Litvínov – Kladno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:7 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 3:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 26.12.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:53
    Ještě jedna přesilovka pro Oceláře, Samuela Bučka v útočném pásmu nedovoleně k ledu poslal Michal Gulaši.
    57:31 Jan SÜSS - 7:2
     
    57:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branky jsme se přeci jen dočkali, svou druhou trefu v utkání zapisuje hostující Kometa. Chvilková nesoustředěnost třinecké defenzívy umožnila Tomáši Kundrátkovi získat kotouč za Mazancovou brankou, odkud jej hostující bek dostal na JANA SÜSSE, který z mezikruží prostřelil bezmocného Mazance. Asistence: Petr Kratochvíl, Tomáš Kundrátek.
     
    53:19
    Nestrašil křížným pasem vyzval ke střele Hudáčka, ten ale ještě hledal lépe postaveného Daňa, nicméně přihrávka byla příliš prudká. Daňo ale za brankou opět získal puk a překvapivým nahozením jej o Čiliaka chtěl odrazit do branky. Daňovi chyběl kousek.
     
    48:48
    Ocelářům nyní není přáno! Martin Marinčin skvěle našel Daniela Voženílka, který z bezprostřední blízkosti Čiliaka nepřekonal. Kotouč se ale odrazil k Martinovi Růžičkovi, ten mohl dorážet do prázdné, hosté ale vypíchli puk z brankové čáry!
     
    47:15
    Oceláři málem vsítili osmou branku. Jeřábek s Romanem dostali kotouč do předbrankového prostoru, kde operoval Patrik Hrehorčák. Slovenský forvard si položil Čiliaka a chtěl zasunout puk za jeho nohou, Třinci chyběl kousek štěstí.
    44:54 Samuel BUČEK - 7:1
     
    44:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí po nenápadné akci slaví sedmou branku. Vladimír Dravecký od vlastní modré poslal do akce SAMUELA BUČKA, slovenský forvard si obhodil bránícího hráče a střelou pod vyrážečku posedmé rozvlnil síť brněnské branky! Asistence: Vladimír Dravecký, Daniel Kurovský.
     
    40:07
    Třetí dvacetiminutovka začíná faulem Tomáše Marcinka, který ve středním pásmu fauloval Holíka. Hosté mají k dispozici přesilovou hru.
    38:08 Tomáš MARCINKO - 6:1
     
    38:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třicet vteřin nejprve domácím trvalo, než se dostali do útočného pásma, pak ale Oceláři, po dost šťastné trefě, využili přesilovku. Střela Martina Růžičky z levé strany se nejprve odrazila od bránícího hráče, následně se kotouč odrazil od clonícího TOMÁŠE MARCINKA a zapadl do Čiliakovy branky! Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek.
     
    37:25
    Marko Daňo na vlastní modré zastavil hostující rozehrávku a se svými spoluhráči se vydal do protiakce. Daňo před brankou posílal kotouč na Nestrašila, ten se ale, po faulu Kima Strömberga, k zakončení nedostal. Přesilovka pro Třinec.
     
    32:21
    Marek Ďaloga se rozjel na vlastní modré čáře, hostující bek se prokličkoval kolem tří bránících hráčů a už se chystal k zakončení. V tom ale přišla sekera od Jana Zahradníčka, kterou sudí oceňují dvěma minutami. Kometa tak po komerční přestávce bude hrát druhou přesilovku.
     
    31:10
    WERK ARENA málem viděla šestou branku Třince, na milimetry přesnou přihrávku Daňa ale Hudáček před brankou nedokázal zpracovat a puk se od jeho brusle odrazil mimo Čiliakovu klec.
    28:27 Marko DAŇO - 5:1
     
    28:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    A domácí tuto příležitost využívají! Martin Růžička od modré poslal kotouč do rohu, kde jej v souboji získal Andrej Nestrašil pro Tomáše Marcinka. Centr první formace zatáhl puk za Čiliakovu branku, avšak zpětným pasem připravil ideální střeleckou pozici pro MARKA DAŇA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil.
    27:20 Radek KOBLÍŽEK - 4:1
     
    27:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Větší prostor na ledě více vyhovuje Kometě, která střílí svou první branku! RADEK KOBLÍŽEK s kotoučem na holi objel celé útočné pásmo, aby následně z pravého kruhu pro vhazování poslal puk mimo Mazancův dosah. Třinecký brankář nic neviděl přes clonícího protihráče. Asistence: Radek Kučeřík.
     
    26:51
    Přesilovka Brna končí po třiapadesáti vteřinách. Luboš Horký v souboji o kotouč vysekl hůl Hrehorčákovi, od sudích dostává dvouminutový trest. Sedmašedesát vteřin se bude hrát ve čtyřech, Třinec pak bude mít k dispozici zkrácenou přesilovku. Komerční přestávka.
     
    25:58
    Po ubráněném oslabení navíc Kometu čeká její první přesilovka. Nedovoleně si v souboji o kotouč počínal Martin Marinčin, kterého sudí vyloučili za vysokou hůl.
     
    23:36
    Menší trest pro hráčskou lavici za zdržování hry odpyká Ivo Sedláček.
     
    23:36
    Radost domácích ale může být předčasná, hostující trenéři si berou trenérskou výzvu kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři Čiliakovi.
    23:36 Daniel VOŽENÍLEK - 4:0
     
    23:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zůstali na kotouči a po další akci slaví čtvrtou branku! Hosté se prezentovali velkým nedůrazem před vlastní brankou, čehož dokázal využít DANIEL VOŽENÍLEK, který z bezprostřední blízkosti dorazil Jeřábkovu vyraženou střelu! Asistence: Tomáš Marcinko, Jakub Jeřábek.
     
    20:01
    Hosté vstoupili do druhé třetiny s novým brankářem, Dominika Furcha vystřídal Marek Čiliak.
    19:59 Andrej NESTRAŠIL - 3:0
     
    19:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Devět desetin vteřiny svítí na kostce ve WERK ARENĚ a Třinec slaví třetí branku! ANDREJ NESTRAŠIL nejprve vyhrál buly na Růžičku, třinecký útočník pak převzal kotouč od kapitána zpět a na milimetry přesnou střelou z levého kruhu pro vhazování vymetl všechny pavučinky v pravém horním růžku Furchovy branky! Asistence: Martin Růžička.
     
    19:54
    Třinec rozehrál přesilovkový vzorec na Martina Růžičku, ten ze své oblíbené pozice napálil horní tyč Furchovy branky!
     
    19:34
    Ta ale rychle končí a sudí přerušují hru. Na trestnou lavici odjíždí Radek Koblížek, který nedovoleně zastavil rozehrávajícího kapitána Třince.
    14:17 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    14:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Osm vteřin stačilo Ocelářům k potrestání Ďalogova faulu a vstřelení druhé branky! Marcinko vyhrál buly, Nestrašil od modré posunul puk na Daňa, který z brankové čáry křížným pasem vyzval ke střele MARTINA RŮŽIČKU! Nejproduktivnější Ocelář historie se z první nemýlil! Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil.
     
    14:09
    Oceláři si vybojovali první přesilovou hru utkání, Marek Ďaloga nedovoleně zastavil střílejícího Hrehorčáka, hostující obránce si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    13:20
    Kometa mohla udeřit z ničeho. Po nepřesné rozehrávce domácích ve vlastním pásmu se na puk dostal Koblížek, který jej zpoza Mazancovy branky adresoval do mezikruží, odkud pálil Ivo Sedláček. Mazanec se ale skvěle přesunul a vyrazil puk do rohu kluziště!
    07:30 Miloš ROMAN - 1:0
     
    07:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí a Oceláři jdou do vedení! Třetí formace si dobrým pohybem v blízkosti brněnské branky vybojovala prostor, po přihrávce Patrika Hrehorčáka z ostrého úhlu se střelou z mezikruží prosazuje MILOŠ ROMAN! Asistence: Patrik Hrehorčák, Milan Doudera.
     
    07:30
    Po dlouhé rozehrávce Mazance se třetí třinecký útok dostal k zakončení, které končí za Furchovými zády. Hostující brankář ale při zákroku posunul branku, sudí jde k videu zkoumat regulérnost branky!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Roman (Hrehorčák, M. Doudera), 15. M. Růžička (Daňo, Nestrašil), 20. Nestrašil (M. Růžička), 24. Voženílek (Marcinko, J. Jeřábek), 29. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 45. Buček (Dravecký, Kurovský) – 28. Koblížek (Kučeřík), 58. Süss (Kratochvíl, Kundrátek)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Kometa Brno: Furch (21. Čiliak) – Kučeřík, Kundrátek (A), Hrbas, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši (A) – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Dufek – I. Sedláček, Strömberg, Koblížek – Süss, Malý, Kratochvíl.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 4 491
    thejrc.org