Lotyšsko – USA 2:5 (kon.) | Česko – Kanada 5:2 (kon.) | Finsko – Slovensko 5:2 (kon.)
Německo – Švédsko 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Německo
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Švédsko
Úterý 27.12.2022, 19:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek z mé strany vše. Zároveň bych chtěl všechny české fanoušky pozvat na textový přenos z utkání naší dvacítky, která se tentokrát postaví Rakousku. Onaljn začíná chvíli po půlnoci, konkrétně v 00:30. (22:05:38)
     
    Zápas, který sice nenabídl gólovou přestřelku, připravil všem fanouškům opravdu skvělou podívanou. Oba celky v průběhu utkání měly několik gólových příležitostí, nicméně v síti skončila pouze rána Adama Engströma. V samém závěru se dostali do obrovského tlaku němečtí hokejisté, kteří ale na skvěle chytajícího Lindboma za 60 minut nenašli. Švédsko si tak odnáší tříbodový zisk i z druhého souboje na šampionátu, a upevnilo si tak průběžné první místo. Famózní výkony předvedli brankáři na obou stranách, za což jsou zcela logicky odměněni cenou pro nejlepší hráče utkání.

    Nejlepší hráči utkáíní: Nikita Quapp (GER) – Carl Lindbom (SWE)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Němci museli vrátit do hry brankáře. Po chvíli se prokombinovali do útočného pásma, ale kvůli ofsajdu se bude opět vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:34
    Německo to zkouší v šesti hráčích! Ihned po buly to zkoušel neúspěšně německý obránce. Následně ale kotouč doputoval do brankoviště, kde tlačili do švédského brankáře hráči Německa. Po přerušení se strhla potyčka, po které se přestěhuje hra do středního pásma.
     
    58:30
    Oddechový čas pro tým Německo.
     
    57:44
    Dvě podobné šance mohly před malým momentem srovnat průběžné skóre. Němci upalovali dvakrát v útočném výpadu proti jednomu obránci, ale pokaždé se činil brankář Lindbom.
     
    56:42
    Většinově kanadské publikum se zprvu reprezentovalo jako nestranné, nicméně to už dávno neplatí. Snad všichni fandové podporují Němce v každém útočném výpadu a akci.
     
    55:43
    Gól Německa visí ve vzduchu. Nejprve pálil do betonu brankáře Proske. Následně to zkoušeli jeho spoluhráči, kteří ale přes dobrý důraz neuspěli.
     
    54:50
    Německá přesilovka zatím nevypadá tak, jak by si její aktéři představovali. Švédsko drží kotouč mimo vlastní obrannou třetinu, čímž šetří cenné sekundy.
     
    Dnešní utkání sleduje 7632 diváků.
     
    54:23
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Jonathan Lekkerimäki – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    54:20
    Dnešní zápas vrcholí a fanoušci si ho neskutečně užívají. Kechter se vracel z trestné lavice a dostal puk do samostatného úniku. Mohl něco vymyslet, jenomže puk si nechal poměrně lacině vypíchnout. To ho ale mrzet nemusí, protože Švédové hráli v šesti, a budou tak hrát v oslabení.
     
    53:15
    Švédové vykombinovali akci na Bystedta, který ale na ose hřiště netrefil puk. Němci vzápětí vyhodili.
     
    52:29
    Leo Carlsson sice nejprve z pravé strany ideální pas minul, nicméně vzápětí do vymrštěného kotouč plácl, a bezprostředně tak ohrozil Quappa, jenž reflexivně zakročil, čímž udržel šance svého mužstva na body.
     
    52:13
    Vyloučení v týmu Německo:
    Roman Kechter – 2 min., sekání.
     
    51:37
    Švédská brána je pravděpodobně pro Němce dnes zakletá. Kotouč se dostal do brankoviště, kde ho tlačil za brankovou čáru kapitán Proste, kterému se gól vsítit nepovedlo.
     
    50:59
    Všechny přítomné nyní pobavil jeden z mladých chlapců, kteří průběžné uklízejí ledovou plochu. Jako jediný měl namísto bruslí obyčejnou obuv, což zapříčinilo jeho pád. Byl sice otřesen, ale nakonec vstal a mohl si užít ovace publika.
     
    50:59
    Hru nám přerušila komerční přestávku, po které následuje buly obranném pásmu Německa.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 20. Engström (Bystedt)


    Německo: Quapp (Wolf) – van der Linde (A), Bidoul, Wäser, Klein, Bettahar, Sinn – N. Heigl (A), T. Heigl, Bader – Lutz, van Calster, Proske (C) – Hauf, Del Monte, Hördler – Oswald, Kechter, Krening.
    Trenér: T. Abstreiter

    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Engström, Sjöholm (A), Odelius, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Norén – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Carlsson, Bystedt, Rosén – Öhgren (A), Östlund, Lysell – Stjernborg (C), Wagner, Lekkerimäki – Strömgren.
    Trenér: M. Havelid

    Rozhodčí: Campbell, Hronský – Laguzov, Persson

    Diváci: 7632
    thejrc.org