NHL
New Jersey – Boston 3:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 0:0 (odl.) | Carolina – Philadelphia 6:5 (kon.)
Buffalo – Tampa 0:0 (odl.) | Washington – Winnipeg 4:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 5:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (po pr.) | Chicago – Columbus 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:1 (1:0 po s.n.) | Vegas – St. Louis 5:4 (2:1 po s.n.)
Anaheim – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
6:5 (3:1, 3:1, 0:3)
Philadelphia Flyers
Sobota 24.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mladý fanoušek ztratil zmrzlinu při focení, v civilu zraněný Max Pacioretty se mu ji rozhodl nahradit
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 37 – 31 | Přesilová hra: 2/4 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9 %, odchytal 59:57
    Samuel Ersson (PHI) – 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 47:24
    Carter Hart (PHI) – 6 zákroků, 1 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 9:54

    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 0+2, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:38

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Martinook (CAR) – 1+2
    2. Jesper Fast (CAR) – 2+0
    3. Jordan Staal (CAR) – 0+3 (03:56:34)
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Carolina si zadělala na komplikace, ale nakonec přeci jen potvrdila roli favorita a po vítězství 6:5 nad Philadelphií zapsala osmé vítězství v řadě.

    Dramatu nic nenasvědčovalo. Hurikáni byli jasně lepším týmem a do třetí třetiny nastupovali s čtyřbrankovým vedením v zádech. Trefa Nicka Seelera ovšem domácí celek viditelně znervózněla a ten pak po dvou obrovských hrubkách inkasoval dvakrát při vlastním oslabení z hole Scotta Laughtona a Travise Konecnyho. Favorit se ale po zbývající minuty zkoncentroval a Letci parádní comeback až do konce nedotáhli, a to ani při téměř tříminutové trvající powerplay.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura vítězstvím navýšili náskok v čele Metropolitní divize na čtyři body, druhé New Jersey totiž v souběžně hraném utkání prohrálo s Bostonem. Philadelphia zůstává na sedmém místě s velkou ztrátou na postupové pozice.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kevin Hayes střílel bekhendem slabě po ledě do brusle Pesceho, jenž Carolinu osvobodil. Anthony DeAngelo posléze z nouze vyzkoušel nástřel přes celé hřiště, Raanta nezaváhal a pravým betonem puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    59:06
    Na modré čáře si udělal prostor k ráně ze zápěstí Kevin Hayes. Antti Raanta na ni velmi dobře viděl a hrací předmět s přehledem lapil do lapačky.
     
    58:50
    Domácí obránce Brady Skjei nevymýšlel složitosti a pod tlakem vyhodil po levém mantinelu na zakázané uvolnění. Tlak Flyers tak může pokračovat.
     
    58:15
    Letci si jdou tvrdě za vyrovnáním, to ovšem stále nepřichází! Do předbrankového prostoru dostal nabito James van Riemsdyk, leč na dobře roztaženého Raantu nevyzrál.
     
    57:43
    Od modré čáry střílel Anthny DeAngelo. Kotouč skrumáží až k Raantovi neprošel, následně Kevin Hayes dorážel z otočky příliš vysoko.
     
    57:18
    Po přerušení hry si John Tortorella vzal oddechový čas a po jeho konci zůstává Samuel Ersson na střídačce. Hosté zkouší powerplay, vhazování proběhne po pravici Raanty.
     
    56:59
    Travis Sanheim chtěl střílet, jenže v důležitý okamžik nechal kotouč za sebou. Do středního pásma ho potom vyvezl Jordan Staal.
     
    56:23
    Od modré čáry nahazoval do přehuštěného prostoru Martin Nečas, šikovně tečující Paul Stastny usměrnil touš do pravého betonu gólmana.
     
    55:55
    Anthony DeAngelo zrušil nápřah a přihrával ještě po levé ruce Hayesovi, jemuž střela vůbec nesedla, Raanta snadno zakročil pravým betonem.
     
    55:30
    Početní převaha Flyers je minulostí, Paul Stastny je zpátky na ledové ploše. Tlak Philadelphie zatím neutichá, pokračuje její kombinace v útočné třetině.
     
    54:39
    Přes obránce střílel Joel Farabee. Úspěšný blok zapsal do statisti Brett Pesce, načež vyhodil Teuvo Teräväinen.
     
    54:14
    O husarský kousek se pokusil Jesper Fast, tedy dovršit hattrick v oslabení. Z pravého kruhu však vypálil přímo do výstroje připraveného Erssona.
     
    53:46
    Tvrdou střelu Kevina Hayese Antti Raanta pouze ztlumil a měl velké štěstí, že nejrychleji zareagoval spoluhráč Brent Burns.
     
    53:26
    Dokoná Philadelphia fantastický comeback? Cameron York krásnou otočkou zmátl Paula Stastnyho, zkušený Američan konkurenta podrazil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Fast (Martinook, J. Staal), 15. Noesen (Nečas, A. Svečnikov), 20. Fast (Martinook, J. Staal), 26. A. Svečnikov (Nečas, Stastny), 28. Martinook (Pesce, J. Staal), 38. Kotkaniemi (Teräväinen, Pesce) – 12. Sanheim (Frost, DeAngelo), 22. DeAngelo (Farabee), 47. Seeler (Ristolainen, N. Cates), 48. Laughton (Konecny), 53. Konecny (Laughton, York)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II (A), Teräväinen – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Philadelphia Flyers: Ersson (28.–38. Hart) – Ristolainen, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Seeler, York – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Rooney, L'Ecuyer – Fournier, Murray

    Diváci: 18 680
    thejrc.org