Pittsburgh – Carolina 3:4 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 2:3 (po pr.)
Boston – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Seattle 6:5 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Calgary 4:3 (po pr.)
San Jose – Minnesota 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Minnesota Wild
Pátek 23.12.2022, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 Kevin LABANC - 5:2
     
    59:46
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Minnesota ještě přeci jen odvolala svého brankáře, ale Kaprizov při svém založení útoku ztratil kotouč hned na KEVINU LABANCOVI, který puk poté i rychle dojel a poslal ho do opuštěné klece Wild. Bez asistence.
    39:54 Mats ZUCCARELLO - 4:2
     
    39:54
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild v závěru druhé třetiny ještě přidávají svou druhou branku, když se MATS ZUCCARELLO trefil z levého kruhu přesně do bližší šibenice domácí klece, kde však Reimer nedokázal zasáhnout, jelikož do něj natlačil jeho spoluhráč Ferraro Boldyho, takže rozhodčí branku uznávají. Asistence: Kirill Kaprizov, Matt Boldy.
    37:19 Oskar LINDBLOM - 4:1
     
    37:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci přidávají další branku těsně po konci dlouhé přesilové hry a opět u toho byl Karlsson, který z levého kruhu poslal touš mezi nohami Goligoského na OSCARA LINDBLOMA, jenž před bránou Minnesoty dokázal svou střelou přehodit rameno Gustavssona. Asistence: Erik Karlsson, Timo Meier.
    32:47 Timo MEIER - 3:1
     
    32:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks se prosazují v přesilové hře! Bonino poslal kotouč na modrou Karlssonovi, který následně přihrál do levého kruhu TIMOVI MEIEROVI, jehož rána příklepem zaletěla přesně pod břevno hostující klece. Přesilovka San Jose pokračuje dál. Asistence: Erik Karlsson, Nick Bonino.
    11:37 Noah GREGOR - 2:1
     
    11:37
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se znova dostávají do vedení, když Benning nahrál kotouč na levou stranu Karlssonovi, jehož okamžitou střelou Gustavsson neudržel a vyrazil puk vedle sebe, kde stál nikým nehlídaný NOAH GREGOR, jenž už dopravil touš do zcela odkryté brány. Asistence: Erik Karlsson, Matt Benning.
    02:20 Joel Eriksson Ek - 1:1
     
    02:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hostující hokejisté však mají přichystanou skvělou odpověď. Merrill z obranného pásma poslal kotouč obloukem za obranu San Jose, kam si najel JOEL ERIKSSON EK, který jel sám na Reimera, jehož překonal s kličkou mezi betony. Asistence: Jon Merill.
    00:44 Erik KARLSSON - 1:0
     
    00:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní úvod v podání domácích hokejistů, kteří se dostávají do vedení hned ze své první střely v utkání. Barabanov poslal kotouč k pravému mantinelu Megnovi, jenž následně vyslal skvělý křižný pas na ERIKA KARLSSONA, který pohotovou střelou prostřelil Gustavssona. Asistence: Jaycob Megna, Alexander Barabanov.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 1. E. Karlsson (Jayc. Megna, Barabanov), 12. Gregor (E. Karlsson, Benning), 33. Meier (E. Karlsson, Bonino), 38. Lindblom (E. Karlsson, Meier), 60. Labanc – 3. J. Eriksson Ek (Merrill), 40. Zuccarello (Kaprizov, Boldy)


    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – Jayc. Megna, E. Karlsson, Vlasic, Benning, Ferraro, Harrington – Meier, Couture, Barabanov – Nieto, Bonino, Labanc – Gregor, Sturm, J. Svečnikov – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon, Middleton, Brodin, Dumba, Addison, Merrill, Goligoski – Zuccarello, Steel, Kaprizov – Hartman, F. Gaudreau, Boldy – J. Eriksson Ek, Greenway, Reaves – Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Hebert, Samuel-Thomas – Toomey, Murchison

    Diváci: 13 128
    ocianews.com