Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
Středa 28.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vítězná šňůra Caroliny čítá už devět zápasů
     
    Statistika
    Střely na bránu: 49 – 24 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Antti Raanta (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00
    Petr Mrázek (CHI) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:29
    Petr Mrázek (CHI) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Antti Raanta (CAR) 24 zákroků
    2. Jesper Fast (CAR) 1+0
    3. Jordan Martinook (CAR) 1+0 (03:39:43)
     
    Utkání přihlíželo 18 814 diváků.
     
    Carolina potvrdila roli velkého favorita, když na domácím ledě porazila Chicago 3:0 a zaznamenala deváté vítězství v řadě, čímž vyrovnala klubový rekord.

    Hurikáni si vybudovali rozhodující náskok v první třetině, kdy jim dvoubrankové vedení zařídili Martin Nečas a Jesper Fast. Po bezbrankové druhé třetině přišla pojistka na vítězství ve 45. minutě, kdy se bekhendem trefil Jordan Martinook. Své první nuly v sezóně se dočkal Antti Raanta, pro udržení čistého konta musel předvést 24 zákroků.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura odskočili na čele Metropolitní divize druhému New Jersey na rozdíl šesti bodů, Chicago zůstává nejhorším týmem celé soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Domácí hokejisté vyzkoušeli ještě jeden útok. Jesperi Kotkaniemi přihrával na střed Dereku Stepanovi, který si neporadil se zpracováním dobře myšlené žabičky.
     
    59:07
    Od modré čáry vypálil z levé strany Isaak Phillips. Snadná práce pro Anttiho Raantu, jenž podržel puk ve výstroji až do hvizdu rozhodčího.
     
    58:46
    Sebastian Aho unikal vstříc soupeřově bráně. Natlačil se před Caleba Jonese, avšak pod jeho nátlakem nakonec ztratil stabilitu a vůbec nevystřelil.
     
    58:26
    Další akce Canes byla o poznání povedenější. Domácí získali útočné pásmo a od modré nahazoval Jaccob Slavin, ve spleti hokejek se nejlépe orientoval Jack Johnson.
     
    57:53
    Za vlastní bránou dlouho rozmýšlel Brent Burns. Nakonec jednal pod tlakem Johnsona zbrkle, pouze vyhazoval do střední třetiny.
     
    57:19
    Antti Raanta nyní musel pořádně zabojovat o udržení čistého konta. První střelu Jonathana Toewse vyrazil před sebe, dorážku hostujícího kapitána už schoval mezi betony.
     
    56:57
    Už při hře pět na pět vypálil forhendem Andrej Svečnikov, avšak trefil hned prvního blokujícího konkurenta Patricka Kanea.
     
    56:12
    Ahova rána byla zblokována, o dorážku se přihlásil Stefan Noesen. Proti forhendovému pokusu máchl Petr Mrázek lapačkou a touš v ní zachytil.
     
    55:55
    Finský útočník Teuvo Teräväinen nahrál před bránu Paulovi Stastnymu, který zkusil bekhendový blafák, Petr Mrázek ale mezeru mezi betony nenechal.
     
    55:24
    Zadák Seth Jones za vlastní bránou zachytil nahrávku po mantinelu směřující k Ahovi a forhendovým odpalem napálil puk až za Raantovu svatyni.
     
    54:55
    Na lavici hanby usedl hostující kapitán Jonathan Toews. Nedovoleným způsobem si počínal proti Martinu Nečasovi, jemuž nechal v jízdě hokejku a český forvard přes ni přepadl.
     
    54:01
    Za defenzivní řadou hostujícího mužstva se zjevil Andrej Svečnikov. K zakončení se ovšem nedostal, v poslední chvíli mu totiž Jake McCabe zablokoval hokejku.
     
    53:46
    Forčekující Martin Nečas vyvinul velký tlak na Connora Murphyho, jenž po levém mantinelu alespoň dokázal posunout puk do útočné třetiny.
     
    53:14
    Sam Lafferty přihrával zprava bekhendem naslepo před bránu, spoluhráč Max Domi si v těsném obležení dvou protihráčů se zpracováním neporadil.
     
    52:37
    Český brankář ve službách Blackhawks znovu v permanenci. Poradil si s ránou Bradyho Skjeie od modré čáry, úřadovala jeho lapačka.
     
    52:09
    Petr Mrázek odvážně vyjel za vlastní bránu, kde si počínal na výbornou, bekhendovou stranou vyrážečku zvládl rozehrávku na Caleba Jonese.
     
    51:38
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jalen Chatfield. Celou akci završil forhendovou ránou příklepem, kterou blokující Connor Murphy přizvedl do ochranné sítě.
     
    51:17
    Od modré čáry nahazoval Calvin de Haan. Petr Mrázek měl otevřený výhled zákrok levým betonem mu moc starostí nenadělal.
     
    50:42
    Blízko vstřelenému gólu byl Andrej Svečnikov. Ruský útočník mířil chytře mezi ruku a beton Petr Mrázka, který se ovšem srovnal a horní končetinou zabránil čtvrtému puku ve své síti.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina míří za očekávaným vítězstvím, Chicago je směrem dopředu bezzubé.
     
    49:58
    Taylor Raddysh udělal těsně před útočnou modrou čárou jednu kličku navíc, s níž Max Domi nepočítal a soupeře vystavil do postavení mimo hru.
     
    49:13
    Příliš dlouho otálel na modré čáře s kotoučem na hokejce Connor Murphy. Nakonec přeci jen vypálil, ale jenom do před sebou stojícího Noesena.
     
    48:57
    Carolina pokračuje v útočení. Z ostrého úhlu vyslal forhendový projektil Stefan Noesen, Petr Mrázek měl beton připevněný k levé tyčce.
     
    48:26
    Na vstřelený gól měl políčeno Seth Jarvis. V přečíslení dostal nahrávku od Teräväinena, v poslední chvíli přispěchal s úspěšným blokem Seth Jones.
     
    47:55
    Směrem dozadu zapracoval Brady Skjei na jedničku. Nastavil tělo Jasonu Dickinsonovi a vyhodil alespoň do středního pásma.
     
    47:26
    Další akci Blackhawks táhl po pravém mantinelu Philipp Kurashev. Ten se zbavil osobního strážce, ale pak z kruhu střílel vedle protější tyče.
     
    46:58
    Po zisku puku vystartoval do brejku Taylor Raddysh. Věřil si jeden na jednoho proti Brentu Burnsovi, leč uspěl bránící hráč.
     
    46:22
    V poslední chvíli si Stefan Noesen rozmyslel zakončení z velkého úhlu. Nahrávku tlačil na Jalena Chatfielda, zastavil ji Seth Jones.
     
    45:44
    Po levé straně najel do útočného pásma Patrick Kane. Vyslal střílenou nahrávku před bránu, na níž Jonathan Toews těsně nedosáhl.
    44:55 Jordan MARTINOOK - 3:0
     
    44:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Ve zmatcích v předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval kapitán Staal, který přisunul volný puk k JORDANU MARTINOOKOVI a křídlo třetí lajny bekhendem usměrnilo hrací předmět do odkryté části hostující klece. Asistence: Jordan Staal.
     
    44:34
    Teuvo Teräväinen hledal stříleným pasem hokejku krajana Kotkaniemiho, ten ji přiložil k ledu příliš pozdě. Mezitím vypršel Jonesův trest.
     
    44:06
    Od modré vyslal tvrdou střelu forhendem Brett Pesce. Petr Mrázek si našel místečko, kudy viděl na puk a schoval ho do výstroje.
     
    43:39
    Tentokráte vzal Andrej Svečnikov zodpovědnost na svá bedra. Z pravého kruhu střílel na zadní tyčku, český brankář se prezentoval zdárným zákrokem pravým ramenem.
     
    43:03
    Andrej Svečnikov posunul touš na modrou čáru k Martinu Nečasovi, jenž sjel do kruhu, odkud vystřelil ze zápěstí, Petr Mrázek zasáhl vyrážečkou.
     
    42:29
    Hostům komplikuje honbu za zdramatizováním střetnutí Caleb Jones, obránce ukázkovým krosčekem poslal k ledu Setha Jarvise a oslabil tak svůj tým.
     
    42:16
    Obranný oblouček Jalena Chatfielda byl příliš prudký. Protože Paul Stastny prohrál rychlostní souboj se Sethem Jonesem, odpískal rozhodčí icing.
     
    41:50
    Po levé straně vystartoval Derek Stepan. Zkusil se natlačit až před bránu, kde ho čistým hitem zpacifikoval Connor Murphy.
     
    41:13
    V pravém kruhu si klepl o nahrávku Max Domi. Dostal ji a následovala rána z první, kterou Antti Raanta vyrazil koncem levého betonu.
     
    40:44
    Hokejisté v černých dresech začali aktivněji. Jake McCabe ovšem výborně zakřižoval Jordana Staala a čistě získal puk na jeho úkor do vlastního držení.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Přetrvává dvougólový náskok domácího celku, který usiluje o deváté vítězství v řadě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:51.
     
    Prostřední dvacetiminutovka se stavem utkání nepohnula, Hurikáni zůstávají napřed o dva góly. Domácí celek jako kdyby se nechal strhnout špatnou hrou soupeře, dokonce se nechal přestřílet. Jestřábi byli blízko snížení ve 24. minutě, avšak Andreas Athanasiou vystřelil jenom do levé tyče. Jinak k vidění žádná výraznější šance nebyla, favorit má průběh zápasu pevně ve svých rukou.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 30 – 17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    I závěrečný útok prostřední části patřil Jestřábům. Jonathan Toews nahrával zleva na střelu Tayloru Raddyshovi, jehož Jalen Chatfield odzbrojil povoleným způsobem.
     
    39:24
    Od pravého mantinelu mířil forhendem na zadní tyčku Jonathan Toews. Antti Raanta zasahovat nemusel, puk prosvištěl o velký kus vedle jeho klece.
     
    38:50
    S notnou dávkou štěstí se puk odrazil mezi kruhy do prostoru, kde se zrovna pohyboval Jason Dickinson, těsně bráněný Staalem ovšem vypálil přímo do Raanty.
     
    38:23
    Brady Skjei ukázal, že rád podporuje ofenzivu. Krásně se zbavil osobního strážce a od pravého mantinelu sjel do kruhu. Odtud střílel na zadní tyč, Petr Mrázek v poslední chvíli připevnil pravou ruku k tělu.
     
    37:45
    Clony před Mrázkem chtěl využít Brett Pesce. Neuspěl, tvrdou ránou napálil jednoho z bránících konkurentů do chráněných míst.
     
    37:19
    Finský útočník Jesperi Kotkaniemi střílel od levého mantinelu z otočky, kus černé gumy nasměroval o velký kus vedle pravé tyče.
     
    36:55
    Výsledkem nedorozumění mezi Sebastianem Ahem a Jalenem Chatfieldem je zakázané uvolnění. Forvard sjížděl do středu, zatímco nahrávka směřovala po mantinelu.
     
    36:29
    Z ostrého úhlu střílel forhendem Taylor Raddysh. Antti Raanta se překvapit nenechal, vytáhl úspěšný zákrok levým betonem.
     
    35:55
    Pod tlakem Caleb Jones pouze vyhodil za bránu soupeře a odjel střídat. Nikým neatakovaný Brent Burns rozjel útočnou akci přes Setha Jarvise.
     
    35:16
    Po nahrávce Jordana Martinooka se sám před Mrázkem ocitl Jordan Staal. Domácímu kapitánovi však trvalo příliš dlouho zpracování těžkého pasu na brusle, k zakončení vůbec nedošlo.
     
    34:40
    S forčekujícím Derekem Stepanem si Seth Jones věděl rady. Udržel hlavu nahoře a křižnou nahrávkou uvolnil Taylora Raddyshe.
     
    34:13
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Anttiho Raantu. Jesperi Kotkaniemi ještě zabojoval, avšak velkou ztrátu na Connora Murphyho nesmazal.
     
    33:48
    Z pravé strany se před bránu natlačil Andrej Svečnikov. Pokusil se o forhendové zasunutí touše k pravé tyči, ten mu však v klíčové chvíli sjel z čepele.
     
    33:11
    Další útok Blackhawks zhatil Brent Burns, jenž správně očekával pas Jonathana Toewse k zadnímu mantinelu, kanadský bek natlačil tělo před Philippa Kurasheva.
     
    32:48
    Směrem dozadu zafungoval Brady Skjei na jedničku. Udržel na zádech Patricka Kanea a vyšlo mu i přenesení puku doprava na Bretta Pesceho.
     
    32:05
    Na vlastní pěst se vydal do úroku Seth Jarvis. V plné rychlosti vypálil forhendovou ránu, jež prosvištěla jen těsně nad břevnem.
     
    31:49
    A znovu v permanenci Antti Raanta. Bleskově reagoval proti ráně Andrease Athanasioua z levé strany, předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    31:08
    Útok Jestřábů nebyl vůbec marný. D předbrankového prostoru obdržel přihrávku Taylor Raddysh, forhendovou střelu Raanta vyrazil betonem.
     
    30:47
    Přestože americký útočník Paul Stastny bojoval srdnatě, tak došlo k jeho ztrojení a s ním neměl šanci si poradit, kotouč pro sebe získal Jack Johnson.
     
    30:11
    Jordan Martinook dojel do pravého kruhu a vystřelil přes clonícího Setha Jonese jenom o kousek vedle levé tyčky. Štěstí pro Mrázka.
     
    29:38
    Zakázané uvolnění domácích. Derek Stepan zkusil trefit puk po vyhození Skjeie ze vzduchu, hokejkou však promáchl naprázdno.
     
    29:04
    Do přehuštěného prostoru vystřelil forhendem Jason Dickinson. Raanta vyrazil puk před sebe, načež jej okamžitě přikryl lapačkou.
     
    28:45
    Přesilovka domácího mužstva je minulostí. Caleb Jones strávil na trestné lavici poklidné dvě minuty, Petr Mrázek nemusel zasahovat ani jednou.
     
    28:08
    Jesperi Kotkaniemi zkusil přenést hru doprava na Teuva Teräväinena, o něco rychlejší byl ovšem bránící Jake McCabe.
     
    27:45
    Ani početní převaha Canes zatím nevypadá vůbec efektivně. Pas Sebastiana Aha vystihl Seth Jones a vyhodil volným středem.
     
    27:03
    To se nepovedlo. Andrej Svečnikov držel puk na holi příliš dlouho a přes brusle Kanea puk nedostal k Burnsovi, kanadský forvard posléze zvládl vyhodit.
     
    26:41
    Premiérová početní převaha čeká na Carolinu. Trestu neunikl zadák Caleb Jones, který si drobným háčkem pomohl při zastavování Martina Nečase.
     
    26:32
    Početní převaha Blackhawks je minulostí. Calvin de Haan se okamžitě zapojil do hry ukázkovým vypíchnutím kotouče z pod hole Kurasheva.
     
    26:07
    Po nečekaném odrazu kotouče od mantinelu zůstal před Raantou, kde ho sebral Brent Burns a vysokým obloučkem ho poslal až za Mrázkovu svatyni.
     
    25:44
    Po výborné práci Bretta Pesceho vystartoval po pravém mantinelu Teuvo Teräväinen, kličku na střed ovšem Seth Jones očekával a soka odzbrojil čistým způsobem.
     
    25:05
    Středem kluziště odpálil kus černé gumy mimo bezprostřední nebezpečí Brady Skjei, Petr Mrázek rozehrál na Setha Jonese.
     
    24:29
    Už to vypadalo, že by Sam Lafferty mohl postupovat sám na bránu. Pod nohy mu skočil Calvin de Haan, muži v pruhovaném tento počin ocenili dvěma minutami za podrážení.
     
    24:12
    Forčekující Boris Katchouk znepříjemnil život Jalenu Chatfieldovi, jemuž se nepodařilo vyhodit, následný pokus Connora Murphyho od modré zpacifikoval Raanta nadvakrát.
     
    23:30
    Carolina zvládla ubránit i Fastův trest. Utkání pokračuje v pěti na obou stranách, Chicago nevyužilo velkou příležitost ke zdramatizování střetnutí.
     
    23:11
    Od snížení dělily Andrease Athanasioua centimetry! Natáhl v levém kruhu ke křižné ráně, na kterou Antti Raanta nedosáhl, finského gólmana zachránila levá tyč.
     
    22:47
    A znovu útok Hurikánů. Rána Sebastiana Aha byla zblokována, dorážející Martin Nečas napálil neposedný puk nad břevno.
     
    22:22
    Hráči v černých dresech zahrozili i při vlastním oslabení. Jordan Matinook nabil do pravého kruhu Jordanu Staalovi, jeho ránu z první vyrazil Mrázek lapačkou.
     
    21:45
    Vhazování Jonathan Toews ovládl, avšak přesilovku pěti proti třem hosté přesto nevyužili, s koncem Teräväinenova trestu střílel Seth Jones příliš vysoko.
     
    21:20
    Tak pozor, domácí jdou do tří! Proti pravidlům hrál autor druhého gólu Jesper Fast, jenž zahákoval kličkujícího Kurasheva. Důležitým úkolem bude vyhrát buly.
     
    20:52
    Domácí celek osvobodil Jaccon Slavin. Nabral kotouč na čele hole a bez většího rozmýšlení vyhodil po pravém mantinelu.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté do ní vstupují v přesilové hře, trest Teräväinena může trvat ještě 89 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    První třetina zápasu mezi Carolinou a Chicagem přinesla dva góly, o oba se postaral domácí favorit. Skóre střetnutí otevřel už ve 4. minutě český útočník Martin Nečas, na nějž o pět minut později navázal šťastnou trefou Jesper Fast. Hurikáni dominují a na Mrázka střílí v průměru více jak jednu střelu za minutu, zatímco Raanta musel zasahovat pouze sedmkrát. Rozdíl v kvalitě obou týmů je znatelný.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 23 – 7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    V závěru úvodního dějství přichází vyloučení na domácí straně. Menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval Teuvo Teräväinen, ten tímto způsobem zabránil ve vyhození puku z obranné třetiny Sethu Jonesovi.
     
    19:12
    V útočné třetině získal kotouč Sebastian Aho. Naslepo nahrával před bránu, kde Teuva Teräväinena přetlačil Caleb Jones.
     
    18:44
    Zpoza kruhů vystřelil z forhendu Taylor Raddysh. Antti Raanta zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl blokující Jaccob Slavin.
     
    18:25
    Po levém mantinelu nastartoval motory Martin Nečas. Chtěl překvapit Mrázka ránou z ostrého úhlu, leč cílové zařízení minul.
     
    17:59
    Na modrou čáru dostal pobídku Brett Pesce. Neotálel a chtěl k asistenci přidat gól, forhendovou dělovku napálil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    17:25
    Zakázané uvolnění se nepískalo, Jack Johnson musel hrát. Poradil si v rámci možností, vysoký oblouček nasměroval do středního pásma.
     
    16:54
    Vysoký forčekink Jordana Staala nenadělal příliš starostí Jeku McCabeovi. Hostující bek udržel přehled ve hře a bekhendem nahrál volnému Domimu.
     
    16:11
    Jordan Martinook bekhendem posunul touš po mantinelu na Bretta Pesceho, ránu od modré těsně nad ledem Petr Mrázek pokryl do lapačky.
     
    15:43
    Hosté ztratili puk a do brejku vystartoval po levé straně Teuvo Teräväinen. Vyslal střílený pas před bránu, na nějž krajan Sebastian Aho těsně nedosáhl.
     
    15:09
    Z přehuštěného prostoru vydoloval puk Paul Stastny a přenesl ho do levého kruhu na Jaccoba Slavina, proti jehož ráně z první se Petr Mrázek výborně přesunul a zasáhl pravým betonem.
     
    14:38
    Český forvard Martin Nečas nahodil puk po pravém mantinelu. Nejrychleji k němu dojel Andrej Svečnikov, leč kličku po pravé ruce na Murphyho neprovedl vůbec dobře.
     
    14:26
    Jestřábi nicméně udrželi útočné pásmo a na konci akce došlo i k ráně mezi tři tyče, forhendovou střelu Toewse z vrcholku levého kruhy kryl Raanta lapačkou.
     
    13:58
    Zaútočilo i Chicago. Patrick Kane po pravém mantinelu vybojoval útočné pásmo, se zpracováním prudké nahrávky si Max Domi neporadil.
     
    13:20
    Z velkého úhlu vystřelil Andrej Svečnikov. Ruský forvard zatím na zápis do utkání čeká dál, rozvlnil totiž pouze boční síť.
     
    12:58
    Tlak druhé útočné lajny Canes pokračoval. Sebastian Aho pro změnu v roli nahrávače hledal krajana Teuva Teräväinena, jenž forhendem vypálil v pádu vedle levé tyče.
     
    12:18
    Seth Jarvis si z velkého úhlu na střelu nevěřil a volil zadovku na Sebastiana Aha, ten vystřelil ze zápěstí nad horní tyčku.
     
    11:53
    Ojedinělý útok Blackhawks pokryl Antti Raanta. Skvěle se přesunul k pravé tyčce, aby betonem pokryl pokus Jasona Dickinsona.
     
    11:18
    Nahození Brenta Burnse od modré čáry Petr Mrázek pouze vyrazil, naštěstí pro něj přímo na hokejku spoluhráče Jakea McCabea.
     
    10:57
    S rozehrávkou si Petr Mrázek poradil. Nezalekl se ani blížícího se Martina Nečase, zapojil do hry Patricka Kanea.
     
    10:26
    Působení Chicaga v útočné třetině netrvalo příliš dlouho. Connor Murphy střílel od modré čáry do prvního clonícího Martinooka.
     
    09:42
    Brett Pesce nastartoval vysokou žabičkou Setha Jarvise. Amerického útočníka zradilo zpracování, ve finále mu ani nevyšla klička na Dickinsona.
    08:53 Jesper FAST - 2:0
     
    08:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre čítá už dva góly! Ránu Pesceho z pravé strany zblokoval Murphy pouze k JESPERU FASTOVI, jenž vracel puk do předbrankového prostoru a v tomto případě Murphy smolně kopl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře. Asistence: Brett Pesce a Brady Skjei.
     
    08:30
    Situaci uklidnil za vlastní bránou Jalen Chatfield, kam odjel před forčekujícím Kanem, z klidné pozice rozehrál doprava na Skjeie.
     
    07:57
    Situaci dvou proti dvěma řešil Stefan Noesen křižnou nahrávkou na Jordana Martinooka, úspěšně ji vystihl bránící Connor Murphy.
     
    07:12
    Potlesk fanoušků v aréně si vysloužil Antti Raanta, přestože nemusel předvést nijak zvlášť složitý zákrok, nahození od levého mantinelu schoval pod betonem.
     
    06:48
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Martin Nečas. Dostal od Svečnikova nabito do pravého kruhu, odkud trefil jenom hokejku blokujícího Kurasheva.
     
    06:33
    Zatím se potvrzují papírové předpoklady, hosté vůbec nestíhají. Středem se rozjel Sebastian Aho a s problémy ho zastavil až poslední obránce Jake McCabe.
     
    05:57
    Petr Mrázek zaváhal při rozehrávce a trestat mohl Andrej Svečnikov, jenž se rozhodl ještě nahrál Paulovi Stastnymu, který z otočky trefil brusle bránícího Setha Jonese.
     
    05:22
    Málem jsme viděli další gól po teči. Po nahození Skjeie změnil směr letu touše Sebastian Aho, ale vedle levé části brankové konstrukce.
     
    04:55
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jonathan Toews. Vypálil zprava z ostrého úhlu, kotouč napálil vysoko nad bránu.
    03:36 Martin NEČAS - 1:0
     
    03:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Favorit se ujímá brzkého vedení! Svečnikov vybojoval puk pro Stastnyho, který po mantinelu nahrál na modrou čáru Burnsovi. Následovalo nahození na bránu a byl to český útočník MARTIN NEČAS, kdo puk šikovně ztečoval mimo dosah krajana Mrázka. Asistence: Brent Burns a Paul Stastny.
     
    03:11
    Na zteč se vydal Patrick Kane. Sám moc dobře tušil, že proti třem nemá moc šancí na úspěch, avšak sympaticky zabojoval, byť o kotouč dle očekávání přišel.
     
    03:01
    Kapitán celku Jordan Staal přihrával zleva před bránu, kam najížděl Jordan Martinook, ani na dlouhou hokejku ovšem na touš nedosáhl.
     
    02:47
    S vysokým obloučkem MacKenzieho Entwistlea neměl Antti Raanta žádné starosti. Kus černé gumy sebral do lapačky, na rozehrávku si netroufl.
     
    02:22
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Seth Jarvis. Najel do útočného pásma a nahrál před bránu Ahovi, jehož pokus kryl Mrázek pravým betonem.
     
    01:45
    Do rozehrávky Caroliny se zapojil gólman Anti Raanta. Zachoval chladnou hlavu a s hlavou nahoře hrál po mantinelu na Jaccoba Slavina.
     
    01:21
    Martin Nečas nahrával po pravém mantinelu za bránu, kde čekal Andrej Svečnikov, ten jeden na jednoho nevyzrál na Jacka Johnsona.
     
    00:41
    Úvodní tlak Hurikánů hostující celek ubránil. Seth Jones vyhodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Chicagem odstartoval! O favoritovi není pochyb, domácí bodovali čtrnáctkrát v řadě, zatímco hosté se letos ohromně trápí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones, McCabe, Murphy, I. Phillips, C. Jones, J. Johnson – P. Kane, Domi, T. Johnson – Raddysh, J. Toews, Kurashev – Lafferty, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, R. Johnson, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago pochází přestavbou a na výsledcích týmu je to znát. Jestřábi v dosavadních 32 utkáních zvítězili pouze osmkrát a s dvaceti body jsou na úplném chvostu Západní konference. Richardsonova družina strádá především směrem do ofenzivy, se 75 góly je nejhůře skórujícím celkem soutěže. Týmové produktivitě vévodí pětadvacetibodový Patrick Kane.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny prožívají parádní období. Momentálně drží sérii osmi vítězství v řadě a odměnou jim je vedoucí postavení v Metropolitní divizi, náskok na druhé New Jersey čítá čtyři body. Svěřenci kouče Brind'Amoura si v posledním utkání pořádně zavařili, když do třetí třetiny nastupovali proti Philadelphii při vedení 6:2, avšak inkasovali tři góly, přičemž dva ve vlastní přesilovce, aby nakonec uhájili těsné vítězství 6:5. Týmové produktivitě mužstva vévodí český útočník Martin Nečas s 33 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Chicagem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nečas (Burns, Stastny), 9. Fast (Pesce, Skjei), 45. Martinook (J. Staal)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones, McCabe, Murphy (A), I. Phillips, C. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, T. Johnson – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Lafferty, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, R. Johnson, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Brisebois, Hughes

    Diváci: 18 814
    ocianews.com