Litvínov – Kladno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:7 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 3:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 26.12.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:53
    Ještě jedna přesilovka pro Oceláře, Samuela Bučka v útočném pásmu nedovoleně k ledu poslal Michal Gulaši.
     
    40:07
    Třetí dvacetiminutovka začíná faulem Tomáše Marcinka, který ve středním pásmu fauloval Holíka. Hosté mají k dispozici přesilovou hru.
     
    37:25
    Marko Daňo na vlastní modré zastavil hostující rozehrávku a se svými spoluhráči se vydal do protiakce. Daňo před brankou posílal kotouč na Nestrašila, ten se ale, po faulu Kima Strömberga, k zakončení nedostal. Přesilovka pro Třinec.
     
    32:21
    Marek Ďaloga se rozjel na vlastní modré čáře, hostující bek se prokličkoval kolem tří bránících hráčů a už se chystal k zakončení. V tom ale přišla sekera od Jana Zahradníčka, kterou sudí oceňují dvěma minutami. Kometa tak po komerční přestávce bude hrát druhou přesilovku.
     
    26:51
    Přesilovka Brna končí po třiapadesáti vteřinách. Luboš Horký v souboji o kotouč vysekl hůl Hrehorčákovi, od sudích dostává dvouminutový trest. Sedmašedesát vteřin se bude hrát ve čtyřech, Třinec pak bude mít k dispozici zkrácenou přesilovku. Komerční přestávka.
     
    25:58
    Po ubráněném oslabení navíc Kometu čeká její první přesilovka. Nedovoleně si v souboji o kotouč počínal Martin Marinčin, kterého sudí vyloučili za vysokou hůl.
     
    23:36
    Menší trest pro hráčskou lavici za zdržování hry odpyká Ivo Sedláček.
     
    19:34
    Ta ale rychle končí a sudí přerušují hru. Na trestnou lavici odjíždí Radek Koblížek, který nedovoleně zastavil rozehrávajícího kapitána Třince.
     
    14:09
    Oceláři si vybojovali první přesilovou hru utkání, Marek Ďaloga nedovoleně zastavil střílejícího Hrehorčáka, hostující obránce si odpyká dvě minuty za podrážení.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Roman (Hrehorčák, M. Doudera), 15. M. Růžička (Daňo, Nestrašil), 20. Nestrašil (M. Růžička), 24. Voženílek (Marcinko, J. Jeřábek), 29. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 45. Buček (Dravecký, Kurovský) – 28. Koblížek (Kučeřík), 58. Süss (Kratochvíl, Kundrátek)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Kometa Brno: Furch (21. Čiliak) – Kučeřík, Kundrátek (A), Hrbas, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši (A) – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Dufek – I. Sedláček, Strömberg, Koblížek – Süss, Malý, Kratochvíl.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 4 491
    thejrc.org