Tampa – Montreal 4:1 (kon.) | New Jersey – Boston 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:5 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 3:2 (2:0 po s.n.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:5 (4:0, 0:2, 0:2 - 0:1)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 29.12.2022, 01:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:13 Jake WALMAN - 4:5
     
    62:13
    Detroit právě vstřelil branku!
    Pittsburgh se po tyči soupeře rychle dostal do útoku, jenže Joseph byl z pravého kruhu vychytán a tím se otevřel prostor k dalšímu protiútoku hostů. A tentokrát se už Detroit z branky může radovat! Copp zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál na pravou stranu na rozjetého JAKEA WALMANA, který puk protečoval za záda přesouvajícího se DeSmithe! Asistence: Andrew Copp, Michael Rasmussen.
     
    61:58
    Neskutečné! DeSmith vyrazil střelu Rasmussena pouze před sebe a Copp při dorážce napálil tyč zčásti odkryté klece! Tak tomu se říká smůla! A také štěstí, pokud se na to nahlíží z pohledu Pittsburghu.
    56:52 David PERRON - 4:4
     
    56:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Rasmussen křižnou zadovkou kolem brankoviště našel na levé straně na hraně kruhu pro vhazování volného DAVIDA PERRONA, který okamžitě vypálil a překonal přesouvajícího se DeSmitha! Asistence: Michael Rasmussen, Lucas Raymond.
     
    56:41
    Pittsburgh hrál v šesti a přichází tak trest pro střídačku! Detroit bude hrát přesilovku, to ale až po komerční přestávce.
    55:00 Jonatan BERGGREN - 4:3
     
    55:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté se rychle vrátili do útočného pásma a jsou za svou aktivitu odměněni kontaktním gólem! Docílil ho z pravé strany JONATAN BERGGREN, jenž se dostal k odraženému puku a jemuž se povedlo využít přesunu brankáře DeSmithe, který se proti střele soupeře nedokázal včas postavit. Bez asistence.
     
    49:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jake Guentzel – 2 min., hákování.
     
    47:54
    Po vyhraném buly pálil domácí Guentzel, nastřelil ovšem pouze tyč za zády Hellberga! Dobře ale mířil z pravého kruhu na vzdálenější tyčku.
    34:32 Joseph VELENO - 4:2
     
    34:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    A hned se zdá, že je o co hrát! JOE VELENO zaujal dobré postavení mezi kruhy, dokonce se k němu dostal puk z levé strany od Chiarota a zkušeně pohotově protečoval křižnou přihrávku směrem na branku. Trochu tím překvapil brankáře DeSmitha, který podruhé v utkání kapituluje. Asistence: Ben Chiarot, Elmer Soderblom.
     
    29:21
    Velká šance hostů! Perron střílel zpoza kruhů, jeho pokus dorážel Larkin a ještě se sám přiřítil před brankoviště. DeSmith však natřikrát odrazil kotouč mimo nebezpečný prostor.
    27:17 Dylan LARKIN - 4:1
     
    27:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nakonec se hostům povedlo využít přesilovou hru! Nepřesná střela se odrazila od zadního mantinelu až do prostoru mezi kruhy, kde se puku zmocnil DYLAN LARKIN. Tomu se povedlo poslat puk k levé tyči brankáře domácích a snížit na 1:4. Asistence: Filip Hronek, Lucas Raymond.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Rickard Rakell – 2 min., nedovolené bránění.
     
    23:28
    Crosby se dostal za obranu a mířil zcela sám na brankáře Hellberga, jenže ze své šance nedokázal nic vytěžit. Pokus o zakončení mezi betony dokázal brankář Detroitu skvěle vykrýt a šanci Crosbyho zlikvidovat.
     
    20:00
    Střídání v týmu Detroit Red Wings:
    ze hřiště odchází Ville Husso, přichází Magnus Hellberg.
    19:27 Jason ZUCKER - 4:0
     
    19:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velký tlak Pittsburghu do branky Detroitu se vyplatil! Kotouč se sice napřed odrazil od horní tyčky zpět do brankoviště a otřel se také o pravou tyč branky, ale následně se puk dostal za beton přesouvajícího se Hussa přes svého brankáře se nahromadili jeho spoluhráči. Vzniklého zmatku využil JASON ZUCKER, který nakonec podle všeho byl tím hráčem, kdo protlačil puk za brankovou čáru, což následně potvrdila kontrola u videa. Asistence: Jeff Carter, Bryan Rust.
     
    18:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., nedovolené bránění.
    14:15 Jason ZUCKER - 3:0
     
    14:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení už na 3:0! O další trefu se postaral JASON ZUCKER, který využil ztráty puku soupeře a před brankovištěm šikovně obhodil brankáře Hussa, když obstřelil jeho rozklek zakončením k pravé tyči. Bez asistence.
    10:15 Jeff CARTER - 2:0
     
    10:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Když už to vypadalo, že se domácím nepovede vymanit se od zadního mantinelu, tak Kapanen nakonec vydoloval kotouč, rozhlédl se a poslal přihrávku na JEFFA CARTERA, který byl zcela sám před brankou a využil toho k zakončení pod horní tyč! Asistence: Kasperi Kapanen, Bryan Rust.
     
    08:48
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., hákování.
     
    04:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Pierre-Olivier Joseph – 2 min., vysoká hůl.
    02:36 Drew O'CONNOR - 1:0
     
    02:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První střela Pittsburghu na bránu a hned první gól! Kapanen z prostoru před kruhy posunul kotouč více do strany na DREW O'CONNORA, který střelou z hranice pravého kruhu dává svou první branku v sezoně! Asistence: Kasperi Kapanen, Teddy Blueger.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 3. D. O'Connor (Kapanen, Blueger), 11. Carter (Kapanen, Rust), 15. Zucker, 20. Zucker (Carter, Rust) – 28. Larkin (Hronek, Raymond), 35. Veleno (Chiarot, E. Söderblom), 55. Berggren, 57. Perron (Rasmussen, Raymond), 63. Walman (Copp, Rasmussen)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Dumoulin, Rutta, P. Joseph, Friedman – Crosby (C), Rakell, Guentzel – Rust, Zucker, Malkin (A) – McGinn, Carter, Kapanen – Heinen, Blueger, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    Detroit Red Wings: Husso (20. Hellberg) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Walman, Määttä, Oesterle – Perron, Larkin (C), Rasmussen – Copp (A), Raymond, Erne – Sundqvist, P. Suter, Kubalík – Berggren, Veleno, E. Söderblom.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Chmielewski, Charron – Mahon, Toomey

    Diváci: 18387
    thejrc.org