Tampa – Montreal 4:1 (kon.) | New Jersey – Boston 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:5 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 29.12.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:52
    Michail Sergačjov si pomohl držením Suzukiho, u kterého rozhodčí našli faulu vysokou holí. Na přesilovce Habs 5 na 4 to nic nemění.
     
    58:32
    Montreal má pátou šanci v početní převaze. Ian Cole bude závěrečnou fázi zápasu sledovat z trestné lavice kvůli zahákování Andersona.
    57:21 Kaiden GUHLE - 4:1
     
    57:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Bolts doplácí na zakázané uvolnění ztrátou čistého konta! Dvorak porazil na vhazování Pointa. Za jeho zády Edmundson nechal kotouč KAIDENU GUHLEMU a Vasilevskij na jeho rychlou střelu celou dobu vůbec neviděl. Puk pořádně zaregistroval až v síti. Asistence: Joel Edmundson, Christian Dvorak.
     
    55:43
    Pezzetta a Perry odhodili rukavice. V boji na krátkou vzdálenost začal mít navrch útočník Montrealu a připsal si asi jediný dílčí úspěch Habs v tomto zápase.
     
    49:17
    Kučerov a Hagel jeli dva na jednoho. Ruský útočník se rozhodl přihrát, ovšem do Hagelovy finální fáze se levým betonem vložil Allen.
    48:31 Brandon HAGEL - 4:0
     
    48:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bogosian ostřeloval Allena od modré čáry. V prvním případě z levého kruhu neúspěšně dorážel Hedman. Ve druhém zůstal na hraně brankoviště nekrytý BRANDON HAGEL a upravil stav na 4:0. Asistence: Zach Bogosian, Victor Hedman.
     
    45:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Alex Killorn – 2 min., hákování.
     
    37:43
    Vasilevskij byl takřka překonán Caufieldem. Zakončení z přečíslení dvou na jednoho ztroskotalo na tyči.
    36:00 Brayden POINT - 3:0
     
    36:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Na přelomu 36. a 37. minuty už Lightning mohou slavit! BRAYDEN POINT ve středním pásmu vystihl chybnou rozehrávku Juraje Slafkovského. U modré čáry nenašel společnou řeč s Hagelem. Okamžitě však zaimprovizoval a přebruslil čtyři hráče najednou. U Allena si přehodil kotouč na forhend a uklidil ho k pravé tyčce. Bez asistence.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Corey Perry.
     
    25:14
    Vasilevskij ztlumil nahození Kovacevice. Při rozehrávce si nerozuměl s Perbixem a byla z toho šance Dacha, který jej zasáhl do pravého betonu.
     
    16:46
    Kirby Dach byl na útočné modré podražen levou nohou Perbixe a ten už podruhé v zápase míří na trestnou lavici.
    14:09 Brayden POINT - 2:0
     
    14:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Uspávající kombinace přesilovkové letky Bolts vygradovala druhým gólem! Moment překvapení vymyslel Kučerov, když prvním dotekem sklepl přihrávku Sergačjova na BRAYDENA POINTA. Ten vymetl ze svého pohledu levý horní růžek a předčasně ukončil trest Kovacevice. Asistence: Nikita Kučerov, Michail Sergačjov.
     
    12:40
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Johnny Kovacevic – 2 min., nedovolené bránění.
     
    02:38
    Nick Perbix nedovolil Evansovi projet kolem mantinelu. Sudími to bylo vyhodnoceno jako nedovolené bránění.
    01:55 Alex KILLORN - 1:0
     
    01:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty stačily Tampě na vstřelení prvního gólu! Hedman vystřelil uloupený puk do bližší tyče. Ve druhém případě bekhendem nahrával a ALEX KILLORN našel mezeru mezi betony Allena. Asistence: Victor Hedman.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Killorn (Hedman), 15. Point (Kučerov, Sergačjov), 36. Point, 49. Hagel (Bogosian, Hedman) – 58. Guhle (Edmundson, Dvorak)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Hedman (A), Bogosian, Sergačjov, Perbix, Cole, Černák – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Colton – Killorn, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.
    Trenér: Jon Cooper

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Edmundson (A), Guhle, Xhekaj, Kovacevic, Harris, Barron – Caufield, Suzuki (C), Armia – Drouin, Dach, Hoffman – Jos. Anderson (A), Dvorak, Slafkovský – Pezzetta, Evans, Richard.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Hanson, O´Donnell – Berg, Hughes

    Diváci: 19 092
    thejrc.org