Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Ottawa Senators
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Boston Bruins
Středa 28.12.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alex DEBRINCAT - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators. Rozhodující nájezd proměnil hned v první sérii ALEX DEBRINCAT, který udělal několik rychlých kroků, a pak kličkou za beton překonal Swaymana.
    56:27 Pavel ZACHA - 2:2
     
    56:27
    Boston právě vstřelil branku! Bruins nevyužili přesilovku, ale krátce poté už vyrovnávají. Na pravý kruh si najel PAVEL ZACHA, který počkal až dostane přesnou přihrávku, a následně se trefil přesně za Talbotova záda. Pro Zachu je to 200. bod v NHL v kariéře. Asistence: Hampus Lindholm a Charlie Coyle.
    33:37 Alex DEBRINCAT - 2:1
     
    33:37
    Ottawa právě vstřelila branku! Ottawa si ale vedení bere zpátky! Chybu Bostonu v rozehrávce využil Holden, který poslal puk Bathersonovi, jenž na nic nečekal a posunul ho do jízdy ALEXI DEBRINCATOVI, který několikrát rychle zamíchal s pukem a kličkou překonal Swaymana. Asistence: Drake Batherson a Nick Holden.
    30:33 Jake DEBRUSK - 1:1
     
    30:33
    Boston právě vstřelil branku! Vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání! Bergeron našel nahrávkou JAKEA DEBRUSKA, který se rozjel, nabral rychlost a vjel do útočného pásma. Obtočil se s kotoučem kolem brány a nejprve se jeho první střela odrazila od mantinelu, ale DeBrusk následně uklidil odražený puk z první do odkryté části brány. Asistence: Patrice Bergeron a Charlie McAvoy.
    28:11 Tim STÜTZLE - 1:0
     
    28:11
    Ottawa právě vstřelila branku! Bleskově využitá přesilovka! Ottawa pěkně kombinovala v útočném pásmu. Zpoza brány přihrál Batherson do mezikruží Chabotovi, který přenechal puk najíždějícímu TIMU STÜTZLEMU, který se nemýlil a otevírá skóre utkání. Asistence: Drake Batherson a Thomas Chabot.

    Mateo

    Branky a nahrávky: 29. Stützle (Batherson, Chabot), 34. DeBrincat (Batherson, Holden), rozh. náj. DeBrincat – 31. DeBrusk (Bergeron, McAvoy), 57. Zacha (H. Lindholm, Coyle)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Alex DeBrincat (OTT)
    1:0   Charlie Coyle (BOS)
    2. série:
    1:0   Tim Stützle (OTT)
    1:0   Jake DeBrusk (BOS)
    3. série:
    1:0   Drake Batherson (OTT)
    1:0   David Pastrňák (BOS)


    Ottawa Senators: Talbot (A. Forsberg) – Zajcev, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Heatherington – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Lucchini, Gambrell, Kelly – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D.J. Smith

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Cr. Smith, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: St. Laurent, Hebert
    ocianews.com