Tampa – Montreal 4:1 (kon.) | New Jersey – Boston 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:5 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Seattle Kraken
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Calgary Flames
Čtvrtek 29.12.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Dave Hakstol (SEA) si bere svůj oddechový čas.
     
    58:37
    Nyní už Grubauer míří na svou střídačku a Seattle hraje v šesti.
     
    54:18
    Domácí hokejisté nyní měli velké štěstí, protože střela Kadriho z levého kruhu orazítkovala břevno domácí klece.
    52:00 Jonathan HUBERDEAU - 2:3
     
    52:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A tak jsem to zřejmě zakřikl, protože se vzápětí hosté dostávají do vedení. Kadri přihrál kotouč na modrou Anderssonovi, jehož střela byla domácím hráčem sražena a puk dojel před bránu k JONATHANU HUBERDEAUOVI, jenž se stihl ještě i otočit a poslal touš pod vyrážečku Grubauera. Asistence: Rasmus Andersson, Nazem Kadri.
     
    50:58
    Mangiapane měl obrovskou příležitost poslat Calgary do vedení, když se k němu odrazil kotouč před Grubauerem, jenže z bezprostřední blízkosti domácího brankáře nepřekonal.
     
    49:44
    Oliver Bjorkstrand (SEA) však Colemana při jeho střele sekl, a tak za své počínání dostává dvě minuty.
    41:32 Velká příležitost Huberdeaua, kterého však vychytal Grubauer.
     
    41:32
    Grubauer nyní předvedl hodně důležitý zákrok, když Kadriho střela se odrazila mezi kruhy, kde byl nikým nehlídaný Huberdeau, jenž však nedokázal dostat puk za ležícího brankáře Seattlu.
     
    39:12
    V samotném závěru druhé třetiny se domácí dostali do obrovské šance, když Eberle poslal kotouč mezi kruhy na volného Dunna, proti kterému však Vladař vyjel a střelu domácího hráče vyrazil.
     
    34:50
    Domácí střídačka tedy dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, ikdyž zpětný záznam ukazuje, že na ledě bylo klasických pět bruslařů Seattlu. Hodně přísné vyloučení domácích.
    29:39 Nazem KADRI - 2:2
     
    29:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru! Hosté vyhráli i následné vhazování, když Andersson nahrál kotouč na pravou stranu Lindholmovi, který poté poslal puk chytře před bránu Seattlu, kde jej parádně tečoval NAZEM KADRI přesně mezi betony přesunujícího se Grubauera. Asistence: Elias Lindholm, Rasmus Andersson.
     
    29:27
    Růžička však vybojoval za bránou Krakena přesilovou hru pro Calgary, protože Carson Soucy (SEA) jej trefil holí do obličeje, takže domácí obránce dostává dvě minuty.
    22:47 Dvě velké příležitosti domácího útočníka Brandona Taneva, jenž během jednoho střídání jel dvakrát sám na Vladaře.
     
    22:47
    Tak to je neuvěřitelné Brandon Tanev se dostal během jednoho střídání do druhého úniku, když tentokrát mířil nahoru, avšak jeho pokus orazítkoval břevno hostující klece.
     
    22:16
    Brandon Tanev se z čista jasna objevil za obranou Calgary a mířil sám na Vladaře, ale střelecké zakončení domácího útočníka dokázal Vladař vytáhnout mimo svou klec.
     
    21:14
    Darryl Sutter (CGY) reaguje na špatný vstup svého týmu do druhé třetiny oddechovým časem.
    21:14 Jamie OLEKSIAK - 2:1
     
    21:14
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nicméně útok domácích hokejistů pokračoval dál a Eberle nakonec velmi dobře nahrál od mantinelu najíždějícímu JAMIEMU OLEKSIAKOVI, který využil menší clony bránícího Anderssona a poslal touš k bližší tyči hostující klece. Asistence: Jordan Eberle.
    18:45 Ryan DONATO - 1:1
     
    18:45
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nicméně za bránou sebral kotouč Eberle, který hod poté poslal mezi kruhy na RYANA DONATA, jehož první střelu ještě Vladař vyrazil, ale puk se vrátil zpět k domácímu útočníkovi, jehož dorážka už skončila v bráně Flames. Asisstence: Jordan Eberle, Adam Larsson.
     
    15:55
    Kraken půjde do čtyř, protože dvě minuty za hákování dostává Yanni Gourde (SEA).
     
    06:48
    Seattle si však zahraje první přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za hrubost dostává Mackenzie Weegar (CGY).
    06:22 Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    06:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hostující hokejisté se dostávají do vedení! Hanifin obdržel přihrávku na modrou čáru a jeho následné nahození Grubauer neudržel, když zde uplatnil velký důraz TYLER TOFFOLI, kterému se nakonec podařilo dotlačit kotouč do brány Seattlu. Asistence: Dillon Dubé, Noah Hanifin.
     
    04:58
    Sprong obdržel dlouhou přihrávku za obranu Calgary a jel sám na Vladaře, kterého však se svou přímou střelou nepřekonal.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Donato (Eberle, A. Larsson), 22. Oleksiak (Eberle) – 7. Toffoli (Dubé, Hanifin), 30. Kadri (E. Lindholm, R. Andersson), 52. Huberdeau (R. Andersson, Kadri)


    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson, Dunn, Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Schwartz, Wennberg, Burakovsky – McCann, Beniers, Eberle – Donato, Gourde, Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: David Hakstol

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev, Zadorov, Mi. Stone – Dubé, E. Lindholm, Toffoli – Lucic, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund, Coleman – Lewis, Ružička, B. Ritchie.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Anderson, Skilliter – Gawryletz, Fournier

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri