K. Vary – Litvínov 3:0 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.) | Kladno – Třinec 4:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 28.12.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Koho sledovat:

    Na straně domácího celku se do solidní formy rozehrál Martin Faško-Rudáš, jenž v posledním duelu dvakrát rozvlnil síť. Již nyní navíc překonal svůj bodový zisk z minulé sezóny!

    V plzeňském kádru není radno podceňovat Kryštofa Hrabíka, který velmi dobře zná liberecké prostředí ze svého zdejšího působení. V této sezóně si také připsal první starty za seniorskou reprezentaci.
     
    Nejproduktivnější hráči Plzně:
    Petr Kodýtek: 11+16
    Aleksi Rekonen: 9+12
    Kryštof Hrabík: 6+15
     
    HC Škoda Plzeň:

    Zatímco Severočechům se v jejich tažení po opětovném rozběhnutí soutěže daří, nedá se říct totéž o Plzni. Indiáni odehráli shodně tři střetnutí, z výhry se ale radovali pouze jednou. Je však zároveň pravdou, že jim los nepřipravil soupeře ze šuplíku snadnějších. Nejprve před domácím publikem podlehli Pardubicím 0:2 a posléze nestačili na pražskou Spartu 0:3. Chuť si poté částečně spravili na druhý svátek vánoční, kdy ovládli západočeské derby s Karlovými Vary hubeným výsledkem 1:0. Je tak zjevné, že Plzeňským není přáno ve skórování a schází jim i střelecká aktivita, jelikož za tři zmiňovaná klání dohromady vyprodukovali pouhých 59 střel. I tak ale indiánům náleží v tabulce průběžná šestá pozice. Ani Plzni se ale nevyhnula marodka, oproti Tygrům je však o mnoho skromnější a nachází se na ní pouze švédský forvard Ludwig Blomstrand.
     
    Nejproduktivnější hráči Liberce:
    Michal Birner: 6+16
    Tomáš Filippi: 5+15
    Adam Najman: 8+11
     
    Bílí Tygři Liberec

    Od návratu z reprezentační pauzy se hráčům z týmu pod Ještědem rozhodně daří. V prvním souboji po přerušení extraligy sice padli na ledě Litvínova v nájezdech 2:3, následně ale doma přetlačili Kometu 2:1 a získali tři body. Nejvíce radosti svým fanouškům však udělali v posledním odehraném duelu, kdy nadělili rivalovi z Mladé Boleslavi opožděný vánoční dárek v podobě vysoké výhry 7:3. Celkově si tak na své konto připsali sedm bodů z devíti možných a v tabulce jim náleží sedmá příčka. Nutno však podotknout, že Liberečtí zároveň registrovali v poslední době citelné ztráty ve svých řadách. V obraně schází zkušený bek Ondřej Vitásek a mladý talent Jakub Dvořák, vepředu poté absentují kapitán Michal Bulíř a urputný bojovník Jan Šír.
     
    Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje! Liberecká Home Credit Arena nabídne ve středu 28. prosince přímý souboj o šestou pozici v tabulce, kdy pod Ještěd přijede tým HC Škoda Plzeň. Úvodní buly padne v 18:00!
    Prosadí se dnes lídr Škodovky?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Malák, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Hynek, Šimánek.
     
    Oba týmy se již seřadily na modrých čarách a po zaznění hymny utkání započne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly zavedlo kotouč do libereckého pásma, kde se o něj svádí boj.
     
    00:30
    Jan Schleiss to zkusil po průniku do pásma tahem, Petr Kváča nicméně zakročil svou hokejkou mezi betony.
     
    01:20
    Po souboji v rohu plzeňské třetiny z něj vyjel jako vítěz s pukem Oscar Flynn, jenž následně vypálil z otočky. Dominik Pavlát však bezpečně zakročil a schoval puk do své náruče.
     
    01:50
    Sledujeme pasáž, ve které se o touš bojuje na hostujícím území, nicméně ani jeden z celků se nedokáže vymanit od mantinelu.
     
    02:50
    Snaha Plzně o vybojování pásma skončila libereckým odebráním kotouče a jeho vyvezením do střední a následně útočné třetiny.
     
    03:50
    Před Michalem Houdkem vyplul puk zpoza liberecké kasy, nicméně plzeňský bek to nečekal, a tak do kotouče pouze plácl bekhendem.
     
    04:33
    Faško-Rudáš vybojoval puk ve své třetině a skvěle nahrál před Pavlátem Michalu Birnerovi, který do něj již pouze plácl, nicméně hostující brankář zakročil. Bude se však vylučovat.
     
    04:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Filip Suchý – 2 min., podrážení.
     
    05:12
    K Jakubu Pourovi se teď nečekaně dostal puk a tento forvard si dovolil kličku a střelu, Kváča však jeho pokus vykryl do rohu.
     
    06:34
    Hosté jsou již v plném počtu a paradoxně měli o něco více ze hry nežTygři hrající přesilovku.
     
    06:50
    Střely na branku – 5:5
     
    07:00
    Liberecká druhá lajna se snažila o založení rychlého útoku, plzeňská defenzíva je však odmítla.
     
    07:31
    Lukáš Derner teď popustil uzdu svým útočným nápadům a od mantinelu si vyjel až do solidní palebné pozice ve slotu. Jeho střela zápěstím ale následně skončila pouze v moci Dominika Pavláta.
     
    07:42
    Richard Nedomlel nahazoval od mantinelu a vybízel k teči Faško-Rudáše, nicméně puk šel hodně mimo, a tak nebylo možné jej nasměrovat mezi tři tyče. Následně nahazoval taktéž od modré z druhé strany Petr Kolmann a Pavlát musel být ve střehu.
     
    08:17
    Petr Jelínek teď skvěle přebruslil jednoho z plzeňských beků a servíroval před branku Ordošovi, ten však na kotouč nedosáhl.
     
    08:34
    Plzeň právě vstřelila branku! Petr Kváča nejprve zasáhl proti střele Schleisse, nicméně puk z něj vzadu vyplul a do odkryté klece poté lehce zakončil KRYŠTOF HRABÍK. Asistence: Jan Schleiss, Lukáš Kaňák.
    08:34 Kryštof HRABÍK - 0:1
     
    09:05
    Liberečtí jsou teď v honu za vyrovnáním a přechází v plzeňské třetině do tlaku. Tomáš Filippi chtěl střílet ve slotu z otočky, ale následně si svůj rozmyslel.
     
    10:07
    Michal Houdek teď pálil z první od modré, Petr Kváča ale jeho projektil kryje. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    10:25
    Rekonen se snažil o přenesení hry z rohu na modrou čáru, kde se nacházel Michal Houdek, ten ale jeho pas nedokázal zpracovat, a tak Plzeňští ztratili pásmo.
     
    11:40
    Richard Nedomlel teď výtečně odmítnul na útočné modré jedno z indiánů a jal se i zakončit, mířil ale pouze mimo.
     
    12:25
    Houdek pálil opět z modré čáry, jeho střelu ale zblokoval Jakub Rychlovský. Následně se chtěli Tygři vydat do protiútoku, ztroskotali ale na hostující defenzívě.
     
    13:45
    Frolík teď pronikl do útočné třetiny po levé straně a nahazoval puk před branku. Zde však jeho pobídka nenašla žádnou z libereckých hokejek, nýbrž jednu plzeňskou a neposedný kotouč poté ze vzduchu zkrotil Dominik Pavlát.
     
    13:47
    Střely na branku – 11:8.
     
    13:54
    Liberečtí trochu krkolomně vyhráli buly a usadili se v pásmu. Od modré nahazoval Melancon, avšak pouze vedle.
     
    14:43
    Melancon se teď snažil o rychlé vysunutí svých útočných kolegů, avšak puk skončil pouze na zakázaném uvolnění a hra se tak vrací před Kváču.
     
    15:10
    Ordoš se probil do pásma společně s Jelínkem a snažil se svému kapitánovi sázet puk do šance, byl však zastaven u mantinelu.
     
    16:05
    Ivan teď najížděl na střelu od modré do slotu a byla před ním téměř odkrytá plzeňská branka, puk ale skončil jen na zadním mantinelu.
     
    16:55
    Filippi se snažil o nahrávku na útočnou modrou, kde se nacházel Flynn, ale ten na jeho pobídku nedosáhl.
     
    17:40
    Lukáš Derner se nacházel v kvalitní pozici pro zakončení na levém kruhu, puk ale nakonec doplachtil do rohu hostující třetiny.
     
    18:47
    Balinskis teď náramně servíroval kotouč před branku na Flynna, skvělým obranným zákrokem se ale předvedl mladý Daniel Malák, který zabránil nebezpečné gólové šanci.
     
    19:44
    Plzeňští se ke konci první třetiny provinili icingem a následuje buly po pravici Dominika Pavláta.
     
    19:54
    Úvodní část se již dohrává soubojem o puk v rohu hostujícího pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nenabídla mnoho ložených gólových šancí, o něco šťastnější ale může být Škodovka, která je zásluhou Kryštofa Hrabíka ve vedení 1:0. Forvard hostů těžil z pohotové práce na brankovišti, kdy uklidil kotouč, který vyplul z Petra Kváči, až do odkryté liberecké kasy. Tygři měli pouze pár náznaků gólových šancí a nejblíže byl vstřelení branky nejspíše Michal Birner, toho však indiánský maskovaný muž vylapal.

    Střely na branku – 11:9.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé části skončilo nahozením Hrabíka do liberecké třetiny a strhl se souboj o puk v jejím rohu.
     
    20:55
    Zřejmě největší dosavadní šance domácích! Adam Najman zakončoval z bezprostřední blízkosti Pavláta po ledě, puk však nejel potřebně vysokou rychlostí a Pavlát i přes krkolomnější zákrok přece jen zabránil možné brance.
     
    21:10
    Flynn dostal nabito do prostoru pravého kruhu, odkud také vypálil z první, nicméně trefil pouze Pavlátovy betony.
     
    21:35
    Rychlovský mohl ujet do úniku, v cestě ale stál Daniel Malák, který puk ze vzduchu sklepl rukou. Následný kontakt jeho spoluhráče tak byl po právu vyhodnocen jako nedovolený, a tak se vhazuje ve středním pásmu.
     
    22:22
    Faško-Rudáš zakončoval z místa pravého kruhu, jeho střelu ale poslal Vladimír Kremláček do ochranné sítě a následuje buly.
     
    22:42
    Uvis Balinskis si teď ze svého pásma vyjel až do neskutečného sóla před hotující klec a pokoušel se o bekhendový blafák, nevyzrál však na připraveného Pavláta!
     
    22:50
    Petr Kolmann pálil od levého mantinelu a Pavlát zakročil, čímž puk poslal do vzduchu. O dorážku se poté snažil Birner, nebyl nicméně úspěšný.
     
    23:15
    Výtečná útočná akce, která začala u skvěle nahrávajícího Faško-Rudáše, putovala po ose Filippi a Birner, kteří následně jeli ve dvou proti jednomu obránci. První jmenovaný ale dostal již trochu nečekaně puk zpátky od Birnera, aby mohl zakončit do prázdné kasy, nicméně tento krok nečekal, a tak puk minul.
     
    24:25
    Plzeň se teď nedohodla v rozehrávce a dopustila se zakázaného uvolnění.
     
    24:34
    Melancon vybízel k teči před Pavlátem, puk ale prolétl pouze na zadní prkna.
     
    25:13
    Počínající tlak Plzně zakončila střela Jakuba Poura, která však letěla pouze nad horní tyč Kváčovy branky.
     
    25:35
    Adam Dlouhý teď dostal přihrávku do bezprostřední Pavlátovy blízkosti, nedokázal však pod tlakem plnohodnotně zakončit.
     
    26:02
    Krušné chvilky teď na druhé straně zažíval také Petr Kváča, kterému se nedařilo získat poskakující puk do své moci. Nakonec ale přece jen zakročil a přerušil hru.
     
    26:03
    Střely na branku – 20:14.
     
    26:22
    Birnerův pokus zápěstím ze slotu poslal Zámorský na tvrzené sklo.
     
    27:03
    Melancon střílel příklepem od modré, trefil však pouze jednoho z clonících hráčů. Následně se puk dostal k Flynnovi, nicméně pouze na paty, a tak nebyla případná šance na střelu plnohodnotná.
     
    27:20
    Kodýtek nahrával od levého mantinelu před branku na nikým nechráněného Hrabíka, plzeňská jedenáctka ale v rozhodující chvíli minula!
     
    28:35
    Před Balinskisem se otevřela solidní pozice pro střelu, ale přihrávka která na něj putovala, nebyla ideální, a tak mu kotouč utekl. Plzeňští se málem dostali do úniku dvou proti Kváčovi, nicméně situace vyřešil na modré čáře dobře postavený Kolmann.
     
    29:30
    Najman to teď zkoušel šikovně z ostrého úhlu, tento prostor ale měl Pavlát pokrytý.
     
    29:58
    Už to vypadalo, že Aleksi Rekonenovi se podařilo po pasu od Mertla Kváču překonat, liberecký brankář ale dokázal šanci hostí zlikvidovat skvělým zákrokem.
     
    30:35
    Střela Lukáše Dernera od modré čáry doletěla až na horní tyč plzeňské branky!
     
    31:00
    Nedomlel se snažil o vysunutí Birnera do rychlého kontru, liberecký forvard ale pouze prodloužil rychlý puk na zadní mantinel plzeňské třetiny.
     
    31:32
    Liberecký protiútok skončil po nahrávce Balinskise střelou Tomáše Filippi z levé strany, Pavlát však byl se svojí lapačkou bezpečně připraven.
     
    31:35
    Melancon je dnes při střelecké chuti a nedlouho po vyhraném buly v plzeňském pásmu to opět zkoušel. Tentokrát ale mířil pouze nad a hostující maskovaný muž nemusel zakročit.
     
    32:18
    Střelu Daniela Maláka od modré příklepem schytal do své brusle Adam Najman.
     
    33:12
    Za Rekonenovou ránou z hranice pravého kruhu se Kváča jen ohlédl!
     
    33:21
    Střely na branku – 22:16.
     
    33:53
    Filippi nahrával krosem na najíždějícího si Balinskise, ten však minul.
     
    34:05
    Ostrá rána Tomáše Filippi ze slotu skončila nad horní tyčkou Pavlátovy branky.
     
    35:00
    Horké chvíle pro Dominika Pavláta! Hned několikrát na něj teď doráželi postupně Flynn, Faško-Rudáš a Ordoš, plzeňský gólman ale těmto dorážkám odolal.
     
    35:42
    Rychlovského snahu o průjezd do útočného pásma podél mantinelu zastavil dobře postavený Michal Houdek, hit jej ale zasáhl více, nežli libereckou osmnáctku.
     
    36:43
    Lukáš Kaňák se ze své pozice beka probojoval až na hrot úniku, jeho zakončení mu však v rozhodující chvíli ztěžovali dotírající liberečtí zadáci.
     
    37:58
    Pokus Plzně o založení útoku skončil pouze ve středním pásmu, kde se v prostoru mezi střídačkami strhl boj o puk. Následně ale kotouč skončil mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat.
     
    38:20
    Zkušeně teď ve svém pásmu vypomohl s obrannou činností Michal Birner, který přispěchal hasit vznikající šanci Plzně. Následně puk vyslal opačným směrem na Tomáše Filippi, jehož střelu musel krotit Dominik Pavlát.
     
    38:30
    Střely na branku – 26:17
     
    38:41
    Flynn chtěl přenést hru na Balinskise na protější stranu k modré čáře, přihrávka na něj ale byla na dlouhou hůl a lotyšský bek na ni nedosáhl.
     
    39:24
    Závěr prostřední části je ve znamení libereckého celku snažící se o zasypání Pavláta co nejvíce střelami.
     
    39:45
    Vlach pálil z první od modré čáry a s následnou lehkou tečí Petra Jelínka měl Dominik Pavlát co dělat!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda utkání se nesla v duchu aktivnějšího herního projevu Tygrů, přesto se však Severočechům nepodařilo skórovat. Oba celky hrají s otevřenějšími obranami, a tak nebyly výjimkou četná přečíslení.

    Střely na branku – 27:16.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Faško-Rudáš teď od levého mantinelu nahrával před Pavlátovu klec, kde se nacházel Birner, přihrávka mu však nesedla.
     
    41:27
    Adam Najman se snažil propasírovat puk do slotu na Jaroslava Vlacha a druhý zmiňovaný do puku lehce hrábl, nicméně ten nasměroval touš mimo tři tyče.
     
    42:05
    Liberečtí si zahrají svou druhou početní výhodu v utkání, Michal Houdek si pomohl nedovoleně držením.
     
    42:17
    Tygři začali přesilovku neúspěšně a Plzni se podařilo vyhodit puk pryč z nebezpečí.
     
    42:34
    Severočechům se víceméně podařilo rozestavení přesilovkového postavení a z prostoru pravého kruhu to zkusil Jaroslav Vlach, jeho střela ale nenadělala Pavlátovi větší obtíže.
     
    42:55
    V obrovské šanci na skórování se nyní v předbrankovém prostoru nacházel Jaroslav Vlach, kterému sázel Tomáš Filippi, liberecká třiapadesátka ale puk poslala pouze vedle tyčky!
     
    43:31
    Domácí si teď na vrcholku pásma neustále vylepšovali svou pozici pro střelu a na puku se posléze vystřídali Flynn, Balinskis a Najman. Ke střele se poté odhodlal první zmiňovaný, nicméně Pavlátovou branku významně neohrozil.
     
    44:05
    Hosté v plném počtu.
     
    44:22
    Melancon si vybruslil od modré čáry blíže ke slotu a vypálil tahem, na jeho projektilu si ale smlsla Pavlátova lapačka.
     
    44:39
    Liberečtí teď trochu zatlačili Plzeň v jejich třetině a hosté se tak ve snaze o rychlé ulehčení pokusili o rychlé vyhození puku. Učinili tak ale pouze za cenu nedovoleného postavení, vhazuje se ve středovém pásmu.
     
    45:13
    Jaroslav Vlach teď nahodil spíše z nouze kus černé gumy na Dominika Pavláta, aby získal jeho tým pásmo.
     
    45:52
    Nepřesná rozehrávka Balinskise na Flynna znamená icing, následuje buly před Kváčou.
     
    46:40
    Tygrům se nedaří prosadit se v plzeňské třetině, jelikož naráží na dobře zorganizovanou obranu hostů.
     
    47:11
    Jedovatou střelu Jaroslava Vlacha z vrcholku pravého kruhu vytěsnil Pavlát svou vyrážečkou.
     
    47:30
    Lukáš Derner teď tvrdě vypálil z levého kruhu do změti všech těl, puk ale následně opustil brankoviště a dostal se mimo ohrožení.
     
    47:38
    Liberečtí nyní vstřelili gól prostřednictvím Petra Jelínka, stalo se tak ale sporně po kontaktu puku s bruslí libereckého kapitána. Sudí tak nyní celou situaci přezkoumávají na videu a rozhodují se, zda branku uznají.
     
    47:38
    K nevoli všech domácích fanoušků byl gól Petra Jelínka posouzen jako úmyslně kopnutý!
     
    48:08
    Severočechům nevyšel ideálně přechod do plzeňského pásma, a tak se píská ofsajd.
     
    48:09
    Střely na branku – 34:17
     
    48:37
    Tomáš Filippi nahazoval bekhendem z ostrého úhlu, touš ale prolétl rovnoběžně s Pavlátovou brankou.
     
    49:02
    Útočná akce Liberce skončila střelou Jakuba Rychlovského, která zaplula do náruče Dominika Pavláta. Následuje buly po jeho levici.
     
    49:07
    Do nahození Dernera se pokoušel sáhnout Jaroslav Vlach, kotouč ale vytečoval pouze mimo tři tyče.
     
    50:00
    Plzeňští doráželi na Liberecké v jejich pásmu a utínali tak cenné sekundy, Tygři se ale nakonec přece jen osvobodili a vyjeli ze svého území pryč.
     
    50:22
    Faško-Rudáš pálil ze slotu a Pavlátovo vykopnutí pak putovalo k Filippimu, ten však byl v nevýhodné pozici pro střelu do skoro odkryté branky.
     
    51:35
    Najman s Nedomlelem si teď moc nerozuměli ve vlastní třetině a dlouho spekulovali jak rozehrát.
     
    52:35
    Tomáš Filippi vracel puk z levé strany zpět do slotu, jeho pobídka ale bohužel nenašla žádného adresáta v tygřím dresu.
     
    52:51
    Libereckým se chystá možná klíčový moment zápasu. Zhruba sedm minut před koncem třetí periody putuje na trestnou lavici za faul Jan Piskáček a Tygrům se tak naskytne ideální příležitost pro vyrovnání.
     
    52:51
    Střely na branku – 37:17
     
    52:52
    Liberec zahájil powerplay vyhraným vhazováním, puk ale k jejich smůle následně putoval mezi dva Tygry rozestavené na modré čáře.
     
    53:25
    Hostům se zatím daří zamezovat šelmám v rozestavení přesilovkového postavení a úspěšně vyhazují.
     
    54:00
    Snaha o založení útoku končí na modré čáře ofsajdem Liberce.
     
    54:08
    Petr Zámorský zachytil kotouč za svou brankou a bez obtíží vyhodil puk na protější stranu kluziště.
     
    54:51
    Se závěrem přesilovky vybízel k teči od modré Michal Ivan a tečovat se částečně podařilo Michalu Birnerovi, jenomže puk se mu nabalil na hůl.
     
    55:41
    Adam Najman se pokusil o střelu opět z ostrého úhlu, pálil ale pouze mimo.
     
    55:49
    Střely na branku – 38:17
     
    56:30
    Tygři se snaží o probití do plzeňského pásma, nicméně hostující defenzíva jim tento záměr ruší.
     
    57:20
    Indiáni stále pokračují v dobře rozestavených hráčích na modré čáře, čímž zamezují jakémukoliv průniku Liberce do pásma.
     
    57:51
    Liberec právě vstřelil branku! A je vyrovnáno! Uvis Janis Balinskis nejprve skvěle odmítl Martina Langa, který se mu snažil dostat na kobylku. Poté nahrál přes osu hřiště na střelu z první OSCARU FLYNNOVI, jenž vyslal pro Pavláta nechytatelnou bombu, která zaplula přesně do horního růžku jeho klece i se zvukovým efektem. Asistence: Uvis Janis Balinskis.
    57:51 Oscar FLYNN - 1:1
     
    58:46
    Snaha o střelu Jakuba Poura narazila na Lukáše Dernera, který puk vytečoval do ochranné sítě. Vhazuje se na libereckém území.
     
    58:58
    Jakub Pour to zkoušel tentokrát z druhé strany, nyní ale narazil se svým pokusem na blokujícího Richarda Nedomlela.
     
    59:40
    Filippi zkoušel vybídnout ke skórování pasem do brankoviště Birnera, ten ale na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Liberci se podařilo srovnat gólový krok až v 58. minutě, a to skvělou střelou Oscara Flynna z první, která zaplula přesně do horního růžku. Následuje tak pětiminutové prodloužení tři na tři, které začne zhruba ve 20:30.
     
    Střely na branku – 40:17
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Úvodní buly prodloužení vyhráli Plzeňští a do útoku se vydal Petr Zámorský, jenž zakončil svou šanci střelou, která skončila na spojnici Kváčovy klece!
     
    61:11
    O průnik se nyní postaral Lukáš Kaňák, jenž prověřil pozornost Kváčovy lapačky.
     
    61:19
    Liberec právě vstřelil branku! Do úniku dva na jednoho se dostali OSCAR FLYNN a Adam Najman, přičemž druhý zmiňovaný sázel rychlonohé devatenáctce a ta už měla posléze poměrně jednoduchou práci a pohotově uklidila puk až za záda Dominika Pavláta. Asistence: Adam Najman.
    Oscar FLYNN - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno! Bonusový bod vystřelil Liberci v prodloužení Oscar Flynn, jenž využil společně s Adamem Najmanem zaváhání v plzeňské obraně. To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera. Na počtenou! (20:35:02)
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 58. Flynn (Balinskis), 62. Flynn (A. Najman) – 9. Hrabík (Schleiss, Kaňák)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Malák, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Hynek, Šimánek
    thejrc.org