Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
11:2 (3:1, 6:0, 2:1)
Německo
Čtvrtek 29.12.2022, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Zach Dean – 2 min., sekání.
     
    55:26
    Senzační zákrok si před chvíli připsal německý strážce brány Babulis, jenž vytěsnil střelu Schaefera z výpadu dvou proti jednomu skvělým přesunem a následným nastavením betonu.
     
    54:25
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Ethan Del Mastro – 2 min., krosček.
    54:25 Phillip SINN - 11:2
     
    54:25
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se dočkali alespoň kosmetického snížení soupeřova náskoku. PHILLIP SINN dostal přesnou nahrávku na modrou čáru, odkud z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Veit Oswald, Phillip Krening.
     
    53:55
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Reid Schaefer – 2 min., sekání.
     
    51:53
    Vyloučení v týmu Německo:
    Julian Lutz – 2 min., podrážení.
    50:56 Joshua ROY - 11:1
     
    50:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bedard prokroužil přes celou ledovou plochu a předložil puk JOSHUOVI ROYOVI, který ho procedil mezi rukou a tělem za brankářova záda střelou z mezikruží. Asistence: Connor Bedard, Kevin Korchinski.
     
    48:36
    Caedan Bankier se elegantně protáhl před Babulise, jenomže tváří v tvář německému gólmanovi ztratil stabilitu.
     
    42:15
    Německo mohlo alespoň kosmeticky upravit skóre! Roman Kechter ale trefil pouze vnitřní tyč brány, a puk tak vylétl bleskově mimo ohrožení.
    41:22 Zack OSTAPCHUK - 10:1
     
    41:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada poslal na led méně vytěžované hráče, a i přesto se můžou místní fandové radovat z dalšího gólu v síti Německa. Puk do brány dopravil ZACK OSTAPCHUK, čímž přivítal Babulise v německé kleci. Asistence: Kevin Korchinski, Caedan Bankier.
     
    40:00
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Simon Wolf, přichází Rihards Babulis.
    39:57 Logan STANKOVEN - 9:1
     
    39:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pravděpodobně nejhorší okamžiky své kariéry zažívá v bráně Wolf. Puk se dostal po nedůraznou německého obránce před bránu, odkud ho za záda brankáře poslal LOGAN STANKOVEN. Bez asistence.
    39:25 Dylan GUENTHER - 8:1
     
    39:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Connor Bedard si dělá z německých obránců tréninkové hřiště. Několikrát se protečkoval mezi svými obránci a nakonec nahrál po rozehrané akci DYLANU GUENTHEROVI, který stejnou střelou jako v předchozím případě dokonal hattrick. Asistence: Connor Bedard.
    38:08 Brandt CLARKE - 7:1
     
    38:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada ždímá dlouho přesilovku, jak jen to jde. BRANDT CLARK dostal na modrou čáru skvělou nahrávku, kterou následně z první poslal nechytatelně nad rameno Wolfa. Asistence: Adam Fantilli, Colton Dach.
    36:48 Dylan GUENTHER - 6:1
     
    36:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Německo jednoduše v obranné fázi hry na soupeře nestačí. Diagonální přihrávka Bedarda byla nad jejich síly. A DYLAN GUENTHER tak ránou z první nedal šanci přesouvajícímu se Wolfovi. Asistence: Connor Bedard, Olen Zellweger.
     
    35:49
    Rozhodčí si pro jistotu celý zákrok nechali zopakovat na videu. A své rozhodnutí následně potvrdili. Rayan Bettahar odchází z kluziště a už dnes na něj nevrátí. Tím se uzavřela dnešní kapitola německé dvojky, které se nepovedlo snad vůbec nic. Zapříčinila dva kanadské góly a nyní nesmyslně uzemnila zásahem do hlavy jednu z domácích hvězd.
    33:57 Connor BEDARD - 5:1
     
    33:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    CONNOR BEDARD kompletuje hattrick a kšiltovky létají na led! Po výměně puku vzal mladý talent akci na sebe a z pravé strany vymetl šibenici. Wolf si sice na ránu sáhl, nicméně i přes zásah lapačky střela prošla do sítě. Asistence: Olen Zellweger, Shane Wright.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu Německo:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Veit Oswald.
     
    31:11
    Luca Hauf našel krásně Phillipa Krening, který v jasné gólové příležitosti sám před brankářem ztroskotal na Milicově vyrážečce.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Olen Zellweger – 2 min., nedovolené bránění.
    21:02 Connor BEDARD - 4:1
     
    21:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Brankář Wolf své zadáky rozhodně po zápase nepochválí. Po nepřesné střele Stankovena se puk od mantinelu odrazu přesně pod jeho lapačku, jenže obránce Bettahar mu na puk sáhl a vypíchl ho volně do brankoviště, kde si ho vzal CONNOR BEDARD, kterému Bettahar daroval již druhou branku v utkání. Bez asistence
     
    19:17
    Kanada mohla odcházet do šatny s třígólovým náskokem! Dylan Guenther hledal skvělým pasem na levé tyči volného spoluhráče, který ale dobrý pas netrefil. Jinak by ho pohodlně popíchnul za záda bezmocného Wolfa.
    17:26 Connor BEDARD - 3:1
     
    17:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velká poziční chyba německého zadáka Bettahara, který nechal za svými zády volného CONNORA BEDAERDA. Ten dostal kotouč do samostatného úniku, ve kterém si s brankářem poradil přesnou ranou do šibenice. Asistence: Dylan Guenther, Joshua Roy.
    13:21 Shane WRIGHT - 2:1
     
    13:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Německá obrana dnes Wolfovi opravdu nepomáhá. Hostující obránci nezvládli dostat puk daleko od vlastní brány a nechali hokejisty soupeře několikrát pohodlně dorážet. Nakonec se nadvakrát prosadil SHANE WRIGHT. Bez asistence.
     
    12:35
    Kanadská pětice opět dusí německou čtveřici v obranném box. Bedard našel Wrighta zpoza brány. Kapitán domácích rozvlnil síť, ale pouze tu boční.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu Německo:
    Julian Lutz – 2 min., vražení na hrazení.
    11:08 Roman KECHTER - 1:1
     
    11:08
    Německo právě vstřelilo branku!
    Fanoušci v místní aréně strnou údivem. Kanada po celý průběh první třetiny tlačí, nicméně opět doplatila na brankáře, stejně jako proti Česku. Nenápadná střela z mezikruží od ROMANA KECHTERA propadla za záda Milica mezi rukou a tělem. Asistence: Quirin Bader, Phillip Sinn.
     
    10:34
    Němci si koledují o velký problém. Již několikátý darovaný puk pro kanadské hokejky skončil sice v bráně, ale naštěstí pro Wolfa odpískal rozhodčí dřív, než byl puk do sítě dopraven.
     
    08:26
    Obrovský chyba v rozehrávce Německa. Nepřesný pas zachytil Logan Stankoven, který posunul kotouč na Bedard. Ten tváří v tvář gólmanovi mezírku mezi výstrojí nenašel.
    06:47 Dylan GUENTHER - 1:0
     
    06:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku souboje. Bedard namísto střely z mezikruží zvloll pas na naprosto volného DYLANA GUENTHERA, který bez problémů zametl kotouč z první do polokryté klece. Asistence: Connor Bedard, Olen Zellweger.
     
    06:02
    Vyloučení v týmu Německo:
    Julian Lutz – 2 min., sekání.
     
    01:14
    Vyloučení v týmu Německo:
    Rayan Bettahar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 7. Guenther (Bedard, Zellweger), 14. Wright, 18. Bedard (Guenther, Roy), 22. Bedard, 34. Bedard (Zellweger, Wright), 37. Guenther (Bedard, Zellweger), 39. Clarke (Fantilli, Dach), 40. Guenther (Bedard), 40. Stankoven, 42. Ostapchuk (Korchinski, Bankier), 51. Roy (Bedard, Korchinski) – 12. Kechter (Bader, Sinn), 55. Sinn (Oswald, Krening)


    Kanada: Milic (Gaudreau) – Allan, Zellweger, Hinds, Clarke, Del Mastro, Korchinski, Matier – Roy, Stankoven (A), Guenther – Schaefer, Dean, Wright (C) – Bedard, Dach, Bankier – Fantilli, Ostapchuk, Gaucher (A) – Othmann.
    Trenér: D. Williams

    Německo: Wolf (40. Babulis) – Bettahar, Sinn, van der Linde (A), Bidoul, Wäser, Klein – N. Heigl (A), Bader, T. Heigl – Proske (C), Lutz, van Calster – Hauf, Hördler, Del Monte – Krening, Oswald, Kechter.
    Trenér: T. Abstreiter

    Rozhodčí: Harnebring, Yerkovich – Konc, Persson
    thejrc.org