Litvínov – Kladno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:7 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 26.12.2022, 17:30 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:58 Lukáš NAHODIL - 3:2
     
    60:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti velmi rychle využívají další přesilovku a nakonec poráží vedoucí tým extraligy! Rozhodující gól získali domácí díky výborné a především rychlé kombinaci, Jiří Ondrušek posunul na Jana Káňu, ten naznačil střelu, ale ještě přenesl hru na LUKÁŠE NAHODILA, který rychle zakončil mimo dosah Romana Willa, jenž se nestíhal přesunout.. Asistence: Jan Káňa, Jiří Ondrušek.
     
    60:31
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Zohorna – 2 min., vysoká hůl.
     
    60:08
    Jiří Ondrušek mohl hned na začátku prodloužení rozhodnout, protože před bránou nebezpečně tečoval přihrávku Jana Káni, Roman Will byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    59:22
    Tomáš Zohorna mohl v samotnému závěru rozhodnout, výborně se totiž uvolnil kolem dvou protihráčů a zakončoval bekhendem, Jan Lukáš však udržel svůj tým ve hře!
     
    55:27
    A znovu se dostal ke střele Lukáš Sedlák, který tentokrát jel sám na brankáře, ale prudkou střelou na vyrážečku ho nezaskočil!
     
    53:39
    Silvester Kusko výborně získal puk za bránou a hned ho servíroval do mezikruží, kde okamžitě pálil Jakub Navrátil, ale ani nadvakrát nepřekonal pardubického gólmana!
    49:48 Jan KÁŇA - 2:2
     
    49:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora okamžitě využívá svou přesilovku a opět máme srovnáno! Domácí výborně přenesli hru z levé strany na tu pravou, tam byl úplně volný JAN KÁŇA, který skóroval nechytatelnou střelou do levého horního rohu brány! Asistence: Jiří Ondrušek, Jan Knotek.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    46:42
    Lukáš Sedlák si po asistenci chce připsat i gól, nyní si tak našel puk před bránou a rovnou dvakrát zakončoval z bezprostřední blízkosti, přes Jana Lukáše ale cestu nenašel!
     
    44:40
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Alex Rašner – 2 min., držení.
     
    42:32
    Peter Čerešňák si udělal výlet až k bráně, tam vymyslel výbornou přihrávku na Tomáše Zohornu, který ale střílel z velkého úhlu a Jan Lukáš ho tedy vychytal!
    38:44 Robert ŘÍČKA - 1:2
     
    38:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Mora dělá chybu při bránění a Pardubice hned trestají! Tomáš Zeman našel skvělou přihrávku skrz mezikruží, pas si zpracoval ROBERT ŘÍČKA, který neomylně vymetl šibenici u bližší tyče! Asistence: Tomáš Zeman, Peter Čerešňák.
     
    38:08
    Patrik Poulíček hned po návratu z trestné může vézt útok svého týmu, nakonec se do velké šance dostal Tomáš Hyka, ale skákající puk trestuhodně netrefil!
     
    37:24
    Dnes je to opravdu vyrovnané, což v oslabení ukázal Tomáš Vondráček, který se proháčkoval až do úniku, ale pod tlakem dojíždějícího protihráče nedokázal zakončit!
     
    36:01
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Patrik Poulíček – 2 min., vražení na hrazení.
     
    33:18
    Jan Knotek výborně vystihl přihrávku a okamžitě pálil, Roman Will ale zasahovat nemusel, protože puk letěl nad jeho bránu.
    29:55 Tomáš DUJSÍK - 1:1
     
    29:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Krátké před polovinou základní hrací doby máme vyrovnáno! Pardubice si za tento gól můžou samy, protože byly při bránění dost nedůrazné. Díky tomu mohl skórovat jako první Lukáš Anděl, který objel brankáře a zakončoval prakticky do prázdné klece, ale to se mu těsně nepovedlo. Puk se však ještě dostal k TOMÁŠI DUJSÍKOVI, který i přes velkou skrumáž před brankou skóroval. Asistence: Lukáš Anděl, Rostislav Olesz.
     
    28:50
    Po nahození domácí velmi aktivně napadají, Dynamo ale jistě rozehrálo a následně se dostal do úniku Lukáš Sedlák, který střílel po ledě, ale tentokrát byl úspěšnější Jan Lukáš!
     
    27:48
    Už něco přes pět minut se hraje úplně bez přerušení a nyní hru mohl přerušit Lukáš Nahodil, který se uvolnil v mezikruží a byl úplně sám před Romanem Willem, střelou mezi betony ho ale nepřekonal!
     
    24:18
    Po delší době Pardubice založily velmi nebezpečnou akci, na jejímž konci byl Robert Kousel, který bekhendem zkoušel zaskočit brankáře, Jan Lukáš ale zasahuje!
     
    17:13
    Velká šance pro domácí! Jan Bambula šikovně naznačil střelu, ale přitom ještě hledal Jana Káňu, který okamžitě pálil, avšak nastřelil jen brankovou konstrukci!
    09:51 Tomáš HYKA - 0:1
     
    09:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hostům stačí jeden rychlý útok k tomu, aby se konečně dostali do vedení! Jednoduchou akci začal přechodem do pásma Lukáš Sedlák, který poté v levém kruhu uvolnil TOMÁŠE HYKU, jenže prudkou střelou po ledě zaskočil Jana Lukáše. Asistence: Lukáš Sedlák.
     
    08:27
    Olomouc přežila nápor a nyní sama útočí. Díky dobrému forčekinku se sám před bránou zjevil Karel Plášek ml., velkou šanci ale zazdil střelou do protihráče!
     
    05:51
    Poprvé v zápase se zaskvěl také Roman Will, protože před ním zůstal úplně samotný Jakub Navrátil, který ho ale ani natřikrát nepřekonal!
     
    01:30
    Pardubice už mohly jít do vedení, avšak Robert Říčka nastřelil jen tyčku a skákající kotouč před odkrytou klecí netrefil David Cienciala!
     
    01:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Lukáš Klimek – 2 min., podrážení.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. J. Káňa (Ondrušek, Knotek), 61. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek) – 10. Hyka (L. Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman, Čerešňák)


    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Ondrušek (C), Rutar, Mareš, Švrček, Rašner, Dujsík – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Anděl, Strapáč, Olesz.
    Trenér: Jan Tomajko.

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Vondráček – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček (C), A. Musil – Kaplan, Kaut, T. Zeman.
    Trenér: Richard Král.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Axman, Rampír

    Diváci: 5139
    thejrc.org