Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
konec
New York Rangers
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Washington Capitals
Středa 28.12.2022, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:58 Conor SHEARY - 0:4
     
    56:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Artěmij Panarin střílel od modré čáry, ale trefil jen nohu CONORA SHEARYHO. Ten si kotouč následně srovnal na hokejku a z vlastního obranného pásma ho poslal do opuštěné branky Rangers. Ve statistikách bude tento gól zapsán jako zásah v oslabení. Bez asistence.
    39:23 Lars ELLER - 0:3
     
    39:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jen zvyšují na rozdíl tří branek! Mantha předal kotouč LARSOVI ELLEROVI, který s ním dojel až mezi kruhy a svižnou střelou švihem k pravé tyčce Šesťorkina překonal – 0:3. Asistence: Anthony Mantha.
    37:01 Erik GUSTAFSSON - 0:2
     
    37:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Gól platí! Domácí fanoušci pískají a bučí při vysvětlení rozhodčího, který řekl, že k žádnému kontaktu nedošlo. Ten byl přitom z opakovaných záběrů naprosto patrný... Ale pojďme se k celé situaci vrátit. Vincent Trocheck byl v útočném pásmu obrán o puk. Následoval rychlý protiútok a střela Conora Shearyho z pravého kruhu. Tu Šesťorkin vyrazil a následně do něho najel zmíněný Sheary. Volný kotouč si mezitím našel ERIK GUSTAFSSON, jenž ho ze slotu zvedl mimo dosah rozhozeného gólmana Rangers – 0:2. Asistence: Conor Sheary a Dylan Strome.
    08:44 Marcus JOHANSSON - 0:1
     
    08:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté dvojnásobnou přesilovku využívají! Z levého kruhu střílel Jevgenij Kuzněcov. Šesťorkin vyrazil puk před sebe, kde se ho snažili hrát MARCUS JOHANSSON a Jacob Trouba. Domácí kapitán ho nešťastně posouval směrem na vlastní branku a kotouč nakonec propadl za brankovou čáru k pravé tyčce kolem nataženého betonu gólmana Rangers. Johansson se ho také dotkl a tak je tato trefa připsána jemu. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Erik Gustafsson.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 9. Johansson (Kuzněcov, E. Gustafsson), 38. E. Gustafsson (Sheary, D. Strome), 40. Eller (Mantha), 57. Sheary


    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Harpur – Kravcov, Zibanejad, Panarin (A) – Vesey, Trocheck, Kreider (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Gauthier, Goodrow, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Jensen, Orlov (A), T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Irwin, Alexejev – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Kuzněcov, Milano – Aube-Kubel, Eller (A), Johansson – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Rehman, Markovic – Cherrey, MacPherson

    Diváci: 18 006
    thejrc.org