyroua ještě dokázal najít odpověď Ilja Michejev, avšak Bluesmani posléze skórovali ještě dvakrát, listinu střelců doplnili Nathan Walker a Robert Thomas. Kosatky mohou živit šanci na body, avšak ve třetí dvacetiminutovce musí přidat, a to hlavně směrem do ofenzivy.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 20.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstupují v přesilové hře, ta může trvat ještě 73 vteřin.
     
    40:41
    Americký obránce Torey Krug zkoušel bekhendovou nahrávku před bránu na Roberta Thomase, toho příkladně pohlídal Quinn Hughes.
     
    41:07
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    S Kosatkami to nevypadá vůbec dobře. JORDAN KYROU si vyměnil kotouč s Vladimirem Tarasenkem, aby následně skóroval ránou zpoza kruhů na vyrážečku gólmana. Hosté využili už svou druhou přesilovku v zápase. Asistence: Vladimir Tarasenko a Torey Krug.
    41:07 Jordan KYROU - 1:4
     
    42:12
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ilja Michejev. Jenže byl zdvojen a jeho nikdo nepodpořil, klička do Coltona Parayka nebyla úspěšná.
     
    42:42
    Akci Canucks zastavil svým čárový rozhodčí. Ofsajd způsobilo nedorozumění mezi Oliverem Ekmanem-Larssonem a Sheldonem Driesem.
     
    43:11
    Curtis Lazar nabral velmi dobrou rychlost po po levém mantinelu. V plném sprintu nahrával před bránu, odkud Jack Studnicka střílel mimo tři tyče.
     
    43:38
    Ideální palebnou pozici Andrej Kuzmenko v gól nepřetavil, neboť ztratil stabilitu. Avšak zkoncentroval se a nabil Laneovi Pedersenovi, jehož pokus prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    44:19
    Tlak domácího celku pokračuje. Tyler Myers vyslal bombu od modré čáře, jež se zastavil o bránícího hráče, dorážka J. T. Millera byla nepřesná.
     
    44:44
    Znovu skvěle zapracoval Tyler Myers, když stříleným pasem vybídl ke skórování Curtise Lazara, forhendovou střelu po ledě Binnington vykopl pravým betonem.
     
    45:25
    Na druhý gól v zápase si dělal zálusk Nathan Walker. Dojel do pravého kruhu, odtud vyslal střelu přes Hughese vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45:54
    Pravou stranou nabral solidní rychlost Vladimir Tarasenko. S hlavou nahoře přihrával do druhé vlny Robertu Thomasovi, jehož pokryl Luke Schenn.
     
    46:30
    Vancouver má jednu z posledních šancí, jak ještě s výsledkem něco udělat. Na lavici hanby zamířil hostující forvard Josh Leivo, ve střední třetině zahákoval Hughese.
     
    46:52
    Křižná přihrávka Quinna Hughese mířila na Andreje Kuzmenka, který už se chystal vystřelit, když do pasu v poslední chvíli vložil hokejku Noel Acciari.
     
    47:15
    Přesilovky dnes domácím zatím nefungují. Očekávanou nahrávku J. T. Millera na Bo Horvata vystihl Robert Thomas a vyhodil po levém mantinelu.
     
    47:39
    Obrovskou příležitost spálil Brock Boeser. Zleva dostal pas mezi kruhy, kde byl úplně osamocený, tváří v tvář Binningtonovi však trefil brankáře do betonu.
    47:39 Boeser na Binningtona nevyzrál
     
    48:21
    Z druhé vlny podpořil Lane Pederson. Dostal nabito ideálně do hokejky, ostrý projektil zblokoval obětavě padající Nick Leddy.
     
    48:35
    Josh Leivo je zpátky na ledové ploše, domácí nevyužili ani třetí přesilovou hru v utkání. Jejich šance na bodový zisk tak zase o pár procent klesly.
     
    49:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Robert Thomas ukázal velký přehled, když hrál v pravém kruhu s hlavou nahoře a křižným pasem připravil trefu pro JORDANA KYROUA na zlatém podnose. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi stačilo z první trefit prázdnou bránu, tento úkol splnil. Asistence: Robert Thomas a Vladimir Tarasenko.
    49:19 Jordan KYROU - 1:5
     
    50:16
    Jordan Binnington vyjel daleko z brány, aby zabránil hrozícímu úniku Ilji Michejeva. Vyrážečkou nahrál o mantinelu Toreymu Krugovi.
     
    50:39
    Od modré čáry nahazoval do přehuštěného prostoru Quinn Hughes. Bránící Colton Parayko ztečoval touš do rohu kluziště.
     
    51:00
    Do brejku směřující Nathan Walker dojel až do pravého kruhu. Australský útočník vyslal forhendovou střelu ze zápěstí, kterou nasměroval do obránce Schenna.
     
    51:40
    Do defenzivy zabral Conor Garland. Tělem odmítl forčekujícího Jordana Kyroua, pasem do střední třetiny našel stojícího Kuzmenka.
     
    52:12
    Dopředu to dnes od Kosatek není dobré. Tyler Myers na modré čáře dlouho váhal, aby nakonec nahrál před sebou stojícímu protihráči Tarasenkovi.
     
    52:48
    Jordan Kyrou je při chuti. Vystoupil proti Quinnu Hughesovi, jenž se pohybu protihráče zalekl a dobrovolně opustil útočné pásmo.
     
    53:16
    Spíše z nouze nahazoval od pravého mantinelu Robert Bortuzzo. Nicméně cíl v podobě buly splnil, Spencer Martin si totiž na rozehrávku netroufl.
     
    53:47
    Curtis Lazar si ze vzduchu stáhl kotouč rukavicí a zkusil se obtočit kolem Joshe Leiva, ten soka čistým hitem nekompromisně poslal k ledu.
     
    54:02
    Vzápětí byl Josh Leivo vidět i na opačné straně ledové plochy, když od levého mantinelu střílel na přední tyč, mezeru mezi Martinovými betony nenašel.
     
    54:51
    Z ostrého úhlu střílel Quinn Hughes. Jordan Binnington mohl zůstat v klidu, protože puk letěl o velký kus vedle pravé tyčky.
     
    55:06
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Nathan Walker si chtěl přikopnout hrací předmět do jízdy, ten mu ovšem podjel pod bruslí.
     
    55:55
    Utkání se dohrává spíše z povinnosti, na domácích hráčích je patrná odevzdanost. Ledabylé nahození Ekmanna-Larssona zastavil Binnington pro Parayka.
     
    56:13
    Ještě vylepšit jasné vítězství mohl Pavel Bučněvič. Z pravého kruhu střílel do protějšího růžku, Spencer Martin předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    56:44
    V permanenci musel být rovněž Jordan Binnington. Řešil ovšem o poznání méně složitější situaci, nahození Garlanda od mantinelu snadno schoval do výstroje.
     
    57:15
    Z otočky pálil forhendem od modré čáry Luke Schenn. Hostující brankář mohl zůstat klidný, kus černé gumy proletěl vysoko nad břevnem.
     
    57:43
    Ethan Bear z důvodu bránícího Kyroua zrušil nápřah, popojel si blíže k pravému mantinelu a až poté vystřelil. Jordan Binnington zabránil druhému inkasovanému gólu levým betonem.
     
    58:09
    A další práce pro hostujícího brankáře. Ten nejprve vyrazil pravým betonem pokus Pedersona, načež si poradil i s dorážkou Joshuy.
     
    58:38
    Australan Nathan Walker očekával hit od Jacka Studnicky, proto zapřel tělo a po střetu zůstal na bruslích, zatímco domácí forvard se poroučel k ledu.
     
    59:12
    Quinn Hughes propadl na útočné modré a hosté vystartovali do přečíslení. Po ose Bučněvič – Thomas se k puku dostal Vladimir Tarasenko, střelu z levého kruhu na přední tyč pokryl Martin betonem.
     
    60:00
    Závěr střetnutí ještě chtěli okořenit bitkou Kyle Burroughs a Nathan Walker. Avšak v momentě, kdy shodili rukavice, tak mezi ně najeli rozhodčí a do bezprostředního kontaktu hokejisty nepustili, v samotném závěru už evidentně nechtějí řešit žádné složitosti. Muži v pruhovaném ocenili obě horké hlavy dvěma minutami za nesportovní chování.
     
    Konec zápasu.
     
    St. Louis potvrdilo výbornou formu z posledních dnů, když zvítězilo na ledě Vancouveru přesvědčivým výsledkem 5:1 a zaznamenalo tak čtvrtou výhru v řadě.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž padaly první góly a Bluesmani si vybudovali dvoubrankový náskok. V závěrečné dvacetiminutovce už se Kosatky na odpor nezmohly, naopak inkasovaly další dvě trefy z hole Jordana Kyroua, který zaznamenal hattrick, k tomu přidal asistenci a po zásluze získal ocenění pro nejlepšího hráče utkání.

    Svěřenci kouče Berubeho zůstávají v tabulce Centrální divize pátí, na Colorado ztrácí tři body. Vancouver okupuje v Pacifické divize šestou příčku a manko na čtvrtý Edmonton vzrostlo na sedm bodů.
     
    Utkání přihlíželo 18 692 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 34 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 2/3 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Spencer Martin (VAN) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5%, odchytal 59:59
    Jordan Binnington (STL) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 59:49

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Kyrou (STL) – 3+1
    2. Robert Thomas (STL) – 1+1
    3. Vladimir Tarasenko (STL) – 0+3 (07:08:20)
    Bluesmani zaznamenali čtvrté vítězství v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Michejev (Q. Hughes) – 31. Kyrou (Leddy, Tarasenko), 34. Na. Walker (Leddy, Parayko), 39. Thomas (Barbašev, Kyrou), 42. Kyrou (Tarasenko, Krug), 50. Kyrou (Thomas, Tarasenko)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Šilovs) – T. Myers, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Bear, Burroughs – Boeser, Horvat (C), Michejev – Garland, J. Miller (A), Joshua – Lazar, Pederson, Kuzmenko – Studnicka, Aman, Dries.
    Trenér: Bruce Boudreau

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), B. Schenn, Bučněvič – Kyrou, Thomas, Barbašev – Na. Walker, Acciari, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Hebert, L'Ecuyer – Toomey, Brisebois

    Diváci: 18 692
    thejrc.org