Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
Středa 28.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:55
    Na lavici hanby usedl hostující kapitán Jonathan Toews. Nedovoleným způsobem si počínal proti Martinu Nečasovi, jemuž nechal v jízdě hokejku a český forvard přes ni přepadl.
    44:55 Jordan MARTINOOK - 3:0
     
    44:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Ve zmatcích v předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval kapitán Staal, který přisunul volný puk k JORDANU MARTINOOKOVI a křídlo třetí lajny bekhendem usměrnilo hrací předmět do odkryté části hostující klece. Asistence: Jordan Staal.
     
    42:29
    Hostům komplikuje honbu za zdramatizováním střetnutí Caleb Jones, obránce ukázkovým krosčekem poslal k ledu Setha Jarvise a oslabil tak svůj tým.
     
    26:41
    Premiérová početní převaha čeká na Carolinu. Trestu neunikl zadák Caleb Jones, který si drobným háčkem pomohl při zastavování Martina Nečase.
     
    24:29
    Už to vypadalo, že by Sam Lafferty mohl postupovat sám na bránu. Pod nohy mu skočil Calvin de Haan, muži v pruhovaném tento počin ocenili dvěma minutami za podrážení.
     
    23:11
    Od snížení dělily Andrease Athanasioua centimetry! Natáhl v levém kruhu ke křižné ráně, na kterou Antti Raanta nedosáhl, finského gólmana zachránila levá tyč.
     
    21:20
    Tak pozor, domácí jdou do tří! Proti pravidlům hrál autor druhého gólu Jesper Fast, jenž zahákoval kličkujícího Kurasheva. Důležitým úkolem bude vyhrát buly.
     
    19:39
    V závěru úvodního dějství přichází vyloučení na domácí straně. Menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval Teuvo Teräväinen, ten tímto způsobem zabránil ve vyhození puku z obranné třetiny Sethu Jonesovi.
    08:53 Jesper FAST - 2:0
     
    08:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre čítá už dva góly! Ránu Pesceho z pravé strany zblokoval Murphy pouze k JESPERU FASTOVI, jenž vracel puk do předbrankového prostoru a v tomto případě Murphy smolně kopl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře. Asistence: Brett Pesce a Brady Skjei.
    03:36 Martin NEČAS - 1:0
     
    03:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Favorit se ujímá brzkého vedení! Svečnikov vybojoval puk pro Stastnyho, který po mantinelu nahrál na modrou čáru Burnsovi. Následovalo nahození na bránu a byl to český útočník MARTIN NEČAS, kdo puk šikovně ztečoval mimo dosah krajana Mrázka. Asistence: Brent Burns a Paul Stastny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nečas (Burns, Stastny), 9. Fast (Pesce, Skjei), 45. Martinook (J. Staal)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones, McCabe, Murphy (A), I. Phillips, C. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, T. Johnson – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Lafferty, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, R. Johnson, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Brisebois, Hughes

    Diváci: 18 814
    thejrc.org