Columbus – Dallas 1:2 (kon.) | Washington – Detroit 4:3 (po pr.) | Boston – Florida 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:0 (1:0 po s.n.) | Vegas – Buffalo 2:3 (kon.)
Arizona – Montreal 2:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Úterý 20.12.2022, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Závěr střetnutí ještě chtěli okořenit bitkou Kyle Burroughs a Nathan Walker. Avšak v momentě, kdy shodili rukavice, tak mezi ně najeli rozhodčí a do bezprostředního kontaktu hokejisty nepustili, v samotném závěru už evidentně nechtějí řešit žádné složitosti. Muži v pruhovaném ocenili obě horké hlavy dvěma minutami za nesportovní chování.
     
    46:30
    Vancouver má jednu z posledních šancí, jak ještě s výsledkem něco udělat. Na lavici hanby zamířil hostující forvard Josh Leivo, ve střední třetině zahákoval Hughese.
     
    39:22
    Komplikace domácího celku nekončí. Špatné střídání znamená další oslabení, týmový trest odjíždí odpykat Conor Garland.
     
    37:34
    Josh Leivo naznačil rameny pohyb doleva, aby nakonec jel doprava. Lukea Schenna dokonale zmátl, domácí zadák konkurenta podrazil a obratem inkasoval dvouminutový trest.
     
    27:13
    Početní převaha pro Vancouver. Způsobil ji Pevel Bučněvič, který v průběhu plnění defenzivních povinností zvedl hokejku do obličeje Bo Horvata.
     
    10:33
    První početní převaha čeká na St. Louis. Na trestnou lavici zamířil J. T. Miller, který vysekl hokejku z rukou Jordana Kyroua.
     
    05:08
    Také druhé vyloučení míří do řad St. Louis a znovu je to Colton Parayko, kdo usedl na lavici hanby, v tomto případě si pomohl krosčekem proti Dakotu Joshuovi.
     
    00:20
    Blesková přesilovka pro Vancouver. Na trestnou lavici usedl kanadský zadák Colton Parayko, jenž u obranné modré čáry podrazil Michejeva.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Michejev (Q. Hughes) – 31. Kyrou (Leddy, Tarasenko), 34. Na. Walker (Leddy, Parayko), 39. Thomas (Barbašev, Kyrou), 42. Kyrou (Tarasenko, Krug), 50. Kyrou (Thomas, Tarasenko)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Šilovs) – T. Myers, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Bear, Burroughs – Boeser, Horvat (C), Michejev – Garland, J. Miller (A), Joshua – Lazar, Pederson, Kuzmenko – Studnicka, Aman, Dries.
    Trenér: Bruce Boudreau

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), B. Schenn, Bučněvič – Kyrou, Thomas, Barbašev – Na. Walker, Acciari, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Hebert, L'Ecuyer – Toomey, Brisebois

    Diváci: 18 692
    thejrc.org