Philadelphia – Columbus 5:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Carolina – New Jersey 4:1 (kon.)
Toronto – Tampa 4:1 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – St. Louis 5:2 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:7 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Anaheim Ducks
Středa 21.12.2022, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:44 Kevin FIALA - 4:1
     
    50:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tohle byl spektakulární gól KEVINA FIALY! Švýcarský forvard se krásně protáhl mezi Vatranem a Beaulieuem a dostal se prakticky až před branku. Když už to vypadalo, že nebude mít prostor ke střele, protože byl téměř zády k brance, tak si kotouč přeci jen našel a bekhendem ho poslal nad lapačku Lukáše Dostála, Adrian Kempe.
    43:25 Viktor ARVIDSSON - 3:1
     
    43:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Další přečíslení už ale Králům vyšlo. Kaliyev projel do útočného pásma a přes obránce Fowlera předložil puk pro VIKTORA ARVIDSSONA. Ten se neukvapil, Dostála oklamal dlouhou kličkou a poté zasunul puk do volné části branky. Asistence: Arthur Kaliyev, Blake Lizotte.
    39:39 Alex IAFALLO - 2:1
     
    39:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Stejná situace se opakovala i vzápětí, avšak Ducks také stihli dát puk z pásma ven. Nicméně Kings se rychle vrátili zpět. Moore nejprve sám u levé tyčky Dostála puk nevyškrábal, ten propadl za branku. Hra pokračovala, po chvilce Danault narýsoval ze stejné pozice parádní pas brankovištěm a ALEXI IAFALLOVI jen stačilo nastavit hokejku. Asistence: Philipp Danault, Trevor Moore.
    34:27 Frank VATRANO - 1:1
     
    34:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vyloučení Roye znamená pro domácí hokejisty ztrátu vedení. Shattenkirkovu střelu sice našel Copley a dokázal jí zneškodnit, ale puk vyrazil před sebe, kde s k dorážce dostal FRANK VATRANO a pohotově zakončil. Asistence: Kevin Shattenkirk, Jakob Silfverberg.
    26:46 Drew DOUGHTY - 1:0
     
    26:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po hezké kombinaci se dostávají domácí do vedení. Hned pět přihrávek prolétlo rychle v útočném pásmu před Dostálem. Ta poslední šla z hole Kopitara přesně na hůl DREWA DOUGTYHO, jen se opřel do kotouče a trefil se na teploměr Dostála, jenž měl celou situaci ztíženou tím, že byl před jeho brankou pořádný provoz. Asistence: Anže Kopitar, Adrian Kempe.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Doughty (Kopitar, Kempe), 40. Iafallo (Danault, Moore), 44. Arvidsson (Kaliyev, Lizotte), 51. Fiala (Kempe) – 35. Vatrano (Shattenkirk, Silfverberg)


    Los Angeles Kings: Copley (Quick) – M. Anderson, Doughty (A), Durzi, M. Roy, Edler, Spence – Fiala, Kopitar (C), Kempe – Iafallo, Danault (A), Moore – Arvidsson, Lizotte, Kaliyev – Anderson-Dolan, Kupari, Vilardi.
    Trenér: Todd McLellan

    Anaheim Ducks: Dostál (O. Eriksson Ek) – Fowler (A), Kulikov, Benoit, Klingberg, Shattenkirk, Beaulieu – Henrique (A), Zegras, Terry – Vatrano, R. Strome, Silfverberg (A) – Comtois, McTavish, Leason – Jays. Megna, Carrick, Kirkland.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Garrett Rank – Tyson Baker, CJ Murray
    thejrc.org